ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>SİYASET
21 Nisan 2011 Perşembe - 04:12

Akdağ’dan katma değer çağrısı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, girişimcilere ve işadamlarına ticareti ve ortaklık kültürünü geliştirme, katma değer üretme ve istihdam sağlama çağrısında bulundu. Bakan Akdağ, “Bizler sizlerin memurlarınız olmaya hazırız. Siz yeter ki, bir şeyler yapmak için çabalayın” dedi.

Akdağ’dan katma değer çağrısı

 Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, girişimcilere ve işadamlarına ticareti ve ortaklık kültürünü geliştirme, katma değer üretme ve istihdam sağlama çağrısında bulundu. Bakan Akdağ, “Bizler sizlerin memurlarınız olmaya hazırız. Siz yeter ki, bir şeyler yapmak için çabalayın” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partisinin milletvekili adayları Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu ve İbrahim Aydemir’le birlikte MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Bakan Akdağ ve AK Partili adaylar, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini ve 12 Haziran’da yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, özellikle iş çevreleri olarak, Erzurum adına beklentilerinin çok büyük olduğunu dile getirdi. Erzurum’un tarım, hayvancılık, ticaret, eğitim, turizm ve sağlık alanlarında marka bir kent olmasının hayalini yıllardan beri kurduklarını ifade eden Başkan Güvenli, kente yönelik hizmet atılımlarının, kapsamı genişletilerek devam etmesini beklediklerini söyledi. Erzurum’un bölgesinde ve yanı sıra komşu ülkelerle sınır ticareti bağlamında çok önemli imkan ve potansiyeller barındırdığını anlatan Güvenli, “Bizim bir hayalimiz var, o da Erzurum’un hemen her sektörde ivme kazanması, gelişerek büyümesi, bölgesine hakim bir olması ve sınır ticaretine merkez teşkil etmesi. Bu bağlamda çeşitli kereler Ankara’da temaslarımız oldu, projeler sunduk, meselenin takipçisi olduk. Hükümetin kararlı duruşuyla bu hayalimizin gerçekleşmesi yönünde çok somut adımlar atıldı. Yeni dönemde yeni milletvekillerimizden talebimiz, başlatılan bu gelişim seferberliğinin hızlanarak devam etmesidir.” diye konuştu.
MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KENDİLERİNİ TANITTILAR
Güvenli’nin konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendilerini tanıtmaları ve görüşlerini açıklamaları için milletvekili adaylarına söz verdi. İlk olarak söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da iş dünyasının içinden gelen birisi olduğunu belirterek, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu hatırlattı.
AYDEMİR’İN VURGUSU
Erzurum’un sosyal ve ekonomik sorunlarının tespitinin yanı sıra, çözümü için atılması gereken adımlar konusunda kapsamlı birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Aydemir, “Erzurum’un gelişmesine, sosyo-ekonomik seviyesinin yükseltilmesine yönelik olarak bulunduğumuz girişimleri zaman zaman kamuoyuyla da paylaştık. Bunun yanında siyasi iktidarın dikkatini çekme ve sorunların çözümü için yol haritası oluşturma gibi çabalarımız da oldu. Sorunlarını çok yakından bilen birisi olarak, iş aleminin tabii bir temsilcisi olabileceğime inanıyorum. Sorunların çözümü elbette verilen destekle mümkün olacaktır. Bu bağlamda Erzurum’a daha aktif hizmetler verebilmek için desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu.
Milletvekili adayı Adnan Yılmaz da, Erzurum’da Türkiye Zirai Donatım Kurulu Bölge Müdürlüğü görevini yürüttüğünü hatırlatarak, özellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinde faydalı olacağına inandığını söyledi. Diğer aday Cengiz Yavilioğlu da, Erzurum’da en büyük sorunun servetin sermayeye dönüştürülememesi olduğunun altını çizerek, bu manada çok radikal adımlar atılması gerektiğini kaydetti. Uzmanlık alanının ekonomi olduğunu kaydeden Yavilioğlu, “İnşallah deneyimlerimizi TBMM çatısı altında Erzurum’a hizmet olarak yansıtacağız.” dedi.
AKDAĞ, 2023 HEDEFİNİ HATIRLATTI…
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, konuşmasına MÜSİAD Başkanı Güvenli’nin, “beklentimiz çok büyük” şeklindeki ifadesine vurgu yaparak başladı. Bakan Akdağ, 12 Haziran seçimleriyle ilgili olarak çok büyük bir beklenti içerisinde olduklarını kaydederek, “Partimiz, birbirinden temiz, her biri alanında uzman ve geçmişleriyle ilgili olarak herhangi bir problemleri olmayan isimlerden müteşekkil bir liste hazırladı. İnşallah bu listedeki isimlerin tamamı Meclis’te görev alacak ve başta Anayasa değişikliği olmak üzere, özgürlükçü, demokrasiden yana, bireyin devlet karşısında daha güzlü olduğu, sosyal refahın eşit paylaşımının mümkün hale geleceği bir Türkiye için çalışacaklar. Belirlediğimiz 2023 hedefi doğrultusunda, dünyada ve kendi bölgesinde çok daha güçlü bir Türkiye oluşacak. Kişi başına düşen gelirin 25 bin dolar olacağı bir Türkiye hedefliyoruz. Bunun için de desteğe ihtiyacımız var.” diye konuştu.
“ERZURUM, 1960 YILINDAN 2002 YILINA KADAR HEP İHMAL EDİLDİ”
Erzurum’un 1960 yılından sonra ihmal edilen bir kent görünüme büründüğünü belirten Sağlık Bakanı Akdağ, “Ta ki bu durum 2002 yılına kadar devam etti. Erzurum, 2002 yılından itibaren tıpkı gelişen ve büyüyen Türkiye gibi, kendini göstermeye, toparlanmaya başladı. Bu böyle kalmayacak, gelişim ve değişim devam edecek. Erzurum’a 2002 yılından bu yana çok önemli hizmetler verdik. Sağlıktan eğitime, turizmden ulaşıma, tarımdan hayvancılığa varıncaya kadar hemen her alanda katkı sunduk. Erzurum’dan limanlara kısa sürede ulaşmak artık mümkün hale gelecek. Karayollarını baştan aşağı yeniledik. Yeni tüneller açılacak, Erzurum, bölgeyi Karadeniz’e bağlayacak. Yine demiryolu bağlamında da hedeflerimiz var. Erzurum, Kars ve Tiflis demiryolu projesini de yine biz hayata geçireceğiz. Sağlık alanında zaten standartları bile aştık. Şu anda bölgesinin gözbebeği olan bir bölge hastanemiz var. Kampus projesini de 3 yıl içerisinde hayata geçireceğiz. İhale süreci devam ediyor. Bu yatırım yaklaşık 200 milyon lirayı bulacak.” şeklinde konuştu.
AKDAĞ: SİZ YETER Kİ ÇABALAYIN, BİZ SİZİN MEMURUNUZ OLURUZ
Bakan Akdağ, Erzurum’la ilgili olarak tespit ettiği sorunların başında ortaklık kültürünün bulunmamasının geldiğini dile getirerek, “Erzurum’da ortaklık kültürü yok, bunu bir şekilde geliştirebilmeliyiz. Bununla birlikte profesyonellik anlayışına sahip değiliz. Zaten böyle olduğu için de, ortak girişimlerle ilgili olarak kötü tecrübeler yaşamışız. Artık gidişatın değiştirilme zamanı gelmiştir.” dedi. Başkan Güvenli’nin sınır ticaretiyle ilgili olarak dile getirdiği hususlara da değinen Sağlık Bakanı Akdağ, “Biz güçlü bir Erzurum için çalışırken, MÜSİAD’a da büyük görevler düşüyor. Sınır ticareti konusunda, gerekli pazarların oluşturulması ve sınır ticaretine imkan sunacak üretimin yapılması görevini girişimcilerimiz, iş adamlarımız pekala yapabilir. Siz yeter ki üretin, komşu ülkelerle pazar ilişkilerini geliştirin, fuarlar açın. Bu süreçte bize görev mi düştü, biz sizlerin memuru oluruz, memurunuz gibi çalışırız. Yeter ki siz bu bağlamda çabalayın, mücadele edin. Biz zaten gerekli altyapı anlamında hizmetleri veriyoruz.” dedi.
Bakan Akdağ ve partisinin milletvekili adayları, ziyaretin sonunda kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FETULLAH AYKUT 21 Nisan 2011 Perşembe 17:32

DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda gazetenizin sahibi olan İbrahim Aydemir bey'in AK Parti Milletvekilliği adaylığını öğrenmiş bulunmaktayım.Sayın Başkanımızın sevincini paylaşıyor Erzurum'umuz adına yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum.Eskişehir'den selamlar...Gazete eski personellerinden Fetullah Aykut mail:fetullah_025@hotmail.com

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklar adına demokratik adım
Yakutiye Kent Konseyi Çocuk Meclisi, yapılan genel kurul toplantısında ...
SP Seçim Beyannamesi açıklandı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, düzenlenen bir programla ...
AK Parti adaylarına görkemli karşılama
Erzurum'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da aralarında bulunduğu AK Parti ...
 
MHP, adaylarını tanıtacak
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları bugün düzenlenen törenle tanıtılacak.
Milletvekili Geçici Aday Listeleri yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak milletvekili ...
AK Parti adayları halkla buluştu
AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sokağa indi. Büyükşehir Belediyesi ...
 
“Türkiye Hazır, Erzurum hazır’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, “2023 Türkiyesi’ni hazırlamak üzere Erzurum’dan ...
AK Parti, adaylarını tanıttı
AK Parti'nin Erzurum milletvekili adayları, düzenlenen toplantıyla basın ...
Çiloğlu yeniden görevde
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, istifa nedeniyle boşalan CHP İl ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva