ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Vanlı ailelerin evlat nöbeti 79’uncu haftasında
Vanlı ailelerin evlat nöbeti 79’uncu haftasında
Özden: ‘Erzurum açık hava müzesi’
Özden: ‘Erzurum açık hava müzesi’
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
HABERLER>EKONOMİ
27 Eylül 2018 Perşembe - 01:59

ETB’den imkanlardan yararlanma çağrısı

Oral, “Tarım ve Hayvancılık kapasitesini büyütmek için geliştirilen, Hazine arazilerinin çiftçilere kiralanması projesini; Erzurum olarak en verimli biçimde değerlendirmeliyiz” dedi.

ETB’den imkanlardan yararlanma çağrısı

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Tarım ve Hayvancılık kapasitesini büyütmek için geliştirilen, Hazine arazilerinin çiftçilere kiralanması projesini; Erzurum olarak en verimli biçimde değerlendirmeliyiz” dedi.

Gündemde olan Hazine arazilerinin çiftçilere kiralanması projesinin yakın takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Hakan Oral; “Şehrimiz için elde edilecek avantajları değerlendirmek üzere çalışmalara katkıda bulunacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü projede uygun fiyatlara kiralanacak olan Hazine taşınmazları ilimiz ekonomisinin canlandırılması için aktif olarak üzerine çalışılması gereken konulardandır.

Hazine taşınmazlarının, ağaçlandırma amaçlı kiralanması bağlamında uzun yıllardır teşvik verilmektedir. Bu teşviğin yanı sıra gerçekleştirilecek projede ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılan tıbbi, aromatik bitkiler ve süs bitkileri ile hayvancılık alanında Hazine taşınmazları üzerinde üretim yapmak isteyenlere yeni ve güzel fırsatlar sunuluyor. Tabi bu kapsamda Erzurum olarak geniş meralarımızla, bitki örtüsü faktörümüzle ve temiz hava sahamızla, hayvancılık sektöründe verilecek imkan ve destekleri en iyi biçimde değerlendirmeliyiz. Altını çizmem gerekir ki Hayvancılık bakımından iklim çeşitliliği ve geniş meraları ile bütün olarak önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye'de; Erzurum platosu, sektördeki dilimde oldukça önemli paya sahiptir. Organize Hayvancılık çizgisinde; yerli üretimin artırılmasını hedefleyen uygulama kapsamında 29 milyon metrekare Hazine arazisi kiralanması fırsatını, Ticaret Borsası Başkanlığı olarak çok iyi kullanmamız gerektiği kanısındayım. Bu anlamda çalışmalara gereken desteği sağlamaktan kaçınmayacağımızı belirtmek isterim. Bu etkinliği gerçek manada değerlendirebilirsek yerli üretim kapasitemizin yükseleceğini düşünüyorum. Ayrıca bu stratejik projenin, sanayicilerimizi ve Tarım ve Hayvancılık sektöründe girişimde bulunmak isteyen girişimcilerimizi de kapsaması yönünde gelişmelerin olmasını beklemekteyiz. Bu kapsamda üretim ve kullanım oranının daha fazla büyüyeceği kanısındayım.

Hazine taşınmazlarının kiralanması uygulamasıyla, hayvancılık faaliyetlerinin gelişmesine imkan sağlayan yaptırım da Hazine taşınmazlarının "irtifak hakkı tesisi" olarak isimlendirilen "uzun süreli kiralama" yöntemi ile faaliyette bulunan vatandaşlara hak tanınacağı açıklamaları da bu uygulamayı değerlendirmemiz gerektiğinin pekiştirici özelliklerindendir. Proje kapsamında, Hazine taşınmazları üzerinde Hayvancılık yatırımı yapmak isteyen vatandaşlara 30 yıla kadar arazi desteği sağlanacak olmasının yanı sıra Hazine taşınmazlarının rayiç bedelinin %1'i üzerinden hesaplanarak yıllık bedel karşılığında destek verilmesi plana dahil olan adımlardır. Yine yatırımın ilk döneminde yapılan harcamalar göz önünde bulundurularak ilk 3 yıl için bu bedelden %70 oranında indirim gibi önemli bir destek de sağlanacak olması projenin çekici taraflarındandır. Toplam yıllık hasılattan %1 oranında alınan payın, bu yöntemle binde bir olarak alınacağı da çiftçimiz için de Hayvancılık sektörünü ileri taşımamız için de karlı çıkma oranımızı yükselteceği anlamı taşıyor. Türkiye genelinde toplamda 29 milyon metrekare Hazine taşınmazının belirlendiği projede etkin rol almamız için bilinçli adımlar atmamız gerektiği gibi vatandaşımızı da bilgilendirmemiz gerekecektir.

Projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, şehrimizin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesindeki Milli Emlak Daire Başkanlığı’ndan ya da müdürlüklerinden, ilçelerde ise Milli Emlak Şeflikleri’ne başvuru yapabileceler. Başvurular, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün web sitesi "www.milliemlak.gov.tr" aracılığıyla da yapılabilecektir.” şeklinde konuştu.

 
Taşkesenlioğlu esnafla istişare etti
 
Sekmen: ‘En büyük yatırım eğitimdir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlere teşvik
Selçuk, “İşe İlk Adım Projesi” ile üniversite mezunlarına önce mesleki ...
Turhan’dan Tasfiye kararnamesi açıklaması
Turhan, "Değişen, gelişen piyasa şartlarına göre sözleşmelerin yürütülmesinde ...
Erzurum’da kişi başına 4.8 bin TL harcama
MAHMUT AKDAĞ- Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2018 ocak-ağustos ...
 
Erzurum’dan ‘faydalı’ rekor
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) 2018 Ağustos ...
Erzurum’un 113 markası var
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Erzurum’dan ocak-ağustos arasında kaydedilen marka ...
Erzurum’da 8 ayda 168 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da 8 ayda kurulan şirket sayısı 2017 yılının ...
 
Erzurum şirket sermayesinde sıra atladı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin Yıllık Sermaye Dağılımı sonuçlarını açıkladı.
66 yıllık baca bölgenin simgesi olacak
Elazığ’da 66 yıl hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının ...
Erzurum patentte 21’inci sırada
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da 8 ayda üretilen patent sayısı bölge toplamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva