ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>GUNCEL
29 Eylül 2023 Cuma - 02:32

Ersoy Türkiye vizyonunu tanımladı

Bakan Ersoy, "Atatürk’ten miras, ‘Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma ülküsü’ her zaman aklımızdadır. Türkiye Yüzyılı’nı, milli ve manevi değerlerimizle temellendirip, çağdaş normlarla iç içe kılacağız” diye konuştu.

Ersoy Türkiye vizyonunu tanımladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış Konferansı'nın açılışında konuştu. Bakan Ersoy, "Atatürk’ten miras, ‘Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma ülküsü’ her zaman aklımızdadır. Türkiye Yüzyılı’nı, milli ve manevi değerlerimizle temellendirip, çağdaş normlarla iç içe kılacağız” diye konuştu.
‘ATATÜRK VİZYONUYLA GELECEK YÜZYILA BAKIŞ’

Türkiye İş Bankası’nın düzenlediği ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış’ başlıklı konferans başladı. Konferansta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının ışığı daima önümüzü aydınlatmaktadır. ‘Atatürk’ten miras, ‘Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma ülküsü’ her zaman aklımızdadır. Türkiye Yüzyılı’nı, milli ve manevi değerlerimizle temellendirip, çağdaş normlarla iç içe kılacağız” dedi.
Türkiye İş Bankası’nın Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü adına düzenlediği ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış’ başlıklı uluslararası konferansı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılış konuşmasıyla başladı. Yurt içi ve yurt dışından konuşmacılar, İş Kuleleri Salonu'nda 2 gün sürecek konferansta, Türkiye'nin gelecek vizyonunu ele alacak.
Konuşmacılar arasında Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali tarihçi-yazar Yuval Noah Harari, ‘Atatürk’ isimli bir kitabı bulunan İtalyan akademisyen Fabio L. Grassi, Nobel ödüllü iktisatçı Thomas J. Sargent, MIT Dijital Ekonomi Girişimi’nin Kurucu Ortağı Andrew McAfee ve UNESCO eski Genel Direktörü Irina Bokova yer aldı.
İKİ TARİHİ OLAY

Cumhuriyet’in kurulduğu 1923 yılını sembol bir tarih olarak betimleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Öncesiyle vatanı savunmanın destansı olaylarıyla örülmüştür. Sonrasında ise bizim için yine büyük öneme sahip hadiseler, gelişmeler, oluşumlar peş peşe meydana gelmiştir. Bunların en önemlilerinden ikisi elbette, 'Lozan Barış Antlaşması' ile 'İzmir İktisat Kongresi'dir. Bu iki kilometre taşı tarihi olay, ülkemizin milli egemenliğini de, iktisadî bağımsızlığını da gelecek vizyonuyla şekillendirmiştir” dedi.
"TÜRKİYE İŞ BANKASI, CUMHURİYET DÖNEMİNİN İLK ULUSAL BANKASIDIR"
Bankanın kuruluşuna yönelik konuşan Bakan Ersoy, “Cumhuriyet’in ilanını da birlikte düşündüğümüzde, bütün bunlar, yeni devlet ve ulus inşa etmenin sürecini oluşturmuştur. Lozan’da, siyasi bağımsızlıkla yakından alakalı iktisadi bağımsızlık için kapitülasyonların kaldırılmasında büyük çaba sarf edilmişti. Ama bu yeterli değildi. Gerçek hürriyet, iktisadî yapıdaki değişiklikle mümkündü. Ekonomi o kadar önemliydi ki, daha Lozan sonuçlanmadan, İzmir’de bir iktisat kongresi toplanacaktı. İzmir’de toplanan Türkiye İktisat Kongresi, yeni bir dönemin başlangıcıydı. Burada bağımsız bir iktisadi yapıya kavuşmasının ilkeleri belirlenmiş, yol haritası çıkartılmıştı. İşte, İzmir’de alınan kararlar, benimsenen ilkeler doğrultusunda, 20 Ağustos 1924’te Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Türkiye İş Bankası, Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır” ifadelerini kullandı.
"CUMHURİYET’İN KURUCU KADROLARININ IŞIĞI DAİMA ÖNÜMÜZÜ AYDINLATMAKTADIR"
Zamanın zor şartlarında 1 milyon lira sermaye ile 26 Ağustos’ta Ankara’da kurulan Türkiye İş Bankası'nın, Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşlarından Celal Bayar’ın kurucu genel müdürlüğünde 10 personel ile mütevazı bir şekilde çalışmaya başladığını hatırlatan Bakan Ersoy, "Ülkenin 100 yıl önceki kurucu iradesinden, Mustafa Kemal Atatürk ve yönetim ekibinin, çalışma ve fikir arkadaşlarının ortaya koyduklarından alınan ilhamın bugünün değerleriyle buluşturulmasıyla dile getirilecek olanların; Türkiye’nin yeni yüzyılına yönelik önemli açılımlar sağlayacağına, inancım tamdır. Cumhuriyet’in kurucusu kadrolarının ışığı daima önümüzü aydınlatmaktadır. O manevî destekle bugünü yaşanır kılar, geleceği inşa ederken eğitimden kültüre, sağlıktan bayındırlığa, dış politikadan savunmaya, teknolojiden bilişime, spordan çevreye her alanda aziz milletimizin hak ettiği bütün gelişmeleri kat edeceğiz” ifadelerini kullandı.
"MİLLETE HİZMET, VATANA ESER, AMACIMIZ BUDUR"
Bakan Ersoy, “‘Türkiye Yüzyılı’nı, milli ve manevi değerlerimizle temellendirip, çağdaş normlarla iç içe kılacağız. Atatürk ve arkadaşlarının; 1920’lerin zor şartlarında ortaya koydukları daha gelişmiş, daha büyük, daha güzel Türkiye ideali yolundaki gayretlerinin iradesi ile ilk yerli otomobil Togg’u imal eden, Atatürk Kültür Merkezi’ni yeniden inşayla seçkin bir kültür sanat merkezi haline getiren irade aynıdır. Millete hizmet, vatana eser; tıpkı 1923 Türkiye’sindeki kıymetli kadronunki gibi, 2023 Türkiye’sinde bizim de amacımız, hedefimiz, ilkemiz budur, bunlardır” diye konuştu.
10. Uluslararası Atatürk Kongresi'nin 29-31 Ekim'de Türkiye İş Bankası katkılarıyla gerçekleştirileceğinin altını çizen Ersoy, Türkiye'nin iktisat tarihiyle ilgili bildirilerin sunulacağı toplantıya tüm ilgilileri davet etti.
BALİ: “TÜRKLER BANKACILIK YAPAMAZ ALGISINI KIRDIK”
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ise konferansta yaptığı konuşmada “İş Bankası büyük kurucusunun da yaptığı gibi tarihimizde ekonomi bakımımızdan başlı başına yer almış ve en önemsiz denilen bir servetin bile ekonomik hayatta fert menfaatlerine değil ulus menfaatine kullanılmasını fiilen göstermiştir. Cumhuriyetin ikinci yüz yılına adım atarken bizim tabirimizle Cumhuriyetten bir yaş küçük kardeşi olan İş bankası kurucusunun iktisadi bakımından ileri görüşlülüğünün başlı başına ispatidir. Zamanında sermayenin yeterli görülmediği Türkler bankacılık yapamaz algısının kuvvetli olduğu bir ortamda Atatürk’ün bankayı kurmakla görevlendirdiği Celal Bayar’a telkini olan o meşhur vecize bugün Atatürk vizyonu başlığıyla konuştuğumuz bu oturumda son derece manalıdır" dedi.

 
Kurtulmuş’tan Rum temsilciye sert tepki
 
Tunç’tan Bilgi Edinme Hakkı değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi, genç hâfızların icazet coşkusunu paylaştı
Vali Çiftçi Palandöken İlçesi Molla Ali Camii’nde düzenlenen hafızlık ...
DAG yerleşkesinde kurulacak
Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ...
Eski uzman çavuşlar KHK ile açıktan atama istiyor
Uzmanlar Federasyonu Erzurum İl Başkanı Nesip Dal, uzman çavuşluktan ayrılanlar ...
 
Bayraktar: ‘Kızılelma, medeniyetimizin ülküsüdür’
Geleceğin akıllı uçan mobiliteler ile olacağını kaydeden Selçuk Bayraktar, ...
Erzurum’dan 2 gazeteci ABB yönetiminde
Türkiye’nin önde gelen basın meslek örgütlerinden Anadolu Basın Birliği’nin ...
Şehit Rahmani Dadaşların yüreğinde yaşıyor
Erzincan'ın Sansa geçidinde, teröristlerce pusuya düşürülen yolcu otobüsünde ...
 
Erbaş: 'Peygamber Efendimizi yeniden hatırlatacağız'
Erbaş, "Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Amerika'ya, 2 bin 500 kadar hocamızın ...
Milli Uzay Projesinde tarihi adım
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin 5 gün boyunca ...
Urumçi’de Türkiye sevgisi: Kalbini gösterdi
Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Başkenti Urumçi’de seyyar satıcılık yapan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva