ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
30 Mayıs 2015 Cumartesi - 00:31

‘Kop’u aştık da geldik’

Palandöken, ‘Esnafın sorunlarından en büyüklerinden birisi ülkedeki birliğin, dirliğin idamesi. Allah göstermesin, düne kadar bu yoldan bu tarafa geçmek, Erzincan, Erzurum, Kop’u aştık geldik. Terör dönemlerinde o dağlardan bu tarafa gelmek bu kadar güvenli değildi. ‘dedi

‘Kop’u aştık da geldik’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt’a geldi.

Yeni Sanayi Sitesi önünde Bayburt Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahaddin Karaman ve birlik üyeleri tarafından davul zurnayla karşılanan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ardından birlik binası ve bitişiğinde yer alan Sıla Pansiyon’da incelemelerde bulunarak, işletmecilerden bilgi aldı. Daha sonra birlik binasına geçerek burada konuşan Palandöken, sosyal güvenlik başta olmak üzere esnafın sorunlarının büyük bir kısmının çözüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“BAYBURT’A DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Biz elimizden geldiği kadar Bayburt’a destek olmaya çalışıyoruz. Burada kimsenin binası, odası yokken biz en güzel binayı buraya yaptık. Bayburt’a verdiğimiz değer farklı bir değer. İnşallah önümüzdeki günlerde imkanlar genişledikçe daha güzel. Daha iyi hizmetler sunacağız. Hakikaten Bayburt sermayesi az ama ufku geniş mert insanların memleketi. İnşallah esnafın sıkıntılarının hafifletilmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Bayburt’un insanına güvenilir. Bayburt’un insanına itimat edilir. Hakikaten hepiniz benim için çok değerlisiniz. Ben hepinize teşekkür ediyorum burayı bu kadar da güzel beklemiyordum. Bir çok vilayetimizde böyle bina yok. Bu bina ekonomik olarak da artık sizin gelirlerinizi artıracak. Artık kimsye muhtaç olmadan kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız.

Esnafın problemleri sosyal güvenlik başta olmak üzere bir çok sorun halledildi. Ama esnafın sorunlarından en büyüklerinden birisi ülkedeki birliğin, dirliğin idamesi. Allah göstermesin, düne kadar bu yoldan bu tarafa geçmek, Erzincan, Erzurum, Kop’u aştık geldik. Terör dönemlerinde o dağlardan bu tarafa gelmek bu kadar güvenli değildi. İnşallah o tüneller yapılır, mesafe daralır. Ekonomik olarak turizm olarak burası gelişir. Turizme açılır. Yine Ticaret Odası Başkanımız İbrahim bey iş hayatından geliyor, tecrübeli. Burada aksiyon sağlamak suretiyle sadece binaların falan yapılması değil. Sanayinin güçlü olması lazım. En az bir iki fabrikayla üretimin olması lazım. Onun için de buradaki esnaf odaları başkanları yeni projelerle bir şeyler yapacaklar. Ben bu sürecin Türkiye için inşallah hayırlar getirmesini diliyorum. Ben kimsenin siyasi patisine bir şey demiyorum. Ancak ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmaması, daha ileriye gitmesini temenni ediyorum.”

"BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR”

25 yıldır başkanlık yaptığını dile getiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahaddin Karaman ise “Ben de huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. Ben 25 yıldır burada başkanlık yapıyorum. Bizim gelirimiz gerçekten yok. 18 yıldır birlik başkanıyım. Hep konfederasyondan gelen yardımlarla burayı ayakta tuttuk. Burada Bayburt’taki STK’lar içinde Ticaret Odası Başkanımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Birbirimizle devamlı olarak istişareler yaptık. Bize yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, Palandöken'e teşekkür ettiği konuşmasında, Naci Ağbal’ın Bayburt’tan aday olmasını da değerlendirdi. Yumak şunları kaydetti:

”Başkanımızın buraya gelmesinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bizleri mutlu etmiştir. Naci Ağbal hemşerimizin Bayburt’tan aday olması bizim için çok büyük gurur. Naci Ağbal son dönemdeki Türkiye’nin bütçesi hakkında söz sahibi olan en önemli bürokratlardan birisi. Ayrıca bakan olma ihtimalinin olması da bizim için önemli. Onun avantajı zaten sizin gibi kıymetli başkanlarımızın ziyaretiyle memleketimiz bereketlendi. Çünkü ben Rıfat başkanıma birkaç kez rica etmiştim. Ziyaret etmesi için bir türlü fırsat bulamıyordu. Ama Naci beyin adı geçine hemen kongrenin akabinde Bayburt’umuza geldi Bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Biz Bayburt olarak çok ihtiyaçlı dönemlerden geçiyoruz. Çünkü zaten sermaye yapımız az. Ben katkı ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum."

 
Yılmaz: ‘Hedef Büyük Erzurum’
 
Tarıkdaroğlu: ‘Milletimiz demokrasi dersi verecek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçedere Yayla’sı yola kavuştu
Oltu’nun Gökçedere köyü yıllardır yayla yolunda çektikleri sıkıntı sona ...
DAİB’ten AVRASYA açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ...
ÜNİDAP’da Eylem Planı gündemi
DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) Çalıştayı Bingöl’de gerçekleştirildi.
 
Bir müjde de Bakan Işık’tan
Bakan Işık, “Türkiye 2019 yılı ve 2023 yılı itibariyle kendi bölgesel ...
Erzurum’a 37 milyonluk yatırım
Türkiye enerji sektörünün köklü kuruluşu Ergaz’ın akaryakıt sektöründeki ...
Aziziyeli besicilere yeni destek
Aziziye ilçesinde yapılan kura çekimi ile 35 yetiştiriciye 231 damızlık ...
 
Erzurum Tarım sektörüne 847 milyonluk destek
Tarımsal desteklemelerin daha fazla kesime ulaşabilmesi için geniş katılımlı ...
Erzurum’dan 4 ayda 83 başvuru
Erzurum’da bu yılın nisan ayında 11 marka, 1 patent ve 2 endüstriyel tasarım ...
Tarımsal AR-GE’de Erzurum örneği
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva