ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>BÖLGEDEN
25 Kasım 2011 Cuma - 17:50

B.Ü yeni yerleşkesine kavuşuyor

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, yeni kampus inşaatı şantiyesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

B.Ü yeni yerleşkesine kavuşuyor

YAŞAR YILDIZ (İHA) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, yeni kampus inşaatı şantiyesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Basın mensuplarıyla birlikte üniversitenin yeni kampüs inşaatını gezen ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Mollamahmutoğlu daha sonra şantiye müdürlüğünde basın toplantısı gerçekleştirdi.
Rektör Mollamahmutoğlu, yeni kampüs projesiyle üniversite olarak Bayburt’a ve Bayburtlulara kentsel dönüşüm alanında katkı sunmuş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
REKTÖR MOLLAMAHMUTOĞLU AÇIKLAMA YAPTI
Yeni kampüsün sadece üniversite için değil, Bayburt ve Bayburt’u ziyarete gelen misafirler için de nezih bir mekan olacağını ifade eden Mollamahmutoğlu, “Kamulaştırmasını tamamlayarak 825 dönümlük bir alan oluşturacağız burada. Bu sene 38 dönümlük alan içerisinde inşaata başladık. Bu alan içerisinde misafirhanemiz, konferans salonumuz ve 5 bloktan oluşan lojman inşaatlarımız mevcut. Misafirhanemiz 4 kattan oluşacak ve içerisinde 2 restoran bulunacak. Bodrum katlarda yüzme havuzu, sauna, hamam ve jimnastik salonu yer alacak. Geri kalan alanlar da içerisinde suit odaların da bulunacağı 150 kişilik misafirhane olarak kullanılacak. Böylelikle sadece üniversitemiz için değil, şehrimiz ve şehrimizi ziyaret eden misafirler için de oldukça nezih bir mekan olacaktır. Misafirhanemizden vatandaşlarımız ve bürokratlarımız çok rahat bir şekilde istifade edebilecekler. Aynı zamanda 100 kişilik bir konferans salonunun temelini de atmış durumdayız.” bilgilerini verdi.
Kampüs projesi için dünyaca tanınmış, alanında saygın ve ödüllü isimlerden oluşan bir komisyon oluşturduklarını sözlerine ekleyen Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburt’un bir kampüs şehri olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de 167 tane üniversite var, ama kampüs yarışma projesi olarak sadece 5 üniversitemiz mevcut. Bunun 6.’sı da Bayburt Üniversitesi olacak. Bu nedenle komisyonu da profesyonel kişilerden oluşturduk. Dedik ki; ‘Bayburt, bir kampüs şehri olacak’. Proje çalışmalarımızı bu şekilde yürütelim istedik. Bunun için de komisyon çok ciddi çalışıyor.”
Mevcut kampus inşaatının yanında aynı zamanda, Erzurum aksında da 100-150 dönümlük bir kampüs alanı oluşturabileceklerinin müjdesini veren Mollamahmutoğlu, “Kampüs projesi için düzenlenen yarışmanın komisyon üyeleri, bu alanda inceleme yaptıklarında Bayburt’un 2 gelişim aksı bulunduğunu; bunlardan birinin Erzurum yolu, diğerini de Trabzon yolu istikameti olduğunu ifade ettiler. Üniversitenin bütün fakültelerinin sadece bir kampüste toplanmasının şehrin gelişmesine ve kentsel dönüşüme çok fazla katkı sağlamayacağını belirttiler. Bu nedenle, bu alana sosyal mekanlar, birkaç fakülte ve meslek yüksek okulu ve belki de merkez laboratuvarımızı inşa etmeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra, Erzurum yolu üzerinde bulunan ve kullanım hakkı diğer kamu kuruluşlarında olan arazilerin üniversitemize tahsisi için gerekli yazışmaları da yapmış bulunuyoruz. Bunun sonucunda, Erzurum aksında da 100-150 dönümlük bir kampüs alanı oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
Bayburt Üniversitesinin geçen mayıs ayında düzenlediği Bayburt Çalıştayı sonrasında akademisyenlerin de katılımıyla hazırlanan raporu sunmak için Başbakandan randevu talep ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, Bayburt’un her şeyden önce bir kentsel dönüşüm projesine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bayburt’a ciddi anlamda ilgi göstermesi lazım. Özellikle Kop Tüneli’nin bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekli” diye konuştu.
5 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİ
2012 yılı için öğrenci hedefini 5 bin olarak belirlediklerini, ancak önümüzdeki yıl 5500 öğrenciye ulaşmayı tahmin ettiklerini söyleyen Mollamahmutoğlu, “Dolayısıyla herhangi bir tıkanıklık yaşamamak için yeni kampüsümüzü bir an evvel şekillendirmek istiyoruz” sözlerini dile getirdi.
Bayburt ve Bayburtlu olarak artık kaybedecek zamanları olmadığının altını çizen Rektör Mollamahmutoğlu, “Üniversitemizin bütçesi, 2012 yılı için 35 milyon lira olarak oluşturuldu. Bunun 17 milyon lirası yatırım bütçesi olarak gözüküyor. Ancak, önümüze çıkarılan engeller sebebiyle gerekli bütçemiz olmasına rağmen istediğimiz hızda ilerleme kaydedemiyoruz. Artık Bayburt’un, Bayburtlu’nun ve bizim kaybedecek zamanımız yok” dedi.
Erzincan yolu üzerinde bulunan şantiye alanında düzenlenen basın toplantısına Bayburt Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Aras Ünsal ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 
Ailelerinden de tepki geldi
 
Palandöken yolu baharda onarılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cüce inek görenleri şaşırtıyor
Erzurum'un Oltu ilçesinde İsmail Hakkı Ekinci'ye ait çiftlikte bulunan cüce inek görenleri şaşırttı.
SERKA, turizm rotasını belirledi
Sarıkamış’ın turizm potansiyeli ve çeşitliliğinin arttırılması amacıyla ...
Silaj uygulamasında bölgesel açılım
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi ...
 
Garanti’den eğitimcilere destek
Garanti Bankası’nın, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkıda ...
Bayraktepe kayak severlerle doldu taştı
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu ...
Dadaş Film Festivali doğuya ufuk açtı
Erzurum Dadaş Film Festivalinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli ...
 
156 köy yolu kapalı
Doğu Anadolu Bölgesinde 156 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Koreli Büyükelçinin Gazi Hassasiyeti
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, onuruna verilen yemeğe Koreli ...
"Bir Kadın Tanıdım" Dizisine sert tepki
Çekimlerinin bir kısmı Kars'ta yapılan ve özel bir televizyonda ilk bölümü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva