ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
 ETÜ’den vefa etkinliği
 ETÜ’den vefa etkinliği
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
HABERLER>SİYASET
29 Ocak 2014 Çarşamba - 15:05

Küçükler personelinden helallik istedi

Küçükler, "Bu son toplu sözleşmem oldu. Başkanlık yaptığım süreçte hiç kimseye siyasi görüşlerinden veya başka kişisel sorunlarından dolayı ayrımcılık yapmadım. Hakkım varsa helal olsun. Sizlerde bana hakkınızı helal edin” diye konuştu.

Küçükler personelinden helallik istedi

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşme görüşmeleri sona erdi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan`ın da katıldığı imza töreninde işçi maaşlarına yüzde 16’lık zam yapıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşme töreni Şahin Düğün Salonu`nda yapıldı. Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Gökcan, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Bem-Bir-Sen Erzurum Şubesi Onursal Başkanı Elimdar Aydemir, Büyükşehir Belediyesi`nde görevli daire başkanları ve kurum çalışanları katıldı. İmza töreninde konuşan sendika başkanları toplu iş sözleşmesine katkıda bulunan ve her zaman personelin yanında olan Başkan Küçükler`e teşekkür ettiler. Hak-İş Genel Başkanı Arslan, konuşmasında, taşeron çalışanların sorunlarına dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:
"Bugün geldiğimiz noktada belediyelerde toplam 70 bin kadrolu işçi var. 400 bine yakın da taşeron işçisi var. Dolayısıyla kamuda toplam taşeron işçisi bir milyon civarında. Toplam kadrolu işçi sayısı da 150 bine düştü. Dolayısıyla bu tablo Türkiye`ye yakışmıyor. Değişen, büyüyen, gelişen, dünyanın 17. büyük ekonomisi, milli geliri her yıl artan, hakikaten ciddi anlamda bir değişim, dönüşümü gerçekleştiren Türkiye`nin çalışma hayatında böyle bir yapının sürdürülebilir olması mümkün değil. Çünkü taşeron işçisi dediğimiz arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Onların ücretlerini, başkanlarımız biraz daha zorlayarak, belki asgari ücretin üzerine çıkarıyor ama toplu sözleşme olmadığı için hiçbir sosyal hakları yok. İkramiyeleri, fazla mesaileri, yıllık izinleri, kıdem tazminatları yok, maalesef bu haklardan mahrumlar." İlgili bakanlıkla taşeron işçilere yönelik görüştüklerini anımsatan Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sayın bakanla bir yıldır bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bu taşeron işçiliği konusunu kaldırmak mümkün değil ama bunun bir mekanizmasını oluşturup, bir mevzuatını yeniden düzenlememiz gerekiyor. Mahkeme kararlarıyla, kazanılmış davaların gereği yapılıp kadrolar verilmeli. Diğer işçiler için toplu sözleşme modelinin önü açılmalı. Bu konuda çabalarımız devam ediyor."
KÜÇÜKLER, PERSONELİNDEN HELALLİK İSTEDİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler de, 18 yıllık çalışma hayatında masanın her iki tarafında yer aldığını söyledi. Başkan Küçükler, şöyle konuştu: "Belediyede 18 yıllık bir geçmişim var. Bu sürede hem memurluk hem de işçi statüsünde görev yaptım. Her iki tarafı da biliyorum. Görev süresince kentimize çok güzel işler yaptık. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Her zaman çalışanlarımızla gurur duydum. Aldığınız ücretin çok daha fazlasını hak ettiğinizi biliyoruz. Son yaptığımız sözleşmede sendika yetkilileriyle birbirimizi zorlamadan bir artış belirledik. İnşallah sizler de mutlu olursunuz.” Çalışanlardan helallik isteyen Küçükler, görev süresi boyunca kimseyi kırmadığını bildirdi. Küçükler, "Bu son toplu sözleşmem oldu. Başkanlık yaptığım süreçte hiç kimseye siyasi görüşlerinden veya başka kişisel sorunlarından dolayı ayrımcılık yapmadım. Hakkım varsa helal olsun. Sizlerde bana hakkınızı helal edin” diye konuştu. Daha sonra toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre belediye çalışanlarına yüzde 16`lık zam yapıldı. Bir yıllık sözleşmede belediye çalışanlarının maaşına 300-350 lira zam yapılmış oldu. Buna göre Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nde en düşük işçi maaşı 2.152 liraya yükseldi. İmza töreninin sonunda Başkan Küçükler ve diğer yetkililere plaket verildi.

 
Ağrı’nın yarısı Erzurum’da tedavi gördü
 
Kavak Mahallesi’nde metruk ev temizliği
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeki 30 Ocak 2014 Perşembe 14:44

Erzurumluya içtirdiği suyu, Erzurum Ovası bataklığına yeni otobüs terminali ve Teknik üniversitenin yapılması, Çaykara caddesinin sonuna dere yatağına alt geçit yapılmasını düşündüğümde ...

Yorumu oyla      7      4  
hayret 30 Ocak 2014 Perşembe 13:20

on yıldır görev yapıyordu bu yıl verdiği zamla on yıllık zammını karşılaştırın acaba denk geliyormu yani bu senemi fazla zam vermiş yoksa sekizsenemi daha fazla zam vermiş el cevap

Yorumu oyla      7      4  
misafir 30 Ocak 2014 Perşembe 08:51

vallahi bu adamı da Erzurumlular seçti hem de 2 kere seçtiler daha sonradan adam hakkında olumsuz yorum yapmayın bence .Eğer olumsuz yanını gördüyseniz seçmeseydiniz.

Yorumu oyla      8      4  
30 Ocak 2014 Perşembe 00:07

haram olsun

Yorumu oyla      8      4  
Mami 29 Ocak 2014 Çarşamba 22:18

Erzurum da yaşan biri olarak Erzurumlu olarak 10 yıla bakıyorum da yok ya "hakkımı helal etmiyorum" Çeşmelerimiz, temiz havamız, Caddemiz, Cumhuriyet Caddesindeki ağaçları bir Ramazan gecesi kestiniz ya onları istiyorum. Nasıl da kestiniz ramazan gecesi o yıların ağaçlarını of Allah ım. nasıl helal edelim ki...

Yorumu oyla      10      5  
Erzurumlu 29 Ocak 2014 Çarşamba 20:33

Ya Erzurumludan Erzurumda Yaşayan Halktan Kim Helallik alacak Hiç Düşündümü sadece personel mi ?

Yorumu oyla      9      4  
helallik mi 29 Ocak 2014 Çarşamba 19:01

Başmkan küçükler daha görevdeyken söyleyeyim, hiçbir siyasi eğilimi olmayan biri olarak,icme suyu ve toplu ulaşımda yaşattıklarınız için, eğer hakkımız varsa ben şahsım adına helal etmiyorum. içme suyuna harcadığım parayı, çeşme başlarında çektiğimiz çileleri helal etmiyorum, ha eğer hakkımız yoksa mesele yok.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hak-İş’ten paralel devlet tepkisi
Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, ...
Kılıç istifa olayını değerlendirdi
Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın geçtiğimiz Pazar günü Belediye Başkanları ...
Demirci öngörülerini anlattı
CHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Demirci, Mustafa ...
 
‘Topçuoğlu dadaşlığı ve hizmetleriyle yad edilecek’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum Şoförler ve Otomobilciler ...
Orhan projelerini muhtarlara paylaştı
AK Parti Aziziye Belediye Başkan Adayı Muhammet Cevdet Orhan, Belediye ...
SP’den Akyıldız için taziye mesajı
Saadet Partisi Erzurum Teşkilatı, Esenyurt MHP seçim bürosuna yapılan ...
 
Erzurum’da miting alanları güncelleştirildi
Erzurum’da miting alanları ve yürüyüş güzergahları tekrar gözden geçirilerek, ...
'17 Aralık Gezi'nin devamı'
Milletvekili Yavilioğlu, 17 Aralık operasyonunun, Gezi olaylarının, Ergenekon’un, ...
Ala’dan 17 Aralık değerlendirmesi
Bakan Ala, 17 Aralık operasyonuna ilişkin, “Bu siyasal istikrara darbedir” dedi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva