ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
6 Mayıs 2015 Çarşamba - 05:19

‘Hepimiz Allah'a, vatana kurbanız’

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın "Size hayranız, kurbanız" demesi üzerine, "Biz hepinize hayranız, hepimiz Allah'a, vatana kurbanız. Kimse bize kurban değil. Hepimiz Allah'a ve vatana kurbanız" diye yanıt verdi.

‘Hepimiz Allah a, vatana kurbanız’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm Süreci, milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır" dedi.

Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde, platforma eşi Sare Davutoğlu ile çıkan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına, Seyit Hasan Harakani'yi, Sarıkamış şehitlerini ve bütün Karslıları selamlayarak başladı.

Davutoğlu, eşinin zorunlu hizmet görevini yerine getirdiği yıllarda Kars'ta bulunduğunu ve doktorasının bir bölümünü burada yazdığını, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde ve Başbakanlığı sırasında da kenti ziyaret ettiğini anlattı.

DAVUTOĞLU KARS’TAYDI

Kars'ın "İlk şeref madalyalı şehir" unvanı aldığını belirten Davutoğlu, "Kars istiklal demektir, bağımsızlık demektir" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Kars'ın, Türkçe yer isimlerinde Anadolu'daki ilk ismi aldığını ifade ederek, Türkistan'da ve Ural'da Kars ismini taşıyan göller ile Anadolu'da köyler bulunduğunu söyledi.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK SEMBOLÜ

Davutoğlu, milli birlik ve beraberliğin sembolü olan kente ilişkin, "Biz Kars'a baktığımızda Doğu'dan yükselen güneşi görürüz. Edirne'ye doğru gidecek olan güneş Kars'tan doğar. Kars, Asya'nın derinliğini, Avrupa'nın ufuklarını ortaya koyar" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın "Size hayranız, kurbanız" demesi üzerine, "Biz hepinize hayranız, hepimiz Allah'a, vatana kurbanız. Kimse bize kurban değil. Hepimiz Allah'a ve vatana kurbanız" diye yanıt verdi.

 Davutoğlu, Karslıların milli birlik ve beraberliğin değerini çok iyi bildiğini belirterek, "İşgal dönemlerinde direnmiştir Kars. Sarıkamış dağlarında Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Boşnak, Arnavut, Çerkez, Çeçen, Arap hep beraber şehadete yürüdüler. Bizim hareketimiz, AK Parti hareketi, özünü, ruhunu, Seyit Hasan Harakani'den, inancını, dava aşkını şehadete giden Sarıkamış şehitlerinden, gelecek perspektifini Kars'ta doğan Anadolu güneşinden alır" diye konuştu.

"CAN AZERBAYCAN' BAĞRIMIZA BASIYORUZ"

 Davutoğlu, Kars'a gelip siyaset yapanların bir kısmının Türklere, Azerilere, bir kısmının Kürtlere, bir kısmının Terekemelere, AK Parti'nin ise bütün millete seslendiğini, çünkü Çanakkale ve Sarıkamış ruhunu taşıdığını ifade etti.

"Fitne ve fesada karşı milli iradeyi dimdik ayakta tutacak mıyız? Buraya gelip herhangi bir şekilde ayrımcılık yapanlara karşı, bu millet tek yürektir diyecek miyiz? Bu tek yüreği AK Parti temsil ediyor diyecek miyiz?" diye soran Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz dedik ki gözümüzün, ufkumuzun derinliği Asya'dadır. Can Azerbaycan, bizim kardeş, iki devlet, bir millet dediğimiz millettir. Kars'tan tüm Kafkasya'ya, hususen Azerbaycan'a, Hazar'a sesleniyorum, Kars ve Türkiye, bu Asya derinliğini hiçbir zaman unutmayacak. Bunun için Türk Dünyası Konseyi'ni kurduk. Asya'da alabildiğince ufkumuzu genişlettik. Azerbaycan ile büyük projelere imza atıyoruz. Can Azerbaycan'ı bağrımıza basıyoruz. TANAP Projesi ile Azerbaycan'ın doğalgazını alıyoruz. Anadolu topraklarından Avrupa'ya götürüyoruz. Bakü'yü, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile Avrupa'ya bağlıyoruz. Kars, Iğdır, Nahcıvan ile Azerbaycan'ın iki yakasını da bir araya getiriyoruz. Biz bu birliği, beraberliği her zaman Kars merkezli olarak, Kafkasya'da sürdüreceğiz. Kimse engel olamayacak."

Başbakan Davutoğlu, miting alanındaki vatandaşlara, "Kars'ı bir ayağıyla Hazar'a, bir ayağıyla Karadeniz'e, bir ayağıyla Mezapotamya'ya, diğer ayağıyla Akdeniz'e bağlamaya var mısınız?" diye seslendi. Davutoğlu, "Evet" yanıtını alması üzerine, "İşte Karslı'nın vizyonu budur, Karslı yerinde durmaz" dedi.

Davutoğlu, vatandaşlara şöyle seslendi: "Aynı şekilde, biz niye Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'ni, Çözüm Süreci'ni başlattık? Çünkü birileri geldi, bu topraklarda dedi ki 'Kürt ayrıdır, Türk ayrıdır, Kürt ayrıdır, Azeri ayrıdır.' Biz de onlara dedik ki Sarıkamış'a yürüyenlerin torunları birdir, diridir. Bütün bu fitne odaklarına karşı kardeşliğimizi koruyacak mıyız? İşte Çözüm Süreci budur. 'Çözüm Süreci ne olacak?' diyorlar. Çözüm Süreci millete mal olmuş. Çözüm Süreci, milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Bir taraftan, Türkiye Cumhuriyeti içindeki 78 milyon kardeşimizi bir ve beraber kılacağız, diğer taraftan da Orta Asya'ya doğru Azeri kardeşlerimizle, Kuzey Irak'a doğru Kürt kardeşlerimizle, Suriye'ye doğru Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimizle buluşacağız. Bu büyük buluşmaya var mısınız? Kafkasya'daki engelleri kaldırmaya var mısınız? Ortadoğu'yu, Fırat'ı, Dicle'yi kardeş kılmaya var mısınız?''

GELİN MUHASEBE YAPALIM

Birilerinin Kars'a gelerek,  milliyetçilik ve milli söylem üzerine konuşabileceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:''Konuşabilirler. Gelin bir muhasebe yapalım Karslılar. 2002 Türkiye'si nasıl bir Türkiye idi? Sarıkamış'ın o yiğit varisleri, o onurla şehadete yürüyenlerin torunları, 2002 Türkiye'si'nden memnun muydunuz? IMF'ye muhtaç olan Türkiye'den memnun muydunuz? Bırak, Orta Asya, Ortadoğuyla kucaklaşmayı, kendine derman olamayan Türkiye'den memnun muydunuz? Sayın Bahçeli, o zaman o koalisyonun başbakan yardımcısıydı. Yuhalamayın, hep söylüyorum. AK Parti hareketi, edep hareketidir, haya, ahlak, erdem, irfan hareketidir. Herkese ahlakı biz öğretiriz. Güzel oldu. Osmaniye'de ben Bahçeli'yi yuhalatmayınca, Kılıçdaroğlu da dün Ardahan'da örnek almış. İyidir, liderlerin birbirine saygı göstermesi iyidir."

Vatandaşların "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet" şeklindeki sloganlarına karşılık Davutoğlu da "Vatan da millet de bize emanettir. Biz nefes alıp verdikçe bu vatanın bu bayrağın onurunu korumak için gece gündüz çalışmaya ahdetmişiz'' yanıtını verdi.

KARS LOJİSTİKTE MERKEZ ÜSSÜ OLACAK

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdiki organize sanayi bölgesinin yakınlarında inşallah lojistik merkez üssünü kuracağız. Kars, Hazar'la Karadeniz, Asya'yla Avrupa, Kafkaslar ile Akdeniz arasında merkez üssü olacak inşallah" dedi.

Davutoğlu Kars mitinginde, CHP ve MHP'nin aynı dili kullandığını söyledi.

CHP'nin "İmam hatiplerin orta kısmını eskisi gibi kapatacağım" dediğini aktaran Davutoğlu, "Kapatabilir mi? İkisi de herkesin saygı duyduğu Diyanet'imizi kendilerine dert etmişler. Demirtaş da 'kaldıracağız' diyor. İzin verir misiniz bu adamların dinimizle Diyanet'imizle oynamasına?" diye konuştu.

TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR, AYRIM YAPAN KALLEŞTİR

Kalabalığın "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" tezahüratı üzerine Davutoğlu, şunları söyledi: "Buraya gelip de birileri diyecek ki 'bize, kendinize oy verin'. Kürtlerle Türkleri ayırarak, Kürtlerle Azerileri ayırarak. İzin verir misiniz? Bu kardeşliği bozmak isteyenlere fırsat verir misiniz? Allah'ın ve tarihin kardeş kıldıklarını ayırt etmek isteyenlere fırsat verir misiniz? Duysunlar ve bilsinler Kars'tan onlara ekmek yok. Kars 'milli birlik ve beraberlik' diyor, 'Sarıkamış ruhu' diyor. Üçte üç diyor."

CHP'yi "Türk Baas'ı", HDP'yi de "Kürt Baas'ı" olarak tanımlayan Davutoğlu, ikisinin de amacının milletin dini ve manevi değerlerini yıkmak, İslam yerine başka kimliklerin ortaya çıkmasını sağlamaya çalışmak olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Sultan Alparslan'ın ordusunda Kürtler Türkler beraberdi. Selahattin Eyyubi'nin Kudüs'e yürüyen ordusunda, Türkler, Kürtler, Araplar beraberdi. Bu ayrıma karşı AK Parti'deki büyük birleşmeyi desteklemeye var mısınız?" dedi.

"MUSLUKLARDAN KAN AKAN PANOLAR ASIYORLAR"

Kürt ve Türklerin temsil hakkının sadece AK Parti'de olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Tercih yapmaları lazım. HDP'liler, batıya gidiyorlar, 'barış, demokrasi' diyorlar. Doğuya geliyorlar, musluklardan kan akan panolar asıyorlar. Ağrı'da vatandaşlarımızı tehdit ediyorlar" diye konuştu.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "one minute" çıkışından sonra birçok mihrak ve çetenin harekete geçtiğini belirterek, şöyle devam etti: "Paralel çete eşliğinde HDP, CHP el ele, perde gerisinden işbirliği yapıyor. Arkasında da belli bir medya var. Bu koalisyon içinde hedefleri, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek. Hayal görüyorlar. Milletin verdiği iktidarı, millet verdiği sürece sonuna kadar kullanırız. Daha ötesini söyleyeyim, şimdi bu çete, bu mihrak Mavi Marmara'da vatandaşlarımız şehit edildiğinde, Pensilvanya'daki zat 'İsrail otoritesinden izin alınsaydı' diyor. Yazın bunu bir kenara. Şimdiyse halkın seçtiği milli hükümete karşı her türlü isyanı, karalamayı teşvik ediyorlar. Buna izin verir misiniz? Paraleli yazdık bir kenara. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki 'neden bizim İsrail'de büyükelçimiz yok' diyor. Bilmiyor mu, bizim 9 kardeşimizi, vatandaşımızı şehit edenlerle bizim dost olmamız mümkün mü? Filistin'i, Gazze'yi kana boğanlarla biz dost olabilir miyiz Kılıçdaroğlu? Sen olabilirsin de, biz olmayız. Öbür tarafta Demirtaş da 'Kudüs Yahudilerindir' dedi. Üçü bir yerde anlaşıyor. Bunlar İsrail ağzıyla konuşuyor. Biz ise milletin diliyle konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz"

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR YÜKSELİŞİN EŞİĞİNDE"

Başbakan Davutoğlu, seçim sonuçları ne olursa olsun Çözüm Süreci'ne devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Türkiye büyük bir yükselişin eşiğindedir. Hep beraber 78 milyon eşliğinde bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Türkiye ile Kars da yükselmeye, bu coğrafyanın merkez şehri olmaya adaydır. Kars'ın en önemli sektörü tarım ve hayvancılık, tarım ve hayvancılıkta şu anda Avrupa'nın en büyük üreticisi. 23 milyardan aldık tarım üretimini, 61 milyar dolara çıkardık."

Göreve geldiklerinden bu yana tarım desteklerini artırdıklarını, daha da artıracaklarını söyleyen Davutoğlu, "Biz iktidara geldiğimizde çiftçilerimiz, yüzde 59 ile borçlanıyordu. Şimdiyse faizsiz, sıfır faizle kredi veriyoruz. Hayvancılık alanında 2010'dan beri sıfır faizle kredi veriyoruz. Mazot çerçevesinde çiftçimize verdiğimiz toplam destek 5 milyar TL" diye konuştu.

"BARIŞ İÇİNDE YÜKSELEN BİR KARS GÖRECEĞİZ"

Davutoğlu, Kars ve çevresinde de hayvancılık alanında hamleler yapıldığını anımsatarak, iktidara geldikten sonra süt ve et üretimindeki artışa dikkati çekti.

Tarım ve hayvancılığa verilen desteği bundan sonra da  artıracaklarını belirten Davutoğlu, "İnşallah bu Kars'ın meraları, yaylaları daha da bereketlenecek. Barış içinde yükselen bir Kars göreceğiz önümüzdeki dönemde" dedi.

İktidara geldiklerinde Kars'taki ambulans sayısının 2 olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şimdi ise ambulans sayısının 30'a yükseldiğini ve bunların 6'sının kar paletli ambulans olduğunu olduğunu anlattı. Davutoğlu, "Karslılar bundan sonra hiçbir hastanız yolda, sokakta, bayırda, dağda kalmayacak inşallah. Bu yükselen Türkiye'nin ayak sesleridir" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, bütün Avrasya'yı birleştiren projelerde Kars'ı merkez üssü yaptıklarını dile getirerek, İpekyolunun merkezi Kars'ın demiryollarının da merkezi olacağını ifade etti. Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bir müjde daha. Hepinizin beklediği bir müjde. İnşallah bu çerçevede bu yollarla, bu tren yoluyla, demiryoluyla, havaalanıyla Kars'ta en büyük lojistik merkezlerden birini kurmaya kararlıyız. Bu çerçevede şimdiki organize sanayi bölgesinin yakınlarında inşallah lojistik merkez üssünü kuracağız. Kars, Hazar'la Karadeniz, Asya'yla Avrupa, Kafkaslar ile Akdeniz arasında merkez üssü olacak inşallah."

Kars'a yapılan yatırımları anlatan Davutoğlu, Kars'ın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar çözdüklerini, Digor ve Kağızman barajlarının yapıldığını aktardı.

Başbakan Davutoğlu, Sarıkamış'a ve Kars'ın bütün tarihi mekanlarına büyük bir milli park yapacaklarını, Sarıkamış'ın, Çanakkale gibi en önemli tarihi mekanlardan biri haline getirileceğini kaydetti.

DAP EYLEM PLANI

Doğu Anadolu Projesi kapsamında, Sivas'tan, Erzincan, Erzurum ve Kars'a kadar kış sporları koridoru oluşturduklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Kültür şehri Kars'a, şehitler diyarı Kars'a, inşallah hem Türkiye'nin her bir köşesinden, hem de bütün dünyadan insanlar akın akın gelecekler. Harakani hazretlerinde manevi irfanımızı görecekler, Sarıkamış'a gidip destanımızı görecekler. Allahüekber dağlarında ve Kars'ın dağlarında dünyanın en güzel yaylalarını görecekler. Ama en önemlisi ne biliyor musunuz? Dünya güzeli, yiğit insanların diyarı Kars'ta gönlü geniş, misafirperver, Allah dostu, millet dostu Karslıları görecekler. Allah Kars'ı ve Karslıları aziz eylesin."

 

Muhalefet liderlerine seslendiğini belirten Davutoğlu, "Gelsinler, Kars'tan irfan, hikmet dersi alsınlar. Kars'tan aşk, muhabbet dersi alsınlar. Karalamayı, tahkir etmeyi değil, irfanla çağırmayı öğrensinler" dedi.Karslıların kendisine verdiği "Kars oğlu Davutoğlu" unvanını hep koruyacağını dile getiren Davutoğlu, Karslılardan seçimlerde destan yazmalarını, demokrasi dersi vermelerini istedi.

Notlar

Ardahan'dan helikopterle Kars'a gelen Davutoğlu'na yolculuğu sırasında TSK'ya ait iki helikopter eşlik etti.

Helikopterin indiği Kars Havaalanı'ndan miting alanına seçim otobüsüyle gelen Davutoğlu'na yolculuğu sırasında vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Pankart ve bayraklarla donatılan meydanda bulunan vatandaşlar, Türk bayrağı ile AK Parti flamalarıyla miting boyunca tezahüratlarda bulundu.

Mitingde, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Kars milletvekilleri, bazı milletvekili adayları ve teşkilat yöneticileri de hazır bulundu. Davutoğlu, valilik ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

 
Ortaklık Kültürü Bölge ekonomi gündeminde
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz, Evlad-ı Fatihanız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez Gençlere seslendi
Görmez, sözlerine ‘Sevgililer sevgilisi Efendimizin Hira’da ‘Oku’ emrini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ben Kuran İle Büyüdüm’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şimdi ana muhalefet partisinin başındaki şahıs ...
Davutoğlu Erzurum Coşkusu’nu vurguladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘. Erzurum mitinginden başlamak üzere bırakın ...
 
'Gençlere güvendik'
Davutoğlu, şunları kaydetti:''Biz gençlere güvendik, gençleri istismar ...
Bu millet Kabe’nin neresi olduğunu gösterecek
Türk halkının Kabe'nin neresi olduğunu gayet iyi bildiğini vurgulayan ...
‘Bunların dinle hiç bir işi yok..!’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birilerinin “Biz gelince Diyanet İşleri ...
 
‘Bu millet Seninle gurur duyuyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan,'Eğer bu kubbede hoş bir seda bırakmışsak ne mutlu ...
Davutoğlu: ‘Ovit: Barış Tüneli’
"Yıllarca sürünen" Karadeniz sahil yolunu partisinin yaptığını belirten ...
'Hainlere izin vermeyeceğiz'
“Türkiye bizim vatanımız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyiyle bu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva