ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SİYASET
4 Kasım 2023 Cumartesi - 02:36

AK Parti iktidarı 21’inci yılında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" ile 2001'de siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti, önüne konulan her türlü engelleri aşarak sürdürdüğü iktidarının 3 Kasım'da 21’inci yılını doldurdu.

AK Parti iktidarı 21’inci yılında

AK Parti, 3 Kasım 2002'deki seçimle geldiği iktidarda 21’inci yılını doldurdu. Milli ve yerli otomobil Togg, İstanbul Finans Merkezi, şehir hastaneleri, yerli savunma araçları, 150 yıllık rüya Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hızlı tren ve yol yatırımları AK Parti hükümetleri dönemine damga vuran hizmetler olurken, terör örgütlerine de büyük darbe vuruldu. Afrika, Latin Amerika, Asya- Pasifik açılımları ile ise birçok ülke ile diplomatik ilişkiler kurularak, Türkiye'nin dış temsilcilik sayısı 163'den 252'ye çıkartıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" ile 2001'de siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti, önüne konulan her türlü engelleri aşarak sürdürdüğü iktidarının 3 Kasım'da 21’inci yılını doldurdu. AK Parti, 3 Kasım 2002'deki seçimle ilk kez iktidara geldiği günden bu yana hizmetlerini sürdürüyor. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden enerjiye, teknolojiden turizme AK Parti'nin 21 yıllık iktidarında tüm bu alanlara damgasını vuran sayısız proje hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti'den cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için alınan '367 kararı', Türk demokrasi tarihine 'e-muhtıra' olarak geçen 27 Nisan bildirisi, kapatma davası, 7 Şubat 2012'deki MİT krizi, 2013'te yaşanan Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimi ve son olarak 2016'da FETÖ'nün Türkiye tarihinin en kanlı darbe girişimi olarak tarihe geçen 15 Temmuz darbe girişimi, milletin desteğini arkasına alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı ve dik duruşu sayesinde bertaraf edildi.
60 yıllık hayal gerçek oldu
AK Parti iktidarında büyük projelere imza atılırken, yerli ve yabancı girişimciler bir araya geldi. Türkiye'nin otomobili Togg'un ise Cumhuriyetin 100. yılında yollarda yerini alması ile 60 yıllık hayal gerçek oldu.
Finans Merkezi kuruldu
Hizmete alınan devasa yatırımlardan biri de İstanbul Finans Merkezi oldu. Böylece megakent İstanbul'u dünya finans merkezi haline getirme yolunda önemli bir adım atıldı. 65 milyar liralık yatırımla 50 bin kişilik istihdam oluşturuldu.
Enerjide yatırımlar
Türkiye'nin her geçen gün daha çok söz sahibi olduğu bir diğer alan ise enerji. Kaynak ülkeler ile tüketici pazarları arasında geçiş güzergahında bulunan Türkiye'nin jeopolitik konumu merkez ülke olabilme avantajını barındırıyor. Devreye alınan Karadeniz doğal gazı, Gabar'da bulunan petrol ve Akkuyu Nükleer Santrali bunun temellerini oluşturuyor.
Sağlık alanında yatırımlar
AK Parti iktidarında diğer alanlarda da yatırımlar hız kesmeden devam etti. Hizmete alınan ve yapımı süren 33 şehir hastanesi ile sağlıkta adeta devrim yapıldı. Fiziki altyapısı, yatak kapasitesi ve yüksek teknolojiyle şehir hastaneleri özellikle salgın döneminde sistemi ayakta tuttu.
Savunma sanayii alanında reformlar
Savunma sanayii projelerinin bütçesi 5,5 milyar dolardan 75 milyar dolara ulaşırken, Türkiye dünyanın sayılı insansız hava aracı üreticisi ve ihracatçısı ülkeleri arasına girdi. Organize sanayi bölgesi sayısı 192'den 325'e çıkarılırken, 22 endüstri bölgesi, 79 teknopark kuruldu. Uzay Ajansı da faaliyete geçerken, Milli Uzay Programı belirlendi. Savunma sanayisinin millileştirilmesi yönünde büyük adımlar atılarak, milli savaş gemisi MİLGEM) Atak helikopteri, temel eğitim uçağı Hürkuş, TCG Anadolu, modern piyade tüfeği, milli tank Altay, insansız hava aracı ANKA gibi projeler hayata geçirildi. Terörle mücadelede etkin olarak kullanılan yerli Bayraktar TB2, İHA'lar, SİHA'lar, TİHA'lar üretildi.
Ulaşımda yatırımlar
Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından birbirine bağlayan 150 yıllık rüya Marmaray hizmete açıldı. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye ilk kez hızlı trenle de tanıştı. Türkiye'nin dört bir yanına bölünmüş yollar yapıldı. Marmaray'a kardeş olan Avrasya Tüneli açıldı. İstanbul Boğazı'na yapılan 3'ncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul-İzmir arasındaki yolculuk süresini 3.5 saate indiren Osmangazi Köprüsü hizmete girdi.
Eğitimde yatırım
AK Parti döneminde eğitimde 4+4+4 eğitim sistemine geçildi. Okullarda ücretsiz ders kitapları dağıtıldı. Üniversiteye girişteki katsayı uygulaması ve harç parası uygulaması kaldırıldı.
Yargıda reformlar
AK Parti döneminde yargı alanında önemli düzenlemeler yapıldı. Devlet Güvenlik Mahkemeleri ve özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı getirildi. Kamuda ve eğitimde kılık kıyafet serbestliği getirildi. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında özel okullarda anadilde eğitim serbestliği, anadilde savunma hakkı getirildi. Üniversitelerde farklı dil ve lehçelerde araştırmalar yapılması, enstitüler kurulması, seçmeli ders konulmasının önü açıldı. Farklı dil ve lehçelerde yayın yapılmasına izin verildi.
Yurt dışına açılma
Türkiye, bu dönemde G20, Karadeniz Ekonomik İşbirliği, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gibi birçok uluslararası kuruluşta dönem başkanlığı yaptı. Afrika açılımı, Latin Amerika açılımı, Asya- Pasifik açılımlarıyla daha önce hiç gidilmeyen, ilişki kurulmayan birçok ülke ile diplomatik ilişkiler kuruldu. Türk Devletleri Teşkilatı'na üye olundu. Türkiye'nin dış temsilcilik sayısı ise 163'den 252'ye yükseltildi.
Terörle kesintisiz mücadele
Yıllardır Türkiye'yi tehdit eden, çukur stratejisiyle Türkiye'yi iç kargaşaya sürüklemeye çalışan PKK terör örgütüne darbe üzerine darbe indirildi. İçeride ihanet şebekesi FETÖ'ye karşı mücadele verilirken, sınır ötesinde de terör örgütleri DEAŞ ve PKK'ya karşı Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatları gerçekleştirildi. Pençe-Kilit operasyonları ise halen devam etmekte olup, terörle mücadele son sürat devam ediyor. Terör örgütünün liderleri ise MİT operasyonları ile etkisiz hale getiriliyor.

 
MHP istişare edecek
 
Erdoğan’dan Türk Devri vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP istişare edecek
Milliyetçi Hareket Partisi Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı yarın Erzurum’da yapılacak.
Sekmen Vali Eldivan'la görüştü
ayburt Valisi Mustafa Eldivan'ı makamında ziyaret eden Başkan Sekmen, ...
Kurtulmuş’tan APA üyelerine Gazze mektubu
Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
 
SONAR anketi açıklandı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen SONAR Araştırma şirketi tarafından ...
Altun’dan 'İstiklalden İstikbale Türkiye Yüzyılı’ makalesi
Altun’un kaleme aldığı “İstiklalden İstikbale: Türkiye Yüzyılı” makalesi 8 ülkede yayımlandı
Bahçeli: ‘Türk Tarihinin yeni bir eşiğindeyiz’
Bahçeli, "Yeni yüzyılın öznesi, cazibe merkezi, ana yörüngesi, kutup başı ...
 
Yalçın, Türkiye’nin küresel önemini paylaştı
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen, İlim ve Mühendislik Kulübünün ...
'TBMM ve Cumhuriyet, direniş sembolü olmuştur'
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla Ulus’taki ...
Sekmen BM Habitat Zirvesinde Erzurum’u anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul’da düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva