ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Ekim 2010 Cumartesi - 02:24

Ervak, ‘Avrasya Fuarı’ önerdi

25’incisi gerçekleştirilecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın yapılmasına birkaç ay kala şehirde hummalı bir çalışma yürütülürken ER-VAK Başkanı Güzel, 1990’lı yıllarda kapısına kilit vurulan 23 Temmuz Erzurum Doğu Fuarı alanının geniş alana sahip olması dolayısıyla uluslararası etkinliklerde kullanılabileceğini kaydetti.

Ervak, ‘Avrasya Fuarı’ önerdi

 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na 2011’de ev sahipliği yapacak Erzurum’un, oyunlar sonrası kış turizminde tercih edilen bir yer haline geleceğini belirten Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK), kentte yapılacak uluslararası organizasyonlar için geçmişte 23 Temmuz Erzurum Doğu Fuarı’nın kurulduğu alanın kullanılabileceğini söyledi.
//BUZ FESTİVALİ
Güzel, “Burada, yazın 11 Avrasya ülkesinin katılacağı ‘Avrasya Fuarı’, kışın da Uluslararası Kar ve Buz Festivali yapılabilir. Böylece kentte yaz ve kış turizmi aynı yoğunlukta yaşanır” dedi.
25’incisi gerçekleştirilecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın yapılmasına birkaç ay kala şehirde hummalı bir çalışma yürütülürken ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, 1990’lı yıllarda kapısına kilit vurulan 23 Temmuz Erzurum Doğu Fuarı alanının geniş alana sahip olması dolayısıyla uluslararası etkinliklerde kullanılabileceğini kaydetti. Kış memleketi olan Erzurum’da sadece bir kez 2001 yılında Geleneksel Palandöken Kar Festivali yapıldığını anımsatan ER-VAK Başkanı Güzel, Türkiye’nin en çok kar yağan şehrinde bu alanda bir tek organizasyonun olmamasının üzücü olduğunu dile getirdi.
// ULUSLARARASI KAR VE BUZ FESTİVALİ YAPILSIN
Çin’in Harbin kentinde 50 yıllık geçmişi olan Uluslararası Kar ve Buz Festivali’nin bir benzerinin Erzurum’da da yapılabileceğini aktaran Güzel, “56 ülkeden binlerce sporcunun katılacağı Kış Oyunları döneminde, 23 Temmuz Erzurum Doğu Fuarı’nda kar ve buzdan heykellerin yapılabileceği alanlar oluşturulabilir. Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki öğrencilerin yanı sıra yerli ve yabancı buz ve kar heykeltraşlarının yapacağı heykeller, rengarenk ışıklandırılarak kristal bir dünya oluşturulabilir. Fuar alanındaki havuz, kış mevsiminde buz pateni sahası olarak halka açılabilir. Festivalin uluslarası bir niteliğe dönüşmesi halinde ise Erzurum’a insanlar sadece dağda kayak yapmaya değil bu festivalleri görmek için de gelecektir. Oyunların yanı sıra böylesi bir etkinlik, Palandöken Kayak Merkezi’nin ünlü bir kış merkezi haline dönüşmesini kolaylaştırır” diye konuştu.
//FUAR TEPKİSİ
1969’da açıldığında Türkiye’nin ilk, tek ve en uzun süreli uluslararası fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın doğu versiyonu olarak görülen fuarın 23 Temmuz Erzurum Doğu Fuarı’nın zaman içerisinde bekleneni verememesi nedeniyle kapandığını hatırlatan Güzel, “Ciddi firmaların getirilememesi, şehir esnafının ilgi göstermemesi, tanıtım eksikliği ve fuarın yalnızca eğlence mekânı olarak düşünülmesi ve kent bilincinin kaybedilmesi 23 Temmuz Erzurum Doğu Fuarı’nın sonunu hazırladı. Yıllardır atıl haldeki fuar, her yıl yaz aylarında farklı bir kentte yapılan Avrasya Fuarı’na ev sahipliği yapabilir. Beyaz Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan, Moldovya, Ukrayna, Rusya gibi Avrasya ülkelerinin katılımlarının sağlanacağı Avrasya Fuarı, Erzurum’un Avrasya’nın başkenti olma yolundaki hedefinde büyük bir avantaj sağlayabilir. Her yıl buraya yurt dışından bir ülke ve yurt içinden bir şehir ‘Onur Konuğu’ olarak davet edilebilir. Onur konuğu olan ülke yada kent yöresel tarih ve kültüründen yemeklerine, el sanatlarından sanayi ve ticaretine, örf ve adetlerinden müziğine tüm yönleriyle kendisini tanıtma ve ürünlerini sergileme olanağını bulabilir. Sağlık, gıda ürünleri, gıda teknolojileri ve yan sanayi, organik ürünler, mobilya, dekorasyon , binek otomobil, ticari araç, oto yan sanayi, bisiklet / motosiklet, yapı malzemeleri ve inşaat, iklimlendirme (ısıtma - soğutma) ve yan sanayi, ev araç ve gereçleri, beyaz eşya, makine, finans ve hizmet sektörü, elektrik, elektronik, bilgisayar, spor malzemelerinin sergileneciği, kitap fuarları ve imza günlerinin yapılacağı Doğu fuarı kente önemli bir katkı yapacaktır”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahriye DUYMUŞ 3 Ekim 2010 Pazar 13:51

Atıl durumunda bulunan fuarın yeniden hareketlilik kazanması biz Erzurumluları ziadesiyle memnun edecektir.Başkanımı yürekten destekliyorum .Başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      6      4  
MENSUR DURMUŞ 2 Ekim 2010 Cumartesi 18:14

SAYIN ER-VAK BAŞKANIMI DESDEKLİYOR VE YAZISINA İLGİLİLER TARAFINDAN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİNİ ZİRA ERZURUMUMUZA HİZMET SEKTÖRÜ NOKTASINDA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINI BENDE DÜŞÜNMEKTEYİM. BAŞKANIMA VE ER-VAK YÖNETİMİNE SAYGILARIMI İLETİYORUM.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Medrese kurtarılmayı bekliyor
A.Ü. Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gündoğdu, ...
‘2011 Erzurum için özel yıl’
A.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barlı 2011’in Erzurum için özel ...
Emniyet’ten örnek etkinlik
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Yaşlılar ...
 
Kolcu esere doymuyor
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ...
Duvar yazıları çağa ayak uydurdu
Bir dönem ideolojik kavgaların sloganlaştığı duvar yazıları, yerini aşka ...
Uzundere’de ihale iptali sürprizi
‘Gürcistan’la varılan karşılıklı anlaşma’ şeklinde açıklanan bir gerekçeyle ...
 
Çoruh Vadisi, Festivale hazırlanıyor
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATÜR) kapsamında düzenlenen Çoruh ...
Erzurum, Seval Ailesi’ne minnettar
Erzurum’un geçmiş yıllara ait fotoğraf karelerinin günümüze kadar ulaşmasında, ...
Tarihi Mahalleye tarihi imaj
Yakutiye Belediyesi; girintisi, çıkıntısıyla eski sokaklarda adeta nostalji ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva