ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Erzurum  çevre yolunda kaza:  6 yaralı
Erzurum  çevre yolunda kaza:  6 yaralı
Atatürk Üniversitesinde TÜBİTAK istişaresi
Atatürk Üniversitesinde TÜBİTAK istişaresi
HABERLER>SİYASET
21 Nisan 2011 Perşembe - 04:23

2023’e Erzurum damgası

Sağlık Bakanı Akdağ, vizyon 2023 çerçevesinde Erzurum’un cazibe merkezi olacağını açıkladı.

2023’e Erzurum damgası

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Teknik Üniversitesi’ne 2011- 2012 öğrenim döneminde öğrenci alımının yapılabileceğini, bununla ilgili çalışmanın sürdüğünü bildirdi. Bakan Akdağ, 12 Haziran’daki genel seçimlerde Erzurum’dan 6 milletvekilinin tamamını çıkarmayı istediklerini belirtti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Milletvekili ve adayı Muhyettin Aksak ile adaylar Adnan Yılmaz ve Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediyesi Müceldili Konağı’ndaki kahvaltıda, kentteki yerel ve yaygın basın temsilcileriyle bir araya geldi.
İKİNCİ ÜNİVERSİTE SÜRECİ
Ak Parti iktidarının 8.5 yıllık döneminde Erzurum’a önemli hizmetler yapıldığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bunların en önemlileri içerisinde yer alan ve kentteki ikinci üniversite olan Erzurum Teknik Üniversitesi’ne 2011- 2012 öğrenim döneminde öğrenci alımının yapılabileceğini belirtti. Bu konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu’nun yürüttüğü çalışmanın devam ettiğini kaydeden Bakan Akdağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne öğrenci alınabileceğini söyledi. İkinci üniversite ikin yer arayışlarının devam ettiğini, Valilikçe belirlenen 5 yerle ilgili çalışmanın sürdüğünü ifade eden Bakan Akdağ, “Erzurum’daki iki üniversitede öğrenim gören öğrenci sayısının 100 bin olmasını hedefliyoruz. Böylesi bir hedef için yeni kampus binasının küçük olması düşünülemez. Ayrıca yeni üniversitenin bazı bölümlerinin kent merkezinde olması planlanıyor. Böylece kentin kalkınmasında üniversitenin rolü de pekişmiş olacaktır” diye konuştu.
ERZURUM CAZİBE MERKEZİ
Doğu Anadolu’nun cazibe merkezi olan Erzurum’un Ak Parti iktidarında el üstünde tutulduğunu dile getiren Bakan Akdağ, “Sekiz köy hariç tüm köylere içme suyu şebekesi götürüldü. Bingöl – Diyarbakır, Bayburt - Trabzon güzergahlarındaki duble yolların tamamlanmasıyla Erzurum’un güney ve kuzey illeriyle olan ulaşımı daha da rahatlayacak. İstanbul – Kars – Tiflis hızlı demiryolu projesinin Erzurum – Sivas ayağı projesiyle ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Türkiye’de 16 kentte kurulacak Lojistik Köy’den biri Erzurum’da yapılacak. Şu an lojistik merkezin yeri konusuyla ilgili Savunma Bakanlığı’yla görüşmeler sürüyor. Orta Asya, Orta Doğu ve Doğu Anadolu’ya hizmet verecek sağlık kampusuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Konaklı Kayak Merkezi’ndeki parselasyon sorunu çözmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve müteahhitlerle görüşmeler yaptık. Altı parselasyondan dördünün sorunu çözüldü, ikisi de çözülecek. 2015’e kadar Konaklı’yı konaklama sıkıntısı sona ermiş bir kayak merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ayırca şehir içinde otel yapmak isteyen işletmelerle görüşmeler de devam ederken sporcu yetiştirecek bir ortamın oluşturulması için de çalışılıyor. Cazibe merkezi projesi kapsamında gelen ödenekle tarihi eserlerinin etrafı açılacak olan Erzurum, eğitim, sağlık, turizm ve istihdam alanlarında önemli bir süreci yaşıyor. Artık Erzurum, Doğu’nun cazibe merkezi ve marka şehri olmaya başladı ve bu yolda da hızla ilerliyor” diye konuştu.
Bakan Akdağ, 12 Haziran’daki genel seçimlerde 6 milletvekiliyle Ankara’ya gitmeyi istediklerini söyledi.
Toplantıya Bakan Akdağ’ın yanı sıra, İl Başkanı Murat Kılıç, Milletvekili adayları Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak ve İbrahim Aydemir de katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir dadaş 21 Nisan 2011 Perşembe 22:16

sayın bakanım güzel diyor cazibe ve marka şehri olma yılında hızla ilerliyor ama şu şehrin göbeğindeki çukurları bir doldursanızda tekerlerimiz havada gitsin biraz da öyle lafla peynir gemisi yürümüyor şehrin içi israilin bombaladığı gazzeyi andırıyor köyden farkı yok yollar köstebek yuvası utanıyoruz şehrimizin görüntüsünden iki tane ucube kule dikmekle cazibe şehri olmuyor vatandaşın gözüyle bakınız bizler hergün ara sokaklarda dolaşıyoruz sizler gibi asfaltı siz geleceksiniz diye onarılan kırmızı halılar serilen yeni temeli atılmış hizmeti açılmış gösterişli caf caflı yerlerde gezmiyoruz biz halkız halkın gezdiği yerlere girin çıkın şehrimiz içler acısı erzurumlu olarak utanıyorum benim gördüklerimi şehrimize gelenler görmesinler diye inanınki köyden farkımız kalmamış Allah rızası için şu şehrin alt yapısı görüntü kirliliğine bir el atın birde şu her biri alabalık yetiştirilecek derecede oyulmuş yollarımıza ya biz yapılanları görmüyoruz yada siz falla sallıyorsunuz saygılarımla

Yorumu oyla      6      4  
erdem 21 Nisan 2011 Perşembe 13:03

hepinizde ALLAH razı olsun..tşkler..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan katma değer çağrısı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, girişimcilere ve işadamlarına ticareti ...
Çocuklar adına demokratik adım
Yakutiye Kent Konseyi Çocuk Meclisi, yapılan genel kurul toplantısında ...
SP Seçim Beyannamesi açıklandı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, düzenlenen bir programla ...
 
AK Parti adaylarına görkemli karşılama
Erzurum'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da aralarında bulunduğu AK Parti ...
MHP, adaylarını tanıtacak
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları bugün düzenlenen törenle tanıtılacak.
Milletvekili Geçici Aday Listeleri yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak milletvekili ...
 
AK Parti adayları halkla buluştu
AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sokağa indi. Büyükşehir Belediyesi ...
“Türkiye Hazır, Erzurum hazır’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, “2023 Türkiyesi’ni hazırlamak üzere Erzurum’dan ...
AK Parti, adaylarını tanıttı
AK Parti'nin Erzurum milletvekili adayları, düzenlenen toplantıyla basın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva