ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>GUNCEL
5 Şubat 2010 Cuma - 01:45

Doğu’dan Tekel işçilerine destek

Doğu Anadolu Bölgesinde KESK’e bağlı işyerlerinde Tekel işçilerine destek amacıyla grev düzenlendi. Erzurum’da grev etkinliği olmazken, bölgenin diğer tüm illerinde halaylar çekilerek grev yapıldı.

Doğu’dan Tekel işçilerine destek

Yurt genelinde alınan grev kararı Ağrı'da halaylar çekilerek başlatıldı.
Ağrı Şeker Fabrikası bahçesinde toplanan işçiler davul ve zurna eşliğinde halay çekerek grev yaptılar. Birçok sivil toplum örgütünün desteklediği grev kararı Ağrı'da sabahın erken saatlerinde başladı. Şeker Fabrikası bahçesinde toplanan işçiler şarkılar söyleyerek vakit geçirdiler. Yurt genelinde başlatılan grevi Ağrı'da gerçekleştirdiklerini belirten Ağrı Şeker-İş Şube Başkanı Fevzi Şengül, günü en güzel şekilde geçireceklerini söyledi.
//BİTLİS KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
Kamu Emekçileri Bileşenleri (KESK) Bitlis Sözcüsü Sedat Güler, 4/C statüsü tamamen özelleştirme mantığının ürünü olduğunu söyledi.
Güler, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sermaye için dikensiz bir gül bahçesine çevrildiğini belirtti. Güler, "Liberal politikalara sıkı sıkıya sarılmış hükümetler tarafından 30 yılı aşan bir süredir bu ülkede sermayenin her istediği anında ve fazlasıyla yapılırken, emekçilerin en temel ve insani talepleri sistemli bir şekilde bastırılmış, hakları gasp edilmiştir. AKP iktidarı emekçilere yönelik bu çok yönlü kuşatmanın son, fakat en kararlı temsilcisi olarak bu politikalarda ısrar ediyor" dedi. .
//4/C TEPKİSİ
Güler, 4/C statüsü tamamen özelleştirme mantığının ürünü olduğun belirterek Sedat Güler, "AKP karlı kamu işletmelerini yok pahasına sermayeye aktarırken bu işletmeleri karlı hale getiren, etiyle, kanıyla, dişiyle tırnağıyla bu işletmelerin her bir tuğlasında, makinesinde hakkı bulunan emekçileri de sokağa bırakmak, açlığa ve sefalete mahkûm etmeye kararlıdır. Demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin en önemli gereklerinden biri örgütlenme özgürlüğünün sağlanmasıdır. Örgütlü toplum, demokratik toplum düzenini ve katılımcı yönetimi gerçekleştirmenin vazgeçilmez şartı olarak değerlendirilmektedir. Devletimizin de taraf olarak onayladığı uluslararası sözleşme ve belgeler ile Anayasa başta olmak üzere iç hukuk düzenlemelerimizde, memurlar dahil tüm çalışanların sendikal örgütler kurabilmeleri, sendikalar ve üst kuruluşlarının amaçları doğrultusunda faaliyette bulunabilmeleri, örgütlenme özgürlüğü kapsamında güvence altına alınmıştır" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasına katılan Yol-İş Sendikası Şube Sekreteri Mehmet Şah Aslan da, "Türk-İş genel merkezinin önünde devam eden Tekel işçilerinin haklı mücadelesi 51'inci güne yaklaşırken süreç sadece tekel işçilerini değil özelleştirmeye, kapatmalara ve işsizleştirmelere muhatap tüm işçiler huzursuz ve endişelidir. Siyasi iktidar 32 bin 4-C mağduruna, on binlerce yeni mağdur eklemek için çaba harcıyor. İşçilerin mücadelesi ise sadece ekmekleri ve işleri içindir" dedi.
//"ÖNCE CAN" DEDİLER, "SONRA GREV"
Bitlis'in Ahlat İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı greyder operatörü ve yardımcısı, aldıkları acil durum çağrısına uyarak Tekel işçilerine verdikleri desteği yarıda kesip hayat kurtardı.
Tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesinde de kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, ilçeye bağlı Akçaören köyünden doğum hastası ihbarı geldi. Köy yollarının kapalı olması ve Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin Tekel işçilerine destek için iş bırakma eylemine katılması, köyde bir anlık tedirginlik oluşturdu. Alınan hasta ihbarı üzerine, Özel İdare Müdürü Zübeyir Ergezen hemen işçilerini arayarak acil durum çağrısı yaptı. İşçiler bir günlük iş bırakma eylemini yarıda
keserek kapalı olan köy yolunu açma çalışmalarına başladı. Greyder köy yolunu açarken bekleyen ambulanstaki ekipler ise doğum hastası Serinaz Selincek'i alarak ilk müdahaleyi aracın içinde yaptı. Ardından hasta, ambulansla Ahlat Devlet Hastanesi doğum servisine götürüldü.
Hastanın eşi Kasım Selinecek, "Tekel işçilerine destek eylemi ve yollarımızın kapalı olması bizi tedirgin etmişti. Sağduyulu davranarak hastamızın hastaneye yetişmesine katkıda bulunan Özel İdare Müdürlüğü'ne, işçi arkadaşlara ve 112 Acil Servis çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Greyder operatörü Adil Tuğrul da Tekel işçilerine desteklerinin cani gönülden sürdüğünü belirterek, "Ama sonuçta bir hasta vardı. Konu can olunca yapacak hiçbir şey yok. Özel İdare Müdürü'müzün talimatı üzerine köye gitmek zorunda kaldık. Hemen işimizin başına geçerek bir can kurtardık. Bir can kurtardığımız için mutluyum" şeklinde konuştu.
Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Zübeyir Ergezen ise, "Özel İdare Müdürlüğü'müzde çalışan işçi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Grevde olmalarına rağmen hemen iş başı yaparak hastayı kurtardılar. Burada ekmekten önce bir can kurtarıldı. İşçilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ERZİNCAN KESK'DEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
TEKEL işçilerine destek için yapılan iş bırakma eylemi kapsamında Erzincan’da KESK'e bağlı kamu çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi parti temsilcileri Ordu Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı.
Yaklaşık 50-60 kişilik gurup KESK binası önünde pankart açarak slogan attı. Vatandaşların meraklı bakışları altında basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Nuri Koç, Günümüz Türkiye’sinin sermaye için dikensiz bir gül bahçesine çevrildiğini kaydederek; “Neo-liberal politikalara sıkı sıkıya sarılmış Hükümetler tarafından 30 yılı aşan bir süredir bu ülkede sermayenin her istediği anında ve fazlasıyla yapılırken, emekçilerin en temel ve insani talepleri sistemli bir şekilde bastırılmış, hakları gasp edilmiştir.” dedi.
Koç açıklamasında 4/C statüsü tamamen özelleştirme mantığının ürünü olduğunu da iddia ederek “İktidar karlı kamu işletmelerini yok pahasına sermayeye aktarırken bu işletmeleri kârlı hale getiren, etiyle, kanıyla, dişiyle tırnağıyla bu işletmelerin her bir tuğlasında, makinesinde hakkı bulunan emekçileri de sokağa bırakmak, açlığa ve sefalete mahkûm etmeye kararlıdır. Bunun en son somut örneği Tekel işçilerinin durumudur. Bugün Ankara’da sürmekte olan Tekel işçileri direnişi bu noktada Türkiye’nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazanmıştır. Hamasi sloganların ötesinde bir gerçek olarak ifade edilecek olursa bugün tüm emekçilerin yüreği Tekel işçileri için atmakta, umutları, talepleri Tekel direnişinde somutlanmaktadır. Tekel direnişi emekçiler için bir nirengi noktasıdır. Direnişin kaybedilmesinin sonuçları bütün emekçiler için ağır olacaktır. Direnişin kazanılması durumunda ise aynı 25 Kasım Grevinde yaşandığı gibi, emekçiler için daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye umudu güçlenecektir. Bu nedenle emek güçlerinin her hangi birinin bu direnişi hafifsemeye hakkı yoktur” şeklinde ifade etti.
Basın açıklamasının ardından gurup sessiz bir şekilde dağıldı.
TEKEL İŞÇİLERİNE HALAYLI DESTEK
Hakkari'de sendikacılar kar yağışı altında halay çekip slogan atarken, Hakkari Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamil Ata, Tekel işçilerinin direnişinin Türkiye'nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazandığını söyledi.
Öğle saatlerinde ellerinde pankartlar bulunan sendika temsilcileri, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye başkanlığı önünde toplandı. Polis, sendikacıları uyararak trafiğe kapattıkları yolu açtı. Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken sendika temsilcisi ve üyeleri, Tekel İşçilerine olan desteklerinin sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
Çekilen halayların ardından bir konuşma yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamil Ata ile Yol İş Sendikası Hakkari Temsilcisi Cahit Tekin, hamasi sloganların ötesinde bir gerçek olarak ifade edilecek olursa bugün tüm emekçilerin yüreğinin Tekel işçileri için atmakta olduğunu belirtti.
Ata ve Tekin, "Umutları, talepleri Tekel direnişinde somutlaşmaktadır. Tekel direnişi emekçiler için bir nirengi noktasıdır. Direnişin kaybedilmesinin sonuçları bütün emekçiler için ağır olacaktır. Direnişin kazanılması durumunda ise aynı 25 Kasım Grevi'nde yaşandığı gibi, emekçiler için daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye umudu güçlenecektir. Bu nedenle emek güçlerinin herhangi birinin bu direnişi hafifsemeye hakkı yoktur. DİSK ve KESK'in çağrısıyla bir araya gelen 6 konfederasyonun toplantısısonucunda hükümete sorunu çözmesi için 26 Ocak'a kadar mühlet verildi.
//'İŞİMİZ, İŞ YERİMİZ, EKMEĞİMİZ İÇİN GREVDEYİZ'
Bu süre içerisinde sorunun çözülmemesi durumunda dayanışma grevi yapılacağı vurgulandı. Siyasi iktidar bu çağrıyı savsakladı. Yeni bir randevu vererek soğukta ekmek ve demokrasi mücadelesi veren Tekel emekçilerini bir hafta daha oyaladı. Bu bir haftanın sonunda işçilere yine 4/C'yi dayatabileceğini sandı. Bizler Tekel işçilerinin yanında yer almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
'İşimiz, iş yerimiz, ekmeğimiz için grevdeyiz' şeklinde slogan atan sendikacılara Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, birçok sendika ve sivil toplum örgütü de destek verdi. Sendikacılar, kar yağışı altında değişik sloganlar atarak daha sonra da sessizce dağıldı. Kalabalık, KESK Şubeler Platformu binasına geçerek oturma eylemlerini burada sürdürdü.
MALATYA'DA HALAYLI EYLEM
Malatya'da Türk-İş, Kamu-Sen ve KESK'in aldığı karar doğrultusunda TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla "Çalışmama Hakkını Kullanma" eylemi yapıldı.
Malatya Tren Gar'ı önünde toplanan sendika temsilcileri ve üyeler, TEKEL işçilerinin yanlarında olduklarını belirten pankartlar açtılar. Yoğun katılım ve kar yağışı altında gerçekleştirilen eylemde soğuk nedeniyle halaylar çekildi. Eylem esnasında en büyük ilgiyi ise 4 yaşında olan ve elindeki bayraklarla eyleme destek veren Ceren Sarıçiçek çekti. Eylemin yapıldığı Tren Garına annesiyle birlikte gelen küçük Ceren, sloganlara eşlik ederek, çalan şarkılara tempo tuttu. Ceren, basın mensuplarının da yoğun
ilgisi altında konuşmacıları büyük bir dikkatle dinlendi.
//KESK’TEN AÇIKLAMA
Eylemde bir konuşma yapan KESK Malatya Dönem Sözcüsü Hasan Kaldık, "Bugün Ankara'da sürmekte olan Tekel işçileri direnişi bu noktada Türkiye'nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazanmıştır. Tekel işçileri yıllardır süren bu karanlığa karşı bir meşale yaktılar. Bu meşalenin sönmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Daha sonra Kamu-Sen Malatya Temsilcisi Akın Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, "Bugün burada Ankara'da direnen bir avuç insan için değil, bugün Türkiye'de kamu çalışanlarının tamamı için buradayız, Türk insanı için buradayız, onurumuz için buradayız, şerefimiz için buradayız, insanca yaşamak için buradayız" diye konuştu.
Türk-İş Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş ise, "Tekel işçileri 15 Aralık 2009 tarihinden bu yana Ankara'da ölümüne bir hak mücadelesi vermektedir. 50 gündür kar, yağmur, soğuk demeden evlerinden barklarından ayrı çoluk çocuklarının özlemiyle, yine çoluk çocuklarının emekleri peşinde eylemlerini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedirler. Bu direniş Tekel işçilerinin direnişi olmakla kalmamış, alın teri ile ekmeklerini kazanan tüm emekçilerin direnişi haline gelmiştir" ifadesine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından sendika temsilcileri ve üyeler soğuk hava ve kar yağışı altında halaylar çekti.
Eylem olaysız sona erdi.
//VAN KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu üyeleri, 5 dakikalık oturma eylemi yaparak Tekel işçilerine destek verdi.
Sanat Sokağı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, Türk-İş Sendikası tarafından Türkiye genelinde Tekel işçileri için başlatılan iş bırakma eylemine destek verdi. Burada toplananlar adına bir açıklama yapan Ali Hikmet Uslu, 4/C statüsünün tamamen özelleştirme mantığının ürünü olduğunu söyledi. Uslu, "Bugün Ankara'da sürmekte olan Tekel işçileri direnişi, Türkiye'nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazanmıştır. Direnişin kaybedilmesinin sonuçları, bütün emekçiler için ağır olacaktır. Direnişin kazanılması durumunda ise aynı 25 Kasım Grevi'nde yaşadığı gibi emekçiler için daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye umudu güçlenecektir" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından, kalabalık 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Türkiye’yi Erzurum’a taşıyacağız”
İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer ...
Kızıldağ geçit vermiyor
COŞKUN MENEK (İHA) – Erzurum-Sivas karayolunun bazı kesimlerinde kar yağışı ...
Tuğgeneral Bingöl, Çelik’i ziyaret etti
İHA/Erzurum 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Bingöl, Yakutiye ...
 
“Erzurumluluk dersi”
Erzurumluluğun itimat müessesesi olduğunu vurgulayan Vali Öztürk; “Erzurumluluk ...
‘Borç hizmeti engelleyemedi’
AYHAN TÜRKEZ/Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, basın mensuplarıyla bir ...
Ege’de ‘Erzurum Lobi’si
İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Okumuş, ...
 
Kar yaşamı durdurdu
Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ...
Egeli Dadaşlar’dan sıla heyecanı
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ...
Ulaşım'da ceza bilançosu
Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, kural ihlalinde bulunan yük ve yolcu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva