ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
21 yıldır dinmeyen acı
21 yıldır dinmeyen acı
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
HABERLER>GUNCEL
3 Ekim 2023 Salı - 11:15

Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 2 Ekim 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 2 Ekim 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Sağlık Bakanlığı önce kısmi, sonra genel kapanma için hazırlık yapıyor." iddiası yalanlandı.

Kovid-19'un Eris varyantı ile ilgili haberlerin ardından ortaya atılan "kapanma" iddialarının tamamen asılsız olduğu belirtilen bültende, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Eris varyantının hasta etme gücünün düşük, tıpkı Omicron'daki gibi bulaşın kolay olduğu ve sonuç olarak hafif bir gribe benzediğini açıkladığı hatırlatıldı.

Ayrıca Koca'nın, "Kısıtlama ve kapanma gibi kelimeler sözlüğümüzden çıktı. Grip vakalarına karşı kısıtlama veya kapanmayı ne kadar düşünebilirsek Eris için de o kadar düşünebiliriz." ifadelerine yer verildi.

Bültende, sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan "İŞKUR, Suriyeliler’i işe almaları için şirketlere baskı yapıyor." iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) en önemli hizmetleri arasında işe yerleştirmeye aracılık hizmetlerinin yer aldığı, bu kapsamda 2022 yılında 1,4 milyon vatandaşın kurum vasıtasıyla işe yerleştiği belirtilen bültende, İŞKUR tarafından herhangi bir işverene ya da iş yerine belirli bir topluluk temelli yönlendirme veya baskı yapılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

Öte yandan, Resmî Gazete'de yayımlanan "Tarım ve Orman Bakanlığının Okul Gıdası Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" ile ilgili "Öğrencilere 'ücretsiz bir öğün yemek vaadi' 2026'ya ertelendi" şeklindeki iddiaların doğru olmadığı kaydedilen bültende, şunlar kaydedildi:

"Okul Gıdası Hakkında Tebliğ’in amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde doğrudan öğrenciye satışa ve tüketime sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların okul gıdası onay şartlarını ve bu gıdalarda kullanılacak okul gıdası logosuna ilişkin hususları belirlemektir. Yapılan değişiklik, Tebliğin 1'inci maddesinde yer alan hususlarla ilgili olup ücretsiz yemek ile bir ilgisi bulunmamaktadır."

"Karabağ'a giren Azerbaycan askerleri yaşlı Ermeni kadınla alay etti" iddiası

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Karabağ’a giren Azerbaycan askerleri yaşlı Ermeni bir kadınla alay etti" iddiasının doğru olmadığı belirtilen bültende, bahse konu görüntülerin kırpılarak "Ermeni kadınla alay edildiği" algısı oluşturulmaya çalışıldığının tespit edildiği, görüntülerin tamamı incelendiğinde, Azerbaycan polisinin yaşlı kadına bir bardakta su uzattığı, asker üniformalı kişinin ise yaşlı kadının suyu daha kolay içebilmesi için bardaktaki suyun az bir miktarını yere döktüğü görüldü, görüntülerin devamında Azerbaycan polisinin bardakta suyu elleriyle yaşlı kadına içirdiği anlatıldı.

"Ziraat Bankası KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor." iddiası

Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Ziraat Bankası KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor." başlıklı haberlerin dezenformasyon içerdiği vurgulanan bültende, iddiaya ilişkin şunlar kaydedildi:

"Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi, Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından sığınmacıların özellikle ekonomik, eğitim ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulan fon ile finanse edilmektedir. Uluslararası fondan yararlanmak isteyen Türk iş yerlerinin, mevcutta Geçici Koruma Statüsü’nde bulunan çalışanlara ilave Türk vatandaşı istihdam etmesi gerekmektedir. Söz konusu destekler için Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nden herhangi bir harcama yapılmadığı gibi bu uluslararası fon Türk vatandaşlarının istihdamını artıracak şekilde kullanılmaktadır. Anılan fonların kullandırımı, KOSGEB ile protokol yapan kamu ve özel bankaların aracılığı ile yapılmaktadır."

"Millî Eğitim Bakanı Tekin sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu." iddiası

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu." iddiasının doğru olmadığı kaydedilerek Tekin'in kişisel sosyal medya hesabı veya Bakanlığın resmî sosyal medya hesaplarında herhangi bir istifa açıklamasının bulunmadığı, Tekin'in göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ve iddiaya konu sosyal medya paylaşımının montaj olduğu bildirildi.

 

 
Eylül’de yıllık enflasyon yüzde 61,53 oldu
 
KTB sözleşmeli sanatçı alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraktar: 'Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz'
“Bir millet, iki devlet” değimini 2. Karabağ Savaşı’nda görüldüğünü ifade ...
Yerlikaya: ‘Kahraman polislerimizi kutluyorum’
Yerlikaya, '“Terörün en ufak bir olumsuz etkisinin olmadığı bir yüzyıl ...
Vali Çiftçi Sanayi esnafıyla buluştu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Oto Tamirciler, Demirciler ve Keresteciler ...
 
Ersoy Türkiye vizyonunu tanımladı
Bakan Ersoy, "Atatürk’ten miras, ‘Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ...
Çiftçi, genç hâfızların icazet coşkusunu paylaştı
Vali Çiftçi Palandöken İlçesi Molla Ali Camii’nde düzenlenen hafızlık ...
DAG yerleşkesinde kurulacak
Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ...
 
Eski uzman çavuşlar KHK ile açıktan atama istiyor
Uzmanlar Federasyonu Erzurum İl Başkanı Nesip Dal, uzman çavuşluktan ayrılanlar ...
Bayraktar: ‘Kızılelma, medeniyetimizin ülküsüdür’
Geleceğin akıllı uçan mobiliteler ile olacağını kaydeden Selçuk Bayraktar, ...
Erzurum’dan 2 gazeteci ABB yönetiminde
Türkiye’nin önde gelen basın meslek örgütlerinden Anadolu Basın Birliği’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva