ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Kasım 2011 Salı - 07:35

Bayraktepe kayak severlerle doldu taştı

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.Kültür ve kış turizmi açısından Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden olan Sarıkamış, kış turizmini doyasıya yaşamak isteyen kayak severleri konuk etmek için start aldı.

Bayraktepe kayak severlerle doldu taştı

IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.Kültür ve kış turizmi açısından Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden olan Sarıkamış, kış turizmini doyasıya yaşamak isteyen kayak severleri konuk etmek için start aldı. Bayaraktepe Kayak Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç da katıldı. Bayraktepe Kayak Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış'ın kristal karıyla dünyada Alplerden sonra ikinci mekân olduğunu ve burada çığ tehlikesinin bulunmadığını
söyledi.
Sarıkamış Kaymakamı Ermiş, "Sarıkamış kayak tesisleri Türkiye'de değil, hakikaten Dünya'da çok önemli, çok kendine özgü özellikleri olan bir kayak tesisi kısaca bunları sıralayacak olursak her şeyden önce ulaşım imkânı çok kolay İzmir'den İstanbul'dan Sarıkmış'a gelip kayak yapmak en fazla 2 saatinizi alır. Şehir merkezine 2 kilometre mesafede Kars'a Havaalanına 54 kilometre mesafede 20-30-50 metre dağa tırmanmak zorunda kalmıyorsunuz. En önemlisi bu. Milli park alanı içerisinde 2 bin metre üzerinde sarıçam ormanlarının olduğu, Alplerle beraber dünyada nadir ikinci mekân, burada çığ tehlikesi yok. Son derece güvenli bir kayak merkezi 25 kilometre pist uzunluğuna sahip. 4 bin 850 metre bilgisayar donanımlı telesiyeji var" dedi.
SARIKAMIŞ'TA KAYAK YAPIP BEĞENMEYENLERİN MASRAFI BENDEN
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış'a gelip kayak yaptıktan sonra dönüşte memnun kalmayanlarının masrafını karşılayacağını ifade etti.
Prof. Dr. Kılıç, "Sarıkamış için bugün aslında bir bayram. Çünkü Sarıkamış bu bayramı dört gözle bekliyor. Bugün bu coşkuyu bu sevinci paylaşıyoruz. Aklından kayak geçmeye başladıktan sonra Sarıkamış ile alakalı lütfen bir araştırma yapsınlar. Güzel tesisler var. Güzel bir ortam var. Hijyenik oteller var. Ben buraya gelmek isteyenlere bir Karslı olarak bu garantiyi vermek istiyorum. Buradan giderken, Sarıkamış'a gelip kayak yapıp döndükten sonra hale memnun değiller ise hale biz buraya niye geldikdiyorlarsa söz veriyorum bütün masraflarını ben üstleneceğim" diye konuştu.
ŞEHİTLER DİYARI
Sarıkamış'ın şehitler diyarı olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:"Sarıkamış'ın şehitler diyarı, Sarıkamış'ın birçok tarihi ve kültürel değeri var. İnsanlar bunu da biliyor. Yine insanlar biliyorlar ki 54 kilometre mesafedeki bir Kars'ta da sadece Sarıkamış'ın kar kalitesi değil. Kültür ve Turizm anlamında inanç turizmi anlamında gerek Sarıkamış'ın gerek Kars'ın çok ciddi değerleri var. İnsanlar aynı zamanda onları da görebiliyor."
Türkiye'de kayak sezonunu açan ilk kayak merkezinin Sarıkamış olduğu dikkat çekerken, kayak merkezinde kar kalınlığının 50 santim olduğu vurgulandı.
Sarıkamış'ta kayak sezonu açılışında renkli görüntüler vardı. Kar üstünde folklor gösterisinin ardından kayakçıların gösterisi ile devam eden açılış töreninde Kars'a has kaz eti konuklara ikram edildi. Açılışa katılan kayak severler kristal kar üzerinde kaymanın tadını gönüllerince çıkardılar.
Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nin en önemli özelliği ender bulunan Kristal kara sahip olması ve yılın birçok günü güneşli olmasına rağmen karın özelliğini kaybetmemesi. Çığ tehlikesinin olmadığı Kayak Merkezi'nde pistler sarıçam ormanları ile çevrili olduğundan rüzgar almıyor.

 
Büyükşehir Meclisinden İçme Suyu açılımı
 
Teröristler Köşeye Sıkıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaş Film Festivali doğuya ufuk açtı
Erzurum Dadaş Film Festivalinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli ...
156 köy yolu kapalı
Doğu Anadolu Bölgesinde 156 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Koreli Büyükelçinin Gazi Hassasiyeti
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, onuruna verilen yemeğe Koreli ...
 
"Bir Kadın Tanıdım" Dizisine sert tepki
Çekimlerinin bir kısmı Kars'ta yapılan ve özel bir televizyonda ilk bölümü ...
BİK'ten Van Yaklaşımı..
Van’da yayın yapan 11 yerel gazete, deprem nedeniyle hasar gören büro ...
Azerbaycan Tiyatrosu büyük ilgi gördü
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yeniden bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı ...
 
“Sodes Bizi Okula Gönder”
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ardahan Şubesi tarafından SODES kapsamında ...
Doğu’da proje seferberliği
KOSGEB Ağrı Hizmet Merkezi Müdürü Adem Gültürk ve SERKA Uzmanı Yunus Sarıca ...
Soykırım Abidesi’nin Destanı sahnede
Azerbaycan İravan Devlet Dram Tiyatrosu "Soykırım Abidesi'nin Destanı" ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva