ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2018 Cuma - 03:56

Pakdemirli: “Bu olayların üstesinden geleceğiz”

Pakdemirli, iş dünyasına seslenerek, “İş insanları olarak nelerle karşılaştığınızı, sıkıntılarınızı çok iyi biliyorum ama bir miktar daha dişimizi sıkmamız gerekiyor. Bu olayların hepsinin üstesinden geleceğiz” dedi.

Pakdemirli: “Bu olayların üstesinden geleceğiz”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iş dünyasına seslenerek, “Bu dönemde delikli kuruşa 40 tane düğüm atmak gerekiyor. Her alanda gerek aile hayatında gerek iş hayatında. İş insanları olarak nelerle karşılaştığınızı, sıkıntılarınızı çok iyi biliyorum ama bir miktar daha dişimizi sıkmamız gerekiyor. Bu olayların hepsinin üstesinden geleceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eylül ayı meclis toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde işlerin daha hızlı yürüdüğünü ifade eden Pakdemirli, "Türkiye’de 9 bin kanun bulunurken Almanya'da 3 bin kanunun bulunuyor. Bazı şeyleri kararname ile çözmek lazım. Eğer birini başkan olarak seçiyorsak tabi ki karar verecek. Bürokrasiyi hızlandırmanın yolunu bulmamız lazım, çünkü millet gerçekten hizmet bekliyor" dedi.

“DÜNYAYI DOYURAN LİDER ÜLKE OLACAK”

Geleceğin sektörlerinin eğitim ve tarım olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, bir toplantıda konuşulan anekdotu paylaşarak, "2035 yılında bugün hiç kurulmamış bir şirket dünyanın en büyük şirketi olacak. Bu şirket eğitim sektöründe olacak. Trilyon dolarla ölçülecek bir şirket kuracak. İkinci en büyük şirket ise tarım sektöründe olacak. Dünyayı doyuran lider ülke olacak. O yüzden tarıma çok önem vermemiz lazım. Şöyle bir aşmamız gereken zorluk var. Bugün itibariyle dünya nüfusu 7,5 milyar. 2050’de 9.1 milyar olacak. Şehirleşme bugün itibariyle yüzde 55, 2050 itibariyle yükselmiş olacak. Köyden kente göç kaçınılmazken, diğer yandan dünyada 6 trilyon gıda üretimi var. Bir yandan göç kaçınılmazken, diğer yandan yüzde 50 gıda üretimini artırmamız gerekiyor. Bu zor ev ödevini, teknoloji olmadan yapmak imkansız gibi gözüküyor. Hep 4.0 gibi kavram var. Tarımda da 4.0 mutlaka kullanmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumakla görevli olduklarını kaydeden Pakdemirli, tüketiciyi enflasyona ezdirmemek için çalıştıklarını dile getirdi. Türkiye'nin buğday ile ilgili bir probleminin olmadığını ifade eden Bakan Pakdemirli, "Fiyatlar da zaten düşmeye başladı. Yakın zamanda buğday ile ilgili önemli bir artış bekliyoruz. Cuma günü de buğday fiyatları ile olumlu bir gelişmede açıklanacak diye biliyorum" dedi.

Hayvancılık sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Pakdemirli, "Emin olun tarımda yapısal problemleri çözmemiz için gerekli adımlar atıyoruz ama bunun için lütfen sabırlı olun. Biraz kredi verin. Genç bir tarım bakanıyım, biraz krediyi hak ediyorum diye düşünüyorum. Biraz sabır biraz sabır. Türkiye'nin protein üretiminde sorun yok. Protein üretimi toplamda eksiğimiz yok. Sadece bizim et tercihimiz var. Yani tavuk eti, kırmızı et ve balık et toplamı Türkiye'nin ihtiyacından çok daha fazlası var. Türkiye 2023 hedefi olan balık ürünleri ihracatında 1 milyar doları geçmiş durumda. Bu tercihleri biraz içinde değiştirirsek aslında Türkiye'nin et ile ilgili de problemi yok" diye konuştu.

Kanatlı tavuk fiyatları ile ilgili de değerlendirmede bulunan bakan Pakdemirli, “Parça parça fiyat alıyoruz. Burada but fiyatı ayrı, kanat, göğüs eti fiyatı ayrı. Göğüs etinde ekstra artış olmuş. Ama toplamına baktığınızda kanatlı da döviz kuru çok gerisinde ilerleme var. Niye artmış bu göğüs eti. Herkes okula döndü ya. Mangal sezonu bitti kimse şimdi kanat almıyor göğüs eti fırlamış. Cumhurbaşkanlığı bizden rapor istedi biz de dersimize çalışmıştık hemen gönderdik çalışkan öğrenci olarak" dedi.

“BİR MİKTAR DAHA DİŞİNİZİ SIKIN”

Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden ve iş dünyasının biraz daha dişini sıkması gerektiğini ifade eden Pakdemirli, “Bazen dişimizi sıkacağız. İş insanları olarak nelerle karşılaştığınızı, sıkıntılarınız çok iyi biliyorum. Bankalarla, finans sektörüyle, özel sektörle, borçlarınızla ilgili neler yaşadığınızı çok iyi biliyorum ama bir miktar daha dişimizi sıkmamız gerekiyor. Bu olayların hepsinin üstesinden geleceğiz. İnşallah hem ülke istikrarı hem de iş dünyasının rahata kavuşacak. Bu dönemde delikli kuruşa 40 tane düğüm atmak gerekiyor. Her alanda gerek aile hayatında gerek iş hayatında” dedi.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de, İzmir'e ihtisas organize sanayi bölgeleri kurmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. İZTO olarak Körfez Geçiş Proje'sinin hayata geçmesini istediklerini belirten Özgener, "Projenin eksikleri olabilir tamamlanır, ancak her bir altyapı ve üstyapı yatırımını istemiyoruz diyerek, dava ederek bir yere varılamaz. Bunlar uzun soluklu projeler, gerçekleşmesi uzun yıllar alıyor. Bu projeler ihtiyaç ortaya çıktığında değil gelecekteki ihtiyaçlara ilişkin öngörü ile yapılır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu da Kültür ve Turizm Bakanı ile yaptığımız toplantıda yapılması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Bakanlığımız mahkemenin kararı doğrultusunda gerekli çalışmaları mutlaka yapacaktır, biz de kendilerine her aşamada destek olacağımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve İZTO Meclis üyeleri katıldı.

 
Bakan Selçuk’tan Eğitimde yeniden inşa vurgusu
 
Kasapoğlu: “Kaybeden UEFA ve EURO 2024”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP İdaresinden tarihe destek
Restorasyon projeleriyle, hem geçmişi bugüne taşımayı hem de buraları ...
Erzurum Tarım sektöründe ‘büyük’ atılım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinden inşa edilen Canlı ...
ETB’den imkanlardan yararlanma çağrısı
Oral, “Tarım ve Hayvancılık kapasitesini büyütmek için geliştirilen, Hazine ...
 
Gençlere teşvik
Selçuk, “İşe İlk Adım Projesi” ile üniversite mezunlarına önce mesleki ...
Turhan’dan Tasfiye kararnamesi açıklaması
Turhan, "Değişen, gelişen piyasa şartlarına göre sözleşmelerin yürütülmesinde ...
Erzurum’da kişi başına 4.8 bin TL harcama
MAHMUT AKDAĞ- Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2018 ocak-ağustos ...
 
Erzurum’dan ‘faydalı’ rekor
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) 2018 Ağustos ...
Erzurum’un 113 markası var
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Erzurum’dan ocak-ağustos arasında kaydedilen marka ...
Erzurum’da 8 ayda 168 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da 8 ayda kurulan şirket sayısı 2017 yılının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva