ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>GUNCEL
27 Eylül 2023 Çarşamba - 06:26

Bayraktar: ‘Kızılelma, medeniyetimizin ülküsüdür’

Geleceğin akıllı uçan mobiliteler ile olacağını kaydeden Selçuk Bayraktar, “Cumhuriyetin 100’üncü yılında ülkemizin kendi üretimi olan Bayraktar Kızılelma’yı hazırladık. 2022’de ilk uçuşunu gerçekleştirdik. ' dedi

Bayraktar: ‘Kızılelma, medeniyetimizin ülküsüdür’

Türkiye'nin ilk milli SİHA-İHA sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar’ın mimarı, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) düzenlenen ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin Bayraktarı Selçuk Bayraktar DEÜ’de’ isimli etkinliğe katıldı. Etkinlikte Selçuk Bayraktar’ın isminin verildiği; DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi’nde (EMUM) bulunan İnce Film Laboratuvarı’nın tanıtım videosunun gösterimi gerçekleştirildi.
‘YARININ TEKNOLOJİSİNE BUGÜNDEN HAZIRIZ’
Düzenlenen etkinlikte katılımcılara seslenen Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Baykar’daki milli ve insansız hava araçları mücadelesi ve milli teknoloji hamlesi seferberliğinden söz etmek istiyorum. Havacılık 100 yıl önce doğuyor, Osmanlı’da tayyare cemiyetleri kuruluyor. 1950’lere kadar o hamleler yok ediliyor. Bir konuya erkenden başlamak, ona geleceğin teknolojisine bugünden hazır olmak çok önemlidir. Bizim başarımızın temelini de bu oluşturuyor. Şuan dünyadaki en iyi teknolojileri üretiyoruz. Bayraktar olarak, 2005 yılında milli ve özgün çalışmaları ve ilk prototiplerin yapımına başladık. Ülkemizin yüksek teknolojiye büyük ihtiyacı vardı, Bundan dolayı büyük sıkıntı içindeydik. Dışarıdan da alamıyor, alsak bile kısıtlamalar geliyordu. Bayraktar TB2’nin, Akıncı TİHA’nın uçuş serüveni bu şekilde başladı” dedi.
DÜNYADA OYUN KURUCU OLDUK
Geleceğin akıllı uçan mobiliteler ile olacağını kaydeden Selçuk Bayraktar, “Cumhuriyetin 100’üncü yılında ülkemizin kendi üretimi olan Bayraktar Kızılelma’yı hazırladık. 2022’de ilk uçuşunu gerçekleştirdik. Kızılelma, dünyada insansız savaş uçaklarını, bizim oyun kurucu olduğumuzu müjdeleyen bir uçuştu. Dünya havacılık tarihinde ilktir. Tüm yaptığımız işlerde aidiyetlik. Milli teknoloji serüvenimizde yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza kendinden öte aileni, cemiyetini, milletini, tüm insanlığın faydasını gözeterek çalış. Bunu yaparken, dosdoğru şekilde yaparsan, insanlığına faydalı olacak şekilde gayretini gösterirsen, bugünün değil yarının yarışına hazırlanırsan, dünyanın en iyisini yapabilirsin, buna inanın. Bizim sırrımız budur” diye konuştu.
“SİZLER TEKNOFEST İLE GELECEĞİN ESERLERİNİ GELİŞTİRECEKSİNİZ"
Türkiye’nin 2005’te yüzde 85’i dışa bağımlı olduğunu kaydeden Bayraktar, “Ülkemiz o dönemde sadece ara montaj yapabiliyordu. Terörle mücadele konusunda insansız hava araçlarına ülkemizin çok ihtiyacı vardı. O dönemde biz bu çalışmaların başındaydık ve projelerin ilk adımlarını atıyorduk. 15 yılda dünyanın en gelişmiş SİHA’larını yapmak bize nasip oldu. Bizim çalışmalarımız burada bitmiyor. Dünyada Bayraktar TB2 önemli bir saygı kazandı. Adına marşlar yazıldı. Yarış sürekli devam ediyor. Ülkemiz adına çalışarak liderliğimizi korumamız mümkün. Teknofest yarın başlıyor. O eserlerden ilham alarak, uçaklara dokunarak ülkemizin uzay ve sivil alanda nice eserler geliştireceksiniz. Engel ne kadar büyük olursa olsun, doğruluktan ayrılmayın” ifadelerinde bulundu.
KIZILELMA, MEDENİYETİMİZİN ÜLKÜSÜDÜR
Baykar’ın ülkemizin geleceği olan insansız hava araçlarına yatırım yaparak dünyanın en iyisi olmak için çalıştıklarını kaydeden Selçuk Bayraktar, “Kızılelma medeniyetimizin çok eskiye dayanan bir ülküsü. Bizim bu alanda çalışmaya başladığımız ilk günden bu yana hedefimizdi. Ülkemizin ilk insansız savaş uçağıdır. Dünyadaki birkaç prototipinden biri, geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. 2024’te de ülkemizin ve dünyanın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.
İnsansız savaş uçaklarımız, halkın içerisinde ikili şekilde uçuş gerçekleştirdi. Bu açıdan da dünyada ilkti. Normalde her yere sokamıyorsunuz. Kızılelma ve akıncı gelişmiş mühimmatları taşıyabilen hava araçlarıdır. Bunların hepsi millileşme vizyonuyla gerçekleşti. Bayraktar TB3 uçuşa gün sayıyor. Teknofest ardından ilk uçuşunu yapacağız. Gemiden kısa mesafeden kalkış sağlayabilecek bir araç olacak” dedi.
TAM bağımsız projeleri anlattı
Selçuk Bayraktar farklı alanlarda birçok önemli çalışma yürüttüklerini belirterek, “Kendi kaynaklarımızla ‘Can Sağlığı Vakfı’nı kurduk. Psikoloji ve kanser ile ilgili projeler hazırlıyoruz. O alanda da, yapay zekayla harmanlayarak miyomedikal alanda kendi başımıza ilerleyeceğiz. Alçak yörünge uydu takımı uyduları geliştirme faaliyetlerimiz devam ediyor. İlk roketimizi seneye fırlatmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
TEKNOFEST MACERASINA 2018'DE BAŞLADI
Teknofest’in, dünya çapında çok önemli çalışmalara imza atacak dip etki oluşturduğunu belirten Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesinde doğru ahlak ve hedefle, en yıkılmaz sanılan her şey yıkılır ve sizler öne geçersiniz. Bunu hiçbir zaman unutmayınız. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi idealini, bilim ve teknoloji olan bağını tekrar kurmak için eğitimlere başladık. 2018’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin de içerisinde olan; 125 farklı paydaşı olan dünyanın en büyük bilim festivali Teknofest’i başlattık. Bu tohumlar serpilecek ve dünya çapında nice değerlerimiz bu ülkeden çıkacak. Teknofest bu işaretleri veriyor. Hayat anlardan oluşuyorsa, en anlamlı faaliyetlerinden biri Teknofest’tir. Sizlere paydaş olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.
 

 
Bak: ‘Herkesi spor yapmaya davet ediyoruz’
 
Erzurum 10. Grupta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan 2 gazeteci ABB yönetiminde
Türkiye’nin önde gelen basın meslek örgütlerinden Anadolu Basın Birliği’nin ...
Şehit Rahmani Dadaşların yüreğinde yaşıyor
Erzincan'ın Sansa geçidinde, teröristlerce pusuya düşürülen yolcu otobüsünde ...
Erbaş: 'Peygamber Efendimizi yeniden hatırlatacağız'
Erbaş, "Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Amerika'ya, 2 bin 500 kadar hocamızın ...
 
Milli Uzay Projesinde tarihi adım
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin 5 gün boyunca ...
Urumçi’de Türkiye sevgisi: Kalbini gösterdi
Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Başkenti Urumçi’de seyyar satıcılık yapan ...
Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı'nda tarihi adım
TÜRK-İŞ’in de aralarında bulunduğu Türk devletleri konfederasyonları bir ...
 
Vali Çiftçi denetimde
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Türkiye'nin ilk Veteriner Yol Kontrol Denetim ...
42 terörist etkisiz hale getirildi
Aktürk, 'Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 42 terörist etkisiz ...
İHA Vali Çiftçi’yi ağırladı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva