ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>GUNCEL
10 Mayıs 2010 Pazartesi - 00:02

Numune arsası özürlüler parkı olacak

Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı’nca park olarak yapılması için Büyükşehir Belediyesine verilen hastane arazisi otopark ve özürlülerinde yararlanabileceği park alanı olarak düzenlenecek.

Numune arsası özürlüler parkı olacak

ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ –
Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı’nca park olarak yapılması için Büyükşehir Belediyesine verilen hastane arazisi otopark ve özürlülerinde yararlanabileceği park alanı olarak düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’da ilk olan bu parkımız, bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Engellilerimize yönelik güzel bir hizmet olacak” dedi.
//BOŞALATILAN HASTANE ARAZİSİ DEĞERLENDİRİLECEK
Engelli vatandaşların, evden dışarı çıkarak toplumla bütünleşmek adına bu tür donatılara ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Küçükler, “Bu bakımdan bu tesis, çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya fırsat verecek çok güzel bir tesis. Aileler, buranın olumlu sonuçlarını çocukların üzerinde mutlaka gözlemleyecektir” diye konuştu.
Amaçlarının, engellilere de hizmet vermek olduğunu belirten Başkan Ahmet Küçükler, her bireyin, engelli adayı olduğunu, bundan dolayı engellileri anlamanın ve sorunlarına çözüm üretmenin önemine vurgu yaptı.
//ÖZÜRLÜLERE HİZMET BOYUN BORCUMUZ
Başkan Küçükler daha sonra şunları kaydetti; “Özürlü insanların kentsel yaşama katılım alanındaki ihtiyaçları özürlü olmayanlarla farklı olmakla birlikte benzerdir. Özürlü olarak tanımlanan bireyleri, toplumun ayrı bir kesimi olarak niteleme yerine bütünleşmiş bir parçası olarak algılayabilmek ve mekanda da buna olanak sağlayabilmek amacıyla fiziksel çevreye ulaşılabilirliğini sağlamak gerekmektedir. Tüm insanlar gibi, özürlü insanların da ulaşım hizmetlerinden eşit fırsatlarda yararlanması işine, okuluna, alışverişe, spor alanlarına, parklara, özürlü olmayan insanların kullandığı yollarla ve taşıtlarla gidebilmesi gerekmektedir. Herkes, tüm yaşamsal alanlara ulaşmak hakkına sahiptir. Bu, çağdaş toplum olmanın önemli bir gereğidir ve yerel yönetimlerle bu konuda çok büyük sorumluluklar düşmektedir.
//YEREL YÖNETİMLERİN SOSYAL SORUMLULUKLARI
Yerel yönetimler, yaptıkları sosyal ve teknik alt yapı yatırımlarıyla kent mekanının şekillenmesinde önemli role sahiptir. Kentsel ulaşım hizmetlerinin, kentteki her türlü açık alan ve yapının özürlüler için ulaşılabilirliğinin yerel yönetimlerce sağlanıyor olması, özürlülerin sosyal yaşama katılmasında fırsat eşitliğini sağlayan en önemli unsurdur. Özel fiziksel ve mimari düzenlemeler gerektiren hareket engeli son derece geniş kapsamlı Sürekli özürlülerin yanında çocuk, yaşlı, hastalık ve kaza nedeniyle özürlü şartlarında yaşayan özürlülerin faydalanacağı bir park olacağını Belirten Başkan Küçükler.Bizler hizmet için varız. Evet, bu sözümüz sadece söz olsun diye söylediğimiz bir söz değil, hayat felsefemizi ve hedefimizi belirten bir cümledir. Zira biz göreve geldiğimiz günden beri bir bütün olarak ele aldığımız Erzurum’u hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet sunuyoruz. Hemşerilerimizi hayal kırıklığına uğratmadık ve emaneti layıkıyla taşıdık. Yıllar boyunca. İhmale uğramış birikmiş sorunlarıyla umudunu kaybetmiş, o yada bu sebepten karamsarlığa itilmiş şehrimizi, adeta yeniden imar ediyoruz.. Belediyecilik; tüm çıkarcı anlayışlardan uzak, toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak millete hizmet mesleğidir. Bu belediyecilik anlayışımızla birçok sorunun üstesinden gelirken aslında Erzurum’un çözülemeyecek hiçbir sorununun da olmadığını gördük ve bu güce ulaştık. Temiz bir siyaset ve dürüst bir yönetimle bizlere olan güveninizi bugüne kadar boşa çıkarmadığımız gibi, bundan sonra da bu güveni tazeleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. “

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdulmuttalip Türkeş 10 Mayıs 2010 Pazartesi 09:44

Saygılarımla, daha çok şeler yazacağım ama ayrılan karekter sayısı bu kadar olduğu için bununla yetiniyorum. Sayin Ahmet Küçükler Başkanım; Diyorumki sayın Başkanımız Fatih Cengiz Karkdeşimizle bir istişare yapsanızda bu bahsettiğim yeri bizzat gelip görsün ona göre bir çare bulunsun. Aslında dadaşkentin yapılması gereken çok yeri bulunmaktadır ama, burası evlerimizin temellerinin su alması nedeniyle tehlike arzetmektedir. Lütfen tekrar saygılarımla, halka hizmette başarılarınızın devamını Allah temenni ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Abdulmuttalip Türkeş 10 Mayıs 2010 Pazartesi 09:38

Sayın Başkanımın yukarıda ki hiçbir kesimini ayırmadan yaptığı hizmet anlayışını takdir ediyorum. Ben Abdulhamit mah.Emirşeyh Cadd.Tarıktar Yap Koop.E.Bl.Oturan bir vtaşdaşım. Bahse konu bu yol üç dönemdir ilgili belediye başkanlık birimlerine iletmemize rağmen tesviye yapılıp yükseltilmedi. Kıble ve doğu batı tarafından gelen yağmur suları bu dörtyol kavşağını bir göl haline getirmekte sular binaların temeline akmaktadır. Bu yolun zeminin yükseltilerek komple asvaltlanması gerekmektedir. Araçların geçtiği sıra evimiz komple demrem oluyor gibi sallanmaktadır. Görevliler gelir, köstebek yuvasına dönmüş yola kum çakıl doldurup gidiyorlar. Bizler sakinler olarak çocuk değiligiz, eline bir çikolata verilir gibi ağutuluyoruz. Lütfen Allah Aşkına Bu yolla ilgileniniz. İlgili mahalli idare yetkililerine söyledimizde, burası Büyük Şehir Belediyesi kapsamındadır diyip geçiştiriliyor. Ak Partinin Hizmet anlayışına yakışmıyor. Elimiz kızılsaydıda oyumuzu üç gez vermeseydik diye düşünüyoruz. Saygı

Yorumu oyla      6      4  
Vatandaş 10 Mayıs 2010 Pazartesi 08:55

Sayın sağlık bakanın hasteneyi yıktı şimdi yerinde park kuruyor, yarın üzerinde tepine tepine oynasın.Herkesin bir hesabı varsa Cenabı Allahında elbette bir hesap günü vardır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müftülükten Kuran Yılı açılımı
Erzurum Müftülüğü, il genelindeki din görevlilerine yönelik olarak “Kur’an-ı ...
Sertoğlu’ndan yatırımcılara destek
MURAT ÇANKAYA (İHA) - Erzurum’un Pasinler İlçesi Belediye Başkanı Ünsal ...
Bakırcı'da tarih ve çevre buluşması
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarihi ...
 
Türkiye şehitleri için ağlıyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ...
Sevgi Bayrağı Erzurum yolunda
Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını ...
Eğilmez ‘Ermeni Terörü’nü anlattı
A.Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, ...
 
Bahadır, sel bölgesini inceledi
ÇETİN KARİP(İHA) - Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır ...
Yakutiye’den yollara geçici tedbir
RECEP DAĞ-ERZURUM GAZETESİ/ Yakutiye Belediyesi, aralıklarla devam eden ...
MEB’den Proje Koordinasyon Merkezi
İl Özel İdaresi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilerek Proje ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva