ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>EKONOMİ
27 Eylül 2018 Perşembe - 16:11

DAP İdaresinden tarihe destek

Restorasyon projeleriyle, hem geçmişi bugüne taşımayı hem de buraları turizme açmayı amaçladıklarını söyleyen DAP İdaresi Başkanı Demir, bu kapsamda Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 20'ye yakın tarihi eserin restorasyonunu desteklediklerini söyledi

DAP İdaresinden tarihe destek

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ilde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, DAP İdaresi’nin sağladığı finansmanla onarımı devam eden, şehrin sembolü olan Erzurum Kalesi'ndeki çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla kalede incelemelerde bulundu.

KÜLTÜR VARLIKLARI

Kültür varlıklarımızın, kurumlar arası işbirliğiyle ortaya çıkarıldığını söyleyen Vali Azizoğlu, Kalenin restorasyonunun da DAP İdaresi tarafından sağlanan 3 milyon liralık kaynakla yapıldığını ifade ederek, “Erzurum Kalesi yapılan restorasyonla daha da güzelleşecek” dedi.

Erzurum Kalesi’ne yapılan ziyarete, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun yanı sıra, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Rölöve ve Anıtlar Kurulu Müdürü Suat Bakır, Müze Müdürü Mustafa Erkmen, diğer idareciler ve basın mensupları katıldı.

“BÜTÜN YAPILARI ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Erzurum Kalesi'nde yapılan restorasyonla çok önemli bir tarihi mekanın ortaya çıkacağını vurgulayan Vali Azizoğlu, şunları söyledi: “Ön taraftaki binaların yıkılması ile Kale kendini gösterdi ama çok kötü bir vaziyetteydi, çok harap bir durumdaydı. Bir yıl içerisinde Kalenin bu hale gelmesi gerçekten büyük bir başarıdır. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum; çalışan işçilerimizi, mühendislerimizi tebrik ediyorum. Ben bu arada DAP İdaresi Başkanımızı kutluyorum. Çünkü Erzurum'un kentsel dönüşümünde, Erzurum'un kendi tarihi mekanlarının ortaya çıkmasında ve tarihi yapılarının kazanılmasında en önemli noktalardan bir tanesi olan iç kalenin onarılması ve ziyaretçilerin hizmetine açılması için aktardıkları 3 milyon TL önemli bir kaynaktır. Bu kaynakla, hem kalemizin onarımı yapılıyor hem de içerde kazı yapılıyor. Yani ta Urartulardan beri var olan bu kalenin içerisinde ne tür bir yerleşim var, neler var, tarihi süreçte daha neler yapılmış? İnşallah bu kazılar da yakında bittiği zaman bu Kale dışı ve içi ile beraber önemli bir turizm mekanı olarak ziyaretçilerin hizmetine açılmış olacak. Tarihi mekanların yeniden canlandırılması, gelecek nesillere tam ve sağlıklı bir şekilde aktarılması hususundaki gayretimiz devam etmektedir. Bunun en güzel mimari örneklerinden birisi de arkamızdaki kale. Kale artık Erzurum'un simgelerinden bir tanesi olacak. Ülkemiz açısından da bu bölgenin açısından da geçmişe dair uzmanlarımıza ve bilim adamlarımıza çok önemli ipuçları verecek. Çeşitli dönemlere ait duvar yapıları bulduk. Urartuların yaptığı temeller var. Bunun üzerine Romalıların yaptığı duvarlar var, Büyük Selçuklu Devleti'nin yaptıkları ve Osmanlı Devleti'nin yaptıkları var. Bütün yapıları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.”

KULE SAĞLAM

Kalede bulunan saat kulesinin yapılan testler sonucu sağlam olduğunu belirten Vali Azizoğlu, “4 tane araştırma, inceleme yapıldı. Kulede bir zarar var mı, eksiklik var mı, onarımı gerektiren bir durum var mı diye. Çok şükür kulede yapısal bir problem çıkmadı. Kulenin de böylelikle kendini göstermesi, -saatin de çalışması- güzel bir simge olarak da Erzurum’umuza güzel bir görüntü verecek” dedi.

DAP İDARESİ, BÖLGEDE 20’YE YAKIN TARİHİ ESERİN ONARIMINA DESTEK OLDU

Restorasyon projeleriyle, hem geçmişi bugüne taşımayı hem de buraları turizme açmayı amaçladıklarını söyleyen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, bu kapsamda Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 20'ye yakın tarihi eserin restorasyonunu desteklediklerini söyledi. Başkan Demir, “Erzurum için burası çok önemliydi. Geçmişte, özellikle Kalkınma Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında kalenin ön tarafındaki kısım ve arkadaki Üç kümbetler aksı tamamen Kalkınma Bakanlığı’nın vermiş olduğu finansmanla yapılıyor. Tabii burası kalmıştı. Dışarı yapılmış, fakat içerisi mekruh bir şekildeydi ve çevreyle bütünleşmesi gerekiyordu. Sağ olsunlar ilgili birim amirleri ve bizim idaredeki arkadaşların gayretleri sonucu destekledik. Yani dış çevre düzenlemesiyle bir bütün oldu. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

RESTORASYONLA YOK OLAN MEKANLAR GERİ GELİYOR

Restorasyon çalışmasıyla, Saltukoğulları dönemine ait Kale Mescidi’nin onarımı, yıkık olan hamamın yeniden yapımı ve tahrip olmuş surların yenilenmesiyle birlikte üzerine yapılan seyir terasları vasıtasıyla da ziyaretçilerin şehri yüksekten görmeleri sağlanmış olacak.

Kale ziyareti sonrası, önce Çifte Minareli Medresedeki çevre düzenlemesi çalışmaları, daha sonra ise Üç Kümbetlerdeki kültürel yapılaşmalar gezildi.

 
Jandarma Bölge Komutanı Hacıoğlu Vali Elban’ı ziyaret etti
 
Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali evine döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Tarım sektöründe ‘büyük’ atılım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinden inşa edilen Canlı ...
ETB’den imkanlardan yararlanma çağrısı
Oral, “Tarım ve Hayvancılık kapasitesini büyütmek için geliştirilen, Hazine ...
Gençlere teşvik
Selçuk, “İşe İlk Adım Projesi” ile üniversite mezunlarına önce mesleki ...
 
Turhan’dan Tasfiye kararnamesi açıklaması
Turhan, "Değişen, gelişen piyasa şartlarına göre sözleşmelerin yürütülmesinde ...
Erzurum’da kişi başına 4.8 bin TL harcama
MAHMUT AKDAĞ- Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2018 ocak-ağustos ...
Erzurum’dan ‘faydalı’ rekor
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) 2018 Ağustos ...
 
Erzurum’un 113 markası var
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Erzurum’dan ocak-ağustos arasında kaydedilen marka ...
Erzurum’da 8 ayda 168 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da 8 ayda kurulan şirket sayısı 2017 yılının ...
Erzurum şirket sermayesinde sıra atladı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin Yıllık Sermaye Dağılımı sonuçlarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva