ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
9 Mayıs 2015 Cumartesi - 05:57

"Hep dik duracağız"

Davutoğlu, "tek bayrak" dediklerini çünkü bu bayrağın hilalinin, tevhidin sembolü olduğunu vurgulayarak, Tevhidi savunmaya var mısınız?’ diye sordu.

 Hep dik duracağız

 

 

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Mitingi'nde halka hitap etti.

KURBAN OLAYIM, TOPRAĞINA TAŞINA

Davutoğlu, "Kurban olayım toprağına taşına. Kurban olduğum Elaziz, Elazığlılar hepinize selam olsun, Gakkoş’lara selam olsun. İsimlerin en güzeline, Esmaül Hüsna'ya sahip Elaziz'e selam olsun. Bu ismi Elazığ'a bağışlayan Sultan Abdülaziz'e selam olsun” şeklindeki sözleriyle başladı.

Elazığ'ın ilim adamları ve uleması ile ilçelerinin isimlerini de sayarak selamlarını gönderen Davutoğlu, "Ne güzel demişler, Harput'un yokuşuna Fırat'ın akışına, dünya malını vermem yarin bir bakışına. Biz de Elazizli gakkoşların bir bakışına, duasına dünya malını vermeyiz" şeklinde konuştu.

Alandakilerin, "Elazığ seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaları üzerine, "Bizi böyle coşkuyla karşılayan Elazığlılarla gurur duyuyoruz" diye karşılık veren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Elazığlılar size iki tarihi şahsiyetten bahsederek davamızdan bahsedeceğiz. İmam Efendi'yi bilirsiniz, değil mi? Aziziye Tabyaları'nda, düşman Aziziye Tabyaları'na dayandığında, Erzurumlular, bir sabah ezanıyla uyandılar. İmam Efendi'nin ezanıydı. Erzurum'da öyle ezan okundu ki Erzurum ayağa kalktı, Aziziye Tabyaları'ndan düşmanı söküp attı. Aziziye tabyalarında düşmana karşı ayağa kalkanlar gibi, Elazığlı İmam Efendi gibi Türkiye'de bir hareket, AK Parti hareketi, Ankara’dan yola çıktı. Tam düşman askerleri değil ama IMF memurları kapıdaydı. Tek bir silahı bile yapamıyordu, ülke savunması için tankı başkasından alıyordu, topu başkasından alıyordu. Tamirat için İsrail'e gönderiyordu. Böyle bir ülke, aziz bir tarih aziz bir vatana bu muamele layık mıydı? Bizlere namerde muhtaç olmak layık mı? Biz buna müstahak mıyız? Bütün bu kaderi kim değiştirdi? Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar. buraya gelip milliyetçilik nutku atacak olanlar bu sesi duysunlar. Onların döneminde Türkiye 70 sente muhtaçtı. IMF kapısında duruyorduk.”

"ELAZIĞ OVASI AK PARTİ'NİN YUVASI"

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların, "Elazığ Ovası AK Parti'nin yuvası" şeklinde slogan atması üzerine de "Ceddin rahmet, ceddin rahmet Elaziz. AK Parti yuvası Elaziz, o zaman söyleyin de dünya alem duysun, dört dörde var mıyız? Rabia demeye var mıyız?" ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekili adaylarının isimlerini sayarak, Elazığlılardan tüm adaylarını Meclise gönderip göndermeyeceklerini soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine, "Allah sizden razı olsun. Gakkoşlar söz verdi mi yaparlar" dedi.

"İSRAİL'E MUHTAÇ OLMAK BİZE YAKIŞIR MI?"

AK Parti iktidara gelmeden önce, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu kaderi kim değiştirdi? Şu anda dünyada, mazlumlara 3.5 milyar yardım yapabilen ülke var. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın, bırakın uçağı, insansız hava aracı yapamıyorduk. Teröre karşı mücadelede insansız hava aracı için İsrail'e muhtaçtık. Bize yakışır mı İsrail'e muhtaç olmak. Yakışır mı? Ama bunlar bizi muhtaç ettiler hesap sormayacak mısınız? Şimdi soruyorum, insansız hava aracını biz yapıyoruz, kim yaptı? Yetmiyor, inşallah 2018'de HÜRKUŞ eğitim uçağını, Türkiye kendi eğitim uçağını yapacak. 2023'te de milli savaş uçağını yapacağız. Kim yapıyor, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte bu. Elaziz, ismiyle müsemma Elazığlılar bilir, onun için Elazığ AK Parti’nin kalesi olmuştur. Çünkü izzetin, onurun kalesidir, Elazığ. Gakkoşlara helal olsun. Bize hep destek veren gakkoşlara, helal olsun.”

"ADAYLARIMIZ ARASINDA BAŞÖRTÜLÜ DE VAR BAŞI AÇIK DA VAR"

 

"Elazığ arkamızdaysa, Harput arkamızdaysa, Fırat arkamızdaysa dünya karşımızda olsa ne yazar, hiçbir şey" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bacılarım, Anadolu'nun irfanını yansıtan bacılarım, yiğitlerim, 28 Şubat zulmünü hatırlıyor musunuz? 28 Şubat'ta bu bacılarım, başörtüsü mağduru olarak kapılarda tahkir edildiler mi? Bir başbakan çıkıp, Meclis'te başörtülü hanımefendiye 'dışarı dışarı' diye tempo tuttu mu? Şimdi, bütün bu başörtüsü zulmünü kim kaldırdı? Özgürlükleri kim getirdi? İnşallah ilk defa bu seçimde, milletvekili adaylarımız arasında başörtülü de var başı açık da var. El ele Meclis'e gidecekler."

Memleket dara düştüğü anlarda, ilk ayağa kalkan şehirlerin başında Elazığ'ın geldiğini, bu yüzden Elazığlı İmam Efendi'den bahsettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah memleketi dara düşürmesin. Allah devlete ve millete zeval vermesin" dedi.

Alandakilere,  "Biz 13 yıl içinde bu milletin başını dik tuttuk mu? Her yerde zalime karşı dimdik durduk mu? Mazluma sahip çıktık mı? Ey Elazığ şahit misiniz? Allah için şahit misiniz? Tarih için şahit misiniz? Biz hep mazlumu elinden tutup, kaldırdık mı? Şimdi de bundan sonra da bu aziz bayrağın mazlumların üzerinde, dünyanın her yerinde dalgalanabilmesi için bize güç verecek misiniz? Bize dua edecek misiniz? Destek verecek misiniz? Dörtte dört yapacak mısınız? Söz mü?" şeklinde sorular da yönelten Davutoğlu, vatandaşların "evet" yanıtı üzerine, şunları söyledi:"Şimdi, ikinci bir Elazığlıdan, bir fatihten bahsedeceğim size. Balakgazi'yi bilirsiniz değil mi? 'Kudüs tehdit altında' dendiğinde, Elazığlı yiğitlerle yola çıkar, Kudüs savunmasına gider, Haçlı Seferleri'nde ve bugün suriye sınırları içinde kalan Mumbuc'ta şehit oldu. Büyük Elazığlı Fatih. Ey Elaziz, bugün o diyarlar Mumbuc'ta zalim Esed var, Kudüs'te zalim İsrail var. Onların zulmüne karşı dimdik olacak mıyız? Nerede olursa olsun mazlumu ayağa kaldıracak mısınız?"

Davutoğlu, Kudüs ile ilgili sözlerini hatırlatırken, HDP Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın yuhalanması üzerine, vatandaşlara, "Şahsiyetini değil ama zihniyetini yuhalayın" ifadesini kullandı.

"HDP Eş Başkanı çıkmış diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Şimdi Balakgazi'nin torunları, siz bu tarih bilmezlere ders verecek misiniz, haddini bildirecek misiniz?" diyen Davutoğlu, "Cesaret edemez ama gelirse, buraya, Elazığ'a, 'Önce sen Kudüs'ü öğren' diyecek misiniz? Elaziz'e biz her zaman borçlu olduk. Elaziz ayaktadır, dimdik" şeklinde konuştu.

"MAZLUMA BAĞRIMIZI AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, "Bu hain tuzakları kuranlar Türkiye'nin büyümesinden, yükselmesinden, Somali'ye, Arakan'a, Bosna'ya, Irak'a, Suriye'ye sahip çıkmasından rahatsızlar. Onlar rahatsız olsunlar, biz zalimi rahatsız etmeye, mazluma da bağrımızı açmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, "Bunlar, Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız olan uluslararası çevrelerle işbirliği halindeler. Bu HDP Eşbaşkanı Ermeni, Rus, Fransız ağzıyla, bizim dedelerimizin soykırım yaptığını iddia etti. Buna cevap verecek misiniz? Haddini bildirecek misiniz? 'Sen Elazığ'a yaklaşamazsın buradan oy alamazsın' diyecek misiniz? Çünkü bu günler imtihan günleridir" ifadesini kullandı.

"İşte biz tarihimizle kavga edenlerle problemliyiz" diyen Davutoğlu, HDP' Kürt, CHP'nin ise Türk ulusalcısı olduğunu kaydetti.Davutoğlu, "Osmanlı ile Selçuklu ile problemli bunlar. 'Diyaneti kaldıracağız' derler, 'İmam hatibi kapatacağız' derler. Birisi vaktinde ezanı Türkçe okutmaya, aslından uzaklaştırmaya çalıştı CHP; diğeri şimdi 'Allah Kürtçe bilmiyor mu?' diyor. Allah her şeyi bilir, Allah, O'nun yolunda yürüyeni de bilir, O'na isyan edeni de bilir. Onlar işte bunun için Esed'e dostlar, aynı zihniyet" dedi.

"HEP DİK DURACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra insan onuruna özgürlüklere dayalı yeni bir anayasayla yeni Türkiye'ye yürüdüklerini ifade etti. Davutoğlu, "tek bayrak" dediklerini çünkü bu bayrağın hilalinin, tevhidin sembolü olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Tevhidi savunmaya var mısınız? Bu hilalin yıldızı istiklalin sembolüdür. İstiklali savunmaya var mısınız? Bu bayrağın alı, şehidimizin kanıdır. Şehidimizin kanını korumaya var mısınız? Tek vatan diyoruz. Herkes onurla yaşadığı, özgürce yaşadığı, kendi dilini kendi örfünü, anadilini her türlü kültürünü yaşadığı özgür tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatanımızı yüceltmeye var mısınız? Bu vatanın her bir köşesine Hakkari'yi Edirne'ye kardeş kılmaya var mısınız? Diyarbakır'ın Ulucami'ni Bursa'nın Ulucami'ne kardeş kılmaya var mısınız? Bu kardeşliği engellemek için silah kullanana, terör yapana şiddet yapana dur demeye var mısınız? Yeter artık bu silahları gömün, bu terörü bitirin, millete milletin evlatlarına, analarına acı yaşatmayın diye haykırmaya var mısınız? Türkiye'nin batısında barıştan, demokrasiden, doğusunda ise baskıyla oy toplamaya çalışanların arkasında duranlara ders vermeye var mısınız? Elazığ sen bizim yüreğimizin paresisin, Elazığ ceddine rahmet."

Başbakan Davutoğlu, "Dik dur eğilme" sloganları üzerine, "Elazığ inşallah hep dik duracağız. Siz böyle ayakta, böyle bir mahşeri bir kalabalıkla bizi karşıladınız ya bu benim 21. mitingim. Emin olun sizin karşınıza çıktığımda bütün yorgunluğumu unuttum. Gözünüzü gördüğümde gözünüzden enerji aldım, gülümseyen yüzünüzden ışık aldık. Kurban olam taşına toprağına Elazığ'ın. İnşallah Türkiye ile birlikte Elazığ'ı da büyüteceğiz, yücelteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ'da 2002'de toplam ihracatın 23 milyon dolar iken, şimdi 250 milyon dolar olduğunu kaydeden Davutoğlu, ihracatın 10 misli arttığını söyledi. Elazığ'da su ürünleri alanında özellikle çok muhteşem işler yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Elazığ bereketlendi, bereketlenecek inşallah" dedi.

HAZAR GÖLÜ, HARPUT'A ÖZEL KÜLTÜR PROJESİ

Hazar Gölü'nü çok sevdiğini, Harput'un dünyanın en güzel en kadim şehri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bütün bu bölgeyi, inşallah özel bir kültür projesiyle Türkiye'nin önemli turizm alanlarından biri haline getireceğiz. Elazığ buraya gelen turistleriyle 5 yıldızlı otellere ev sahipliği yapacak. Elazığ'ı dünya tanıyacak inşallah" görüşünü dile getirdi.

Elazığlılarla ahitleşmek istediğini belirten Davutoğlu, alanda bulunanlara şöyle seslendi:"İmam Efendi'nin, Balak Gazi'nin emanetine sahip çıkacak mıyız? Milli izzet-i onuru koruyacak mıyız? Türkiye'de milli birlik beraberliği koruyacak mıyız? Söz mü? Teröre, millet arasına nifak sokmak isteyenlere dur diyecek miyiz? CHP'ye HDP'ye, MHP'ye, onları arkadan destekleyen paralel çetelere, 'yeter söz ve karar sadece milletindir' diyecek miyiz? Türkiye'yi yüceltecek miyiz? Al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıracak mıyız? Söz mü? Türkiye'yi yüceltirken Elazığ'ı da Türkiye'nin Avrupa'nın ve Asya'nın inşallah en iyi bilinen, en gelişmiş şehirlerinden biri yapacak mıyız? Söz mü?  Bütün bu hedefler için 4 kardeşimizi de birbirinden ayırmadan hep beraber Ankara'ya gönderecek misiniz? İnşallah en az yüzde 75 yapıyor muyuz? Türkiye birincisi olacak mıyız. Söz mü?"

Davutoğlu, alandakilerin "söz" demeleri üzerine, "7 Haziran'a kadar Elazığ'ın her mahallesine gidip gakkoşları AK Parti kervanına davet edecek misiniz? Sandığa sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran akşamı bize 4'de 4 müjdesini verecek misiniz? Allah yar ve yardımcımız olsun. Elazizli, söz vermişse yapar. Allah yolumuzu açık, alnımızı ak eylesin inşallah. Allah razı olsun. Allah'a emanet olun" diyerek konuşmasını tamamladı.

MİTİNGDEN NOTLAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin Elazığ’da, İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. Valilik ziyaretinin ardından, parti otobüsüyle miting alanına gelen Davutoğlu çifti, miting alanında kurulan platformdan, partisinin seçim şarkıları eşliğinde vatandaşları selamladı.

Halkın sevgi gösterisiyle karşılanan Başbakan Davutoğlu,  mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu’nun 40 dakika süren konuşması sık sık, “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle”, “Elazığ Ovası AK Parti’nin Yuvası”, “Elazığ Seninle Gurur Duyuyor” şeklindeki sloganlarla kesildi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Elazığ milletvekili adaylarıyla el ele tutuşarak halkı selamladı.

Davutoğlu, ayrıca platforma aldığı sağır ve dilsiz olduğu belirtilen iki çocukla kısa bir süre işaret diliyle konuştu. Başbakan Davutoğlu, miting alanından ayrılırken de kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanına gitti ve bazılarıyla kucaklaştı.

Miting alanında, “Paralel Dikey Fark Etmez, Gakkoş İhaneti Affetmez”, “Sayın Başbakanım Minnettarız, Karayolları Taşeron İşçileri”, “Evlad-ı Osmanlı, Selçuklu Soyu, Evliyalar Diyarı, Harput’un Ruhu, Abdülhamit Han’ın Bekleyen Ruhu, Aziz Şehre Hoşgeldin Davutoğlu” yazılı pankartlar asıldı.

Mitinge,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Mitingi'nde halka hitap etti.

KURBAN OLAYIM, TOPRAĞINA TAŞINA

Davutoğlu, "Kurban olayım toprağına taşına. Kurban olduğum Elaziz, Elazığlılar hepinize selam olsun, Gakkoş’lara selam olsun. İsimlerin en güzeline, Esmaül Hüsna'ya sahip Elaziz'e selam olsun. Bu ismi Elazığ'a bağışlayan Sultan Abdülaziz'e selam olsun” şeklindeki sözleriyle başladı.

Elazığ'ın ilim adamları ve uleması ile ilçelerinin isimlerini de sayarak selamlarını gönderen Davutoğlu, "Ne güzel demişler, Harput'un yokuşuna Fırat'ın akışına, dünya malını vermem yarin bir bakışına. Biz de Elazizli gakkoşların bir bakışına, duasına dünya malını vermeyiz" şeklinde konuştu.

Alandakilerin, "Elazığ seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaları üzerine, "Bizi böyle coşkuyla karşılayan Elazığlılarla gurur duyuyoruz" diye karşılık veren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Elazığlılar size iki tarihi şahsiyetten bahsederek davamızdan bahsedeceğiz. İmam Efendi'yi bilirsiniz, değil mi? Aziziye Tabyaları'nda, düşman Aziziye Tabyaları'na dayandığında, Erzurumlular, bir sabah ezanıyla uyandılar. İmam Efendi'nin ezanıydı. Erzurum'da öyle ezan okundu ki Erzurum ayağa kalktı, Aziziye Tabyaları'ndan düşmanı söküp attı. Aziziye tabyalarında düşmana karşı ayağa kalkanlar gibi, Elazığlı İmam Efendi gibi Türkiye'de bir hareket, AK Parti hareketi, Ankara’dan yola çıktı. Tam düşman askerleri değil ama IMF memurları kapıdaydı. Tek bir silahı bile yapamıyordu, ülke savunması için tankı başkasından alıyordu, topu başkasından alıyordu. Tamirat için İsrail'e gönderiyordu. Böyle bir ülke, aziz bir tarih aziz bir vatana bu muamele layık mıydı? Bizlere namerde muhtaç olmak layık mı? Biz buna müstahak mıyız? Bütün bu kaderi kim değiştirdi? Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar. buraya gelip milliyetçilik nutku atacak olanlar bu sesi duysunlar. Onların döneminde Türkiye 70 sente muhtaçtı. IMF kapısında duruyorduk.”

"ELAZIĞ OVASI AK PARTİ'NİN YUVASI"

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların, "Elazığ Ovası AK Parti'nin yuvası" şeklinde slogan atması üzerine de "Ceddin rahmet, ceddin rahmet Elaziz. AK Parti yuvası Elaziz, o zaman söyleyin de dünya alem duysun, dört dörde var mıyız? Rabia demeye var mıyız?" ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekili adaylarının isimlerini sayarak, Elazığlılardan tüm adaylarını Meclise gönderip göndermeyeceklerini soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine, "Allah sizden razı olsun. Gakkoşlar söz verdi mi yaparlar" dedi.

"İSRAİL'E MUHTAÇ OLMAK BİZE YAKIŞIR MI?"

AK Parti iktidara gelmeden önce, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu kaderi kim değiştirdi? Şu anda dünyada, mazlumlara 3.5 milyar yardım yapabilen ülke var. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın, bırakın uçağı, insansız hava aracı yapamıyorduk. Teröre karşı mücadelede insansız hava aracı için İsrail'e muhtaçtık. Bize yakışır mı İsrail'e muhtaç olmak. Yakışır mı? Ama bunlar bizi muhtaç ettiler hesap sormayacak mısınız? Şimdi soruyorum, insansız hava aracını biz yapıyoruz, kim yaptı? Yetmiyor, inşallah 2018'de HÜRKUŞ eğitim uçağını, Türkiye kendi eğitim uçağını yapacak. 2023'te de milli savaş uçağını yapacağız. Kim yapıyor, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte bu. Elaziz, ismiyle müsemma Elazığlılar bilir, onun için Elazığ AK Parti’nin kalesi olmuştur. Çünkü izzetin, onurun kalesidir, Elazığ. Gakkoşlara helal olsun. Bize hep destek veren gakkoşlara, helal olsun.”

"ADAYLARIMIZ ARASINDA BAŞÖRTÜLÜ DE VAR BAŞI AÇIK DA VAR"

 

"Elazığ arkamızdaysa, Harput arkamızdaysa, Fırat arkamızdaysa dünya karşımızda olsa ne yazar, hiçbir şey" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bacılarım, Anadolu'nun irfanını yansıtan bacılarım, yiğitlerim, 28 Şubat zulmünü hatırlıyor musunuz? 28 Şubat'ta bu bacılarım, başörtüsü mağduru olarak kapılarda tahkir edildiler mi? Bir başbakan çıkıp, Meclis'te başörtülü hanımefendiye 'dışarı dışarı' diye tempo tuttu mu? Şimdi, bütün bu başörtüsü zulmünü kim kaldırdı? Özgürlükleri kim getirdi? İnşallah ilk defa bu seçimde, milletvekili adaylarımız arasında başörtülü de var başı açık da var. El ele Meclis'e gidecekler."

Memleket dara düştüğü anlarda, ilk ayağa kalkan şehirlerin başında Elazığ'ın geldiğini, bu yüzden Elazığlı İmam Efendi'den bahsettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah memleketi dara düşürmesin. Allah devlete ve millete zeval vermesin" dedi.

Alandakilere,  "Biz 13 yıl içinde bu milletin başını dik tuttuk mu? Her yerde zalime karşı dimdik durduk mu? Mazluma sahip çıktık mı? Ey Elazığ şahit misiniz? Allah için şahit misiniz? Tarih için şahit misiniz? Biz hep mazlumu elinden tutup, kaldırdık mı? Şimdi de bundan sonra da bu aziz bayrağın mazlumların üzerinde, dünyanın her yerinde dalgalanabilmesi için bize güç verecek misiniz? Bize dua edecek misiniz? Destek verecek misiniz? Dörtte dört yapacak mısınız? Söz mü?" şeklinde sorular da yönelten Davutoğlu, vatandaşların "evet" yanıtı üzerine, şunları söyledi:"Şimdi, ikinci bir Elazığlıdan, bir fatihten bahsedeceğim size. Balakgazi'yi bilirsiniz değil mi? 'Kudüs tehdit altında' dendiğinde, Elazığlı yiğitlerle yola çıkar, Kudüs savunmasına gider, Haçlı Seferleri'nde ve bugün suriye sınırları içinde kalan Mumbuc'ta şehit oldu. Büyük Elazığlı Fatih. Ey Elaziz, bugün o diyarlar Mumbuc'ta zalim Esed var, Kudüs'te zalim İsrail var. Onların zulmüne karşı dimdik olacak mıyız? Nerede olursa olsun mazlumu ayağa kaldıracak mısınız?"

Davutoğlu, Kudüs ile ilgili sözlerini hatırlatırken, HDP Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın yuhalanması üzerine, vatandaşlara, "Şahsiyetini değil ama zihniyetini yuhalayın" ifadesini kullandı.

"HDP Eş Başkanı çıkmış diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Şimdi Balakgazi'nin torunları, siz bu tarih bilmezlere ders verecek misiniz, haddini bildirecek misiniz?" diyen Davutoğlu, "Cesaret edemez ama gelirse, buraya, Elazığ'a, 'Önce sen Kudüs'ü öğren' diyecek misiniz? Elaziz'e biz her zaman borçlu olduk. Elaziz ayaktadır, dimdik" şeklinde konuştu.

"MAZLUMA BAĞRIMIZI AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, "Bu hain tuzakları kuranlar Türkiye'nin büyümesinden, yükselmesinden, Somali'ye, Arakan'a, Bosna'ya, Irak'a, Suriye'ye sahip çıkmasından rahatsızlar. Onlar rahatsız olsunlar, biz zalimi rahatsız etmeye, mazluma da bağrımızı açmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, "Bunlar, Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız olan uluslararası çevrelerle işbirliği halindeler. Bu HDP Eşbaşkanı Ermeni, Rus, Fransız ağzıyla, bizim dedelerimizin soykırım yaptığını iddia etti. Buna cevap verecek misiniz? Haddini bildirecek misiniz? 'Sen Elazığ'a yaklaşamazsın buradan oy alamazsın' diyecek misiniz? Çünkü bu günler imtihan günleridir" ifadesini kullandı.

"İşte biz tarihimizle kavga edenlerle problemliyiz" diyen Davutoğlu, HDP' Kürt, CHP'nin ise Türk ulusalcısı olduğunu kaydetti.Davutoğlu, "Osmanlı ile Selçuklu ile problemli bunlar. 'Diyaneti kaldıracağız' derler, 'İmam hatibi kapatacağız' derler. Birisi vaktinde ezanı Türkçe okutmaya, aslından uzaklaştırmaya çalıştı CHP; diğeri şimdi 'Allah Kürtçe bilmiyor mu?' diyor. Allah her şeyi bilir, Allah, O'nun yolunda yürüyeni de bilir, O'na isyan edeni de bilir. Onlar işte bunun için Esed'e dostlar, aynı zihniyet" dedi.

"HEP DİK DURACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra insan onuruna özgürlüklere dayalı yeni bir anayasayla yeni Türkiye'ye yürüdüklerini ifade etti. Davutoğlu, "tek bayrak" dediklerini çünkü bu bayrağın hilalinin, tevhidin sembolü olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Tevhidi savunmaya var mısınız? Bu hilalin yıldızı istiklalin sembolüdür. İstiklali savunmaya var mısınız? Bu bayrağın alı, şehidimizin kanıdır. Şehidimizin kanını korumaya var mısınız? Tek vatan diyoruz. Herkes onurla yaşadığı, özgürce yaşadığı, kendi dilini kendi örfünü, anadilini her türlü kültürünü yaşadığı özgür tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatanımızı yüceltmeye var mısınız? Bu vatanın her bir köşesine Hakkari'yi Edirne'ye kardeş kılmaya var mısınız? Diyarbakır'ın Ulucami'ni Bursa'nın Ulucami'ne kardeş kılmaya var mısınız? Bu kardeşliği engellemek için silah kullanana, terör yapana şiddet yapana dur demeye var mısınız? Yeter artık bu silahları gömün, bu terörü bitirin, millete milletin evlatlarına, analarına acı yaşatmayın diye haykırmaya var mısınız? Türkiye'nin batısında barıştan, demokrasiden, doğusunda ise baskıyla oy toplamaya çalışanların arkasında duranlara ders vermeye var mısınız? Elazığ sen bizim yüreğimizin paresisin, Elazığ ceddine rahmet."

Başbakan Davutoğlu, "Dik dur eğilme" sloganları üzerine, "Elazığ inşallah hep dik duracağız. Siz böyle ayakta, böyle bir mahşeri bir kalabalıkla bizi karşıladınız ya bu benim 21. mitingim. Emin olun sizin karşınıza çıktığımda bütün yorgunluğumu unuttum. Gözünüzü gördüğümde gözünüzden enerji aldım, gülümseyen yüzünüzden ışık aldık. Kurban olam taşına toprağına Elazığ'ın. İnşallah Türkiye ile birlikte Elazığ'ı da büyüteceğiz, yücelteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ'da 2002'de toplam ihracatın 23 milyon dolar iken, şimdi 250 milyon dolar olduğunu kaydeden Davutoğlu, ihracatın 10 misli arttığını söyledi. Elazığ'da su ürünleri alanında özellikle çok muhteşem işler yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Elazığ bereketlendi, bereketlenecek inşallah" dedi.

HAZAR GÖLÜ, HARPUT'A ÖZEL KÜLTÜR PROJESİ

Hazar Gölü'nü çok sevdiğini, Harput'un dünyanın en güzel en kadim şehri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bütün bu bölgeyi, inşallah özel bir kültür projesiyle Türkiye'nin önemli turizm alanlarından biri haline getireceğiz. Elazığ buraya gelen turistleriyle 5 yıldızlı otellere ev sahipliği yapacak. Elazığ'ı dünya tanıyacak inşallah" görüşünü dile getirdi.

Elazığlılarla ahitleşmek istediğini belirten Davutoğlu, alanda bulunanlara şöyle seslendi:"İmam Efendi'nin, Balak Gazi'nin emanetine sahip çıkacak mıyız? Milli izzet-i onuru koruyacak mıyız? Türkiye'de milli birlik beraberliği koruyacak mıyız? Söz mü? Teröre, millet arasına nifak sokmak isteyenlere dur diyecek miyiz? CHP'ye HDP'ye, MHP'ye, onları arkadan destekleyen paralel çetelere, 'yeter söz ve karar sadece milletindir' diyecek miyiz? Türkiye'yi yüceltecek miyiz? Al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıracak mıyız? Söz mü? Türkiye'yi yüceltirken Elazığ'ı da Türkiye'nin Avrupa'nın ve Asya'nın inşallah en iyi bilinen, en gelişmiş şehirlerinden biri yapacak mıyız? Söz mü?  Bütün bu hedefler için 4 kardeşimizi de birbirinden ayırmadan hep beraber Ankara'ya gönderecek misiniz? İnşallah en az yüzde 75 yapıyor muyuz? Türkiye birincisi olacak mıyız. Söz mü?"

Davutoğlu, alandakilerin "söz" demeleri üzerine, "7 Haziran'a kadar Elazığ'ın her mahallesine gidip gakkoşları AK Parti kervanına davet edecek misiniz? Sandığa sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran akşamı bize 4'de 4 müjdesini verecek misiniz? Allah yar ve yardımcımız olsun. Elazizli, söz vermişse yapar. Allah yolumuzu açık, alnımızı ak eylesin inşallah. Allah razı olsun. Allah'a emanet olun" diyerek konuşmasını tamamladı.

MİTİNGDEN NOTLAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin Elazığ’da, İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. Valilik ziyaretinin ardından, parti otobüsüyle miting alanına gelen Davutoğlu çifti, miting alanında kurulan platformdan, partisinin seçim şarkıları eşliğinde vatandaşları selamladı.

Halkın sevgi gösterisiyle karşılanan Başbakan Davutoğlu,  mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu’nun 40 dakika süren konuşması sık sık, “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle”, “Elazığ Ovası AK Parti’nin Yuvası”, “Elazığ Seninle Gurur Duyuyor” şeklindeki sloganlarla kesildi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Elazığ milletvekili adaylarıyla el ele tutuşarak halkı selamladı.

Davutoğlu, ayrıca platforma aldığı sağır ve dilsiz olduğu belirtilen iki çocukla kısa bir süre işaret diliyle konuştu. Başbakan Davutoğlu, miting alanından ayrılırken de kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanına gitti ve bazılarıyla kucaklaştı.

Miting alanında, “Paralel Dikey Fark Etmez, Gakkoş İhaneti Affetmez”, “Sayın Başbakanım Minnettarız, Karayolları Taşeron İşçileri”, “Evlad-ı Osmanlı, Selçuklu Soyu, Evliyalar Diyarı, Harput’un Ruhu, Abdülhamit Han’ın Bekleyen Ruhu, Aziz Şehre Hoşgeldin Davutoğlu” yazılı pankartlar asıldı.

Mitinge,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

 

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Mitingi'nde halka hitap etti.

KURBAN OLAYIM, TOPRAĞINA TAŞINA

Davutoğlu, "Kurban olayım toprağına taşına. Kurban olduğum Elaziz, Elazığlılar hepinize selam olsun, Gakkoş’lara selam olsun. İsimlerin en güzeline, Esmaül Hüsna'ya sahip Elaziz'e selam olsun. Bu ismi Elazığ'a bağışlayan Sultan Abdülaziz'e selam olsun” şeklindeki sözleriyle başladı.

Elazığ'ın ilim adamları ve uleması ile ilçelerinin isimlerini de sayarak selamlarını gönderen Davutoğlu, "Ne güzel demişler, Harput'un yokuşuna Fırat'ın akışına, dünya malını vermem yarin bir bakışına. Biz de Elazizli gakkoşların bir bakışına, duasına dünya malını vermeyiz" şeklinde konuştu.

Alandakilerin, "Elazığ seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaları üzerine, "Bizi böyle coşkuyla karşılayan Elazığlılarla gurur duyuyoruz" diye karşılık veren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Elazığlılar size iki tarihi şahsiyetten bahsederek davamızdan bahsedeceğiz. İmam Efendi'yi bilirsiniz, değil mi? Aziziye Tabyaları'nda, düşman Aziziye Tabyaları'na dayandığında, Erzurumlular, bir sabah ezanıyla uyandılar. İmam Efendi'nin ezanıydı. Erzurum'da öyle ezan okundu ki Erzurum ayağa kalktı, Aziziye Tabyaları'ndan düşmanı söküp attı. Aziziye tabyalarında düşmana karşı ayağa kalkanlar gibi, Elazığlı İmam Efendi gibi Türkiye'de bir hareket, AK Parti hareketi, Ankara’dan yola çıktı. Tam düşman askerleri değil ama IMF memurları kapıdaydı. Tek bir silahı bile yapamıyordu, ülke savunması için tankı başkasından alıyordu, topu başkasından alıyordu. Tamirat için İsrail'e gönderiyordu. Böyle bir ülke, aziz bir tarih aziz bir vatana bu muamele layık mıydı? Bizlere namerde muhtaç olmak layık mı? Biz buna müstahak mıyız? Bütün bu kaderi kim değiştirdi? Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar. buraya gelip milliyetçilik nutku atacak olanlar bu sesi duysunlar. Onların döneminde Türkiye 70 sente muhtaçtı. IMF kapısında duruyorduk.”

"ELAZIĞ OVASI AK PARTİ'NİN YUVASI"

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların, "Elazığ Ovası AK Parti'nin yuvası" şeklinde slogan atması üzerine de "Ceddin rahmet, ceddin rahmet Elaziz. AK Parti yuvası Elaziz, o zaman söyleyin de dünya alem duysun, dört dörde var mıyız? Rabia demeye var mıyız?" ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekili adaylarının isimlerini sayarak, Elazığlılardan tüm adaylarını Meclise gönderip göndermeyeceklerini soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine, "Allah sizden razı olsun. Gakkoşlar söz verdi mi yaparlar" dedi.

"İSRAİL'E MUHTAÇ OLMAK BİZE YAKIŞIR MI?"

AK Parti iktidara gelmeden önce, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu kaderi kim değiştirdi? Şu anda dünyada, mazlumlara 3.5 milyar yardım yapabilen ülke var. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın, bırakın uçağı, insansız hava aracı yapamıyorduk. Teröre karşı mücadelede insansız hava aracı için İsrail'e muhtaçtık. Bize yakışır mı İsrail'e muhtaç olmak. Yakışır mı? Ama bunlar bizi muhtaç ettiler hesap sormayacak mısınız? Şimdi soruyorum, insansız hava aracını biz yapıyoruz, kim yaptı? Yetmiyor, inşallah 2018'de HÜRKUŞ eğitim uçağını, Türkiye kendi eğitim uçağını yapacak. 2023'te de milli savaş uçağını yapacağız. Kim yapıyor, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte bu. Elaziz, ismiyle müsemma Elazığlılar bilir, onun için Elazığ AK Parti’nin kalesi olmuştur. Çünkü izzetin, onurun kalesidir, Elazığ. Gakkoşlara helal olsun. Bize hep destek veren gakkoşlara, helal olsun.”

"ADAYLARIMIZ ARASINDA BAŞÖRTÜLÜ DE VAR BAŞI AÇIK DA VAR"

 

"Elazığ arkamızdaysa, Harput arkamızdaysa, Fırat arkamızdaysa dünya karşımızda olsa ne yazar, hiçbir şey" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bacılarım, Anadolu'nun irfanını yansıtan bacılarım, yiğitlerim, 28 Şubat zulmünü hatırlıyor musunuz? 28 Şubat'ta bu bacılarım, başörtüsü mağduru olarak kapılarda tahkir edildiler mi? Bir başbakan çıkıp, Meclis'te başörtülü hanımefendiye 'dışarı dışarı' diye tempo tuttu mu? Şimdi, bütün bu başörtüsü zulmünü kim kaldırdı? Özgürlükleri kim getirdi? İnşallah ilk defa bu seçimde, milletvekili adaylarımız arasında başörtülü de var başı açık da var. El ele Meclis'e gidecekler."

Memleket dara düştüğü anlarda, ilk ayağa kalkan şehirlerin başında Elazığ'ın geldiğini, bu yüzden Elazığlı İmam Efendi'den bahsettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah memleketi dara düşürmesin. Allah devlete ve millete zeval vermesin" dedi.

Alandakilere,  "Biz 13 yıl içinde bu milletin başını dik tuttuk mu? Her yerde zalime karşı dimdik durduk mu? Mazluma sahip çıktık mı? Ey Elazığ şahit misiniz? Allah için şahit misiniz? Tarih için şahit misiniz? Biz hep mazlumu elinden tutup, kaldırdık mı? Şimdi de bundan sonra da bu aziz bayrağın mazlumların üzerinde, dünyanın her yerinde dalgalanabilmesi için bize güç verecek misiniz? Bize dua edecek misiniz? Destek verecek misiniz? Dörtte dört yapacak mısınız? Söz mü?" şeklinde sorular da yönelten Davutoğlu, vatandaşların "evet" yanıtı üzerine, şunları söyledi:"Şimdi, ikinci bir Elazığlıdan, bir fatihten bahsedeceğim size. Balakgazi'yi bilirsiniz değil mi? 'Kudüs tehdit altında' dendiğinde, Elazığlı yiğitlerle yola çıkar, Kudüs savunmasına gider, Haçlı Seferleri'nde ve bugün suriye sınırları içinde kalan Mumbuc'ta şehit oldu. Büyük Elazığlı Fatih. Ey Elaziz, bugün o diyarlar Mumbuc'ta zalim Esed var, Kudüs'te zalim İsrail var. Onların zulmüne karşı dimdik olacak mıyız? Nerede olursa olsun mazlumu ayağa kaldıracak mısınız?"

Davutoğlu, Kudüs ile ilgili sözlerini hatırlatırken, HDP Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın yuhalanması üzerine, vatandaşlara, "Şahsiyetini değil ama zihniyetini yuhalayın" ifadesini kullandı.

"HDP Eş Başkanı çıkmış diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Şimdi Balakgazi'nin torunları, siz bu tarih bilmezlere ders verecek misiniz, haddini bildirecek misiniz?" diyen Davutoğlu, "Cesaret edemez ama gelirse, buraya, Elazığ'a, 'Önce sen Kudüs'ü öğren' diyecek misiniz? Elaziz'e biz her zaman borçlu olduk. Elaziz ayaktadır, dimdik" şeklinde konuştu.

"MAZLUMA BAĞRIMIZI AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, "Bu hain tuzakları kuranlar Türkiye'nin büyümesinden, yükselmesinden, Somali'ye, Arakan'a, Bosna'ya, Irak'a, Suriye'ye sahip çıkmasından rahatsızlar. Onlar rahatsız olsunlar, biz zalimi rahatsız etmeye, mazluma da bağrımızı açmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, "Bunlar, Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız olan uluslararası çevrelerle işbirliği halindeler. Bu HDP Eşbaşkanı Ermeni, Rus, Fransız ağzıyla, bizim dedelerimizin soykırım yaptığını iddia etti. Buna cevap verecek misiniz? Haddini bildirecek misiniz? 'Sen Elazığ'a yaklaşamazsın buradan oy alamazsın' diyecek misiniz? Çünkü bu günler imtihan günleridir" ifadesini kullandı.

"İşte biz tarihimizle kavga edenlerle problemliyiz" diyen Davutoğlu, HDP' Kürt, CHP'nin ise Türk ulusalcısı olduğunu kaydetti.Davutoğlu, "Osmanlı ile Selçuklu ile problemli bunlar. 'Diyaneti kaldıracağız' derler, 'İmam hatibi kapatacağız' derler. Birisi vaktinde ezanı Türkçe okutmaya, aslından uzaklaştırmaya çalıştı CHP; diğeri şimdi 'Allah Kürtçe bilmiyor mu?' diyor. Allah her şeyi bilir, Allah, O'nun yolunda yürüyeni de bilir, O'na isyan edeni de bilir. Onlar işte bunun için Esed'e dostlar, aynı zihniyet" dedi.

"HEP DİK DURACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra insan onuruna özgürlüklere dayalı yeni bir anayasayla yeni Türkiye'ye yürüdüklerini ifade etti. Davutoğlu, "tek bayrak" dediklerini çünkü bu bayrağın hilalinin, tevhidin sembolü olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Tevhidi savunmaya var mısınız? Bu hilalin yıldızı istiklalin sembolüdür. İstiklali savunmaya var mısınız? Bu bayrağın alı, şehidimizin kanıdır. Şehidimizin kanını korumaya var mısınız? Tek vatan diyoruz. Herkes onurla yaşadığı, özgürce yaşadığı, kendi dilini kendi örfünü, anadilini her türlü kültürünü yaşadığı özgür tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatanımızı yüceltmeye var mısınız? Bu vatanın her bir köşesine Hakkari'yi Edirne'ye kardeş kılmaya var mısınız? Diyarbakır'ın Ulucami'ni Bursa'nın Ulucami'ne kardeş kılmaya var mısınız? Bu kardeşliği engellemek için silah kullanana, terör yapana şiddet yapana dur demeye var mısınız? Yeter artık bu silahları gömün, bu terörü bitirin, millete milletin evlatlarına, analarına acı yaşatmayın diye haykırmaya var mısınız? Türkiye'nin batısında barıştan, demokrasiden, doğusunda ise baskıyla oy toplamaya çalışanların arkasında duranlara ders vermeye var mısınız? Elazığ sen bizim yüreğimizin paresisin, Elazığ ceddine rahmet."

Başbakan Davutoğlu, "Dik dur eğilme" sloganları üzerine, "Elazığ inşallah hep dik duracağız. Siz böyle ayakta, böyle bir mahşeri bir kalabalıkla bizi karşıladınız ya bu benim 21. mitingim. Emin olun sizin karşınıza çıktığımda bütün yorgunluğumu unuttum. Gözünüzü gördüğümde gözünüzden enerji aldım, gülümseyen yüzünüzden ışık aldık. Kurban olam taşına toprağına Elazığ'ın. İnşallah Türkiye ile birlikte Elazığ'ı da büyüteceğiz, yücelteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ'da 2002'de toplam ihracatın 23 milyon dolar iken, şimdi 250 milyon dolar olduğunu kaydeden Davutoğlu, ihracatın 10 misli arttığını söyledi. Elazığ'da su ürünleri alanında özellikle çok muhteşem işler yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Elazığ bereketlendi, bereketlenecek inşallah" dedi.

HAZAR GÖLÜ, HARPUT'A ÖZEL KÜLTÜR PROJESİ

Hazar Gölü'nü çok sevdiğini, Harput'un dünyanın en güzel en kadim şehri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bütün bu bölgeyi, inşallah özel bir kültür projesiyle Türkiye'nin önemli turizm alanlarından biri haline getireceğiz. Elazığ buraya gelen turistleriyle 5 yıldızlı otellere ev sahipliği yapacak. Elazığ'ı dünya tanıyacak inşallah" görüşünü dile getirdi.

Elazığlılarla ahitleşmek istediğini belirten Davutoğlu, alanda bulunanlara şöyle seslendi:"İmam Efendi'nin, Balak Gazi'nin emanetine sahip çıkacak mıyız? Milli izzet-i onuru koruyacak mıyız? Türkiye'de milli birlik beraberliği koruyacak mıyız? Söz mü? Teröre, millet arasına nifak sokmak isteyenlere dur diyecek miyiz? CHP'ye HDP'ye, MHP'ye, onları arkadan destekleyen paralel çetelere, 'yeter söz ve karar sadece milletindir' diyecek miyiz? Türkiye'yi yüceltecek miyiz? Al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıracak mıyız? Söz mü? Türkiye'yi yüceltirken Elazığ'ı da Türkiye'nin Avrupa'nın ve Asya'nın inşallah en iyi bilinen, en gelişmiş şehirlerinden biri yapacak mıyız? Söz mü?  Bütün bu hedefler için 4 kardeşimizi de birbirinden ayırmadan hep beraber Ankara'ya gönderecek misiniz? İnşallah en az yüzde 75 yapıyor muyuz? Türkiye birincisi olacak mıyız. Söz mü?"

Davutoğlu, alandakilerin "söz" demeleri üzerine, "7 Haziran'a kadar Elazığ'ın her mahallesine gidip gakkoşları AK Parti kervanına davet edecek misiniz? Sandığa sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran akşamı bize 4'de 4 müjdesini verecek misiniz? Allah yar ve yardımcımız olsun. Elazizli, söz vermişse yapar. Allah yolumuzu açık, alnımızı ak eylesin inşallah. Allah razı olsun. Allah'a emanet olun" diyerek konuşmasını tamamladı.

MİTİNGDEN NOTLAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin Elazığ’da, İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. Valilik ziyaretinin ardından, parti otobüsüyle miting alanına gelen Davutoğlu çifti, miting alanında kurulan platformdan, partisinin seçim şarkıları eşliğinde vatandaşları selamladı.

Halkın sevgi gösterisiyle karşılanan Başbakan Davutoğlu,  mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu’nun 40 dakika süren konuşması sık sık, “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle”, “Elazığ Ovası AK Parti’nin Yuvası”, “Elazığ Seninle Gurur Duyuyor” şeklindeki sloganlarla kesildi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Elazığ milletvekili adaylarıyla el ele tutuşarak halkı selamladı.

Davutoğlu, ayrıca platforma aldığı sağır ve dilsiz olduğu belirtilen iki çocukla kısa bir süre işaret diliyle konuştu. Başbakan Davutoğlu, miting alanından ayrılırken de kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanına gitti ve bazılarıyla kucaklaştı.

Miting alanında, “Paralel Dikey Fark Etmez, Gakkoş İhaneti Affetmez”, “Sayın Başbakanım Minnettarız, Karayolları Taşeron İşçileri”, “Evlad-ı Osmanlı, Selçuklu Soyu, Evliyalar Diyarı, Harput’un Ruhu, Abdülhamit Han’ın Bekleyen Ruhu, Aziz Şehre Hoşgeldin Davutoğlu” yazılı pankartlar asıldı.

Mitinge,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Mitingi'nde halka hitap etti.

KURBAN OLAYIM, TOPRAĞINA TAŞINA

Davutoğlu, "Kurban olayım toprağına taşına. Kurban olduğum Elaziz, Elazığlılar hepinize selam olsun, Gakkoş’lara selam olsun. İsimlerin en güzeline, Esmaül Hüsna'ya sahip Elaziz'e selam olsun. Bu ismi Elazığ'a bağışlayan Sultan Abdülaziz'e selam olsun” şeklindeki sözleriyle başladı.

Elazığ'ın ilim adamları ve uleması ile ilçelerinin isimlerini de sayarak selamlarını gönderen Davutoğlu, "Ne güzel demişler, Harput'un yokuşuna Fırat'ın akışına, dünya malını vermem yarin bir bakışına. Biz de Elazizli gakkoşların bir bakışına, duasına dünya malını vermeyiz" şeklinde konuştu.

Alandakilerin, "Elazığ seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaları üzerine, "Bizi böyle coşkuyla karşılayan Elazığlılarla gurur duyuyoruz" diye karşılık veren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Elazığlılar size iki tarihi şahsiyetten bahsederek davamızdan bahsedeceğiz. İmam Efendi'yi bilirsiniz, değil mi? Aziziye Tabyaları'nda, düşman Aziziye Tabyaları'na dayandığında, Erzurumlular, bir sabah ezanıyla uyandılar. İmam Efendi'nin ezanıydı. Erzurum'da öyle ezan okundu ki Erzurum ayağa kalktı, Aziziye Tabyaları'ndan düşmanı söküp attı. Aziziye tabyalarında düşmana karşı ayağa kalkanlar gibi, Elazığlı İmam Efendi gibi Türkiye'de bir hareket, AK Parti hareketi, Ankara’dan yola çıktı. Tam düşman askerleri değil ama IMF memurları kapıdaydı. Tek bir silahı bile yapamıyordu, ülke savunması için tankı başkasından alıyordu, topu başkasından alıyordu. Tamirat için İsrail'e gönderiyordu. Böyle bir ülke, aziz bir tarih aziz bir vatana bu muamele layık mıydı? Bizlere namerde muhtaç olmak layık mı? Biz buna müstahak mıyız? Bütün bu kaderi kim değiştirdi? Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar. buraya gelip milliyetçilik nutku atacak olanlar bu sesi duysunlar. Onların döneminde Türkiye 70 sente muhtaçtı. IMF kapısında duruyorduk.”

"ELAZIĞ OVASI AK PARTİ'NİN YUVASI"

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların, "Elazığ Ovası AK Parti'nin yuvası" şeklinde slogan atması üzerine de "Ceddin rahmet, ceddin rahmet Elaziz. AK Parti yuvası Elaziz, o zaman söyleyin de dünya alem duysun, dört dörde var mıyız? Rabia demeye var mıyız?" ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekili adaylarının isimlerini sayarak, Elazığlılardan tüm adaylarını Meclise gönderip göndermeyeceklerini soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine, "Allah sizden razı olsun. Gakkoşlar söz verdi mi yaparlar" dedi.

"İSRAİL'E MUHTAÇ OLMAK BİZE YAKIŞIR MI?"

AK Parti iktidara gelmeden önce, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu kaderi kim değiştirdi? Şu anda dünyada, mazlumlara 3.5 milyar yardım yapabilen ülke var. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın, bırakın uçağı, insansız hava aracı yapamıyorduk. Teröre karşı mücadelede insansız hava aracı için İsrail'e muhtaçtık. Bize yakışır mı İsrail'e muhtaç olmak. Yakışır mı? Ama bunlar bizi muhtaç ettiler hesap sormayacak mısınız? Şimdi soruyorum, insansız hava aracını biz yapıyoruz, kim yaptı? Yetmiyor, inşallah 2018'de HÜRKUŞ eğitim uçağını, Türkiye kendi eğitim uçağını yapacak. 2023'te de milli savaş uçağını yapacağız. Kim yapıyor, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte bu. Elaziz, ismiyle müsemma Elazığlılar bilir, onun için Elazığ AK Parti’nin kalesi olmuştur. Çünkü izzetin, onurun kalesidir, Elazığ. Gakkoşlara helal olsun. Bize hep destek veren gakkoşlara, helal olsun.”

"ADAYLARIMIZ ARASINDA BAŞÖRTÜLÜ DE VAR BAŞI AÇIK DA VAR"

 

"Elazığ arkamızdaysa, Harput arkamızdaysa, Fırat arkamızdaysa dünya karşımızda olsa ne yazar, hiçbir şey" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bacılarım, Anadolu'nun irfanını yansıtan bacılarım, yiğitlerim, 28 Şubat zulmünü hatırlıyor musunuz? 28 Şubat'ta bu bacılarım, başörtüsü mağduru olarak kapılarda tahkir edildiler mi? Bir başbakan çıkıp, Meclis'te başörtülü hanımefendiye 'dışarı dışarı' diye tempo tuttu mu? Şimdi, bütün bu başörtüsü zulmünü kim kaldırdı? Özgürlükleri kim getirdi? İnşallah ilk defa bu seçimde, milletvekili adaylarımız arasında başörtülü de var başı açık da var. El ele Meclis'e gidecekler."

Memleket dara düştüğü anlarda, ilk ayağa kalkan şehirlerin başında Elazığ'ın geldiğini, bu yüzden Elazığlı İmam Efendi'den bahsettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah memleketi dara düşürmesin. Allah devlete ve millete zeval vermesin" dedi.

Alandakilere,  "Biz 13 yıl içinde bu milletin başını dik tuttuk mu? Her yerde zalime karşı dimdik durduk mu? Mazluma sahip çıktık mı? Ey Elazığ şahit misiniz? Allah için şahit misiniz? Tarih için şahit misiniz? Biz hep mazlumu elinden tutup, kaldırdık mı? Şimdi de bundan sonra da bu aziz bayrağın mazlumların üzerinde, dünyanın her yerinde dalgalanabilmesi için bize güç verecek misiniz? Bize dua edecek misiniz? Destek verecek misiniz? Dörtte dört yapacak mısınız? Söz mü?" şeklinde sorular da yönelten Davutoğlu, vatandaşların "evet" yanıtı üzerine, şunları söyledi:"Şimdi, ikinci bir Elazığlıdan, bir fatihten bahsedeceğim size. Balakgazi'yi bilirsiniz değil mi? 'Kudüs tehdit altında' dendiğinde, Elazığlı yiğitlerle yola çıkar, Kudüs savunmasına gider, Haçlı Seferleri'nde ve bugün suriye sınırları içinde kalan Mumbuc'ta şehit oldu. Büyük Elazığlı Fatih. Ey Elaziz, bugün o diyarlar Mumbuc'ta zalim Esed var, Kudüs'te zalim İsrail var. Onların zulmüne karşı dimdik olacak mıyız? Nerede olursa olsun mazlumu ayağa kaldıracak mısınız?"

Davutoğlu, Kudüs ile ilgili sözlerini hatırlatırken, HDP Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın yuhalanması üzerine, vatandaşlara, "Şahsiyetini değil ama zihniyetini yuhalayın" ifadesini kullandı.

"HDP Eş Başkanı çıkmış diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Şimdi Balakgazi'nin torunları, siz bu tarih bilmezlere ders verecek misiniz, haddini bildirecek misiniz?" diyen Davutoğlu, "Cesaret edemez ama gelirse, buraya, Elazığ'a, 'Önce sen Kudüs'ü öğren' diyecek misiniz? Elaziz'e biz her zaman borçlu olduk. Elaziz ayaktadır, dimdik" şeklinde konuştu.

"MAZLUMA BAĞRIMIZI AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, "Bu hain tuzakları kuranlar Türkiye'nin büyümesinden, yükselmesinden, Somali'ye, Arakan'a, Bosna'ya, Irak'a, Suriye'ye sahip çıkmasından rahatsızlar. Onlar rahatsız olsunlar, biz zalimi rahatsız etmeye, mazluma da bağrımızı açmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, "Bunlar, Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız olan uluslararası çevrelerle işbirliği halindeler. Bu HDP Eşbaşkanı Ermeni, Rus, Fransız ağzıyla, bizim dedelerimizin soykırım yaptığını iddia etti. Buna cevap verecek misiniz? Haddini bildirecek misiniz? 'Sen Elazığ'a yaklaşamazsın buradan oy alamazsın' diyecek misiniz? Çünkü bu günler imtihan günleridir" ifadesini kullandı.

"İşte biz tarihimizle kavga edenlerle problemliyiz" diyen Davutoğlu, HDP' Kürt, CHP'nin ise Türk ulusalcısı olduğunu kaydetti.Davutoğlu, "Osmanlı ile Selçuklu ile problemli bunlar. 'Diyaneti kaldıracağız' derler, 'İmam hatibi kapatacağız' derler. Birisi vaktinde ezanı Türkçe okutmaya, aslından uzaklaştırmaya çalıştı CHP; diğeri şimdi 'Allah Kürtçe bilmiyor mu?' diyor. Allah her şeyi bilir, Allah, O'nun yolunda yürüyeni de bilir, O'na isyan edeni de bilir. Onlar işte bunun için Esed'e dostlar, aynı zihniyet" dedi.

"HEP DİK DURACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra insan onuruna özgürlüklere dayalı yeni bir anayasayla yeni Türkiye'ye yürüdüklerini ifade etti. Davutoğlu, "tek bayrak" dediklerini çünkü bu bayrağın hilalinin, tevhidin sembolü olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Tevhidi savunmaya var mısınız? Bu hilalin yıldızı istiklalin sembolüdür. İstiklali savunmaya var mısınız? Bu bayrağın alı, şehidimizin kanıdır. Şehidimizin kanını korumaya var mısınız? Tek vatan diyoruz. Herkes onurla yaşadığı, özgürce yaşadığı, kendi dilini kendi örfünü, anadilini her türlü kültürünü yaşadığı özgür tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatanımızı yüceltmeye var mısınız? Bu vatanın her bir köşesine Hakkari'yi Edirne'ye kardeş kılmaya var mısınız? Diyarbakır'ın Ulucami'ni Bursa'nın Ulucami'ne kardeş kılmaya var mısınız? Bu kardeşliği engellemek için silah kullanana, terör yapana şiddet yapana dur demeye var mısınız? Yeter artık bu silahları gömün, bu terörü bitirin, millete milletin evlatlarına, analarına acı yaşatmayın diye haykırmaya var mısınız? Türkiye'nin batısında barıştan, demokrasiden, doğusunda ise baskıyla oy toplamaya çalışanların arkasında duranlara ders vermeye var mısınız? Elazığ sen bizim yüreğimizin paresisin, Elazığ ceddine rahmet."

Başbakan Davutoğlu, "Dik dur eğilme" sloganları üzerine, "Elazığ inşallah hep dik duracağız. Siz böyle ayakta, böyle bir mahşeri bir kalabalıkla bizi karşıladınız ya bu benim 21. mitingim. Emin olun sizin karşınıza çıktığımda bütün yorgunluğumu unuttum. Gözünüzü gördüğümde gözünüzden enerji aldım, gülümseyen yüzünüzden ışık aldık. Kurban olam taşına toprağına Elazığ'ın. İnşallah Türkiye ile birlikte Elazığ'ı da büyüteceğiz, yücelteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ'da 2002'de toplam ihracatın 23 milyon dolar iken, şimdi 250 milyon dolar olduğunu kaydeden Davutoğlu, ihracatın 10 misli arttığını söyledi. Elazığ'da su ürünleri alanında özellikle çok muhteşem işler yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Elazığ bereketlendi, bereketlenecek inşallah" dedi.

HAZAR GÖLÜ, HARPUT'A ÖZEL KÜLTÜR PROJESİ

Hazar Gölü'nü çok sevdiğini, Harput'un dünyanın en güzel en kadim şehri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bütün bu bölgeyi, inşallah özel bir kültür projesiyle Türkiye'nin önemli turizm alanlarından biri haline getireceğiz. Elazığ buraya gelen turistleriyle 5 yıldızlı otellere ev sahipliği yapacak. Elazığ'ı dünya tanıyacak inşallah" görüşünü dile getirdi.

Elazığlılarla ahitleşmek istediğini belirten Davutoğlu, alanda bulunanlara şöyle seslendi:"İmam Efendi'nin, Balak Gazi'nin emanetine sahip çıkacak mıyız? Milli izzet-i onuru koruyacak mıyız? Türkiye'de milli birlik beraberliği koruyacak mıyız? Söz mü? Teröre, millet arasına nifak sokmak isteyenlere dur diyecek miyiz? CHP'ye HDP'ye, MHP'ye, onları arkadan destekleyen paralel çetelere, 'yeter söz ve karar sadece milletindir' diyecek miyiz? Türkiye'yi yüceltecek miyiz? Al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıracak mıyız? Söz mü? Türkiye'yi yüceltirken Elazığ'ı da Türkiye'nin Avrupa'nın ve Asya'nın inşallah en iyi bilinen, en gelişmiş şehirlerinden biri yapacak mıyız? Söz mü?  Bütün bu hedefler için 4 kardeşimizi de birbirinden ayırmadan hep beraber Ankara'ya gönderecek misiniz? İnşallah en az yüzde 75 yapıyor muyuz? Türkiye birincisi olacak mıyız. Söz mü?"

Davutoğlu, alandakilerin "söz" demeleri üzerine, "7 Haziran'a kadar Elazığ'ın her mahallesine gidip gakkoşları AK Parti kervanına davet edecek misiniz? Sandığa sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran akşamı bize 4'de 4 müjdesini verecek misiniz? Allah yar ve yardımcımız olsun. Elazizli, söz vermişse yapar. Allah yolumuzu açık, alnımızı ak eylesin inşallah. Allah razı olsun. Allah'a emanet olun" diyerek konuşmasını tamamladı.

MİTİNGDEN NOTLAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin Elazığ’da, İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. Valilik ziyaretinin ardından, parti otobüsüyle miting alanına gelen Davutoğlu çifti, miting alanında kurulan platformdan, partisinin seçim şarkıları eşliğinde vatandaşları selamladı.

Halkın sevgi gösterisiyle karşılanan Başbakan Davutoğlu,  mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu’nun 40 dakika süren konuşması sık sık, “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle”, “Elazığ Ovası AK Parti’nin Yuvası”, “Elazığ Seninle Gurur Duyuyor” şeklindeki sloganlarla kesildi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Elazığ milletvekili adaylarıyla el ele tutuşarak halkı selamladı.

Davutoğlu, ayrıca platforma aldığı sağır ve dilsiz olduğu belirtilen iki çocukla kısa bir süre işaret diliyle konuştu. Başbakan Davutoğlu, miting alanından ayrılırken de kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanına gitti ve bazılarıyla kucaklaştı.

Miting alanında, “Paralel Dikey Fark Etmez, Gakkoş İhaneti Affetmez”, “Sayın Başbakanım Minnettarız, Karayolları Taşeron İşçileri”, “Evlad-ı Osmanlı, Selçuklu Soyu, Evliyalar Diyarı, Harput’un Ruhu, Abdülhamit Han’ın Bekleyen Ruhu, Aziz Şehre Hoşgeldin Davutoğlu” yazılı pankartlar asıldı.

Mitinge,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

 
Naucodie, Avrupa Günleri’nde konuştu
 
‘Yeni Türkiye için Yeni Anayasa’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ‘Ne aldanan, ne aldatan olacağız’
Erdoğan, “Hayalleri 81 vilayetimize ulaşamayanların aksine biz üç kıta ...
Güllüce, ’Biz Gururlu, Onurlu bir Milletiz’
Güllüce, "Çevre faslı açılmasa da ülkemiz açısından dünya insanlığı için ...
‘Yıllarca ülkenin önünü kestiler’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye için ne zaman hayırlı ...
 
‘Biz bu milletin irfanına güveniyoruz’
Erdoğan, yeni Türkiye'nin karşısına dikilen eski Türkiye anlayışını yıkacaklarını ...
ATAÜNİ Senato’sundan tarihi karar
Atatürk Üniversitesi Senatosu Asılsız Soykırım İddialarını telin etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz, Evlad-ı Fatihanız’
Erdoğan, "Birileri laf yapar biz iş yaparız. Çünkü biz, evlad-ı fatihanız. ...
 
‘Hepimiz Allah'a, vatana kurbanız’
Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın "Size hayranız, ...
Görmez Gençlere seslendi
Görmez, sözlerine ‘Sevgililer sevgilisi Efendimizin Hira’da ‘Oku’ emrini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ben Kuran İle Büyüdüm’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şimdi ana muhalefet partisinin başındaki şahıs ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva