ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>TÜRKİYE
2 Nisan 2014 Çarşamba - 02:17

Bakan Yılmaz bölge ekonomisini değerlendirdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl şubesini ziyaret etti.

Bakan Yılmaz bölge ekonomisini değerlendirdi

 YILMAZ ATAR-BİNGÖL (İHA) – Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Geçmiş tarihlerde devlet çok fazla bir şey yapmamış Bingöl’de. Bu aslında bir avantaj. Devletin çok fazla işletmecilik yaptığı illerde, girişimcilik kültürü gelişmiyor. Devlet iş yapınca kısa vadede iyiymiş gibi görünüyor ama uzun vadede girişimciliği öldürüyor” dedi.

 Bingöl’de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl şubesini ziyaret etti. Burada işadamlarıyla bir toplantı yapan Bakan Yılmaz, MÜSİAD’ın kalkınmadaki önemine değindi. Bakan Yılmaz, “MÜSİAD Türkiye genelinde güzel çalışmalara imza atıyor. MÜSİAD ile birlikte Konya’da kalkınma ajanslarını bir araya getirdik. Bingöl’de de MÜSİAD’ın Fırat Kalkınma Ajansı’yla birlikte çalışması gerekiyor. MÜSİAD hem araştırma yapan ve politika ortaya koyan, önemli iş yatırımları ve yatırım fırsatları ortaya koyan bir kuruluştur. Çok güzel araştırmalar, raporlar yayınlıyor” dedi.

“BİNGÖL GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNE SAHİP”

Bingöl’de devlet işletme yatırım mantığının çok fazla gelişmediğini ve insanların bu nedenle kendi çarelerini aramaya yönelebileceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, çok fazla devlet yatırımı görmeyen illerde girişimci potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, “Bingöl, Türkiye genelinde küçük bir il. Fakat girişimci potansiyeli olan bir il. Geçmiş tarihlerde devlet çok fazla bir şey yapmamış Bingöl’de. Bu aslında bir avantaj Devletin çok fazla işletmecilik yaptığı illerde, girişimcilik kültürü gelişmiyor. Devlet iş yapınca kısa vadede iyiymiş gibi görünüyor ama uzun vadede girişimciliği öldürüyor. Bazı illerde devlet geçmişte çok işletmecilik yapmış şimdi bakıyorsunuz o iller problemli hallerde. Ama Kayseri, Denizli, Antep, Malatya ve belli bazı illerde bakıyorsunuz girişimcilik kültürü daha fazla gelişiyor. Bingöl aslında girişimcilik kültürüne müsait bir il. Bingöl’de Devlet işletmeciliği mantığı çok fazla olmamış insanlar kendi çarelerini arayabilecek durumda. Bingöl çok dışa açılmış, Türkiye’nin birçok ilinde Bingöllü insanlar var. Kendi içine kapanmamış, dış tecrübelere sahip birçok insanımız var” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de yatırımcıları desteklediklerini kaydeden Bakan Yılmaz, kentin geçmiş tarihlerde gelişememiştik nedenine de değindi. Bakan Yılmaz, “Son 30 yılda maalesef huzur ortamı, güven ortamı olmadığı için bunu değerlendiremedik. Ama son 10 yıldır ciddi altyapı yatırımları yapıp, ciddi teşvikler veriyoruz. 6. Bölge teşvikleriyle yatırımcıları destekliyoruz. Bu altyapı ile teşvik ve huzur ortamıyla Bingöl’ün de güçlü bir insan kaynağı var. İşte bunu istihdama çevirme zamanı” diye konuştu.

 ÖZEL SEKTÖR ODAKLI POLİTİKA

 Kentte birçok sıkıntıların devlet eliyle aşıldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, önümüzdeki 10 yılda özel sektör odaklı politikalar izlenmesi gerektiğini belirtti. Önümüzdeki 10 yılın temel vurgusunun özel sektör yatırımı olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz 10 yılda kamu odaklı politikalar izledik çünkü, geçmişte çok ihmaller vardı onları giderdik büyük oranda. Daha yapacaklarımız var onları yaparız mesele değil. Fakat asıl önümüzdeki 10 yılın temel vurgusu bence bu bölgelerimizde özel sektör. İstihdam, üretim, ihracat artık bunları konuşmamız lazım. Artık önümüzdeki dönem Bingöl’de hangi alanlarda üretimi daha çok arttırırız. Nerelere ihracatlar yapar, nasıl bağlantılar kurarız. Yatırımcıları nasıl daha fazla buraya cezbedebiliriz işlerimizi nasıl daha profesyonelce büyütebiliriz. Bingöl’ün bu lojistik imkanlarını nasıl değerlendiririz. Hangi konularda uzmanlaşmalıyız. Bunlara bakmalıyız. Yani girişimciliği nasıl geliştiririz Bingöl’de? Yücel bey ile birlikte inşallah el ele vereceğiz bu istihdam ve üretim meselesine yoğunlaşacağız. Burada da sizlerden de daha kurumsal bir yaklaşım bekliyoruz işte.”

 
ETÜ Tanıtım Günleri başladı
 
Yüce Trafik bilincini anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saatler bu gece 1 saat ileri alınacak
Saatler bu gece 1 saat ileri alınacak
Erdoğan: ‘Millet ne derse odur’
Üsküdar’da oyunu kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimiz bugün ...
Rektörlerden “Toplumsal Barış Mesajı
Türkiye’deki siyasi gelişmeler üzerine bir araya gelen ve aralarında Erzurum ...
 
Ala’dan Ümraniye’deki saldırıyla ilgili açıklama
Ala, Ümraniye'deki saldırıda yaralanan 3 polisten 1’inin taburcu olduğunu, ...
‘Bizi meydanlar bağlar, millet bağlar’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Zaten meydanlar ...
‘Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Er veya geç ...
 
Milletvekili Demirel’den şiddete tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir ...
Ala, 3’üncü teröristin yakalandığını açıkladı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde’deki saldırıyla ilgili üçüncü teröristin ...
‘Ben size eserle konuşuyorum’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva