ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
10 Mayıs 2010 Pazartesi - 05:51

KARSAP Yerel Değerleri gündeme taşıyacak

Palandöken İlçesinde “Palandöken Karsapanı Derneği” kuruldu. Kısa adı KARSAP olan ve Palandöken ilçe merkezinde kurulan derneğin yöneticileri Kaymakam Şenol Esmer’i ziyaret ettiler.

KARSAP Yerel Değerleri gündeme taşıyacak

Derneğin kuruluş aşaması ve amaçları hakkında kaymakam Esmer’e bilgiler veren Dernek üyeleri, hedef kitleyi oluşturan, özellikle kadın, genç, yaşlı, engelli, işsiz ve çocukların toplumsal entegrasyonlarını sağlamanın amaçlarından biri olduğunu söylediler.
//KAYMAKAM ESMER’E BİLGİ SUNDULAR
Palandöken Karsapanı kurucuları derneğin diğer amaçları hakkında da şu bilgileri verdiler; “Yerel değerler ve sosyo-kültürel değerler ile evrensel değerlerin dengesi ve uyumu sağlanarak, kültürümüzün ve medeniyet sürecimizin güncel “yardımlaşma ve dayanışma” tarifinin somut olarak çizilmesi ve yaşamış olduğumuz çevrede bu tarifin aktif etkiliğinin yansıtılmasının sağlanması , Bu tanımlamadan hareketle, toplumun öteki yüzü diye adlandırılan kesime hitap ederek, onları doğal bir biçimde, içtenlik ve samimiyetle kucaklayıp kuşatacak “söylem” ve “eylem” planlarının yapılıp adım adım uygulamak, Sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik, bilimsel, teknolojik, ahlaki açılardan toplumların gelişmesi ve birlik-beraberlik duygularını pekiştirme amaçlı toplumun ihtiyaç sahibi kesiminin sosyal dönüşümünün gerçekleştirmek, Bugünün toplum yapısı ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç kesiminin içinde en başta ülkemiz, toplumumuz, dünyamız ve insanlık âlemi için “kazanılmış değer” olma yoluna ve yolculuğuna katkıda bulunmak için özellikle kadınların, gençlerin, yaşlıların,engellilerin, işsizlerin ve çocukların toplum hayatına kazandırılmasını sağlamak, onların toplum içindeki konumlarını güçlendirilmek, Geleceğe umutla ve güvenle bakabilmek için; dünün sahiplerinin hatıraları ve deneyimleri, bugünün sahiplerinin gerçekleri ve yarın için gerçekleştirebilecekleri hedef ve hayalleri aynı denklem içersinde değerlendirerek; kişisel, kurumsal, toplumsal ve evrensel hedeflerimizin ortak enerjisi haline getirebilmek, Ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan, mağdur durumda bulunan, hayatlarını idame ettirebilmek için yardım kuruluşlarının desteklerine ihtiyaç duyan vatandaşlara yardım etmek, Şehrin ve ülkenin temel milli manevi değerleri konusunda tarihi ve kültürel alanda araştırma yapmak ve toplumda farkındalık oluşturmak.”
ESMER:  “ÖNEMLİ OLAN PROJEKSİYONU DOĞRU TUTMAKTIR”
Bu amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterecek bir derneğin Palandöken ilçesinde kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Şenol Esmer ise, Kaymakam olarak destek olacağını ve üzerine düşeni yapacağını söyledi.
İlçe olarak yeni atılımlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Kaymakam Esmer, bu atılım içerisinde sivil toplum kuruluşlarının da olmasının gerektiğini vurguladı. Derneğin projeler üretmesini isteyen Kaymakam Esmer: “Önemli olan bir işe başlamaktır. Amaçları geniş tutmak lazımdır. Mesela biz Maksut Efendi Mahallesinde anaokulu açtık. Yıl sonunda 6 yaş grubu 70 kişi oldu. Bir adım attık. Zor da oldu ama seninin sonunda geldiğimiz nokta amaçlarımıza ulaştığımızı gösterdi ve bizi mutlu etti” dedi.
Önemli olanın projeksiyonu doğru tutmak olduğunu da ifade den Kaymakam Esmer, kalkınmada kamu kaynaklarının yanı sıra özel kaynakların da etkin şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Kaymakam Esmer’in makamında gerçekleşen ziyarette Palandöken Karsapanı Derneği kurucuları Çiğdem Tatlıoğlu Uslu, Gamze İspirli, Ukaşe Tavlaşoğlu, Tankut Keskin, Serap Nalbantoğlu, Özkan Derin ve Alparslan Dumlu hazır bulundular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp Çocuk Harşit Çayı’nda bulundu
Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde 3 gün önce kaybolan 7 yaşındaki Mustafa Öztürk'ün cesedi bulundu.
Hacımüftüoğlu’ndan “helal et” uyarısı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ İlahiyatçı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, “Etin ...
Şehit annelerine vefa
Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Anneler Günü sebebiyle ...
 
Şehit annesine en acı anneler günü
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ...
Hızlı Tren doğuya geliyor
“Doğu tarafından da komşu ülkelerle yeterli bağlantı yok" diyen TCDD Genel ...
Numune arsası özürlüler parkı olacak
Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı’nca ...
 
Müftülükten Kuran Yılı açılımı
Erzurum Müftülüğü, il genelindeki din görevlilerine yönelik olarak “Kur’an-ı ...
Sertoğlu’ndan yatırımcılara destek
MURAT ÇANKAYA (İHA) - Erzurum’un Pasinler İlçesi Belediye Başkanı Ünsal ...
Bakırcı'da tarih ve çevre buluşması
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarihi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva