ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
10 Mayıs 2010 Pazartesi - 05:42

Şehit annelerine vefa

Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Anneler Günü sebebiyle hazırlanan programla, 60 ilk ve orta dereceli okulda oluşturulan heyetler, şehir merkezindeki tüm şehit annelerini ziyaret etti.

Şehit annelerine vefa

//62 ŞEHİT AİLESİ ZİYARET EDİLDİ
Yakutiye Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, okul idarecileri ve öğrencilerin işbirliği içerisinde yürütülen projeyle, Anneler Günü, daha anlamlı bir etkinliğe sahne oldu.
Yakutiye ilçesindeki 60 okulda, okul müdürü, 2 bayan öğretmen, okul aile birliği yöneticileri, değişik sayıda kız ve erkek öğrencilerden oluşturulan heyetler, Pazar gününü, kent merkezindeki 62 şehit ailesini ziyaret ederek geçirdi. Şehit annelerinin ellerini öpen heyet, çeşitli hediyeler sundu. Şehit annelerinin ve çocuklarının sorunları, tavsiyeleri ve hatıralarını dinleyen heyet, çözülmesi gereken problemleri de not alarak, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne rapor halinde aktardı.
//KURT’UN AÇIKLAMASI
Şehit ailelerini ziyaret etkinliğinin yıl boyunca kutlanan dini, milli bayramlar, özel günler ile değişik vesilelerle devam ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, “Yakutiye Kaymakamlığı, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Erzurum Şehit Aileleri Derneği ve ilçemizdeki okullar olarak, Anneler Günü münasebetiyle 60 okulumuzdan yaklaşık 600 kişilik heyet, 62 Şehit Annesi’ni ziyaret ederek ellerini öptü ve onların evlat acılarını paylaştı. Bu etkinliği öğrencilerimizin şehitlerimize vefa duygularını pekiştirmek, millî birlik ve beraberliğimizin yetişen nesillerde de devam etmesi, ayrıca, şehitlerimizin hangi amaç uğruna şehit oldukları bilincini vererek Toplum Görevi Sorumluluklarını hissetmelerini sağlamak amacıyla düzenledik. Bu etkinlik sadece bir güne mahsus değil, yıl içerisinde değişik vesilelerle, değişik öğrenci gruplarıyla tekrarlanıyor. Emeği geçen tüm ilgilileri ve öğrencilimizi tebrik ediyorum. Okullarımızın tanıştırdığımız Şehit Aileleri ile sürekli irtibat halinde bulunmalarını, bu ziyaretlerini her zaman sıcak tutmalarını istiyoruz. Her okulumuzun kendisine verilen Şehit Ailesine maddî ve manevî açıdan koruyucu olmalarını, varsa öğrencilerini eğitim sürelerini desteklemelerini istiyoruz. Bu birlikteliğimizin yurt genelinde yaygınlaştırılması, milletimizi güçlü ve diri kılacaktır.”dedi.
//EN YÜCE MERTEBE ŞEHİTLİK
Kur’an-ı Kerim’de “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar ölü değil, diridirler. Fakat siz (o yüksek hayatın) farkında değilsiniz.” Ayet-i Kerime’siyle şehitliğin yüceliğinin anlatıldığını bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, Peygamber Efendimiz’in de “Hiç kimse Cennet’e girdikten sonra bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehitler kendilerine verilen nimetler sebebiyle dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler.” Hadis-i Şerif’ini hatırlattı.
26 Ağustos 1071 yılında Anadolu’nun kapılarının milletimize açılmasına sebep olan Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun yurt yapıldığını, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ise 30 Ağustos 1922’de düşmanın denize dökülerek ülkenin düşmandan kurtarıldığını ifade eden Kurt, “Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da İstiklâl Marşı’nda: Şehitleri “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı/Düşün, altındaki binlerce kefensiz yatanı/ Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı/Verme dünyaları alsan da, bu Cennet vatanı.”ifadelerini içeren dörtlükle anlattığını vurguladı.
//ŞEHİTLERE MİNNET BORCUMUZ VAR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, dinî ve millî görevler doğrultusunda bizlerden birlik ve beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde olmamızın istendiğini hatırlatarak; “ Vatanımızın imarı, gelişmesi ve güçlenmesi için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Bunu başarabildiğimiz takdirde geleceğimize güvenle bakabilir ve kanları ile bu vatanı sulayarak bizlere emanet eden şehitlerimizin ve vefat etmiş gazilerimizin ruhlarını şâd etmiş oluruz.”diye konuştu.
//NE MUTLU SİZLERE Kİ, ŞEHİT ANNESİ OLDUNUZ
Şehit annelerine de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurt, daha sonra şunları söyledi: “Evlatlarınızı bu vatana şehit vererek Milletin annesi olma yüceliğine eriştiniz. Bu necip milletin evlatları, Anneler Günü’nde sizin şerefli ellerinizden öpmeye, onurlu hatıralarınızı dinlemeye geldiler. Onlara yüreğinizde yer verip başlarını okşadığınız için sizlere teşekkür ederim. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük teşvik ve desteğini aldığımız Yakutiye kaymakamımız Yüksel Çelik’e, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik’e , tüm okul ailelerimize, şehit annelerini ziyarete giderek, bu günü anlamlandıran öğrenci-veli-öğretmen ve okul yöneticilerimize teşekkür ederim. Bu vesileyle canlarını feda ederek milletimize hür bir vatan bırakan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit annesine en acı anneler günü
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ...
Hızlı Tren doğuya geliyor
“Doğu tarafından da komşu ülkelerle yeterli bağlantı yok" diyen TCDD Genel ...
Numune arsası özürlüler parkı olacak
Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı’nca ...
 
Müftülükten Kuran Yılı açılımı
Erzurum Müftülüğü, il genelindeki din görevlilerine yönelik olarak “Kur’an-ı ...
Sertoğlu’ndan yatırımcılara destek
MURAT ÇANKAYA (İHA) - Erzurum’un Pasinler İlçesi Belediye Başkanı Ünsal ...
Bakırcı'da tarih ve çevre buluşması
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarihi ...
 
Türkiye şehitleri için ağlıyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ...
Sevgi Bayrağı Erzurum yolunda
Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını ...
Eğilmez ‘Ermeni Terörü’nü anlattı
A.Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva