ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2018 Pazartesi - 02:17

“Geleceğin en parlak sektörü tarım olacak”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım sektörünün gelecekte en önemli sektörler arasında yer alacağını söyledi.

“Geleceğin en parlak sektörü tarım olacak”

Turhal Şeker Fabrikası’nın 85’inci kampanya açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım sektörünün gelecekte en önemli sektörler arasında yer alacağını söyledi.

Turhal Şeker Fabrikasının 85'inci Kampanya Dönemi Açılışına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanı sıra, Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Turhal Kaymakamı A.Süheyl Üçer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Özelleştirme Dairesi Başkanı Ahmet Aksu, Tokat İl ve İlçe Protokolü, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve denetim Kurulu üyeleri, STK temsilcileri, çalışanlar ve çiftçiler katıldı.

“ÇİFTÇİMİZ SON TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açılış konuşmasında, “Hiç şüphesiz ki geleceğin en parlak sektörü tarım olacak. Artık dünyayı doyuran, lider ülke olacak. Bunun yolu da tarımla teknolojiyi buluşturmaktan geçiyor. Daha düne kadar tarlasını sabanla süren çiftçimiz, bugün en son teknolojiyi kullanıyor ve kazancına kazanç katıyor. Artık tarlasında otonom traktör, drone ve sensör kullanan çiftçimiz var. Bu durum bizler için gurur vericidir” dedi.

“ŞEKER ÜLKEMİZİN STRATEJİK ÜRÜNÜ”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuşmasını şöyle sürdürdü;

“1934 yılında, yani 85 yıl önce temelleri atılan Turhal Şeker Fabrikası, sadece sıradan bir bina ya da yapı değildir. Bizde, şeker fabrikalarının bir hikâyesi vardır. Gazi Mustafa Kemal’in, ‘Her fabrika bir kaledir’ sözüyle başlayan ve ardından, şeker fabrikalarının kurulması ile devam eden, Rahmetli Adnan Menderes’ten sonra; Uşak, Afyon, Burdur, Kütahya ile devam eden bir hikâyedir, şeker üretiminin hikâyesi. Turhal Şeker Fabrikası, Cumhuriyet Döneminde kurulan, ilk 4 şeker fabrikasından biridir. Şeker pancarının bereketi; birçok insanımızın, çiftçimizin, köylümüzün hayatını, hayat hikayesini değiştirdi. Turhal Şeker Fabrikasının kurulmasıyla beraber, Turhal’a hastane, okul, yol ve içme suyu hizmetleri de gelmiştir. Civardaki bataklıklar kurutularak, buradaki topraklar ıslah edilmiştir. Turhal’daki bu Şeker Fabrikası, aslına bakarsanız, Turhal için hayat olmuş, Turhal için can suyu olmuş. Evet, bugün; çiftçimizin sahibi olduğu bu fabrikada, çiftçimizin ürettiği pancar işlenerek, halkımıza sunuluyor. Bu fabrika, başta Turhal’a, Tokat’a, Bölgesine ve ülke ekonomimize, büyük katkılar sunuyor. Bu fabrika ile sadece işçilerimiz ve pancar üreticilerimiz kazanmıyor. Aynı zamanda, başta hayvancılık, nakliye, enerji ve maya gibi birçok sektöre de girdi ve gelir sağlanıyor. Şeker, ülkemiz için milli ve stratejik bir üründür. Daha önceden, bu konuda, kamu oyunda yapılan spekülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tarım ve Orman Bakanınız olarak, özellikle altını çizerek ifade ediyorum: Halkımızın ihtiyaç duyduğu şekerin tamamı yurtiçinde üretilmektedir. Ülke olarak, şeker üretiminde çok önemli bir mesafe kaydettik. Hatta, Suriye ve Irak’a şeker ihraç ediyoruz.Tokat Niksar’da, bir çiftçi ailesinin çocuğu olan Ali isminde ve şuan 60’lı yaşlarında olan bir dostum, bana şu anısını anlatmıştı: “Bir paket küçük çay ve 1 kg şekerle eve geldiğimde, beş kız kardeşimin tamamı, zengin olduk diye evden çıkıp, bağırarak beni karşıladılar.

İlçe merkezinde, beş gün çıraklık yapıp kazandığım paranın tamamıyla, bu iki şeyi alabilmiştim.” Bu ülke 1970’lerde, böyle bir manzarayla karşı karşıyaydı. Şeker kuyruklarını hala dün gibi hatırlıyoruz. Bakınız, Nereden, Nereye gelmişiz. 2002 yılında, 16,5 Milyon Ton olan pancar üretimimiz, 2017 yılında, 28 artış ile 21 Milyon Tonun üzerine çıkmıştır. Aynı dönemde uyguladığımız başarılı politikalar ile birim alandan elde edilen pancar verimi, 50 oranında artmıştır.”

2018 yılında şeker kotalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlendiğini hatırlatan Pakdemirli, “Bu dönemde, nişasta bazlı şeker kotaları, yarı yarıya azaltılmıştı. Daha önce, toplam şeker içerisinde 10 olarak uygulanan Nişasta Bazlı Şeker kotası, 5’e çekilmiş ve oluşan kota farkı, pancara tahsis edilmişti. 2018/2019 pazarlama yılına ilişkin şeker kotaları, 2 Milyon 700 Bin Ton olarak belirlenmiştir. Bu miktarın, 2 Milyon 565 Bin Tonu, pancar şekerine tahsis edilmiştir. Böylece, halkımızın tükettiği şekerin tamamı, yerli üretimle ve bu üretimin 95’i de pancar şekeri ile karşılanmaktadır. Şeker sektörünün sevk ve idaresi Bakanlığımızdadır. Pancar Çiftçimiz ve Şeker Fabrikalarımız, Toprakla su gibi, birbirinin ayrılmaz parçalarıdır. Bugün, böylesi bir yapının, bir kooperatif çatısı altında oluşturulması ise, toplumun tüm kesimine güven vermektedir."

 

 

 
‘Ekonomide bahar havası çok uzak olmayacaktır’
 
Selçuk: ''Türkiye eğitimde çok ciddi mesafeler aldı''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Süper domates hasadı
Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası olarak bilinen Iğdır’da süper domates hasadı devam ediyor.
DOSİAD Ekonomi bülteni yayımlandı
MAHMUT AKDAĞ-Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Temmuz- ...
Türkiye Esnaf Haritası çıkarılıyor
Palandöken, “Konfederasyonumuzda 27 Eylül 2018 tarihinde KOSGEB ile, esnaf ...
 
Bulutlar’dan Taksici esnafına destek
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, beraberinde ...
Azerbaycan’la ihracatta yüzde 21.8’lik artış
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Azerbaycan’la gerçekleştirilen ihracatta yüzde 0.43’lük pay edindi.
Erzurum’da 5 yılda 882 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da 2013-2017 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde ...
 
Erzurum ekonomisinde pozitif süreç
216 hektar üzerinde inşa edilecek olan Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin ...
Pakdemirli: “Bu olayların üstesinden geleceğiz”
Pakdemirli, iş dünyasına seslenerek, “İş insanları olarak nelerle karşılaştığınızı, ...
DAP İdaresinden tarihe destek
Restorasyon projeleriyle, hem geçmişi bugüne taşımayı hem de buraları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva