ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>TÜRKİYE
23 Mart 2014 Pazar - 13:26

Milletvekili Demirel’den şiddete tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, MHP mitingi için geldiği Erzurum’da değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Demirel’den şiddete tepki

ELİF HASANÇEBİ - ÖZGE BOZO

 ERZURUM (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, MHP mitingi için geldiği Erzurum’da değerlendirmelerde bulundu. Demirel, "Şiddeti yalnızca kadın diye ayırmak mümkün değil. Çünkü kadın da gücünün yettiği oranda çocuğuna, evdeki başka birine şiddet uygulayabiliyor" dedi.

ŞİDDET ARTIŞTA

 Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Türkiye'de genel olarak şiddetin arttığına dikkat çekerek, "Bu şiddetin artışının genel sebeplerine baktığımız zaman bir insanların değer yargılarındaki aşınma var. Bunda yaşadığımız günlerdeki bazı kavram kargaşalarının da çok önemi var. Bir diğeri de insanların asayişle ilgili problemleri var. Ekonomik sorunları var. Ama en önemlisi moral, yerlerdeki erozyon. Bu erozyon sürdüğü sürece insanların birbirlerine olan saygılarını kaybetmelerinden ötürü insanların kadına karşı, çocuğa karşı, yaşlıya karşı, gence karşı hatta hatta bütün millete karşı da şiddeti artıyor. İnsanlar, Aile içi Şiddet ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme kanunlarını umursamıyor. Bunun yansıması olarak da gücü olan güçsüz olana karşı şiddet kullanır. Çocuklar oyuncaklarını parçalayabilir, ağaçları parçalayabilir, hayvanlara işkence edilebilir ki yakın zaman da böyle bir şey gördük, gençler yaşlılara şiddet gösterebillir, çocuklar arkadaşına, erkekler ise fiziken güçlü oldukları için kadına yapabilir. Bu zincir bir şekilde güçlüden güçsüze karşı gidiyor. Şiddet görerek öğrenilen bir şey ve ya şiddet dili dediğimiz şey duyarak öğrenilen bir şey. Mesela sözel şiddet duyarak öğreniliyor, fiziki şiddet görerek öğreniliyor. Bütün bunları bir araya koyduğumuzda topluma yönelik bir şiddet oluyor hele ki kadınların üzerinde. Yani kadın mıdır kız mıdır yok çocuk doğursun evde otursun onu giymesin bunu giymesin gibi benzeri bir sürü kadına yönelik ifadeler var. Türk toplumunun en önemli sıkıntılarından biri, namus kadın üzerinden tanımlandığı için küfürlere bakıldığın da obje hep kadındır ve bizim toplumumuz da namus halen kadın üzerinden tanıtılıyor. Birisine namuslu denildiğinde evindeki kadının bireysel haklarını kontrol edebilen insan olarak algılanıyor. Namus görerek öğreniliyor” diye konuştu.

 TWİTTER YASAĞINA TEPKİ

Demirel, twitter yasağı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise “Önceki gün itibariyle twitter sosyal medyada iletişim yasakları başladı. Vatandaş bir, teknolojide ne kadar gelişmiş olduğunu fark etti, iki yardımlaşma duygusu arttı. Herkes birbirine 'şu programı telefonuna indirerek sen de twittera girebilirsin' diye yardımlaşma oluyor. Dolayısıyla toplumdaki bu ötekileştirdiği grup arasında ciddi bir dayanışmayı destekliyor. 21.yüzyılda kökünü kazıyacağımız dediğiniz şey teknoloji, bu mümkün değil” dedi.

 "TÜRKİYE'DE NEVRUZ DENİLDİĞİNDE DİREK AKLA ŞİDDET GELİYOR. NE KADAR ACI BİR ŞEY"

 Nevruzla ilgili ise Demirel, "Dün Nevruzdu. Bahar bayramı. Genel Başkanımızla beraber Kars'ta Nevruzu kutladık. Ateş yakıldı yumurtalar tokuşturuldu. Orada herkes çok büyük bir coşkuyla söylenenleri alkışlıyordu. Birlik beraberlik, barış, huzur mesajları verdik. Ama Türkiye'de farklı bir yerde de ayrımcılık adına bir kalabalık toplandı. Bir yerde birlik adına bir topluluk, öbür tarafta ayrımcılık adına bir kalabalık var. hangisi basında yer aldı diye baktığımızda kalabalığı daha çok görüyoruz. Türkiye'de Nevruz denildiğinde direk akla şiddet geliyor ne kadar acı bir şey. Kendi kültürümüzü bilmemekle ilgili bir sorunumuz var. Cemreler düşer arkasından Nevruz gelir yeni bir döngü başlar. Dolayısıyla bu bilimsel ve kültürel olarak bizimle bütünleşmiş bir Nevruz kutlaması. Ama bunu tutup da bir bölgeye bir grup insana bu bayram yalnızca onların olsun demek zaten sıkıntı. Bizlerde de bir grup insan bayramla ilgili sahiplik duygusunu kaybetmiş kaybedince de bir başkaları benim bu demeye çalışmış. Eşeğimizi kaybedip buldurma olayı ve o arada birisi kaybolan eşeği alıp o eşek benim demiş. Başka hiç bir değişen bir şey yok. Bu çok insani bir durum. Herkes baharı kutlar. Dolayısıyla bu yalnız bir grubun bir zümrenin değildir. Anayasamızda inanç özgürlüğü hariç hiç bir grupla zümrenin ayrımcılığını desteklemiyor."

 
EDT’den 2 oyun
 
Velilerden öğrencilerine dualı destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala, 3’üncü teröristin yakalandığını açıkladı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde’deki saldırıyla ilgili üçüncü teröristin ...
‘Ben size eserle konuşuyorum’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ...
‘Gençler, Çanakkale Ruhu’nu iyi okumalı’
Güllüce,“Gençlere, İstiklal Marşı ve Çanakkale ruhunu okumalarını tavsiye ...
 
"Allah onlardan razı olsun"
"Allah onlardan razı olsun" diyen Erdoğan, milletçe hem Çanakkale, hem ...
Bakan Ala’dan istikrar vurgusu
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’nin istikrarının en önemli kazanımı ...
‘Menderes’in demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes'in verdiği demokrasi mücadelesine ...
 
‘Kimse bizi eğemez ve eğdiremez’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Mitingi'nde konuştu
Yazıcıoğlu kazasında müdahil avukatlardan açıklama
BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatını kaybettiği helikopter ...
Bakan Elvan’dan facebook ve twitter açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, facebook ve twitter ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva