ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Kasım 2011 Cuma - 21:13

"Bir Kadın Tanıdım" Dizisine sert tepki

Çekimlerinin bir kısmı Kars'ta yapılan ve özel bir televizyonda ilk bölümü yayınlanan 'Bir Kadın Tanıdım' adlı diziye Kars'tan tepkiler yağıyor.

 Bir Kadın Tanıdım  Dizisine sert tepki

IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) - Çekimlerinin bir kısmı Kars'ta yapılan ve özel bir televizyonda ilk bölümü yayınlanan 'Bir Kadın Tanıdım' adlı diziye Kars'tan tepkiler yağıyor.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ali Güvensoy, kimsenin Kars'a böyle bir imaj vermeye hakkı olmadığını ifade ederek, dizinin yayından kaldırılmasını istedi. Dizide yaşananların Kars'la uzaktan yakından ilgisi olmadığını ve dizi yapımcılarını kınadığını belirten Güvensoy, "Öncelikle hem çok üzgünün ve hem de çok kızgınım. Bizim ilimiz aslında örnek bir ildir. Bizim ilimizde böyle bir töre adeti diye hiçbir şey bugüne kadar yaşanmamıştır. Ve o çirkin çekimler ben de dahil bütün Karslıları
üzmüştür. Böyle bir şey olamaz, asla olmasına da müsaade etmeyiz. Bu diziyi yapanlar çok yanlış yapmıştır. Bu gibi dizilerde Kars'ın güzellikleri dururken, Kars'ın en iyi yerleri dururken böyle çirkin şeyleri çekmeleri gerçekten bizim insanlarımızı çok üzmüştür. Bundan dolayı tepki gösteriyorum. Bu diziyi yapanlar gerçekten çok ayıp etmişler diyebilirim. Burada bizim ilimizde töre cinayeti veya töre adeti diye hiçbir şey yoktur. Bugüne kadar olmamıştır" dedi.
SEZER’İN TEPKİSİ
Diziye bir tepki de Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer'den geldi. Sezer, dizinin tutulması ve izlenmesi için hiçbir kişinin Kars'ı bu şekilde lanse etmeye hakkı olmadığını, Kars'ta bu tür olayların kesinlikle yaşanmadığını söyledi. Sezer, "Bu filmin içeriğini, yani bu filmi yapan kişiler için Kars'ı bu kadar kötüleyen, ar, namus, hayayı rencide eden felsefeye sahip insanların, yani bu filimle ilgili yapanların kendi memleketlerinde bu rezillik geçiyor demeye ben utanıyorum. Türk
toplumunun hepsinde ahlaki değerler, edepler, hayalar yüksektir. Türk toplumu ahlakında bir başka kadını kardeşi gözüyle görür. Şimdi bu filmde adam o kadar Kars'taki insanları alçaltmış ki, başka toplumlarda dahi bu kadar ahlaksızlık olmaz. Onun için de ben bu adamlara hakaret etmeyi dahi zül kabul ediyorum. Bir kelime söylemiyorum. Türk toplumunun takdirine bırakıyorum" diye tepki gösterdi.
KARACA’DAN SERT TEPKİ
Kadın Dayanışma Derneği (KAMER) Başkanı Berna Karaca ise, Kars'ın çağdaş bir şehir olduğunu, dizide yaşananların Kars'a mal edilmesini kesinlikle kabul etmediğini kaydetti. Karaca, "Kars çağdaş bir şehir, ben kesinlikle kabul etmiyorum. Rahat bir şekilde sokaklarda gezebileceğimiz bir şehir, kesinlikle Kars'ta bu tür şeylerin olduğunu duymadık. Biz KAMER olarak, rahat yaşanacak bir şehir diye tanımlıyorum Kars'ı, ben bu dizinin kaldırılmasını istiyorum. Kesinlikle kabul etmiyorum. Kars öyle bir şehir değil. Çağdaş kimliğe sahip bir şehir" şeklinde konuştu.
Dizide Kars'ın tarihi, turistik, doğal ve inanç turizmi açısından zenginliğinin görmezden gelinerek, kendisi kısır olduğu için eşini başkasının koynuna sokan insanların yaşadığı ve terk edilmiş bir kent olarak gösterildiğini belirten vatandaşlar da diziye tepki gösterdi.

 
Van yardımları devam ediyor
 
Güreş takımlarımız aynı guruba düştü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burcu 6 Şubat 2012 Pazartesi 12:40

ayhan adlı yorum yapan; şahıs hayat kadınları bir tek karsta yok bu yorumun oldukça saçma olmuş bilmem farkında mısın? evet kars Türkiyenin en gelişmiş şehri olmayabilir ama böyle kötü reklamları da haketmiyor. 20 yıl karsta yaşadım töre falan duymadım. böyle saçma yorumları yapmadan önce bir mantıklı düşünün bence. sadece olumsuz yorum yapmak için saçmalamayın. Karsta onca güzellik varken sadece kötü yönlerinin dizilerde gösterilmesine herkes tepki göstermeli!.

Yorumu oyla      6      4  
tacettin 27 Kasım 2011 Pazar 10:00

ayhan.aşık sabri şimşekoğlunu bi sözi var ,her cahil gedanın sözü yeyi,lmaz şakarınan diye bu tamsenlik,pavyon vaya müzikhol onlar kars halkını sorunu değil,devletin bi işleyişi var biz kars halkını küçük düşürücek bu tür aslı asdarı olmayan kurgulara kızıyoruz,her insanın eylenme hakkıvardır bizim sorunumuz değil.

Yorumu oyla      6      4  
tacettin 27 Kasım 2011 Pazar 09:55

yazılarınızı okudum sizlerin tepkisi beni çoksevindirdi, sadece merak ettiyim bu dizi çekilirken hiç bir yetkili senaryo hakkında bir soru sormadımı,ben bi karslı olarak bu kadarla kalmamasını diliyorum hukuk mücadelemizi yapalım....

Yorumu oyla      6      4  
20 Kasım 2011 Pazar 17:17

KATILIYORUMÖ SANA AYHAN O DEDİKLERİNİ YAPSINLAR ÖNCE ONDAN SONRA KALKIP FİLMLERİ ETSİNLER ŞİKAYET

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhan 20 Kasım 2011 Pazar 14:53

Gölgede güneşlenip, güneşte mum ışıgında ısınanlara,Karanlıkta göz kırpanlara, duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, %70 oy verenlere ALKIŞ, ALKIŞ, ALKIŞ.Şükürler olsun dün gölgelendiğim çınarın altında, yıkılsa bile tutunacağımı,serinlemek için,serinletmek için, bir dal, bir yaprak olmayı,< gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz, o ağacın altını bilmem hatırlıyormusun> şarkısı kulaklarımda hep yankılanır, Baki selamlarımla Ülkü İle Kalınız.Ülkü İle kalınız demekle, Ülkücü olununuyorsa ben ülkücü değilim diyebilene, yel kayadan ne aparır, ifademle saygılarımı sunar,Siz bizsiniz, bizde siziz.

Yorumu oyla      6      4  
AYHAN 19 Kasım 2011 Cumartesi 23:51

YA NEDEN TEPKİ VERİYORLARKİ İLK ÖNCE ŞEHİRLERİNİ PİSLİKLERDEN TEMİZLESİNLER OTELLERİ ARDAHAN YOLU ÜZERİNEKİ PAVYONLARI GAZINOLARINDAKI HAYAT KADINLARINI TEMZİLESİNLER PİSLİKTEN GEÇİLMIYOR BİRÇOK AİLENİN OCAĞINI YIKIYORLAR FİLMİ ELEŞTRİYORLAR TEMİZLESİNLER ŞEHRİ

Yorumu oyla      6      4  
zekiye çomaklı 19 Kasım 2011 Cumartesi 23:36

Mehmet Ayci diye bir zavallı Devlet demir yolları Erzurum'a gelince Erzurum'un kızlarının yeşilçam a kaçtığını ama meşhur olamayıp çam dibine yatırıldıklarını yazınca , demir yollarının geçtiği tüm illerin kadınına yapılmış bu hakaret için oldukça ağır fakat seviyeli bir tepki gösterdik ve tepki koyup adamı görevden aldırdık, bu ağır hakaret taşıyan aşağılık davranış için tüm Türkiye kadınının tepki göstermesi gereken bu duruma kimsenin sesi çıkmadı ve adam yeniden taltif edilircesine görevlendirildi...çok iyi olmuş,geçmiş olsun...yaptıkları yanlarına kar kalıyor...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİK'ten Van Yaklaşımı..
Van’da yayın yapan 11 yerel gazete, deprem nedeniyle hasar gören büro ...
Azerbaycan Tiyatrosu büyük ilgi gördü
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yeniden bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı ...
“Sodes Bizi Okula Gönder”
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ardahan Şubesi tarafından SODES kapsamında ...
 
Doğu’da proje seferberliği
KOSGEB Ağrı Hizmet Merkezi Müdürü Adem Gültürk ve SERKA Uzmanı Yunus Sarıca ...
Soykırım Abidesi’nin Destanı sahnede
Azerbaycan İravan Devlet Dram Tiyatrosu "Soykırım Abidesi'nin Destanı" ...
Hüzün ve sevinç bir arada
Van ve Erciş'te meydana gelen depremde birçok insan büyük acılar yaşadı. ...
 
Doğu'da beyaz buluşma
Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde beyaz görüntü hakim durumda.
BEÜ'de deprem paneli düzenlenecek
Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Çarşamba günü, Deprem Tahmin Çalışmalarında ...
Akademisyenler depremi tartıştı
Bilgi Yolu Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) Akademik Düşünce ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva