ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SİYASET
2 Kasım 2023 Perşembe - 01:33

Altun’dan 'İstiklalden İstikbale Türkiye Yüzyılı’ makalesi

Altun’un kaleme aldığı “İstiklalden İstikbale: Türkiye Yüzyılı” makalesi 8 ülkede yayımlandı

Altun’dan  İstiklalden İstikbale Türkiye Yüzyılı’ makalesi

Altun’un kaleme aldığı “İstiklalden İstikbale: Türkiye Yüzyılı” makalesi 8 ülkede yayımlandı

İletişim Başkanı Altun: “Türkiye Yüzyılı atılımı ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz, yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımızdır”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla “İstiklalden İstikbale Türkiye Yüzyılı” başlıklı bir makale kaleme aldı.

İletişim Başkanı Altun’un makalesi, Katar merkezli Al Jazeera’de, Japonya’nın etkili haber kuruluşlarından Mainichi’de, Bosna Hersek’in önde gelen gazetelerinden Oslobodjenje’de, Çin’in önemli haber portallarından Sina ve Sohu’da, Özbekistan Devlet Ajansı UZA ile Halk Sözü’nde; KKTC’nin Kıbrıs, Vatan ve Halkın Sesi gazetelerinde, Türkmenistan’da İngilizce yayın yapan News Central Asia’da; Kazakistan’ın Egemen Kazakistan gazetesinde, Devlet Haber Ajansı BAQ’de, el.kz’de ve Azattyq Ruhy gazetelerinde yayımlandı.

Makalesinde 100 yıl önce Anadolu topraklarındaki 900 yıllık varlığını topyekûn tarihe gömmek isteyenler karşısında Türk milletinin Çanakkale’de veya Kûtü’l Amâre’de olduğu gibi uzunca bir süredir devam eden savaşların ardından son bir gayretle millî mücadeleyi başlattığını ve zafere ulaştırdığını hatırlatan İletişim Başkanı Altun, “Bağımsızlık ruhu ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, kendi içinde pek çok merhaleyi ve mücadeleyi barındıran, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilanıyla, eğitimden ekonomiye kapsamlı bir yeniden diriliş dönemi başladığına işaret eden İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin dünyada yüzünü ağartan pek çok başarımızın temellerinin bu dönemde atıldığını ifade etti.

Tarım, endüstri, eğitim, sağlık, ulaşım, demokratik hak ve özgürlükler ve milletin yaşam standartlarını yükseltecek daha pek çok alanda Türk milletinin ve Türk devletinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için kelimenin tam anlamıyla seferber olunduğunu anlatan İletişim Başkanı Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Milletimiz, geçmişten bu yana nice badireler atlatarak, nice büyük engelleri tek tek aşarak Cumhuriyetimizi 100'üncü yılına gururla taşıdı. Geçen 20 yılda ise, Türkiye'nin istiklal ve istikbal davasını sahiplenmiş milletimizin döktüğü alın terinin, gösterdiği gayretin ve fedakârlığın karşılığını layıkıyla vermek için Cumhuriyet'in asırlık geçmişindeki birikim ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon ile yeni bir yüzyılın kapıları aralandı. Ülkemizi hedeflerine, milletimizi hayallerine kavuşturmak ve büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek için her alanda devrim niteliğindeki sayısız eser, hizmet ve yatırım hayata geçirildi.

Bu kapsamda, öncelikle millî irade güçlendirildi ve demokrasi kökleştirildi. Aziz milletimizin vatanımız üzerinde güvenle yaşaması sağlanarak, insanımızın bugününü huzurla yaşaması, geleceğine umutla bakması temin edildi. Dahası, ülkenin tamamında altyapı yatırımlarının katkısıyla üretim ve istihdamda kat edilen mesafe sayesinde ekonomi büyütülerek, ülkemizin tüm fertleriyle birlikte zenginleşmesi sağlandı. Üretim yaygınlaştırılarak, sanayiden tarıma her alanda istihdama erişim kolaylaştırıldı. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla sosyal destekler artırılarak, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımız kucaklandı. Diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi getirilerek, devlet mekanizmasında iki asırlık arayışa cevap verecek büyük bir reform hayata geçirildi. Aktif ve aksiyon alan güvenlik politikası ile girişimci ve insani dış politika anlayışına geçilerek devletimizin gücü, bayrağımızın şanı ve milletimizin itibarı yükseltildi.”

“Her alanda gücümüze güç kattık”

Türkiye’de sağlıktan eğitime, teknolojiden savunma sanayine, dış politikadan kültür ve sanata kadar birçok alanda başarısını ivmeleyen bu girişimlerin kolaylıkla gerçekleştirilmediğine dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, küresel yönetim ve ekonomi sistemini kökünden sarsan salgın ve savaşlar yaşanırken Türkiye’yi sahip olduğu güçlü altyapı üzerinde büyük bir atılıma hazırlamak için çok mücadele verildiğini belirtti.

İletişim Başkanı Altun, “Sınırlarımıza saldıran ve Türk milletinin can ve mal güvenliğine yönelik nice tehditle mücadele ettik. Küresel krizlerin yanı sıra ülkece maruz kaldığımız çifte standartları, ambargoları fırsata dönüştürerek her alanda gücümüze güç kattık. Tüm bu engelleme çabalarının üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma devrimlerimizi birer birer hayata geçirdik. Şüphesiz, eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan spora tüm başlıklarda Cumhuriyetimizin ilk asrının eksiklerini giderecek, ikinci asrının hazırlıklarını tamamlayacak bu atılımların meyveleri her alanda toplanmaya başlamıştır. Büyüyen, gelişen, güçlenen ve zenginleşen Türkiye, yurt içinde insanlarımızın geleceğine umutla bakabildiği; yurt dışında ise takip eden değil, takip edilen bir ülke hâline gelmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye Yüzyılı yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımızdır.”

Dünyanın tarih bir dönüşüm yaşadığı, yeni ve hayati meydan okumalarla karşı karşıya olduğu bir atmosferde bu yıl dönümünün yalnızca devletin 2. asrının başlangıcını ifade eden bir takvim değişikliği değil, bunun da ötesinde bir anlam taşıdığını aktaran İletişim Başkanı Altun, bu anlayışla Cumhuriyeti siyasi, ekonomik, sosyal, diplomatik alanlarda milletçe hayali kurulan seviyeye çıkaracak atılımın adının Türkiye Yüzyılı konduğunu kaydetti.

İletişim Başkanı Altun, şöyle devam etti: “Bu atılım ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz, yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımızdır. Türkiye Yüzyılı programımızla, Cumhuriyetimizin 100. yılına, milletimizle birlikte daha büyük umutlar ve daha büyük hedeflerle girmekteyiz. Bu doğrultuda evvela, ülkemizin büyük fedakârlıklar ve çabalarla sahip olduğu kazanımları koruyacağız. Bununla birlikte, ülkemizin küresel düzeyde söz ve karar sahibi olma iradesini güçlendireceğiz. Siyasi ve ekonomik gücümüzü katlayarak, dünyanın en büyük ekonomileri arasında ilk sıralara doğru yükselmeyi sürdüreceğiz. Vatan topraklarının her karışında huzuru geliştirecek ve kalkınma iradesini milletimizin de desteğiyle yükselteceğiz. Her bir vatandaşımızı layık olduğu haklara, özgürlüklere, refah düzeyine gelecek güvencesine kavuşturacağız.

Türkiye Yüzyılı ile Cumhuriyetimizin ikinci asrını, “telafi değil, terakki devri” hâline dönüştürmekte kararlıyız. Bu motivasyonla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizi her alanda bir üst seviyeye taşımak, ecdadımızın emaneti bu aziz vatanı ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaktan geri kalmayacağız.”

Türkiye olarak, tüm sıkıntıları ve kazanımlarıyla ilk yüzyılı geride bıraktıklarını dile getiren İletişim Başkanı Altun, “İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere toprakların vatan olması için canını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, millî mücadeledeki destansı meydan okumanın ve küllerinden yeniden doğuşun öncülerini selamlıyoruz. Bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyoruz.” dedi.

 
Emine Erdoğan, BM Danışma Kurulu'na seslendi
 
Tunç Aile Hukuku düzenlemelerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: ‘Türk Tarihinin yeni bir eşiğindeyiz’
Bahçeli, "Yeni yüzyılın öznesi, cazibe merkezi, ana yörüngesi, kutup başı ...
Yalçın, Türkiye’nin küresel önemini paylaştı
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen, İlim ve Mühendislik Kulübünün ...
'TBMM ve Cumhuriyet, direniş sembolü olmuştur'
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla Ulus’taki ...
 
Sekmen BM Habitat Zirvesinde Erzurum’u anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul’da düzenlenen ...
Aydın gençlere seslendi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili ...
Yılmaz: ‘Durmadan çalışacağız’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı'nda da atalarımızın ...
 
Kurtulmuş: ‘Nice 100. yıllara’
Kurtulmuş, '“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet ...
‘Cumhuriyet, Milli Mücadele’nin taçlanmış halidir’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl ...
‘Cumhuriyeti yaşatmak vazifemizdir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva