ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>GUNCEL
5 Şubat 2010 Cuma - 00:39

‘Borç hizmeti engelleyemedi’

AYHAN TÜRKEZ/Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir yıla yaklaşan dönemiyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

‘Borç hizmeti engelleyemedi’

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 1 yıla yaklaşan dönemiyle ilgili değerlendirmeler yaptı.Belediyenin ekonomik yapısı, personel sorunu, kentsel dönüşüm, kent bilgi sistemi ve diğer çalışmalarından örnekler veren Ali Korkut, özet olarak Yakutiye İlçe Belediyesinin TUİK verileriyle Türkiye’nin en borçlu 6’ıncı, nüfus oranına göre ençok personele sahip belediyesi olduğunu söyledi.
//PERSONEL SAYISI İNDİRİMİ
Başkan Ali Korkut, “TUİK verilerine göre Türkiye’nin en borçlu 6. belediyesiyiz. İşçi ve memur 813 personelimiz bulunuyordu. Bu sayıyı 720’ye indirmeyi başardık. Norm kadroya göre 224 memur ve 112 işçi olması gerekiyor. Personelin enazından bir bölümünü kamu kuruluşlarına aktarabilmek için çalışmalarımız var. 169 bin nüfuslu ilçemizde 2 bulvar, 3 meydan, 136 cadde, 1154 sokak, 69 kümeevlerden teşekkül, 86 mahalle, 10 köy bulunmaktadır. Taktir edilirki buralara bırakın hizmet götürmeyi, gitmek dahi bir ekonomik güce bağlı. Personel giderimiz 1.728.682,53 TL.” dedi.
//ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI DİYE OTURMADIK
Yakutiye Belediyesi, kalabalık personel yapısı, ağır borç yüküne rağmen hizmette adeta mucize yaratıyor. Korkut, “Bin 80 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde merkezi caddemiz Cumhuriyet caddesine alternatif oluşturacak yeni bir yol açıyoruz. Yakutiye bulvarından başlayarak, Kırmacı, Hasan-i Basri ve Palandöken mahallelerinden geçerek Kars Kapı semtine uzanan bu yol tamamlandığında yeni bir cazibe alanı oluşacak. Yol çalışması için güzargah üzerinde bulunan 145 adet gayrimenkul kamulaştırılmış, 18 gayrimenkul ise kamulaştırma programımız içerisindedir. Yalnızca kamulaştırma gideri 5 milyon TL’yi aştı. Yol boyunca yapılacak sosyal donatılar ile burası cazibe merkezlerinden biri olacak. Şehir trafiğine ise önemli ölçüde rahatlama getirilecek” şeklinde konuştu.
//2010 KENTSEL DÖNÜŞÜM YILI
Korkut, şehrin merkezini oluşturan Yakutiye İlçesinin çehresini değiştirmeye kararlı olduklarının altını çiziyor. Bu amaçla üç ayrı bölge Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilmiş. Korkut, “2010 yılında ağırlığımızı kentsel dönüşüm çalışmaları alacaktır. Yakutiye İlçemizde İstasyon, Kavak mahallesi sınırları içerisinde Devlet Demiryollarına ait alanıda içine alan 70 hektarlık alan, Kale ve civarı, Üçkümbetler ve civarı, Hacıcuma ve çevresini içine alan 74 hektarlık alan, Mecidiye, Kavak, Gaziler ve Dağ mahalleleri sınırları içerisinde 116 hektar alan 5393 sayılı İmar kanununun 69 ve 73. maddeleri gereğince kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. 2011 Olimpiyatlarına kadar tamamlamayı düşündüğümüz dönüşüm projelerimizle şehrimize gelenlere modern bir şehir sunmayı düşünüyoruz” dedi.
//AKILLI KENT YAKUTİYE
Belediyenin önemli bir projesinide “Akıllı Kent Yakutiye” oluşturuyor. Başkan Korkut’un önemsediği ‘Yakutiye Belediyesi Bilgi Teknolojileri Altyapısı Kentsel Otomasyon Projesi’ni Başkan Yardımcısı Engin Kocadağıstan koordine ediyor. Engin Kocadağıstanlı, “Kent bilgi sisteminin Yakutiye halkının ihtiyaçlarını sağlıklı biçimde tespit edip çözüm üretilmesi, belediyecilik hizmetlerinden daha kolay yararlanılması olarak özetleyebiliriz. Başta planlama ve kent yönetimi olmak üzere, nüfusa yetecek yerleşim alanı, eğitim, sağlık, teknik altyapı, ulaşım ile ilgili veriler bu sistem sayesinde kolayca elde edilebilecek. Kent Bilgi Sistemi sayesinde, kente ait mülkiyet, planlama, halihazır haritalar, kente ve kentliye ait tanımsal nitelikteki tablosal veriler bu ağ içerisinde yer alacaktır. Böylece ilçemizde yaşayan insanların ihtiyaçları, beklentileri, halkın ekonomik şartları ortaya çıkacak, bu veriler ışığında Yakutiye’nin planlaması daha objektif belirlenip, çözüm yolları geliştirilebilecektir” tespitinde bulunuyor.
//ERZURUM İÇİN DAHA FAZLA YEŞİL
Belediye Başkanı Ali Korkut, estetik ruhun önemine değinirken insanlar için yeşilin önemini unutmuyor. Kişi başına düşen 1 metre yeşilin Erzurum halkına yakışmadığını belirten Korkut, önceliklerinin “Yeşil Yakutiye” olarak ismine uyan bir ilçe oluşturmak olduğunun altını çiziyor. Yeşil alanın aynı zamanda ağaçlandırma, park ile çocuk ve gençler için oyun alanları olduğunu ifade eden Korkut, “Yeşil alanlar aynı zamanda oluşturulan park, oyun alanları, spor alanlarıyla zenginleştirilmektedir. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Aşkale garajı park ve yeşil alanı, Gaziler park ve reglarasyon (yenileme) alanı oluşturduk. Bunların yanında çok sayıda mahalle ve sokağımızda yeşil alan düzenlemeleri yaptık. Gençlerimize yönelik spor alanları da bunlar arasında” dedi.
//RUTİN HİZMET DURMADI
Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesi, hantal personel yapısı, ağır borç yüküne rağmen insana yönelik her türlü yatırım ve hizmetlerini de aksatmamaya çalışıyor. Başkan Korkut, rutin hizmetleri sayarken hiçte rutin olmadığı gözden kaçmıyor. 9 aylık görev süresi içerisinde 5 bin 500 metrekare karo döşemesi, 3 bin 200 metre bordür döşemesi, 75 Ton mozaik, bin 200 ton asfalt atılmış. 10 bin 270 metrekare kilit taşı, 4 bin metrekare paket taş, 2 bin metre taş bordür döşenmiş. Aynı süre içerisinde, 407 adet metruk bina sökülerek 44 bin 235 metreküp hafriyat kaldırılmış. Köy-mahallelerde ihmal edilmeyerek köy içi yollar yapılmış, köy yolları asfaltlanmış.40 bin adet çiçek dikilmiş, 3 bin adet ağaç dikilmiş ve 2 bin kilogram çim tohumu ekimi yapılmış.
//HER YAĞAN KAR YÜK GETİRİYOR
Belediye Başkanı Ali Korkut, kış aylarında Erzurum’a turizm avantajı getiren karın, belediyeler için de külfet olduğunu belirtiyor. Kış aylarında mücadelenin oldukça külfetli olduğunu anımsatan Korkut, “Kar Erzurum için turistik açıdan önem arz ediyor, ancak belediyelerimize ekonomik yük getiriyor. Maalesef kış ayları için belediyelerin aldığı ayrı bir ödenek yok. Her kar yağışı sonrası ekiplerimiz 2 bulvar, 3 meydan, 136 cadde, 1154 sokak, ve 86 mahallede çalışma yürüyor. Her yağan karın ardından Fen İşleri ekiplerimiz zaman zaman 3 vardiye olarak çalışma yapıyor. Kış ve karla mücadele için 5-6 milyon lira bütçe ayırıyoruz” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’de ‘Erzurum Lobi’si
İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Okumuş, ...
Kar yaşamı durdurdu
Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ...
Egeli Dadaşlar’dan sıla heyecanı
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ...
 
Ulaşım'da ceza bilançosu
Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, kural ihlalinde bulunan yük ve yolcu ...
Mahalleli “Yazıcıoğlu”diyor
CİHAN/Erzurum'da Evrenpaşa Mahallesi sakinleri, mahalle isminin değiştirilmesini ...
2009 kadastro yılı oldu
Tapu ve Kadastro Erzurum 8. Bölge Müdürlüğü, 2005 yılında bölgede yüzde ...
 
Soğuk sayaçları patlattı
Erzurum'da, aşırı soğuk hava nedeniyle son bir hafta içerisinde yaklaşık 500 su sayacı patladı.
Türk-İş’ten grev çağrısı
İHA/Ankara'da 50 günü aşkın süredir eylemde olan Tekel işçilerinin haklarını ...
Tekel İşçilerine destek
İHA/Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Bayraktar, Tekel işçilerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva