ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
26 Mart 2014 Çarşamba - 02:05

‘Bizi meydanlar bağlar, millet bağlar’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Zaten meydanlar konuşuyor, televizyonlarda üç-beş kişi çıkmış konuşmuş, onlar bizi bağlamaz. Bizi meydanlar bağlar, millet bağlar millet..." dedi.

‘Bizi meydanlar bağlar, millet bağlar’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar cumhurbaşkanını da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler. Bunlarda ahlak yok. Bunlar cemaat filan değil, örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Bunların yaptığını terör örgütü yapıyor" dedi.

 Erdoğan, partisinin Kastamonu Kuzeykent Pazar Yeri'nde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmaya, "Kurtuluş Savaşının kahraman şehri, şehitler, evliyalar diyarı Kastamonu'yu yürekten selamlıyorum" diyerek başladı.

Kastamonu'nun alimler, evliyalar, şairler, yazarlar yetiştirmiş bir kent olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Buradan Kastamonulu yazar Oğuz Atay'ı minnetle yad ediyorum. Nasrullah Camii'nde vaaz veren, Kastamonulu cemaati gözyaşlarına boğan, Kurtuluş Savaşı'nın ateşini Nasrullah Camii'nde yakan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'i, Kastamonu'nun manevi atmosferinde eserler yazmış merhum Bediüzzaman Said-i Nursi'yi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Çanakkale Türküsünü yazan Kastamonu'nun Çanakkale şehitlerine, Kurtuluş Savaşı şehitlerine buradan rahmet diliyorum. Terörle mücadelede en çok şehit veren illerimizden biri Kastamonu, tüm şehitlerimize Rabbim'den rahmet niyaz ediyorum" diye konuştu.

 Erdoğan, 2011 seçimlerinde Kastamonu'ya geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu, dağıtmış. 'Uydurma' dedi. Bunda vicdan yok. Konvoyumuzun dönüşü sırasında Kastamonu'da alçakça bir saldırı oldu. Ve polis memurumuz Recep Şahin kardeşimiz orada şehit edildi. Buna bile 'düzmece' dedi, 'uydurma' dedi. Recep Şahin kardeşime bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Yine bugün Türkiye'nin bir yiğit evladını 2009 seçimleri sırasında helikopteri düşerek, aynı güne, bugüne rastlıyor, Hakka yürüyen Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin de vefatının beşinci seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim sizlerden razı olsun. Bu coşkunuz, heyecanınız, ahde vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün Kastamonu'da bir tarih yazıyorsunuz. İstiklal destanını tekrar yazmaya toplandığınız için hepinizi şükranla anıyorum. Rabbim Kastamonu'yu korusun, ilmini bereketini artırsın."

 30 Mart seçimlerinin tüm ülke ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, Türkiye'nin son derece hayati bir seçime gittiğini belirtti. Erdoğan, "30 Mart'ta ya eski Türkiye diyeceğiz, ya yeni Türkiye diyeceğiz. Ya kirli siyaset diyeceğiz, ya temiz siyaset diyeceğiz. Kirli siyaset diyenler gitsin MHP'ye, CHP'ye, BDP'ye oyunu versin. Temiz siyaset diyenler her zaman olduğu gibi AK Parti'ye oyunu versin" dedi.

"ALİM MASKESİ ALTINDA NE İŞLER ÇEVİRDİĞİNİ SİZLERE TEK TEK ANLATACAĞIM"

Erdoğan, son dönemde yapılan ahlaksızlıkları, edepsizlikleri aktarmak istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Pensilvanya'nın alim maskesi altında ne işler çevirdiğini sizlere tek tek anlatacağım. Kastamonu ilim şehridir, alimlerin şehridir. Kastamonu her zerresiyle bir ahlak, edep şehridir. şu anda sürdürülen kirli, ahlaksız, edep dışı siyaseti sizlerin dikkatine sunacağım. Bazı ahlaksız görüntüleri internet üzerinden servis ederek, önce CHP'yi baştan sona dizayn ettiler. Eski genel başkanı gönderdiler, yerine şu andaki zatı getirdiler. Ardından 2011 seçimleri öncesinde MHP'li sazı adaylara, milletvekillerine aynı şekilde ahlaksızca görüntüler üzerinden saldırdılar. Şu anda onlar MHP'nin milletvekili kadrolarında yok. Sayın Bahçeli; madem güveniyordun niye gönderdin? Onlarla devam etseydin. Öyle mi? Göndermeseydin? Sonuna kadar arkasında dursaydın. Böylece MHP'yi tehdit ettiler, MHP'ye şantaj başladı.Sonra bizim gençlerimiz şehit olmasın, çocuklarımız ölmesin, terör bitsin diye vermiş olduğumuz çözüm mücadelesini baltalama vazifesini üstlendiler. Oslo'da yapılan görüşmeleri, yine bu Pensilvanya eliyle kamuoyuna sızdırdılar, montajlayarak sızdırdılar. Yalan, yanlış sızdırdılar. Çözüm sürecinde çok önemli rolü olan MİT Müsteşarını 7 Şubat 2012'de gözaltına almak istediler. Bu Bahçeli ne dedi? 'Sen, İmralı'ya ne söz verdin?' dedi. Bahçeli, benim adım Tayyip Erdoğan. Ben hayatım boyunca, Rabbim'e hamdolsun, bu vatanımı, milletimi kimseye satmadım. Onun hesabını siz verin. Ecevit, sen Bahçeli ve Yılmaz, üçünüz beraber burayla ilgili idam kararını sümen altı ettiniz. Sümen altı eden sensin. Niye itiraz etmedin? Niye o zaman kalkıp da hükümetten çekilmedin?  Bunlar hiçbir zaman dik durmadılar. Hep iftira attılar. Bizim çözüm sürecimiz farklı bir olaydır, benim müsteşarımın görüşmeleri farklı bir olaydır."

"PENSİLVANYA DERSHANELERİ, RANTI BAHANE ETTİ, BİZİ SIRTIMIZDAN HANÇERLEMEYE BAŞLADILAR"

 Dershanelerin kapatılması kararı ardından yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, "Pensilvanya dershaneleri bahane etti, rantı bahane etti ve açık şekilde bizi sırtımızdan hançerlemeye, hainlik etmeye, nankörlüklerini açık açık ifade etmeye başladılar. 17 Aralık'ta 'yolsuzluk' diyerek, rüşvet iftiraları üzerimize atarak saldırdılar" dedi.

 Erdoğan, şöyle devam etti: "Ardından illegal olarak kaydedilmiş ses kayıtlarını servis etmeye başladılar. Bir cumhurbaşkanını, başbakanı, genelkurmay başkanını, bakanları hiçbir suretle, mahkeme kararı filan olamaz, böyle bir mahkeme kararı filan yok, böyle bir şey alamazsın, dinleyemezsin. Ama bunlar cumhurbaşkanını da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler. Bunlarda ahlak yok. Bunlar cemaat filan değil, örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Bunların yaptığını terör örgütü yapıyor. Aynı şeyi bunlar yapmış. İşte Pensilvanya'daki zatın konuşmalarını dinliyorsunuz, neler söylüyor, neler. Sevgili peygamberimizi Miraç'tan indiriyorlar, kamyonete bindiriyorlar ve bunu kendi televizyonlarında da yayınlıyorlar. Bunlarda takiyye var, yalan var, iftira var.

 Merhum Savaş Ay 95'de bununla söyleşi yapıyor. 'Hayatımda bir kere oy kullandım. Şimdi Hazreti Cebrail inse, parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Böyle bir benzetme olur mu? Sen ne biçim hocasın? Benzetme hata kabul etmez. Hazreti Cebrail'in işi gücü yok da afedersiniz, parti mi kuracak? 99'da buradan kaçtı ya, soruyorlar, nereye gitti? Verdiği cevap, 'inzivaya çekildi' Nerede inzivaya çekildi? Pensilvanya'da. İnzivaya çekilmek istiyorsan sana Kastamonu yetmez mi? Kastamonulu Şabanı Veli Hazretlerinin inzivaya çekildiği yer var. Sen de buraya komşu olabilirdin. Memleketin Erzurum'da bunu yapabilirdin. Konya'da, İstanbul'da yapabilirdin. İstanbul'da Altunizade'deki o devasa yer senin inziva hayatın için gayet güzel, geniş rahat bir yer. Orada da yapardın. Hani diyor ya tek odada yaşamış. İnsanın hayatında tek oda da olur, ondan sonra o genişleyerek şu andaki gibi Pensilvanya'daki saltanat sarayları da olur, villalar da olur. Ben bunu garipsemiyorum. Ama bunu istismar etme. 'Bir odadan geldim' deme. Şimdi neredesin onu söyle. Affedersiniz milletten topladığınız zekatlarla, sadakalarla, himmetlerle inşa ettiğiniz buraları konuşuyorsun. çirkinlikler, edepsizlikler, ahlak dışı eylemler artık bunlarla sınırlı değil."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya Türkiye'yi, devleti ve siyaseti zehirlemek için her yola başvuruyor. Maalesef bu CHP Pensilvanya'nın kuyruğu oldu. MHP, Pensilvanya'nın kuyruğu oldu. Kasetlerle, montajlarla, şantajlarla hem CHP'ye hem MHP'ye boyun eğdirdiler, bu hale getirdiler" dedi.

 Erdoğan, partisinin Kastamonu Kuzeykent Pazaryeri'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Pensilvanya'nın" artık açık açık "Yeter ki AK Parti'ye oy vermeyin" diyerek CHP, MHP ve BDP'yi desteklemeye başladığını belirtti.

 Kastamonu'ya da, "MHP'ye oy verin" mesajını vermeye çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Buradaki taktik de bu. Haberiniz var mı? Ablalar size de geldi mi? Abiler size de geldiler mi?" dedi.

 Kastamonululara, 5 gün kapı kapı dolaşarak çalışmaları çağrısında bulunan Erdoğan, "Sizden bir ricam var. İstiyorum ki 5 gün tüm Kastamonu bir festival yerine dönsün. Balkonlarınızdan AK Parti'nin bayrakları dalgalansın, Kastamonu'daki, ilçelerdeki belediye başkanlarımızın portreleri, posterleri dalgalansın. Buna var mıyız?" diye konuştu.

Bunun hassas bir konu olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Psikolojik üstünlüğü ele almanız lazım. Bunu başarmanız lazım. Efendim, 'tehdit ediyorlar...' Neyi tehdit ediyorlar? Hani demokrasi vardı? Tehdit varsa hemen emniyete, kaymakamlığa, valiliğe bildireceksiniz. Gerekli tedbirler alınmıyorsa bize bildireceksiniz. Ne kaymakam ne emniyet ne vali eğer burada gerekli tedbiri almazsa gerekeni biz yaparız. Çünkü benim vatandaşımı kimse tehditle sindiremez.

Şu anda İstanbul'da, Ankara'da aleni şekilde CHP'ye oy istiyorlar. Onlar istedikçe halkımız kükrüyor. İstanbul'u gördünüz. 2 milyonun üzerinde insan İstanbul Yenikapı'da toplandı. Cumhuriyet tarihinde böyle bir miting yok. Niye? Ne diyor şimdi halkımız: 'Yetti be...' diyor.

 

 Fakat, ben Kastamonu'da bu kadar miting yaptım ama böylesini hiç yapmadım. Bugün Kastamonu bir başka.

Kardeşlerim bunlarda şantaj, tehdit, tuzak, komplo var. Evlerde kalan kız öğrencilere ne diyorlar biliyor musunuz? 'Seni ailene şikayet ederiz. Elimizde görüntüler var' diyorlar. Kızcağız tabi korkuyor, 'acaba ne oldu?' diye. Sonra öğreniyor ki çok enteresan, üniversitedeki erkek arkadaşıyla oradaki görüşmesini, bunlar kalkıyorlar, farklı bir şekilde annesine, babasına yansıtıyorlar. Bunlar ahlaktan filan nasibini almamış. Ahlakın izmihlali ne müthiş izmihlal. Ne millet kalır zira ne milliyet ne istiklal.

 Korkunç bir şey. Esnafa ne diyorlar: 'Senin telefon kayıtların elimizde, bunları yayınlarız.' Buyur... İşte, Samsunlu Metro Turizm'in sahibi açıklamalar yaptı. 'Tehdit ettiler, (bize şu kadar para vereceksin) diye. Kayıt? 'Kayıt dışı.' 'Makbuz verin yardımcı olayım' dedi. 'Yıllarca yardımcı oldum' diyor adam.

 Adamcağızı tehdit ediyorlar, o da şimdi makbuzlu olan yardımın dışında etmediği için 'sen böyle yapıyorsun hadi bakalım içeri' diyorlar, içeri alıyorlar. Kim? Paralel yargı. İçeride yatan Metro Turizm'in sahibi bugün onları açıkladı.Bunların neler yaptığı ortada. Bunlar o kadar ileri o kadar ileri gittiler ki hastaya, gidip bir kadına ne diyorlar biliyor musunuz? 'Senin kardeşine hastayken kan verdik, CHP'ye oy vermezsen bu kanı haram ederiz.' Bunların gözü dönmüş. İffetli insanlara iftira atıyorlar. Namuslu insanlara hiç çekinmeden çamur atıyorlar. Emeği ile geçinen insanları ahlaksızca sömürüyorlar. İş adamlarına, sanatçılara, gazetecilere hiç çekinmeden tuzak kurabiliyorlar.

  'CHP'ye, MHP'ye oy ver' diyerek yemin ettiriyorlar. İnanın bu yeminlerin hiçbir geçerliliği yok. CHP ve MHP'ye oy verdirmek için Kuran'a el bastırıyorlar. İnanın hiçbir geçerliliği yok. Anne babalarıyla kavga ediyorlarmış. Kardeşleriyle, akrabayla kavga ediyorlarmış. Bunlara inanmayın, aldırmayın. Bir çok yalanı birlikte söylüyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunların ki yatsı olmadan söndü."

"CHP, MHP PENSİLVANYA'NIN KUYRUĞU OLDU"

 Erdoğan, "30 Mart'tan sonra sizi tutuklayacaklar, hapsedecekler, gözaltına alacaklar" diye yalanlarla insanların kandırılmaya çalışıldığını dile getirerek, "Bunlara inanmayın. Biz, bu terör örgütünün yöneticilerinin, suça bulaşanların inlerine kadar elbette gireceğiz. Ah benim temiz, ihlaslı, inançlı kardeşlerim. Biz asla size karşı böyle bir provokasyona fırsat vermeyiz" dedi.

SANDIK TUZAĞI UYARISI

 Sandık üzerinde de tuzaklar hazırlandığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ahlaksızlar sandık üzerinde de tuzak hazırlıyorlar. Oy pusulalarını geçersiz hale getirmek için gayret ediyorlar. Oy kullanacağınız pusulanın üzerinde en ufak bir kalem çiziği görmeyin. Görürseniz iade edin. 'Bu oy pusulasını kullanmam' diyin. Tertemiz oy pusulası olacak. Mührü vuracağız, nereye? AK Parti ambleminin altına mührü vuracağız. Hayırlı olsun. Ama yazmayacağız, herhangi bir çizik atmayacağız. Abiler, durmak yok. 5 gün çok koşacağız, çok çalışacağız.

 Dün Trabzon, Ordu; döndüm Keçiören'de bir miting, ardından Yenimahelle'de bir miting. Her miting aynen böyle. İlçe mitingi aynen böyle. Milletin artık yüreğinden, ciğerinden geliyor. Kastamonu'da bu yanlış yerel yönetimi değiştirmeyecek miyiz? Ama çok çalışmamız lazım. Belediyecilik bunların işi değil, bizim işimiz bizim.  Biz bu ülkede 12 yıldır temiz siyasetin, namuslu siyasetin, ahlaklı ve edepli siyasetin hakim olması için mücadele veriyoruz. 12 yıl, bu temiz siyaset üzerindeki vesayeti, çete baskısını kaldırmaya çalışıyoruz.  Siyaseti temize çekmek için samimiyetle gayret gösteriyoruz. Pensilvanya, Türkiye'yi, devleti, siyaseti zehirlemek için her yola başvuruyor. Maalesef bu CHP Pensilvanya'nın kuyruğu oldu. MHP, Pensilvanya'nın kuyruğu oldu. Kasetlerle, montajlarla, şantajlarla hem CHP'ye hem MHP'ye boyun eğdirdiler, bu hale getirdiler. 28 Şubat'ta zulüm yaşattı. Bu MHP'ye asla aldanma Kastamonu. Asla bunlara aldanmayın. CHP ile yol arkadaşı olan MHP'ye asla aldanmayın. 'Okyanus ötesi' deyip, Pensilvanya'ya hakaret eden Devlet Bahçeli'nin, bugün Pensilvanya'nın dizinin dibine oturmasına bakın.  Bunların ahlakını, ilkesizliğini görün. Bunlar sadece slogan atarlar, milliyetçiliğin istismarını yaparlar. Biz ise milleti, bayrağı sevmek, vatanı ihya ederek sevmek olarak bildik milliyetçiliği."

"BAHÇELİ SEN Mİ YAPTIN BUNU?"

 AK Parti'nin, 12 yıl önce iktidarı MHP'den aldığını belirten Erdoğan, "Milli gelirimiz, 79 senede onların bize teslim ettiği milli gelir, 230 milyar dolardı. 12 yılda biz bunun üzerine 590 milyar dolar ilave ettik. Şimdi ne oldu, 820 milyar dolar. Bahçeli sen mi yaptın bunu? 79 senede Türkiye'de yapılan bölünmüş yol 6 bin 100 kilometre. Biz 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Fark bu. Ey MHP, ey Bahçeli sen IMF'ye borçlandın. Hani IMF'ye hakaret ediyordun? 23,5 milyar dolar borçla devretti. Bunu sıfırladık. Şimdi IMF'ye borcumuz var mı? IMF bizden borç istiyor. 5 milyar dolar biz onlara borç vereceğiz. Bitmedi; 'milliyetçiyiz' diyorlar ya. Merkez Bankası milli bankamız değil mi? Bizim Merkez Bankamızı neredeyse bitiyorlardı. Döviz rezervi 23, 5 milyar dolardı. Şimdi döviz rezervi 128 milyar dolar oldu. Sayın Bahçeli herhalde 128 milyar dolara sen getirmedin" diye konuştu.

 Bu sırada izleyiciler arasında bir kişinin ağladığını gören Erdoğan, "Sen niye ağlıyorsun? Ağlama, bugün sevinç günümüz. Coşkuyu görüyorsun" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün bir Suriye uçağının angajman kurallarını ve hava sahasını ihlal ettiğini belirterek, "Defalarca uyarıldı, dinlemedi. Hava kuvvetlerimize ait jetler gitti ve o uçağı düşürdü. Daha önce de bir helikopterleri bu şekilde bizim hava sahamızı ihlal etmişti, onu da düşürmüştük. Çok ilginç, Suriye daha tepki vermeden, CHP bu hadiseye tepki verdi" dedi.

KAMU BANKALARI

 Partisinin Kastamonu mitinginde konuşan Erdoğan, kendilerinden önceki koalisyon hükümeti döneminde kamu bankalarının zor durumda olduğunu belirterek, "Sayın Bahçeli senin döneminde Ziraat, Halk bankası çöktü ve bütün bu gerilemeyi görev zararı diye yutturdunuz. 42 milyar dolar... Vakıfbank, Halkbank gidiyordu. Ama şimdi bunların ederi bire 20; bire 30, bire 40 arttı ve dünyanın sayılı bankaları haline geldiler. Ziraat Bankası öyle, Halk Bankası öyle, Vakıfbank öyle..." diye konuştu.

Ziraat Bankası'nın o dönemde çiftçilere yüzde 59 faizle kredi verdiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu mu milliyetçilik Allah aşkına, halkını sevmek bu mu?" diye sordu.

 Halk Bankası'nın yüzde 47 faizle esnaf ve sanatkara kredi verirken şimdi yüzde 4-5 ile kredi verdiğini anlatan Erdoğan, "Halkı, esnafını sevmek bu. Halep oradaysa, arşın Kastamonu'da.  Bununla kalmadık. 'Türkiye'nin çok borcu var' diyorlar; Kılıçdaroğlu da aynı yalanı söylüyor, Bahçeli de aynı yalanı söylüyor. Borç milli gelire oranla ölçülür. Biz göreve geldiğimizde 12 yıl önce bizim borcumuzun milli gelire oranı yüzde 73'tü, şimdi yüzde 35... Yani 100 liranın 73 lirası borçtu, şimdi 35 lirası borç. Bak nereden nereye geldik. Bitmedi... Devlet yüzde 63 faizle borçlanıyordu, şimdi tek haneli rakama düştük. 4,6'ya düşmüştük, Mayıs Haziran Gezi olaylarıyla beraber ortalığı karıştırdılar. Orada maalesef bir yükseliş oldu. Bunlar zalım, zalım. Onun için diyorum 'zalimler için yaşasın cehennem.'  Evet, zulmettiler. Yani bu Gezi olayları filan kime zarar verdirdi? Benim fakir fukara kardeşime, orta tabaya, bunlara zarar verdirdi. Kaymak tabakanın keyfi yerinde. Onlarda bir numara yok. Bununla da kalmadık. Bütün bu atılan adımlarla nereden nereye getiriyoruz ülkeyi. Daha da iyi olacak" diye konuştu.

ZORUNLU TASARRUF

 Erdoğan, işçi ve memurlardan "zorunlu tasarruf" adı altında para kesildiğini belirterek, şöyle konuştu:

 "MHP, CHP, SHP, DSP, DYP kesti. Çok eskiye dayanıyor.  13,5  katrilyon... Geldim göreve, önüme bunu getirdiler. Dediler ki 'işçinin, memurun devletten 13,5 katrilyon lira alacağı var.' Dedim ki 'devlet  işçisine memuruna borçlu olur mu? Hemen sendikalarla oturun, bu parayı ödeyelim' dedim. 3 yılda 13,5 katrilyonu işçiye, memura ödedik. Bitmedi. Bir de vatandaşı yine kandırmışlar; işçiyi, memuru kandırmışlar 'sizi konut sahibi edeceğiz' demişler. Konut Edindirme Yardımı (KEY) adı altında da milyarlarca lirayı toplamışlar. Maaş veremiyorlardı ya. Ey Bahçeli sizin gidecek yeriniz var mı? Kılıçdaroğlu sen zaten bitmişsin, seni konuşmama gerek yok. Sen bu SSK'nın başında olduğunda bu millete ettiğin eza, cefa yeter. Bizim vatandaşlarımızı rehine olarak aldınız. Hatırlıyorsunuz değil mi? Bırakın hastaları rehine olarak almayı, ölülerimizi bile rehine aldılar bunlar. Bu Kılıçdaroğlu onlardan bir tanesidir. Suçlu bu, suçlu... Ama aynı dönemin ortaklarından bir tanesi de Bahçeli idi.

 Merhum Ecevit, Bahçeli, Yılmaz... Bunların iktidarı döneminde aynı bu zulüm yapıldı. Hastanelerde vatandaş rehine olarak alınıyor muydu, parayı ödemedikçe hayır diyorlardı. Biz o senet topladıkları zamanı bildiğimiz için gelir gelmez dedik ki 'hiçbir hastanede hasta kapıdan geri çevrilmeyecek. Çevrildiği anda orada o  başhekim görev yapamaz.'  Bunları kaldırdık. Her doğan Genel Sağlık Sigortası'na tabidir dedik. Babası, anası hiç önemli değil. Sağlık Sigortası var mı yok mu bu öyle bir şey yok. 18 yaşına kadar her doğan, şu anda Genel Sağlık Sigortası'na tabidir. Bunu biz getirdik. Hani Kılıçdaroğlu sen sağlıkçıydın, niye bunları yapmadın? Ama bak biz yaptık bunları."

 

Erdoğan, vatandaşın istediği eczaneye gidip ilacını alabildiğini istediği hastaneye gidebildiğini belirterek, bunun AK Parti ile geldiğini söyledi.  Erdoğan, "Kastamonu ve ilçelerinde şu 5 gün iyi çalışalım, Kastamonu'nun yerel yönetiminde de ak belediyeciliği getirelim. Yıllar yılı burada görev yapan Tahsin Babaş kardeşimizle beraber inşallah modern belediyeciliği Kastamonu'yu getirelim, ilçelerde getirelim" dedi.

"30-35 YILDIR SIZMADIKLARI YER BIRAKMAMIŞLAR"

 Pensilvanya'nın yargıda, Emniyet ve diğer birimlerde uzantıları olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bunlar 30-35 yıldır sızmadıkları yer bırakmamışlar. Bakın,  İstihbarat Teşkilatımızın tırlarına Adana'da alçakça bir operasyon yaptılar. İnanın başka başka devletin savcısı olsa, başka devletin emniyet birimi olsa o alçaklığı yapmazdı. MİT mensuplarını durduruyor, yere yatırıyor, ellerini kelepçeliyor ve bir yüzbaşımızı, bir üsteğmenimizi tekmeliyor, yumrukluyorlor. Öyle bir-iki kişi değil, 10-15 kişi üzerine çullanmışlar. Birisi ayağına basıyor, birisi gövdesine basıyor. Ben bunları izleyince şok oldum. Gereğini  yaptık zaten, hala devam ediyor, bitmedi. Peki o MİT ne yapıyordu. Suriye'deki bayır bucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Bu MHP milliyetçi de neden sesi çıkmıyor? Oradaki bayır bucak Türkmenlerine biz yardım elimizi uzatmasak, onları biz bu katil Esed'in bombalarına mı mahkum edelim? Ah kardeşlerim ah...  Bunların meydanlarda yaptığı konuşmalara bakmayın. Bunlar dürüst değiller,  samimi değiller. Sadece iftira yapıyorlar. Devlete saldırı var MHP susar. Türkiye Cumhuriyeti'ne,  onun Başbakanına, Cumhurbaşkanına, Genelkurmay Başkanına saldırı var, bu MHP susar. MİT'e saldırı var, götürülen yardımlar engellenmek suretiyle Türkmenlere saldırı var, bu MHP neden susar? Çünkü Pensilvanya öyle istiyor. Pensilvanya bunların boynuna ipi takmış, istediği yere çekiyor, istediği yere sürüklüyor. "

"SURİYE'NİN AVUKATLIĞINI YAPIYOR"

Erdoğan, önceki gün bir Suriye uçağının düşürüldüğüne işaret ederek, şunları kaydetti: "Bakın önceki gün bir Suriye jeti, angajman kurallarını ihlal etti, hava sahamızı ihlal etti. Defalarca uyarıldı, dinlemedi. Hava kuvvetlerimize ait jetler gitti ve o uçağı düşürdü. Biliyorsunuz, daha önce de bir helikopterleri bu şekilde bizim hava sahamızı ihlal etmişti, onu da düşürmüştük. Çok ilginç... Suriye daha tepki vermeden, CHP bu hadiseye tepki verdi. Hale bak ya... Bunların yayın organları, yandaş medyaları var ya, hepsi birden tepki veriyor. Daha Suriye kendisini savunmadan, CHP onun yerine Suriye'yi savundu. Bunların birbirinden farkı yok, aslında birbirlerinden haberleri de yok. Önceki gün CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor, Suriye lehine açıklama yapıyor. Genel Müdür çıkıyor, o farklı söylüyor, baktı ki tepkiler gelmeye başladı, farklı söylüyor. Dün Genel Müdür yine çarkediyor. Genel Müdürün kim olduğunu buluyorsunuz değil mi? Suriye'nin avukatlığını yapıyor bu defa... Bunların birbirlerinden de haberi yok, kendilerinden de haberleri yok.

 Bu CHP Ergenekon'un avukatlığını yaptı mı? Suriye'nin avukatlığını yaptı mı? DHKP-C denilen terör örgütünün avukatlığını yaptı mı? Twetter'in avukatlığını yaptı mı? Burada bir şey daha söyleyeyim; benimle ilgili hani uydurdukları bir şey var. Sürekli... Şüphem yok, şüphem yok. Zaten meydanlar konuşuyor, televizyonlarda üç-beş kişi çıkmış konuşmuş, onlar bizi bağlamaz. Bizi meydanlar bağlar, millet bağlar millet..."

 
39 yılda 285 bin kişilik göç aldık
 
Protestolu senette 14 yıllık süreç
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 26 Mart 2014 Çarşamba 09:50

Sayın Başbakanımız,sizler Allah'a güveniyor,aziz Milletimizin gücüne inanıyorsunuz.Bu beceriksizler, kapasitesizler,ellerinden bir şeyler gelmeyenler, millete inanmayanlar ise yalancı,iftiracı,bühtancı,ükemizin gizli sırlarını ve ali menfaatlerini siyonistlere, hristiyanlara satan,vatan haini cacuslara güveniyorlar.Ama İnşâAllah,30 Mart akşamı bu aziz Milletten çok büyük bir tokat yiyecekler,bu aziz millete değil de yabancıların taşeronlarına güvenmenin ne demek olduğunu anlayacaklardır.Aziz Milletim, gözünü dört aç ve bu büyük tehlikeyi iyi gör. Siyonistlerin emrindeki bu gizli güçlerin desteklediği partilere oy verme.Çünkü, Mısır,Suriye,Irak,Bosna, Myanmar,Arakan,Etyopya ve son olarak Ukrayna bize en iyi örnektir.

Yorumu oyla      7      5  
hasan alp 26 Mart 2014 Çarşamba 09:02

sizi meydanlar bağlar çeçim barajını bağlamaz erzurum sürekli nufus kaybeder ve gelişmez küçülür yerel gazeteler yandaşlık yapar saygılar

Yorumu oyla      8      5  
BEKLEYEN DADAŞ 26 Mart 2014 Çarşamba 08:59

TAMAMDA SAYIN BAŞBAKANIM,BU TAŞERON ÇALIŞANLARIN KADRO İŞİ NE VAKİT GÜNDEMİNİZE GELECEK? NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAKSINIZ?SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Er veya geç ...
Milletvekili Demirel’den şiddete tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir ...
Ala, 3’üncü teröristin yakalandığını açıkladı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde’deki saldırıyla ilgili üçüncü teröristin ...
 
‘Ben size eserle konuşuyorum’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ...
‘Gençler, Çanakkale Ruhu’nu iyi okumalı’
Güllüce,“Gençlere, İstiklal Marşı ve Çanakkale ruhunu okumalarını tavsiye ...
"Allah onlardan razı olsun"
"Allah onlardan razı olsun" diyen Erdoğan, milletçe hem Çanakkale, hem ...
 
Bakan Ala’dan istikrar vurgusu
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’nin istikrarının en önemli kazanımı ...
‘Menderes’in demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes'in verdiği demokrasi mücadelesine ...
‘Kimse bizi eğemez ve eğdiremez’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Mitingi'nde konuştu
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva