ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
31 Mayıs 2015 Pazar - 01:29

Arap Ülkelerinden Erzurum’a yatırım atağı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen‘in daveti üzerine Arap ülkelerinin büyükelçileri yatırım olanaklarını görüşmek ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi.

Arap Ülkelerinden Erzurum’a yatırım atağı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen‘in daveti üzerine Arap ülkelerinin büyükelçileri yatırım olanaklarını görüşmek ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi.

Arap Devletleri Ligi Misyonu Türkiye Temsilcisi'nin de eşlik ettiği 13 Arap ülkesinin büyükelçileri ile elçilik yöneticilerini Erzurum Hava Limanı'nda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Eski Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Zafer Aynalı ile Belediye Meclisi üyeleri çiçeklerle karşıladı. Havalimanındaki karşılamada, Büyükşehir Belediyesi Bar Ekibi ve Mehteran Takımı da Arap Ülkelerinin Büyükelçilerine gösteri sundu.

BÜYÜKELÇİLER, HAVA ALANINDA YAPILAN SAMİMİ KARŞILAMA İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Erzurum'a gelen Arap ülkelerinin büyükelçilerine, tanıtım toplantısı düzenlenerek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kiremitci tarafından Erzurum hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Erzurum'un yatırım potansiyelinin, kültür ve turistik mekânlarının, kış turizm ve spor tesislerinin anlatıldığı tanıtım filmi izlettirildi. Programda Genel Sekreter Kiremitci, Arap Devletleri Ligi Misyonu ülkelerinin büyükelçilerini Erzurum'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, "Aynı inancı, aynı kültürü paylaşan kardeşlerimizi Erzurum'da aramızda görünce çok mutlu oluyoruz" dedi. Büyükelçiler de, hava alanında yapılan samimi karşılama ve Erzurum'la ilgili verilen bilgilerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve ekibine teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

NACİRİ, "ERZURUM'DA OLMAKTAN MUTLUYUZ"

Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri, yaptığı açıklamada Erzurum'da olmaktan çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Havalimanında çiçeklerle, halaylarla ve mehteranla karşılanmamız çok hoşumuza gitti. Erzurum'da böylesine çok sıcak bir şekilde karşılanmamız bizi çok mutlu etti" dedi.

TİCARET HACMİ 2014'TE 53 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Türkiye'nin son yıllarda Arap ülkelerinden önemli yatırımlar aldığına ve karşılıklı ticaret hacminin hızla arttığına dikkat çeken Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Naciri, " Arap ülkeleri ile Türkiye arasında ticaret hacmi 2005'te 7,5 milyar dolardı, 2014'te bu rakam 53 milyar dolara çıktı. Karşılıklı ticaret çok önemli bir hale geldi. Bu ilişkiler ve işbirlikleri daha da önemli bir şekilde devam edecek" dedi.

Arap ülkelerinin büyükelçilerin, Erzurum'un turistik, yatırım ve ticari alanlarını gezerek, incelemelerde bulunacaklarını ve alacakları notları kendi ülkelerine rapor şeklinde ileteceklerini belirten Naciri, "Ülkeler de, Erzurum'a yönelik yapacakları yatırımları değerlendirerek fizibilite raporları hazırlayacaklar ve o raporlara göre Erzurum'da yatırımlarını gerçekleştirecekler" şeklinde açıklamada bulundu.

ARAP ÜLKELERİNİN YATIRIMLARININ ERZURUM'A GELMESİ İÇİN BÜYÜKELÇİLERİ GETİRDİK

Batıdaki Arap ülkelerinin yatırımlarının doğuya Erzurum'a da gelmesi için Arap Devletleri Ligi Büyükelçileri'ni Erzurum'a getirdiklerini ve Erzurum'un gelişmesine, ticari hacminin büyümesine katkı sağlayacaklarını açıklayan Naciri, Arap ülkelerinden gelen iş adamlarının da çalışmaları neticesinde özellikle turizm, tarım, hayvancılık ve gıda sektöründe önemli yatırımlar yapılacağını kaydetti. Erzurum'daki yatırım imkânlarını görmeye, incelemeye, değerlendirmeye geldiklerini vurgulayan Naciri, "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'e bizi Erzurum'a davet ettiği ve ağırladığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaret hacmimiz son 10 yılda 7,5 milyar dolardan 53 milyar dolara çıktığını hatırlatan Naciri, "Türkiye bizim için önemli. Karşılıklı ticaret çok önemli bir hale geldi. Biz bunu daha da artırmak istiyoruz. Çok önemli Arap şirketleri Türkiye'ye yatırıma başladı, Türkiye'deki çok önemli şirketler de Arap ülkelerinde işler yapmaya başladılar. Bu ilişkiler ve işbirlikleri daha da önemli bir şekilde devam edecek. Türkiye coğrafi konumu itibariyle çok önem arz eden bir ülke. Türkiye, en çok yatırım çeşitliliği arz eden ülkelerden biri. Biz de bunu değerlendirmek istiyoruz. " diye konuştu.

ERZURUM'UN TURİZM, MADEN, HAYVANCILIK, GIDA GİBİ ÇOK YATIRIM İMKANLARI VAR

Türkiye'nin ve Erzurum'un turizm, maden, hayvancılık, gıda, sağlık gibi çok yatırım ve ticari imkânları olduğuna dikkat çeken Naciri,"Türkiye, Akdeniz'e kıyısı bulunan bölgenin en başarılı ülkelerinden biri. Bu imkanlar Türkiye'ye yatırımcı gelmesini cazip kılıyor" şeklinde konuştu.

KUVEYT'İN BÜYÜKELÇİSİ AL-DUWAIKH, "YATIRIM İÇİN ERZURUM'DAYIZ"

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulazeez Al-Duwaıkh da, uçaktan indiklerinden itibaren kendilerine gösterilen sıcak alakadan ve coşkuyla karşılanmalarından dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, bunun kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Her zaman ilk izleniminin çok önemli olduğunu söyleyen Al-Duwaıkh, "Bizim uçaktan inmemizden itibaren ilk izlenim çok olumluydu, son izlenim de çok olumlu olacaktır. Bizim Erzurum hakkında çok duyumumuz, bilgimiz var. Bunları yerinde görüp, incelemeye ve bunları rapor haline getirerek ülkelerimize bildirmek için Erzurum'a geldik." dedi.

ERZURUM'UN BÜYÜK BİR KÜLTÜR MİRASI VAR

Erzurum'un tarihi, turistik zenginliği ile büyük bir kültür mirası olduğunu ifade eden Al-Duwaıkh, "Bunu görmezden gelmemiz mümkün değil. Bizim bunu mutlaka yerinde görüp, incelememiz gerekiyordu. Erzurum'a yatırım yapabilme noktasında değerlendirmeler yapacağız. Erzurum farklı bir güzelliğe ve farklı bir zenginliğe sahip. Biz de bunları değerlendirerek yatırımcıları Erzurum'a çekeceğiz. Yatırımcılara referans olarak, bölgenin potansiyelini anlatacağız" açıklamalarında bulundu.

BÜYÜKELÇİLER TORTUM ŞELALESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Erzurum'a gelerek yatırım potansiyeli konusunda ayrıntılı bilgi alan ve incelemelerde bulunan büyükelçiler; Arap Devletleri Ligi Misyonu Türkiye Temsilcisi'nin Büyükelçi H.E. Mohamed El Fatah Naciri, Kuveyt Devleti Büyükelçisi H. E. Abdullah A. Alaziz. Al-Duwaikh, Libya Büyükelçisi H.E.Abdurrazaq Mukhtar Ahmed Abdulgader, Ürdün Haşimi Krallığı Büyükelçisi H.E.Amjad Odeh Amara Adaileh, Lübnan Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Mansour Abdallah, Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Tallal Jameel Saleh Al-Obaidi, Sudan Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Osman El Dirdieri El Mubarak Ali, Tunus Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Mohamed Tekaya, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Elçi Müsteşarı Yacine Hadjı, Yemen Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Tareq Abdellatif Mohamed Dhaifallah, Fas Krallığı Elçi Müsteşarı Mohammed Zerrouki, Moritanya İslam Cumhuriyeti Müsteşarı Abdellahi Mourad, Katar Devleti Baş Katibi Sheikh Abdulaziz Al-Thanii, Cibuti Büyükelçisi Mohamed Moussa ve beraberlerindekiler, tanıtım programından sonra Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi ile Uzundere İlçesi ve Tortum Şelalesi'ne gittiler.

 
Ardahan Ala’yı ağırladı
 
Sultan Sekisi 22’inci kez toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konut Fiyat Endeksi Mart'ta yükseldi
En düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler yüzde 2,34 ile TRB2 (Van, ...
‘Kop’u aştık da geldik’
Palandöken, ‘Esnafın sorunlarından en büyüklerinden birisi ülkedeki birliğin, ...
Gökçedere Yayla’sı yola kavuştu
Oltu’nun Gökçedere köyü yıllardır yayla yolunda çektikleri sıkıntı sona ...
 
DAİB’ten AVRASYA açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ...
ÜNİDAP’da Eylem Planı gündemi
DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) Çalıştayı Bingöl’de gerçekleştirildi.
Bir müjde de Bakan Işık’tan
Bakan Işık, “Türkiye 2019 yılı ve 2023 yılı itibariyle kendi bölgesel ...
 
Erzurum’a 37 milyonluk yatırım
Türkiye enerji sektörünün köklü kuruluşu Ergaz’ın akaryakıt sektöründeki ...
Aziziyeli besicilere yeni destek
Aziziye ilçesinde yapılan kura çekimi ile 35 yetiştiriciye 231 damızlık ...
Erzurum Tarım sektörüne 847 milyonluk destek
Tarımsal desteklemelerin daha fazla kesime ulaşabilmesi için geniş katılımlı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva