ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
HABERLER>SİYASET
22 Nisan 2011 Cuma - 07:40

Adaylar STK’ların nabzını tuttu

AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sahaya çıktı. Gruplar halinde sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerini ziyaret eden AK Partili adaylar, plan ve projelerini sıraladı, görüş alışverişinde bulundu.

Adaylar STK’ların nabzını tuttu

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sahaya çıktı. Gruplar halinde sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerini ziyaret eden AK Partili adaylar, plan ve projelerini sıraladı, görüş alışverişinde bulundu.
AK Parti Erzurum Milletvekili adayları Adnan Yılmaz ve İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le birlikte Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve Erzurum Kalkınma Vakfı’nı (ERVAK) ziyaret etti. 12 Haziran seçimlerinin önemine değinen AK Partili adaylar, Erzurum’un yakaladığı gelişme ve markalaşma sürecinin devam edebilmesi için büyük desteğe ihtiyaç duyulduğunu dile getirdiler.
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, Başkanvekili Hanefi Topçuoğlu ile görüşen AK Partili heyet, sorunları ele aldı, beklentileri dinledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 12 Haziran seçimlerinin giderek yaklaştığını ve bundan sonraki sürecin hummalı bir çalışma döneminin işleyişi şeklinde geçeceğini belirterek, AK Parti iktidarları sayesinde yakalanan gelişme seyrinin, seçimlerden sonra da devam edeceğini belirtti. Erzurum’un yeni dönemde AK Parti’den 6 milletvekili ile temsil edileceğine duydukları inancın tam olduğunu söyleyen Başkan Küçükler, halkın, AK Parti iktidarları dönemini çok iyi analiz ettiğini ve kararını da bu yönde vereceğini belirtti.
AYDEMİR: ERZURUM, KABUĞUNU ARTIK KIRMIŞTIR
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum’da 10 yıl öncesine kadar sadece tarım ve hayvancılık sektörlerinde yoğunlaşma yaşanırken, son yıllarda alınan olumlu mesafeyle artık ticaret, turizm, sağlık, eğitim ve hizmet alanlarında da özel sektör yatırımlarının ön plana çıkmaya başladığını dile getirdi. Bu gelişmelerin, kentin niteliğini artırmakla birlikte yaşanabilirlik düzeyini de yükselttiğini vurgulayan Aydemir, esnafın desteklenmesi suretiyle artırılacak hareket kabiliyetinin, Erzurum’daki ekonomik dinamizmi daha da canlandıracağını ifade etti. Erzurum’da özel sektörün dikkatini çekebilecek ve altyapısı hazır sektörleri ön plana çıkarabilecek sürdürülebilirliği yüksek projelere ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Aydemir, şehir halkının da vereceği destekle yeni dönemde bu alanda yoğunlaşacaklarını belirtti.
YILMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ
Milletvekili adayı Adnan Yılmaz da, Erzurum’un AK Parti iktidarı sayesinde yepyeni bir vizyon kazandığını ve marka kentler arasına girdiğini ifade ederek, “Böyle bir sürece girilmişken, devamını getirmek ve sonuçlandırmak çok önemli. Bu süreci başarıyla tamamlayacak olansa, yine AK Parti iktidarı olacaktır.” dedi.
ESOB Başkanvekili Hanefi Topçuoğlu da, Erzurum esnafının siyasi iktidardan bir takım beklentilerinin bulunduğunu belirterek, özellikle ilin ve bölgenin yaşam şartlarının dikkate alınarak, esnafın önünü açacak ve canlandıracak adımlar atılmasını arzu ettiklerini söyledi.
AK PARTİLİ HEYET, ERVAK’I  ZİYARET ETTİ…
ESOB ziyaretinin ardından Erzurum Kalkınma Vakfı’nı (ERVAK) ziyaret eden AK Partili adaylar, ERVAK Başkanı Erdal Güzel’le de bir araya geldi. ERVAK Başkanı Güzel, seçimlerin, Erzurum’un hayrına olacak şekilde sonuçlanmasının en büyük arzuları olduğunu vurgulayarak, “Erzurum’un etkin sivil toplum kuruluşlarından ERVAK’ın bir tek endişesi ve ortak paydası vardır, o da Erzurum’un kalkınması, gelişmesi ve dünya çapında marka bir kent olmasıdır. Bu payda doğrultusunda üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız.” dedi.
Ziyarette konuşan AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum Kalkınma Vakfının ilin sosyo ekonomik meselelerde nabzını tutun, heyecan ve hassasiyetlerini ifade eden önemli bir teşekkül olduğunu belirterek, “ ERVAK’ı Erzurum’un yüreği ve sesi olarak görüyoruz.” dedi.
AYDEMİR’DEN SULTAN SEKİSİ VURGUSU
Aydemir, “ Kurulduğu günden bu yana ürettiği projeler, gerçekleştirdiği faaliyetler ve öngördüğü hassasiyetlerle ERVAK, bu ilin toplumsal dinamizmini ortaya koyan bir kuruluş olmuştur.DAP’ın Türkiye gündemine gelmesi ERVAK’ın katkılarıyladır.Her yıl geleneksel boyutta gerçekleştirilen Sultan Sekisi etkinliğini, Erzurumluluk platformu olarak gördüğümüzü belirtmek isterim. Bu etkinlik il dışında yaşayan Erzurumlulara da dadaş olmak gururunu yaşatan örnek bir çabadır.Yalnız Erzurum’da değil, ülke çapında bir dadaş sinerjisi oluşturan örnek bir etkinliktir. Sultan Sekisi toplantılarındaki gündem ve vurgular Erzurum için bir yol haritası oluşturmayı sürdürecektir.”diye konuştu.
ERZURUM HASSASİYETLERİ
ERVAK’ın da paylaştığı bazı hassasiyetleri dile getiren Aydemir, şunları söyledi; “Bunlardan birisi Erzurumluluk ruhunu ayakta tutmak, dadaşlık ülkü ve heyecanını canlı kılmak, Erzurum’u ekonomik ve beşeri değerleriyle bir marka il haline getirmektir.
Beyin, sermaye ve emek göçünün önlenmesi noktasında, bu hassasiyetlerin dillendirilmesi, diri tutulmasını çok önemli görüyoruz. Erzurum, değerleriyle yeniden ve kalıcı bir biçimde buluşmalı, Erzurum değerleriyle marka kent olmalıdır.Biz, siyasette yola çıkarken de bu alanda bir marka duruş oluşturmayı hedefledik. Siyasette Erzurum marka olmalı. Bu yolda Sayın Sağlık Bakanı Akdağ’ın başlattığı hizmet süreci iyi bir örnektir.Diğer bir hassasiyetimiz, Erzurum tarihi dokusu ve kültürünün yaşatılmasıdır. Dadaşlık terbiyesinin hayata geçirdiği yüksek kültürü ve ortamı ülke gündemine taşımaktır. Tarihi Erzurum Evlerinin yaşatılması, Tarihi Erzurum Mahallelerinin restore edilerek kültür ve turizm dünyasına sunulması önceliğimiz olmalıdır.Erzurum’un görkemli geçmişiyle bugünü marka kent platformunda buluşturmak her Erzurumlunun olduğu gibi bizim de başlıca görevimizdir. Erzurum’un geçmişte ve günümüzde sahip olduğu beşeri sermayeyi değerlendirmek adına, sürdürülen çabalara destek olmak ve bu yolda yeni adımlar atmak önceliğimiz olacaktır.”
AK PARTİNİN ÖNCELİKLERİ
AK Partinin siyasi vizyonu açısından Erzurum yaklaşımını seslendiren Aydemir şöyle konuştu: “Biz diyoruz ki, Karayazı’dan Aşkale’ye, Çat’tan Pazaryoluna kadar bu il sosyo ekonomik değerleriyle bir farkındalık oluştursun..Erzurumluluk ruhu canlanarak, toplumsal kalkınma bazında bir dayanışma enerjisi meydana gelsin. Dahası Erzurum göç edilen bir nostalji kenti olmak yerine yüksek değerler atmosferine sahip olarak yaşanabilir kıvamına erişsin. Barda ifade edildiği gibi el ele yürek yüreğe bir kenetlenme vizyonumuz olsun. Bunu, tarihi, kültürel, sosyal ve beşeri sermayemizi değerlendirerek yapabiliriz. Bizim inancımız budur. Yıllardır gıpta ettiğimiz Anadolu Kaplanları diye adlandırılan Anadolu Kentleri arasında artık Erzurum başı çekmeli, göç veren değil göç alan bir il haline gelmelidir. Bunun tek ve değişmez reçetesi, Erzurumluluk ruhunda buluşmaktır.Göçü tetikleyen işsizlik sorularını Erzurumluluk enerjisiyle yenebiliriz. Bunun için Erzurumluluk ruhunu canlandırmalı, dayanışma ve kaynaşmaya önem vermeliyiz. Erzurum artık sağlık lalanda bölgede bir güç haline gelmiştir. Sağlık Kampüsünün de tesisiyle Erzurum yakın gelecekte bir sağlık kenti olarak tarif edilecektir. Bu noktada Sağlık Bakanımızın olağanüstü gayretlerine ve kararlılığına müteşekkiriz. Yine Kış Turizm ve sporlarında bu il artık bir dünya markasıdır. İkinci üniversitenin kurulmasıyla birlikte il, bir bilim ve kültür merkezi olduğunu da ortaya koyacaktır. Lojistik Merkezin kurulmasıyla birlikte Erzurum ekonomik alanda çok ciddi bir mesafe kat edecektir. İl artık geri kalmışlık modundan metropol olma sürecine girmiştir. Tüm bunlara rağmen, bir takım sorunları yaşıyorsak, sebebi dadaşlık ruhuna yeterince yatırım yapmadığımızda aramalıyız. ERVAK’ın bu ruhun uyandırılması ve Erzurumluluk ritminin yeniden kazanılması noktasındaki tüm çabalarını çok önemli görüyor, yürekten destekliyoruz.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
B.Uygur 22 Nisan 2011 Cuma 10:57

Hayırlı Cumalar dilerim.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.Yüce Rahman bereketinden rahmetinden şevkatinden esirgemesin.Cümle ölmüşlerimize rahmet hastalarımıza şifa,dertlilerimize derman,borçlularımıza eda yanlızlarımıza vefa nasip etsin.Hakkımızda herşeyin hayılrısını versin Cumamızı mubarek kılsın.Selam ve dua ile.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adaylarını tanıtacak
CHP Milletvekili adayları,bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ...
MHP seçim yol haritasını belirledi
Milletvekili adaylarını partililere tanıtan Milliyetçi Hareket Partisi’nde ...
'Türkiye ekonomi sınavından geçti'
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, partisinin milletvekilleri, milletvekili ...
 
MHP adaylarını tanıttı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları yağmur ...
Aday adaylarından birlik mesajı
AK Partililer yemekte buluştu. AK Parti İl Başkanlığı’nca 12 Haziran’da ...
2023’e Erzurum damgası
Sağlık Bakanı Akdağ, vizyon 2023 çerçevesinde Erzurum’un cazibe merkezi olacağını açıkladı.
 
Akdağ’dan katma değer çağrısı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, girişimcilere ve işadamlarına ticareti ...
Çocuklar adına demokratik adım
Yakutiye Kent Konseyi Çocuk Meclisi, yapılan genel kurul toplantısında ...
SP Seçim Beyannamesi açıklandı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, düzenlenen bir programla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva