ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>TÜRKİYE
18 Mart 2014 Salı - 13:02

Bakan Ala’dan istikrar vurgusu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’nin istikrarının en önemli kazanımı olduğunu Türk milleti artık biliyor. Bu istikrara yönelik herhangi bir müdahaleyi şiddetle reddettiğinin göstergeleridir bu mitingler” dedi.

Bakan Ala’dan istikrar vurgusu

 ALEV HAMİTOĞULLARI - ALİ GÖZETEN

İZMİR (İHA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’nin istikrarının en önemli kazanımı olduğunu Türk milleti artık biliyor. Bu istikrara yönelik herhangi bir müdahaleyi şiddetle reddettiğinin göstergeleridir bu mitingler” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İzmir’de çeşitli temaslarda bulunmak üzere partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Rifat Sait ve Aydın Şengül hazır bulundu. İzmir’in konumu ve tarihi özellikleri bakımından dünya şehirleri ile rekabet eden bir şehir konumuna gelmesi gerektiğini belirten Bakan Ala, bunun da merkezi ve yerel yönetimlerin aynı hedef ve politika güdümü ile gerçekleşebileceğini söyledi. Türkiye’nin son dönemlerde ekonomik ve sosyal alanda elde ettiği kazanımların İzmir’e de yansıması gerektiğini ancak arzu edilen tablo ile karşı karşıya bulunulmadığını aktaran Bakan Ala şöyle konuştu:

“Biz hükümet olarak parti olarak İzmir’in Türkiye’nin gelişimine paralel olarak her alanda eş zamanlı olarak gelişmesin arzu ediyoruz. Bu bakımdan İzmir’e yapabileceğimiz her türlü katkıyı yapmak için seferber olmuş durumdayız. Arzu ediyoruz ki tarihi ve konumu ile İzmir uygun bir biçimde Türkiye’nin elde ettiği her kazanımdan biraz daha fazlasını elde etsin ve bizim bu bölgede şehirlerin birbiri ile rekabet ettiği bir dünyada İzmir kendine layık biçimde gelişsin. Bunun sağlamanın yolu Türkiye’nin istikrarlı bir ekonomik ve sosyal siyasal politika anlayışına paralel bir politika proje anlayışı olan yönetimin yerel yönetimin iş başına gelmesidir. Böyle bir yönetim anlayışının iş başına gelirse buradan İzmir için de sinerji ortaya çıkacaktır. Bugüne kadar Türkiye’nin genel yönetimdeki iyileşmeler gelişmeler bizim kanaatimizce İzmir’e daha fazla yansımalıydı ama bunun bizim arzu ettiğimiz ölçüde yansıdığını maalesef söyleyemeyiz. Bu bakımdan İzmir’in İzmirlilerin Türkiye’nin 2002’den beri ortaya koyduğu ekonomik performansa paralel siyasal alanda özgürlükler bakımından aldığı mesafeye uygun olarak her türlü iyileşmenin Türkiye genelindeki İzmir’in kılcal damarlarında da hissedilmesini sağlayacak bir yönetim arzu ediyoruz. Takdir İzmirlilerindir ama bu beklentimizi İzmirliler ile paylaşmak istiyoruz. Çünkü İzmir çok önemli bir şehirdir. İzmir’de ortaya koyacağımız bir aritmetik iyileşmenin bölgemizde geometrik bir etkiye sebep olacağını ve Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağını biliyoruz. Gelecekte İzmir’i görmek istediğimiz yer konusunda o yere uygun olarak hızlı bir gelişmenin uygun görünmesini arzu ediyoruz. Daha önce Expo’nun faaliyetler olması için yoğun çaba gösterdik. Bir kısmını aldık bir kısmını da inşallah katacağız. İzmir’in 2023 vizyonumuza göre kendisini yeniden inşaa edebilmesi için bütün projelerde İzmirlilerin hizmetinde olmayı arzu ediyoruz.”

İZMİR MİTİNGİ YORUMU

 Yaklaşan yerel seçimler kapsamında Başbakan Erdoğan’ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitingine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Ala, miting alanını dolduran İzmir’deki kalabalığın istikrarlı bir Türkiye fotoğrafı olduğunu yorumladı. Bakan Ala şöyle konuştu:

“Bir kere İzmirlilerin dinamizmini, ülke genelinde ortaya koyduğumuz İzmir için düşündüğümüz projelerimize ve İzmir adayımıza olan teveccühlerini ortaya koymasını göstermesi bakımından çok önemli bir göstergedir. Bir kere çok hareketli, dinamik ve ileriye yönelik ümit vaat eden bir manzaraydı. Türkiye bundan etkilendi. Ben İzmir’in de arzu ettiğimiz sonucu doğuracağını düşünüyorum. Bu dün yapılan miting bunu gösteriyor. Dikkat ederseniz Türkiye’de yerel mahalli seçimler aslında artık yerel seçimler havasında çıkmış bulunmakta. Çünkü Türkiye’nin istikrarının en önemli kazanımı olduğunu Türk milleti artık biliyor. Bu istikrara yönelik herhangi bir müdahaleyi şiddetle reddettiğinin göstergeleridir bu mitingler. Bu sahip çıkışlar, bu karşı koyuşlar Bu karşı konuşlar. O bakımdan Türkiye’nin istikrarını sağlayan önce hemen arkasından yerel yönetimlerde o istikrarlı politikaları üreten, iktidarla aynı politikaları gözeten bir yerel yönetimin iş başına gelmesini arzu etmenin fotoğrafıdır dünkü miting. O fotoğrafta İzmirli hem Türkiye’nin hem de kendisinin ne kadar karlı çıkacağını biliyor ve o fotoğrafı resmetti dün. İzmir’in önümüzdeki 5 yılda alacağı hizmetleri çok daha ileriye götürecek bir sonuç olacaktır. Çünkü projeler aynı olursa ederler aynı olursa iki kere iki dört etmiyor. İki kere iki daha fazla rakam ediyor. Ortaya koyacağınız projeler aynı olursa merkezi ve yerel yönetimler burada ki vatandaşlarımız Türkiye’nin genel istikameti bir araya gelirse takdir edersiniz ki çok daha hızlı, çok daha büyük projeleri gerçekleştirmek mümkün oluyor. Ben dünkü o muhteşem mitingden bu mesajı aldım.”

Bir gazetecinin Berkin Elvan eylemlerinde İzmir’de bir belediye işçisinin yaralanmasıyla ilgili polisler hakkında soruşturma açılıp açılmadığına yönelik sorusuna Bakan Ala şu yanıtı verdi:

“Biz şunu ortaya koyduk. İçişleri Bakanlığı olarak bütün vatandaşlarımızın, bütün partilerin, bütün siyasal anlayışların kendilerine özgür biçimde ve güvenli biçimde kendilerini ve kendi düşüncelerini, vatandaşlara ifade etme hürriyetini sağlayacağız. Ve vatandaşların beğenilerine sunacaklar. O vatandaşımızın tercihidir. Dikkat ederseniz 260 bin kişilik ve jandarma ile birlikte 400 bine varan daha yüksek ve hepsini bir araya getirdiğimizde ciddi anlamda büyük bir kitle bu görevi yapan çok sayıda güvenlik elemanımız var. Bunlar içerisinde şu ana kadar Türkiye genelinde takdire şayan bir hizmet sunduğumuzu düşünüyorum bu anlayış içerisinde. Ama her zaman yanlış yapanlar olabilir eksik yapanlar olabilir. Biz ilkemizi ortaya koymuşuzdur. İyi yapanları çok daha iyi yapanları ödüllendiririz. Eksik yapanların gereğini yaparız yanlış yapanların gereğini yapabiliriz. Ama herkesin ne yapacağı bellidir. Bu konularda önce sizlerin belirttiği spesifik konuda bir inceleme başlatılmıştır. Soruşturma orada eksiği yanlışı varsa cezalandırılır yoksa bu da kamuoyu ile paylaşılabilir.”

 
Altıparmak ‘Wilcoyla Yaşasın Yemek’in konuğuydu
 
Ücretsiz toplu taşıma kartına yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Menderes’in demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes'in verdiği demokrasi mücadelesine ...
‘Kimse bizi eğemez ve eğdiremez’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Mitingi'nde konuştu
Yazıcıoğlu kazasında müdahil avukatlardan açıklama
BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatını kaybettiği helikopter ...
 
Bakan Elvan’dan facebook ve twitter açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, facebook ve twitter ...
Güllüce Gakkoşlarla buluştu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, “AK Parti’yi ne Tayyip Erdoğan'ı ne ...
Görmez’den ‘Zekat’ uyarısı
Görmez, “Zekâtı kendi güç ve çoğaltma tutkumuzun bir aracı haline getirmek ...
 
Cumhurbaşkanı Gül’den kutlama mesajı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum’un kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla ...
‘Biz sadece Allah’ın huzurunda eğiliriz’
Başbakan Erdoğan, alandakilerin, "Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle" şeklinde ...
Güllüce: ‘Vatanla ana kelimesini özdeşleştirmişiz’
Güllüce, “Bizim topraklarımızın adı Anadolu... Düşünün ki vatanımızla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva