ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Emniyette terfi heyecanı
Emniyette terfi heyecanı
Yurtsever: “Ermeniler tarihi çarpıtıyorlar’
Yurtsever: “Ermeniler tarihi çarpıtıyorlar’
HABERLER>GUNCEL
5 Şubat 2010 Cuma - 00:38

Ege’de ‘Erzurum Lobi’si

İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Okumuş, kalkınmış bir Erzurum için güçlü bir lobi faaliyetine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ege’de ‘Erzurum Lobi’si

 Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında kalkınmış bir şehir için güçlü bir lobi faaliyetine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
//BASIN TOPLANTISI
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde federasyon üyeleri basın toplantısı düzenledi.
Başkan Okumuş, toplantıda Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu’nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Erzurum adıyla il ve ilçelerde kurulan derneklerin bir araya gelmesi sonucunda 2002 yılında Dernekler Birliği adı altında örgütlendiklerini ve 9 Eylül 2003 tarihinde de 5 derneğin birleşmesiyle Türkiye'de il adı ile ilk defa bölgesel bir federasyon kurduklarını ifade etti.
//FEDERASYONUN İŞLEVİ
Okumuş, “Federasyonumuzun açılışı 13.Eylül.2004 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, kurulduğu günden bugüne kadar Ege Bölgesinde süratle örgütlenmiş, aşağı yukarı bütün il ve ilçelerinde Derneklerimiz kurulmuş, 1. Olağan Genel Kurulu 14 Dernek ve 180 delege ile gerçekleşmiş; 2. Olağan Genel Kurulu 25 Dernek ve 280 delege ile yapılmış, 3. Olağan Genel Kurulu ise 35 Dernek ve 360 delege ile 27.Aralık.2009 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Ege Bölgesi'nde bugün itibariyle, Uşak'ta l, Denizli'de l, Aydın'da 4, Manisa'da 5, Muğla'da 2, İzmir ve ilçelerinde 43 adet olmak üzere Erzurumluların kurmuş olduğu 56 adet Dernek bulunmaktadır. Aralarından 35 Dernek Federasyonumuza bağlıdır ve bunlardan 11 köy Derneği, 8'i ilçe Derneği, 26'sı da il Derneğidir.”dedi.
//TOPLUMSAL DİYALOG
Okumuş, daha sonra şunları kaydetti: “Federasyonumuz, Ege'de yaşayan Erzurumlular adına ülke sevdasında birleştirici ve bütünleştirici bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak Türkiye'nin, Ege Bölgesi'nin ve Erzurum'un milli ve manevi meselelerinde ülkemizin birlik ve beraberliği için diğer illere ve bölgelere ait Federasyon, Dernek ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile sürekli diyalog halindedir.2008 yılında yapılan adrese dayalı Nüfus Sayımı sonucunda İzmir'de nüfus yoğunluğu açısından yapılan sıralamada Manisa'dan sonra en kalabalık ikinci il olarak gelmekteyiz. Federasyonumuz bünyesinde, Ege Bölgesi Sanayi Odasında Meclis Üyesi, İzmir Ticaret Odasında Meclis Üyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimcileri İl Başkanı, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı, İzmir Tüpçüler Odası Başkanı, 8 Sanayici, 21 İşadamı, 10 Yönetici ve Bürokrat ve çeşitli mesleklere ait her düzeyde birikimli ve donanımlı arkadaşlarımız bulunmaktadır.”
//ERZURUM’UN SOSYO EKONOMİK DURUMU
Türkiye 6 milyon Erzurumlunun yaşadığını ifade eden Okumuş, baba ocağına ziyaretlerle Erzurum için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi.
Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehrin bugünkü durumundan memnun olmadıklarını kaydeden Okumuş, “23 Temmuz Erzurum Kongresi etkinliklerinin uluslararası bir kültür ve sanat festivaline dönüştürülmesini istiyoruz. Bu sayede her Temmuz ayında guruplar halinde Erzurumluları buraya çekerek, hem baba ocağının ziyareti , hem de ekonomik bir canlılık meydana getirmek istiyoruz. Bunu ilgililerle paylaşıyoruz. Hatta bunu daha ileri götürerek, isteyenler için siteler yapılarak özellikle yaz aylarında hemşerilerimizin sılayı ziyaret etmelerini arzu ediyoruz. Bu kadar nüfusa sahip bir şehrin bugünkü konumda bulunması bizleri üzüyor. Bir şeyler yapmak istiyoruz. Bunun için de güçlü bir Erzurum lobisinin gerekliliğini biliyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var. Erzurum’a ikinci üniversite kurulması, hipodrom izninin verilmesi, futbol takımları için kamp merkezleri yapılması düşündüğümüz öncelikli projeler. Ayrıca oluşturulacak siteler ile yıllık en az 150 bin kişinin yaz aylarında Erzurum’a geldiğini düşünürsek, önemli bir hareketlilik olacaktır. Bizler gurbetteki Erzurumlular olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Toplantı sonunda Okulmuş ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı, sohbet ettiler.
Basın toplantısında federasyon yönetiminde Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu olarak görev alan Yılmaz Kuşkay ile Erzurum sorumlusu olan Fatih Tüzemen de hazır bulundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anlamak mümkün değil 8 Şubat 2010 Pazartesi 09:16

Erzurumun diğer yerel gazeteleri muzaffer okumuş u yerden yere vuruyor.peki erzurum gazetesi neden sürekli onları övüyor.Sonuçta içtiği çayın parasını başkasına ödetmiş bunlar.Şimdi erzurumu nasıl kalkındıracaklar?

Yorumu oyla      6      4  
Gerçek erzurumlu 8 Şubat 2010 Pazartesi 09:14

Muzaffer okumuş Manisada doğup büyümüş biridir.Erzurum kültüründen ne anladığını sosarsanız samimi olup olmadığını anlarsınız.En önemlisi ise Egedeki erzurumluları bişey bellemiş sırtlarına biniyor.Bazı arkadaşlarımızda mmalese ona şöforluk yapıyor.Bunlardan kimseye fayda olmayacağını zaman gösterecek.Ancak Bu şehrin yöneticilerinin hiçmi istihbaratı yok yani bu adamlar kim?emekli bir devletmemuru hangi güçle bu işleri yapacak?kime güveniyor.İkram ettikleri çayın parasını başkasına ödeten,mahalli aşıkları fuara getirip paralarını vermeden gönderen kim? belediye başkanlarının Aldıkları plaketler sonra ellerinde kalmasın!!!!!!!!

Yorumu oyla      6      4  
bu ne yaman çelişki 6 Şubat 2010 Cumartesi 00:00

erzurumda görücüye çıkan federasyon başkanı,sn.ahmet küçükleri ziyarteinde,küçüklere övgüler yağdırıp şehri modern bir çehreye kavuşturduğundan dolayı kendisine birde şilt hediye etti.konuşmasında öyle bir erzurum anlattıki hayretler içinde kaldık.federasyon başkanı ertesi gün kanal 25 de batmış,bitmiş bir erzurum anlatınca dahada hayretler içinde kaldık.sn başkan hangi erzurumdan bahsediyor anlayamadık.

Yorumu oyla      6      4  
bir adam 5 Şubat 2010 Cuma 19:12

fedarasyon yıllardır neredeydide şimdi gelmiş erzuruma atıflarda bulunuyor erzurumspora neden sahip çıkmadınız peki bumu erurumlu olmak işiniz düşmese erzuruma gelmezdiniz siz çıkar amaçlı geldiniz.

Yorumu oyla      6      4  
nevzatözeken 5 Şubat 2010 Cuma 14:30

dayı gelıp o derneklerınızı goruyoz okey pıştı gıbı guzel bı bırlıktelıyınız var duydunuz erzurumda halı dokunuyo ama bu işler sanal koy projesı gıbı fos cıkmasa yınede erzurum kımlıklıye iş olmaz zaten bu gune kadar gurbetcılerımızın yaptıklarıda yapcaz dedıklerıne temınattır=)(

Yorumu oyla      6      4  
yorgundemokrat_olurlu 5 Şubat 2010 Cuma 13:15

Bu dernekler varya: Bursa'da bir alemler kişi ve köy endeksli laşıyorlar.Başkanlarıda ayrı bir alem... Benim hayallerimin kenti değildi zaten BUrsa

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar yaşamı durdurdu
Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ...
Egeli Dadaşlar’dan sıla heyecanı
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ...
Ulaşım'da ceza bilançosu
Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, kural ihlalinde bulunan yük ve yolcu ...
 
Mahalleli “Yazıcıoğlu”diyor
CİHAN/Erzurum'da Evrenpaşa Mahallesi sakinleri, mahalle isminin değiştirilmesini ...
2009 kadastro yılı oldu
Tapu ve Kadastro Erzurum 8. Bölge Müdürlüğü, 2005 yılında bölgede yüzde ...
Soğuk sayaçları patlattı
Erzurum'da, aşırı soğuk hava nedeniyle son bir hafta içerisinde yaklaşık 500 su sayacı patladı.
 
Türk-İş’ten grev çağrısı
İHA/Ankara'da 50 günü aşkın süredir eylemde olan Tekel işçilerinin haklarını ...
Tekel İşçilerine destek
İHA/Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Bayraktar, Tekel işçilerinin ...
Hasret Köprüsü
İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva