ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
HABERLER>SİYASET
2 Haziran 2015 Salı - 00:55

Aydemir: ‘Fatihin torunlarına yakışanı yaptık’

Aydemir, ‘AK Parti dönemi Çağlar açan Fatih Sultan Mehmetlerin izinde yenileşme, değişim ve restorasyon dönemi olmuştur. Tarih ile çağın, mazi ile halin buluştuğu 13 yıllık süreçte köyden şehre kadar, tüm ülkede olduğu gibi Erzurum da çağdaş kent vizyonuna kavuşmuştur.” dedi.

Aydemir: ‘Fatihin torunlarına yakışanı yaptık’

AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir, ‘AK  Parti dönemi Çağlar açan Fatih Sultan Mehmetlerin izinde yenileşme, değişim ve restorasyon dönemi olmuştur. Tarih ile çağın, mazi ile halin buluştuğu 13 yıllık süreçte köyden şehre kadar, tüm ülkede olduğu gibi Erzurum da çağdaş kent vizyonuna kavuşmuştur.” dedi.

YENİLENME VE RESTORASYON DÖNEMİ

Ülke, bölge ve ilin sanayiden tarıma, turizmden ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar her alanda yatırımlar bazında altın çağını yaşadığını kaydeden Aydemir, dönemde şehircilik alanında yapılan en büyük yatırımının kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Aydemir, ‘Köylerimizde alt ve üst yapı, şehirlerimizde restorasyon ve yenilenmeyi kapsayan kentsel dönüşüm, yaşama alanlarına yeni vizyon sağladığı gibi, istihdam bakımından da önemli bir açılım olmuştur. İnşaat sektörünün ayağa kalktığı, yeniden dirildiği dönem AK Parti iktidarları dönemidir.” diye konuştu.

ERZURUM’a ÇAĞDAŞ İMAJ

Aydemir, Duble yollardan Barajlara, Havaalanı ve limanlarından Tünel ve geçitlere, kentsel dönüşüme kadar hemen tüm alanlarda yatırım ve yeniden yapılanmaya gidildiğini, 2003 öncesinin ülkeye, bölgeye ve İle yakışmayan vizyonunun, mazinin tarihsel örgülerine bağlı kalınarak çağdaş imaja kavuşturulduğunu  ifade etti. Aydemir, ‘İnşaat sektörünün yeniden ayağa kalktığı 13 yıllık dönem, işsizlikle mücadelede de önemli bir atılım olmuş, mühendislerimiz, teknikerlerimiz için yeni iş alanları açılmıştır.” dedi.

AYDEMİR İMO’NUN KONUĞUYDU

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim çalışmaları çerçevesinde Erzurum inşaat Mühendisleri Odası (İMO)’yu ziyaret ederek, yönetim kurulu üyelerinin konuğu oldu. Çağdaş şehircilik ve kentsel dönüşüm bazında Türkiye’de son 13 yılda yaşanan gelişmelerin konu edildiği görüşmelerde, Erzurum’un bu değişim sürecindeki durumu ele alındı, Erzurum odaklı istişare yapıldı.

MERHUM ÖZAL DEVRİNE ATIF

1983-88 dönemlerinde merhum Turgut Özal döneminde Türkiye’de başlatılan toplu konut hamlelerinin, daha sonra yavaşladığını ve 90’lı yılların hemen başında inşaat sektörü odağında bir durgunluk dönemine girildiğini, şehirleşme hızının yavaşladığını aktaran Aydemir, ‘AK Parti iktidarları dönemi şehirleşmede bir milattır. Beldeden köye, ilçeden İle kadar hemen tüm yerleşim alanlarında çağdaş yaşam adına alt ve üst yapıda değişim, dönüşüm ve restorasyon başlatılmış, inşaat sektörü farkındalık eksenine oturarak hizmet ve istihdam üretir hale gelmiştir.” diye konuştu.

ERZURUM VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME

AK Parti döneminde çağdaş kentleşme ölçeğinde gerçekleştirilen en büyük atılım ve hayata geçirilen yatırımın, kentlerin tarih dokusunun gün yüzüne çıkarılması ve çağdaş örgüyle buluşturulması olduğunu belirten Aydemir, ‘Bu değişimi en yoğun olarak yaşayan illerin başında Erzurum geliyor. Çarpık yapılaşma arasında kaybolmuş ecdat yadigarlarımız, yeniden yapılanma, kentsel düzenlemelerle gün yüzüne çıkarılmış, muazzez ecdadımıza vefa gösterilmiştir.’ dedi.

ERZURUM YATIRIMLARI VE İNŞAAT SEKTÖRÜ

2011 Dünya üniversiteler Kış oyunlarına Erzurum’un ev sahipliği yaptığını, bu dönemde İlde bir milyar dolara ulaşan yatırımın gerçekleştirildiğini kaydeden Aydemir, ‘Erzurum’da fiziki planda hayata geçirilen her yatırım  inşaat sektörümüze katkı sağlamış, ilin tarihi örgüsü çağdaş vizyon içinde özel bir yer bulmuştur. TANAP’tan BTC’ye kadar tüm enerji yatırımları, Sağlık ve Eğitim kampüsleri, ikinci üniversite yatırımları Erzurum’u sosyal ve ekonomik yönden kalkınma sürecine yerleştirirken, aynı zamanda ilde istihdam bakımından önemli olan inşaat sektörümüz de katma değer üretir konum kazanmıştır.” diye konuştu.

 
Halkbank’tan Erzurum’a pozitif ayırımcılık
 
Davutoğlu, ‘Kudüs İslamındır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilyurt’tan Berat Gecesi mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Berat Kandili dolayısıyla ...
Yılmaz, ’Kardeşliğimiz ebediyete kadar sürsün’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Berat Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Ala: ‘Erzurum yükselen değer’
Ala, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine kente gelen Libya, ...
 
‘Erzurum Abdurrahman Gazi’nin duasıdır’
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Allah 28 şubat zulmünü bir ...
Ala yazarlarla istişare etti
İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum milletvekili adayı Efkan Ala, ...
'İşimiz, gücümüz Erzurum'dur'
Sekmen, gençlere seslendi, "Erzurum’un kalkındırıyoruz, gençlere yönelik ...
 
Aydemir: ‘Hak Geldi, Batıl Zail Oldu’
Halkı hakir gören, ona tepeden bakan, inanç ve düşüncesini ötekileyen ...
Fırat uyardı: ‘Oyunlara gelmeyin!’
Fırat ziyaretlerinde AK Partinin kara propaganda çalışmalarıyla hedef ...
Taşkesenlioğlu: ‘Önce istikrar’
Taşkesenlioğlu “Ekonomik istikrar oldukça önemli. 2001 yılında faizlerin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva