ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
HABERLER>SİYASET
1 Haziran 2015 Pazartesi - 00:35

Taşkesenlioğlu: ‘Önce istikrar’

Taşkesenlioğlu “Ekonomik istikrar oldukça önemli. 2001 yılında faizlerin bu seviyeye ineceğini söyleselerdi, hiç birimiz inanmazdık. Ben, doktoramı ‘Dalgalı Kur’ üzerine yapmış bir ekonomistim. Dalgalı Kur politikasında bu kadar sabit duracağımıza da hiç kimse inanmazdı.’dedi

Taşkesenlioğlu: ‘Önce istikrar’

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) yaklaşan seçimlere doğru adayları değişik mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile bir araya getirmeye devam ediyor.

Ak Parti 3.sıra adayı Zehra Taşkesenlioğlu ile Erzurum’da iş dünyasının temsilcilerinin yer aldığı sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarını akşam yemeğinde bur araya getiren Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun toplantısında Başkan Abdullah Mustafa Güvenli’nin yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri, iş adamları ve Erzurum iş dünyasından temsilciler katıldı.

ERZURUM’UN STRATEJİK KALKINMA PLANI

Toplantıda ilk olarak konuşan Başkan Güvenli Erzurum’un Ak Parti iktidarları döneminde istenilen yere gelemediğini, bunda birçok farklı sebebin olduğunu söyledi. Özellikle göçün önlenmesi, iktisadi göçün büyümesi ile mümkün olacağının altını çizen Güvenli; TBMM’ye gidecek milletvekillerinin desteğine sunulması noktasında Erzurum için halen daha bir Stratejik Kalkınma Planı oluşturulmadığını vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesi suretiyle Erzurum en kısa sürede bir Stratejik Kalkınma Planı çıkarılması gerektiğini vurgulayan Güvenli, “Söz konusu planın gereklerinin yerine getirilmesi bağlamında da, herkes yine bu planın arkasında durmalı. Çünkü bu plan Erzurum’un kalkınmasına giden yolda bir harita niteliği taşıyacağından üzerinde hassasiyetle durulmalıdır” diye konuştu.

TEŞVİKLERİ AMACINA ULAŞTIRMAK İÇİN VERGİ İNDİRİMİ ŞART

Mustafa Güvenli, konuşmasında teşvik uygulamalarına da değindi. Teşvik yasalarının Erzurum gibi illerde hali hazırda fazla bir anlam ifade etmediğini söyleyen Başkan Güvenli; “Bu şehirde ilk önce atılması gereken adım, vergilendirmelerle ilgili olmalıdır. Eğer Erzurum’da ve bölgenin diğer illerinde uygulanan teşviklerden kazanım elde edilmesi amaçlanıyorsa, vergi indirimleri kesinlikle ele alınmalıdır. Yani ilimizde ve bölgemizde geçerli hale getirilecek olan çeşitli vergi indirimleri sayesinde, mevcut teşvikler çok daha fazla istifade edilebilir bir nitelik kazanacaktır. Buna ilaveten SGK’nın aldığı işveren payında da muhakkak indirime gidilmeli, teşviklerden faydalanabilmek için getirilen ’en az 10 kişilik istihdam şartı’ ise, kesinlikle kaldırılmalıdır. Çünkü kendine güvenini kaybetmiş müteşebbisi, talep arz dengesinin kaybolduğu bir ticareti bu şehir artık görmek istemiyor. İnşallah seçimlerden sonra proje ve bilgilerimizi milletvekillerimizle birlikte yürütmek istiyoruz.”dedi

TAŞKESENLİOĞLU; “BANA EV ÖDEVİMDE YARDIMCI OLUN, VELİLERİM SİZSİNİZ”

Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu Erzurum Sivil Toplum Platformu’na bu toplantı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Erzurum’un sorunlarını yakından bildiğini, bu tür toplantılarda da bire bir en yetkili ağızlardan, özellikle ekonomik anlamdaki beklentilerin neler olduğunu gördüğünü söyledi.

İSTİKRAR

Taşkesenlioğlu konuşmasında şunları dile getirdi; “Ekonomik istikrar oldukça önemli. 2001 yılında faizlerin bu seviyeye ineceğini söyleselerdi, hiç birimiz inanmazdık. Ben, doktoramı ‘Dalgalı Kur’ üzerine yapmış bir ekonomistim. Dalgalı Kur politikasında bu kadar sabit duracağımıza da hiç kimse inanmazdı.

Bunları beraber inşa ettik ve bu inşa sürecini yine birlikte devam ettirmemiz gerekiyor. 2023 yılında 500 milyarlık bir ihracat hedefimiz var. Bunu illeri kendi özellikleri ile düşünerek zenginliklerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Bunları ekonomiye tahvil etmeliyiz.

Siyasetçinin benim anlayışımda iki rolü var; bir üretmek iki iletmek. Bunları tek başına yapmayacak tabi. Bizim özel sektörle yapacağımız çalışmalar bunların önünü açmalı. Erzurum için yapılacak olanlar mesela üretmek olacak.

Erzurum ile başka şehirleri aynı kefeye koyarak çıkarılan teşvikler anlamlı olmuyor. Farkli coğrafi özelliklerimiz, farklı kaynaklarımız var. İşte yasamanın bunu dikkate alarak kanun çıkarması gerekiyor. Bunu yasama ve yürütme organlarına beraber iletmemiz gerekiyor.

Erzurum istiridyenin içerisindeki inci gibi. Bu inciyi ortaya çıkarmak için ihracat odaklı, arge ve inivasyona dayalı sistemlerle ekonomiye kazandırmamız lazım. Erzurum, orta asya ülkeleri ve yakınındaki üç ayrı ülke ile 150 milyonluk bir nüfusa hitap edebilecek jeopolitik bir yerde bulunuyor. Jeopolitik ve jeocoğrafik özelliklerimizi ortaya çıkarıp ekonomiye kazandırmamız lazım.

Sizler benim dalımda oldukça kaldıramayacağımız yük yoktur. Ama benim ödevimde yardımcı olun. Birlikte yapalım bunu. Sizin burada olmanız, bir davete icabet değildir. Hepimizin ortak ülküsünün ne olduğunun karinesidir. Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

Taşkesenlioğlu, Erzurum’un çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin olarak organize edilen bu tarz toplantıları seçimlerden sonra da sürdürme sözü vererek, “Erzurum için periyodik aralıklarla kesinlikle bir araya gelelim, önümüze bir takım hedefler koyalım. Ben bu manada her türlü işbirliği için hazırım” ifadelerini kullandı.

 
Tarıkdaroğlu Hasırhan esnafıyla buluştu
 
Fırat uyardı: ‘Oyunlara gelmeyin!’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeynep kök 1 Haziran 2015 Pazartesi 14:36

kadınların yüz akı zehra taşkesenlioğlu na vereceğiz oyumuzu ch parti kadın aday erzurumu kötü anlattı herkese mh partide kadın aday yok biz kadınları iyi anlatacak zehra hanım yolu açık olsun beraberiz onunla

Yorumu oyla      10      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarıkdaroğlu Hasırhan esnafıyla buluştu
AK Partinin genç adayı Zafer Tarıkdaroğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor.
Aydemir: ‘Esnafın Ufku Yol Haritamızdır’
Aydemir, ‘Siftahını şükürle yapan, tezgahını hamd ederek kapatan tevekkül ...
Taşkesenlioğlu, Yeni Türkiye’yi anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu, sabah saatlerinde ...
 
Tarıkdaroğlu: ‘AK Dava mazlumların sesidir’
Erzurum esnafının neredeyse tamamıyla hemhal olan Tarıkdaroğlu, “Erzurum ...
Fırat: ‘Yatırım ve hizmetten rahatsız oluyorlar’
Fırat, seçime sayılı günler kala vatandaşların provokasyona gelmemesi ...
Ardahan Ala’yı ağırladı
Eski İçişleri Bakanı ve Erzurum AK Parti Milletvekili adayı Efkan Ala: ...
 
MHP mitingi sonrasında gerginlik yaşandı
Erzurum’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitinginin ardından kısa ...
Genel Başkan Bahçeli MHP’lilere seslendi
Erzurum İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan MHP lideri Devlet ...
Ala: ‘Sadece Allah’a secde ederiz’
Ala, “Sandığın arkasında duruşunuz bizim için çok kıymetli. Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva