ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
2 Haziran 2015 Salı - 00:46

Halkbank’tan Erzurum’a pozitif ayırımcılık

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, memleketi Erzurum’da esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ile bir araya geldi. Ekonomik gelişmelerde siyasi istikrarın önemli olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, “İstikrarın sürmesi için üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

Halkbank’tan Erzurum’a pozitif ayırımcılık

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, memleketi Erzurum’da esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ile bir araya geldi. Ekonomik gelişmelerde siyasi istikrarın önemli olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, “İstikrarın sürmesi için üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

Erzurum Evleri’ndeki esnaflarla tanışma toplantısına Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, ve oda başkanları katıldı. Amaçlarının tanışma ve esnafların sorunlarını dinlemek olduğunu söyleyen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu memleketinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Esnaf ve sanatkarlara en fazla desteğin Halkbank tarafından verildiğini söyleyen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, faiz artışlarına rağmen esnaflara verilen kredilerdeki faizlerde bir artış yapmadıklarını söyledi. “Yükselen faizleri esnafımıza yansıtmadığımız gibi aldığımız komisyonu da 2014 Mart ayında yüzde 1’den yarıma indirdik” diyen Taşkesenlioğlu, 2015 yılı sonuna kadar 400 bin esnafa 10 Milyar TL kredi kullandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Faiz desteğinin dışında vergi muafiyeti gibi başka avantajlarda sunduklarını vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Hazine faiz desteği ile esnafa yansıyan faizlerin 1 yıla kadarki vadelerde yüzde 4, 1 yıldan uzun vadelerde yüzde 5 seviyelerinde olduğunu belirtti.

“ERZURUM’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Erzurum’a pozitif ayrımcılık yaptıklarının altını çizen Taşkesenlioğlu, “2002 yılında Erzurum’a baktığımızda 529 esnafımıza sadece 471 bin TL tutarında kredi bakiyesi kullandırıldığını görüyoruz. 2015 yılı Mart oyu sonu itibariyle ise bu rakam 2 bin 785 esnafımız için toplam 103 milyon TL’nin üzerine ulaştı. Bu yaklaşık 220 katlık bir artışa tekabul ediyor. Türkiye genelindeki artışımız 91 kat. Erzurum’a biraz daha pozitif ayrımcılık yapmışız ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplarına da büyük destekler sağlayacaklarını kaydeden Taşkesenlioğlu, “Esnafların bankası olarak kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplarımıza yüzde sıfır faizle azami 150 bin TL’ye kadar finansman sağlıyoruz. El dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef boya, ahşap kakma işlemleri, oltu taşı işçiliği, keçecilik gibi pek çok alanda esnafımıza destek oluyoruz” dedi.

“EKONOMİK İSTİKRARI SÜRDÜRMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Verilen tüm desteklerin ekonomik istikrardan geçtiğini savunan Taşkesenlioğlu, “Bahsettiğimiz tüm desteklerde ekonomik istikrarın büyük önemi var. Ekonomik istikrarı sağlayan en önemli unsur da siyasi istikrardır. Bu çalışma ve desteklerimizin daha ileri boyuta taşınması için bu ekonomik istikrarın sürmesine ihtiyaç vardır. Hepimizin bu ekonomik istikrarın sürmesi için üzerimize düşeni yaparak var gücüyle çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Verilen kredilerde istenen kefillerin esnafı mağdur ettiğini belirten Erzurum Matbaa-Kırtasiye Ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Bizden ipotek dışında 2 kefil isteniyor. Esnaf bu durumda kefil bulmakta oldukça zorlanıyor. Esnafın yüzde 40’ı yakın takipte, yüzde 35’i ise uzak takipte. Yaşanan mağduriyetlerin çözülmesi gerekiyor” dedi.

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Halkbank Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ederek, “Bizler bir araya geldiğiniz için ve sağladığını desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
Cumhurbaşkanına görkemli karşılama
 
Aydemir: ‘Fatihin torunlarına yakışanı yaptık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken A.Ş. deneme üretimine başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan Palandöken A. Ş. üretime başladı.
Karataş Köprüsü yenileniyor
Oltu İlçesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde yıkılan Karataş ...
Sekmen Büyükelçileri ağırladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine kente gelen Libya, Kuveyt, ...
 
Sultan Sekisi 22’inci kez toplandı
Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER-VAK) geleneksel olarak düzenlediği Sultan ...
Arap Ülkelerinden Erzurum’a yatırım atağı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen‘in daveti üzerine Arap ...
Konut Fiyat Endeksi Mart'ta yükseldi
En düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler yüzde 2,34 ile TRB2 (Van, ...
 
‘Kop’u aştık da geldik’
Palandöken, ‘Esnafın sorunlarından en büyüklerinden birisi ülkedeki birliğin, ...
Gökçedere Yayla’sı yola kavuştu
Oltu’nun Gökçedere köyü yıllardır yayla yolunda çektikleri sıkıntı sona ...
DAİB’ten AVRASYA açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva