ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>GUNCEL
5 Şubat 2010 Cuma - 01:43

“Türkiye’yi Erzurum’a taşıyacağız”

İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş bir süre önce yapılan kongrede oluşturdukları yönetimle yeni bir kalkınma heyecanı oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan memleket sevdalılarını bir uluslar arası kültür sanat festivali organizasyonuyla Erzurum’a taşımak istediklerini belirtti.

“Türkiye’yi Erzurum’a taşıyacağız”

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, taşıdığı potansiyelleri bugüne kadar harekete geçiremeyen Erzurum’un kaliteli göç verip, kalitesiz göç aldığını söyledi. Bir grup işadamı ve yönetim kurulu üyeleriyle Erzurum’a çıkarma yapan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, Başkan Cengiz’i makamında ziyaret ettiler.
Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile birlikte ağırladığı konuklarına ilçede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Cengiz, ilçenin çehresini değiştirmekte kararlı olduklarını ifade ederek, kentsel dönüşümden, termal turizme varıncaya kadar ilçe için hazırladıkları projeleri anlattı ve yatırım çağrısında bulundu.
//TERMAL YATIRIM ATAĞI
Termal turizmin cazibe merkezleri arasında yer almak için projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçeye modern bir görünüm kazandırma hedefine yürüdüklerini, termal turizmin marka değerlerinden olmak için, hem mevcut tesislerde kalite standardını yükselttiklerini, hem de yeni yatırım alanları oluşturduklarını belirtti.
Termal yatırım olarak ilçeye 65 aile kabininden oluşan yeni bir termal köy kazandırmak için kolları sıvadıklarının altını çizen Başkan Cengiz, kaynağı ve projesi hazır olan söz konusu proje için Milli Emlak’tan 7,5 dönüm alanı 49 yıllığına kiralamak için yazışmaların yapıldığını ve yaz sezonu itibariyle çalışmalara başlanacağını vurguladı.
//BAŞKAN CENGİZ SUNUM YAPTI
İlçe için hazırlanan projeleri sunumla konuklarına anlatan Başkan Cengiz, kentsel dönüşümde Gezköy’ün dönüşümünün sağlandığını, Ilıca bölgesinde ise çalışmaların sürdüğünü, ilk etapta mevcut termal tesislerin ortaya çıkarılması için çevre düzenlemesi yaptıklarının altını çizdi.
Sadece 2011’i hedefleyerek proje üretmediklerini kaydeden Başkan Cengiz, 2011’den sonraki sürecin önemine vurgu yaparak, kış turizmi ile termal turizm arasında köprü kurduklarını söyledi. Bölgenin Termal Turizm ile birlikte sağlık turizminin de gözde merkezleri arasında yer alacağını ifade eden Cengiz, “Kaplıca izin belgemizi aldık. Tesis izin ve işletme belgemizi de alınca Fizik Tedavi Merkezi hizmete girecek ve Atatürk Üniversitesi ile işbirliği yapacağız. Tesislerde artık reçeteli hasta kabulüne başlayarak, sağlık turizminin de gözde merkezleri arasında yerimizi alacağız.” diye konuştu.
İşadamlarını da yatırıma davet eden Başkan Fatih Cengiz, Termal köy projesiyle belediyenin bir hamle başlattığını ve ilçeye yatırım yapacak girişimcilere her türlü desteği sunmaya hazır olduklarına vurgu yaptı.
//OKUMUŞ: TÜRKİYE’Yİ ERZURUM’A TAŞIYACAĞIZ
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş bir süre önce yapılan kongrede oluşturdukları yönetimle yeni bir kalkınma heyecanı oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan memleket sevdalılarını bir uluslar arası kültür sanat festivali organizasyonuyla Erzurum’a taşımak istediklerini belirtti. Erzurum’daki yöneticilerle görüşmeler yaptıklarını kaydeden Okumuş, “Bu şehre vefa borcumuz var ve bu borcu ödemek zorundayız. İzmir’de Ege Bölgesi Dernekler Birliği Federasyonu oluşturmamızdaki amacımız da budur. Şehrimizdeki yöneticileri ziyaret ederek, bu şehir için neler yapabileceğimiz noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. İlk etapta geleneksel hale gelecek bir kültür sanat festivali düzenleyerek, Türkiye’nin dört bir yanındaki Erzurumluları şehre taşımak istiyoruz. Şehrimizi ulusal ve uluslar arası vizyonda hak ettiği konuma getirmek amacındayız.” ifadelerini kullandı.
Aziziye Belediye Başkan Fatih Cengiz’in geleneksel hale gelecek bir Çermik Festivali düzenleme hedefinde olduklarını belirtmesi üzerine Okumuş, dernek olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
//KAPLICAYA ÖVGÜ
Başkan Cengiz, makamında kendisini ziyaret eden Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Okumuş ile birlikte heyeti termal tesislere davet etti. Belediye termal tesislerine gelen federasyon üyeleri gördükleri manzara karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler. İzmir’de gururla anlatacakları bir tesisle karşılaştıkları için mutlu olduklarını dile getiren heyet, “Kesinlikle bu güzel tesisleri, şifalı suları, sunulan hizmetin kalitesini anlatarak, tanıtım noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Bu tesislerin tanıtımını yapmak bizlerin asli görevidir. İyi bir tanıtım yapıldığı takdirde yoğun talep yüzünden yatak sıkıntısı çekilebileceğini tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızıldağ geçit vermiyor
COŞKUN MENEK (İHA) – Erzurum-Sivas karayolunun bazı kesimlerinde kar yağışı ...
Tuğgeneral Bingöl, Çelik’i ziyaret etti
İHA/Erzurum 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Bingöl, Yakutiye ...
“Erzurumluluk dersi”
Erzurumluluğun itimat müessesesi olduğunu vurgulayan Vali Öztürk; “Erzurumluluk ...
 
‘Borç hizmeti engelleyemedi’
AYHAN TÜRKEZ/Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, basın mensuplarıyla bir ...
Ege’de ‘Erzurum Lobi’si
İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Okumuş, ...
Kar yaşamı durdurdu
Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ...
 
Egeli Dadaşlar’dan sıla heyecanı
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ...
Ulaşım'da ceza bilançosu
Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, kural ihlalinde bulunan yük ve yolcu ...
Mahalleli “Yazıcıoğlu”diyor
CİHAN/Erzurum'da Evrenpaşa Mahallesi sakinleri, mahalle isminin değiştirilmesini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva