ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Oltu’da zeytin üretimine destek
Oltu’da zeytin üretimine destek
Aktaş ailesi yasta
Aktaş ailesi yasta
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
HABERLER>GUNCEL
3 Ekim 2023 Salı - 07:23

Bayraktar: 'Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz'

“Bir millet, iki devlet” değimini 2. Karabağ Savaşı’nda görüldüğünü ifade eden Bayraktar, “Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz ama bunu somut örnekleriyle pekiştirmek gerekiyor. Teknoloji çok önemli bir işbirliği alanı. ‘ dedi

Bayraktar:  Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz

“Bir millet, iki devlet” değimini 2. Karabağ Savaşı’nda görüldüğünü ifade eden bayraktar, “Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz ama bunu somut örnekleriyle pekiştirmek gerekiyor. Teknoloji çok önemli bir işbirliği alanı. ‘ dedi

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Bakü'de katıldığı 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin ardından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında TEKNOFEST finalini İzmir'de yapıp, ayağımızın tozuyla 500 kadar teknoloji şampiyonu genç kardeşimizle, TEKNOFEST şampiyonları ile kongreye konferansa katılmaya geldi” dedi.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü 50 yılın ardından Uluslararası Uzay Kongresi’ne yeniden ev sahipliği yapıyor. Kongrenin resmi açılış töreninin ardından fuar alanının açılışını gerçekleştirildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Uluslararası Uzay Federasyonu Başkanı Clay Mowry, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar kurdeleyi keserek fuar alanın açılışını gerçekleştirdi.
“TEKNOFEST şampiyonları ile konferansa katılmaya geldik”
Uluslararası Uzay Kongresi’nin 50 yıl aradan sonra tekrar Bakü’de düzenlendiğini belirten TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “50 yıl aradan sonra tekrar Bakü'de düzenleniyor. Tabii ilk düzenlendiğinde Bakü, Azerbaycan bağımsız bir devlet değildi. Bağımsız bir devlet olarak ilk defa düzenliyor. Karabağ'da biliyorsunuz hürriyetine, özgürlüğüne kavuştu. Bu anlamda da Türk milletinin bir evladı olarak bizler için büyük mutluluk. Burada Türkiye'den stantlarımız da var. Türkiye Uzay Ajansı burada. Bunun yanında kamu kurumlarımızın ve özel sektörün kuruluşları var. Bizler de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında TEKNOFEST finalini İzmir'de yapıp, ayağımızın tozuyla 500 kadar teknoloji şampiyonu genç kardeşimizle, TEKNOFEST şampiyonları ile kongreye, konferansa katılmaya geldik. Burada kırmızı montu, birçok kardeşimizi görüyorsunuz. İnşallah bu konferans Türkiye'de düzenlenir. Burada adeta ikinci vatanımızda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
“Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz”
“Bir millet, iki devlet” değimini 2. Karabağ Savaşı’nda görüldüğünü ifade eden bayraktar, “Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz ama bunu somut örnekleriyle pekiştirmek gerekiyor. Teknoloji bunlardan, bu yaşadığımız devirde etkileri nedeniyle direk milletlerin egemenliğini ve bağımsızlığını da ilgilendirdiği eden çok önemli bir işbirliği alanı. Biliyorsunuz biz burada dünyanın en büyük havacılık festivali olan teknoloji festivali olan TEKNOFEST de düzenledik. Yani ilk defa yurt dışında can Azerbaycan'da düzenlendi. Uzay alanı çok kritik. Yine insansız hava araçları alanında da işbirliği yapıyoruz. Burada şirketimizi kurduk, gelişimimizi kurduk. O da teknoloji geliştirme üzerinde çalışıyor. Yine savunma sanayinin, kurumlarımızın birçok girişimi var burada. Tabii her alana, hatta stratejik teknoloji alanları çeşitlenmesi. Ben milletimizin bekası için hassaten önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
“Türkiye olarak biz çok büyük bir ekiple katılıyoruz”
74. Uluslararası Uzay Kongresi vesilesiyle Bakü’de bulunduklarını belirten Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, “Bu, bütün uzay camiasının dünyada yaptığı en büyük toplantı. Buraya herkes katılıyor. Yani sadece uzay ajansları değil aynı zamanda şirketler, büyük şirketler uzay sektöründe çalışan akademiye geliyor, üniversiteler geliyor. Uzayla ilgili kim varsa burada toplanıyor, bütün dünya. Bugün de buraya 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı gelmiş ve hakikaten çok faydalı, çok güzel toplantılar yapıyoruz. Türkiye olarak biz çok büyük bir ekiple katılıyoruz" dedi.
“Uzayda biz de varız demek için gayret ettik”
Türkiye Uzay Ajansı ve partnerler ile beraber büyük bir ekiple katıldıklarını ifade eden Yıldırım, “Aynı zamanda bilindiği gibi 2026 senesinde bu toplantıyı Türkiye'de yapmak üzere de biz aday ülkeyiz. Onun da sunumlarını yapıyoruz. Türkiye Uzay Ajansı'nın malum hazırlamış olduğu Milli Uzay programımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Astronotumuz 2-3 ay içerisinde uzaya ulaşmış olacak. Aya gidecek, çalışmalar yapacak. Ay programımız devam ediyor. Diğer programımız devam ediyor. Ama bir de unutmadan burada önemli bir konu daha var. Türk Devletleri teşkilatının bir toplantısında burada yapacağız Perşembe günü. Hazır Azerbaycan'dayken Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan bu toplantımızda gerçekleştireceğiz ve uzayda biz de varız demek için gayret ettik, devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 


 

 
Yol çöktü, park halinde araç toprağa gömüldü
 
74. Uluslararası Uzay Kongresi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerlikaya: ‘Kahraman polislerimizi kutluyorum’
Yerlikaya, '“Terörün en ufak bir olumsuz etkisinin olmadığı bir yüzyıl ...
Vali Çiftçi Sanayi esnafıyla buluştu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Oto Tamirciler, Demirciler ve Keresteciler ...
Ersoy Türkiye vizyonunu tanımladı
Bakan Ersoy, "Atatürk’ten miras, ‘Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ...
 
Çiftçi, genç hâfızların icazet coşkusunu paylaştı
Vali Çiftçi Palandöken İlçesi Molla Ali Camii’nde düzenlenen hafızlık ...
DAG yerleşkesinde kurulacak
Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ...
Eski uzman çavuşlar KHK ile açıktan atama istiyor
Uzmanlar Federasyonu Erzurum İl Başkanı Nesip Dal, uzman çavuşluktan ayrılanlar ...
 
Bayraktar: ‘Kızılelma, medeniyetimizin ülküsüdür’
Geleceğin akıllı uçan mobiliteler ile olacağını kaydeden Selçuk Bayraktar, ...
Erzurum’dan 2 gazeteci ABB yönetiminde
Türkiye’nin önde gelen basın meslek örgütlerinden Anadolu Basın Birliği’nin ...
Şehit Rahmani Dadaşların yüreğinde yaşıyor
Erzincan'ın Sansa geçidinde, teröristlerce pusuya düşürülen yolcu otobüsünde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva