ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
21 Temmuz 2010 Çarşamba - 01:04

İnsan-ı Kamil okurlarıyla buluştu

İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER), Erzurum’un manevi mimarları için başlattığı kültür seferberliği kapsamında ilk meyveyi verdi.

İnsan-ı Kamil okurlarıyla buluştu

İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER), Erzurum’un manevi mimarları için başlattığı kültür seferberliği kapsamında ilk meyveyi verdi. Erzurumlu İbrahim Hakkı Araştırma Merkezi’nde Okutman olan Mehmet Suat Demir’in hazırladığı “İnsan_ı Kamil: Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri” adlı kitap, ERİHDER yayınlarından okuyucularıyla buluştu.

İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, derneğin kuruluş amacı doğrultusunda Erzurum’un manevi mimarları hakkında yazılı bilgi, belge, kayıt ve eser toplamaya devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda Temmuz ayının başında Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü olmak üzere, yazma eserlerin bulunduğu Türkiye’nin sayılı kütüphanelerinde çeşitli araştırmalar yaptıklarını anlatan Toparlak, “Osmanlı arşivlerinde, İbrahim Hakkı Hazretleri öncelikli olmak kaydıyla, şehrimizin manevi mimarları hakkında bilgi ve belge bulmaya çalıştık. Bu araştırmalarımız bağlamında İbrahim Hakkı Hazretleri’nin Marifetname’sinin, oğlu İsmail Fehim Efendi tarafından yazılmış bir suretini bulduk. Bu eserin suretinden alarak, Erzurum’a getirdik.” dedi. Bir taraftan bu çalışmaları yürütürken, diğer yandan da, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ile ilgili ilk kitabı çıkardıklarını kaydeden Toparlak, şimdilik bin adet bastırdıkları “İnsan_ı Kamil: Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri” adlı kitaptan, ilerleyen dönemlerde 3 bin adet daha bastırarak halkın istifadesine sunacaklarını dile getirdi.

 

//ERİHDER BAŞKANI TOPARLAK, KÜTÜPHANELERDE YAPTIKLARI ARAŞTIRMALARI ANLATTI

İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, kütüphanelerde yaptıkları araştırma kapsamında elde ettikleri bir diğer önemli eserin de, Cumhuriyet’in kuruluşunun hemen ardından TBMM’de 1. dönem milletvekilliği yapan Yeşilzade Mehmet Salih Efendi’ye ait olduğunu bildirdi. Mehmet Salih Efendi’nin kendi yazmış olduğu 52 eser arasında, Erzurum’un manevi mimarlarına ilişkin olarak 7’sini aldıklarını aktaran Toparlak, bu eserlerin çevirilerini yaparak, bunları da yine Erzurum kültür hayatına armağan edeceklerini belirtti. Toparlak, “Yürüttüğümüz bu çalışma kapsamında sadece Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde değil, aynı zamanda Süleymaniye Medresesi, Beyazıt Kütüphanesi ve İstanbul Üniversitesi Yazma Eserler Kütüphanesi’nde de çeşitli araştırma ve incelemelerde bulunduk. Allah kısmet ederse, bu yılsonuna kadar çok ciddi bilgi ve belgeyi toparlamış olacağız.” dedi. 

 

//ERİHDER’İN İLK KİTABI, KÜLTÜR EĞİTİM VAKFI’NDA OKURLARIN İLGİSİNE SUNULDU

ERİHDER’in çıkardığı ilk kitap olan “İnsan_ı Kamil: Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri” adlı çalışmanın Kültür Eğitim Vakfı’nda okurların ilgisine sunulduğunu ifade eden Nuri Toparlak, “İlk etapta bastırdığımız bin adet kitaptan elde edeceğimiz gelirle, halka ücretsiz dağıtılmak üzere 3 bin adet daha bastıracağız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, Erzurum’un manevi şahsiyetleri hakkında elinde yazılı bilgi ve belge bulunanların, bu sürece katkıda bulunmalarını isteyerek, “Elinde bilgi ve belge bulunanları derneğimize bekliyoruz. Bize bu hususta yardımcı olurlarsa, Erzurum adına çok önemli bir kültür hizmetine katkıda bulunmuş olurlar.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YILDIRIM TORLAK 27 Temmuz 2010 Salı 10:41

BEN ŞAHSEN BUGÜNE KADAR İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİNİN SADECE MARİFETNAME ESERİNİ BİLİYORDUM ANCAK ERİH-DER DERNEĞİNİN YAPMIŞ OLDUĞU BU ÇALIŞMA SONUCUNDA MEYER 15 TANE ANA ESERİNİN 100 ÜN ÜZERİNDE RİSALESİNİN OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE HELAL OLSUN DEDİM ÜÇ AYLIK BİR SÜRE İÇERİSİNDE DERNEĞİ KURMAK, ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEMEK AYRİYETEN İNSAN- KAMİL RİSALESİNİ BASTIRIP DAĞITMAK BU ARADA DEVLET ARŞİVLERİNDE CİDDİ BİR ARAŞTIRMA YAPMAK CİDDİ ANLAMDA ÇALIŞMANIN ESERİ ERZURUMUN MANEVİ DEGERLERİNE SAHİP ÇIKAN BAŞTA DERNEK BAŞKANI NURİ TOPARLAK' A VE DERNEK YÖNETİMİNE SONSUZ SAYGI VE SEVGİLER...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürün yansıması yok oluyor
Kentin kuruluş süreci içerisinde yer alan Erzurum Evleri, iklim şartları, ...
Erzurumlu aşıklar Gümüşhane’yi salladı
Erzurumlu halk ozanları, Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı kasabasında ...
Yeğen Ağa’da tarih göçüyor
Tarihi Erzurum Evleri ile meşhur Yeğen Ağa Mahallesi’nde tarih adeta göçüyor. ...
 
Camiler tarihi yansıtıyor
Tarihiyle ön planda olan Erzurum, Camileriyle de tarih kenti olduğunu ...
Mağarada toplu nikah
BÜLENT MAVZER (İHA) - Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki Tuz Mağaraları'nın ...
Erzurum’da “Eski ve Yeni” buluştu
Tarihi Kentler Birliği Eski ve Yeni Buluşması Semineri için Erzurum’a ...
 
Minik Karadayı ‘erkekliğe’ adım attı
Erzurum’un tanınan işadamlarından olan Ahmet Karadayı’nın oğlu Yusuf Eren ...
Erzurum Fıkraları kitaplaştırıldı
ERZURUM(GHA) - Erzurum ve yöresinin renkli simalarına ait fıkraların toplandığı ...
Ermeni Vahşeti’ni raporla telin ettiler
Sözde “Ermeni soykırımı“ iddiaları son dönemde gündeme getirilerek tarih ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva