ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
7 Mayıs 2015 Perşembe - 05:29

‘Biz bu milletin irfanına güveniyoruz’

Erdoğan, yeni Türkiye'nin karşısına dikilen eski Türkiye anlayışını yıkacaklarını belirterek, “Bu millet biliyor ki seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor. Biz bu milletin evelallah irfanına, basiretine, ferasetine her zaman güvendik, güveniyoruz” dedi.

‘Biz bu milletin irfanına güveniyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eski Türkiye koalisyonunun önünde ana muhalefet var, arkasında da iki tane örgüt. Biri bölücü örgüt, ötekisi paralel örgüt. Aralarında iş bölümü yapmışlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da toplu açılış töreninde halka hitap etti. "Değerli kardeşlerim tabi onların yapamadığı işi, Türkiye’nin önüne yeni bir vizyon koyma görevini üstlenmek zorunda kaldık" diyen Erdoğan, "Şimdi bunun için ne diyorum yeni Türkiye diyorum, bunun için yeni anayasa diyorum, bunun için başkanlık sistemi diyorum. Şimdi ben buradan tüm Tekirdağlı kardeşlerime soruyorum. Tekirdağ yeni Türkiye’ye hazır mı? Tekirdağ yeni anayasayı istiyor mu? Tekirdağ başkanlık sistemini destekliyor mu? Maşallah. Ne Tekirdağ bizden vazgeçer ne biz Tekirdağ’dan vazgeçeriz. Biz Tekirdağ’a Tekirdağlı’lara meftumuz. Biz bu millete meftumuz. Biz bu milletin dertlisiyiz. Kardeşlerim bu sevginin önünde kimse duramaz. Tekirdağ bu işe tamam diyorsa yeni Türkiye’nin yolu açıktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın" dedi.

"BİRİ BÖLÜCÜ ÖRGÜT ÖTEKİSİ PARALEL ÖRGÜT"

"Değerli kardeşlerim eski Türkiye koalisyonu dediniz. Şimdi bunu biraz açmamız lazım. Bu koalisyonun önünde ana muhalefet var. Arkasında da iki tane örgüt. Biri bölücü örgüt ötekisi paralel örgüt" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aralarında iş bölümü yapmışlar. Biri batıdaki, güneydeki vatandaşlarımızı hayat biçimleri üzerinden istismar ediyor, oylarına ipotek koymaya çalışıyor. Öteki de doğrudaki güneydoğudaki vatandaşlarımızı tehditle, baskıyla, sindirmeyle kendine oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de bunlara hem akıl hocalığı yapıyor hem de lojistik destek sağlıyor. Bir yanda Pensilvanya bir yanda Kandil maalesef önlerinde de ana muhalefet. Bu koalisyondan Türkiye’nin hayrına, milletimizin hayrına, Tekirdağ’ın hayrına bir şey çıkması mümkün mü? Vaatleri ne? 8 yıllık kesintisiz eğitimi geri getirmek. Ne diyor muhalefetin başı? 1+8+4. Bu ne demek biliyor musunuz? Meslek liselerinin, imam hatiplerin orta kısmını tekrar kapatmak demek. Şimdi Kayseri’de sıkıştı. Ben böyle demedim dedi. Ya biz seni zaten tanıyoruz, akşam başka konuşursun sabah başka konuşursun."

"MESELE İMAM, MÜEZZİN MESELESİ DEĞİL"

Meselenin imam, müezzin meselesi olmadığını belirten Erdoğan, "Kardeşlerim bunlar biliyorsunuz orta kısmı kapattılar ve imam hatiplerin öğrenci sayısı 600 binden 60 bine düştü. Şimdi ne oldu? Açılınca imam hatiplerin orta kısımları, üniversitelere giriş serbest hale gelince, kotalar, katsayı bunların hepsi kalkınca şimdi nereye çıktı, 1 milyona çıktı. Bu bunları rahatsız ediyor. Sen benim eğitim öğretim özgürlüğüme neden müdahale ediyorsun? Ben çocuğumu nereye istersem oraya gönderirim. Öyle mi? Buna senin karışmaya hakkın yok. Verdiği cevap ne? Türkiye’nin bu kadar imama ihtiyacı yok. Ya mesele imam, müezzin meselesi değil. Mesele, istiyor ki anne baba benim evladım imam hatip okuluna giderse meslek dersleri ile her şeyiyle hem Kur’an’ı Kerim’i öğrensin, hem sevgili peygamberimizin hayatını öğrensin, fıkıh öğrensin, hadis öğrensin bunun yanında da fizik, kimya, matematik, edebiyat, Türkçe bütün bunları da öğrensin. Ve ondan sonra da istediği üniversiteye imtihanını kazanabiliyorsa gitsin. Bundan neden rahatsız oluyorsun? Evet hazmedemiyorlar. Sıkıntı burada" ifadelerini kaydetti.

Çeşitlendirmenin eğitimde ve ülkede bir zenginlik olduğunu söyleyen Erdoğan, "Meslek liseleri bir zenginliktir ve biz bakın geldiğimizden bu yana düz liselerde ciddi anlamda Anadolu liselerini, fen liselerini hep artırmaya gayret ettik. Niye, kaliteyi artıralım diye. Bugün Avrupa’da, batıda meslek liselerinin oranı yüzde 60-70 arasındadır. Düz liseler yüzde 30. Ama bunlar hiçbir zaman eski Türkiye’de konuşulmadı. Ve biz geldiğimiz günden bu yana 400 bin derslik yaptık. Kitap bulamıyorduk kitap eski Türkiye’de bunlar yoktu. Biz ders kitabı bulamazdık. Tezhip kağıtları ile okumaya çalıştık. Biz oralardan geldik. Ama şimdi her eğitim öğretim yılının başında sıraların üzerine birinci hamur külçe kağıttan kitaplarımızı koyuyoruz, yavrularımızın böyle bir sıkıntısı olmasın diye. Bunları yaptık, niye, eğitim bizim öncelikli problemimizdi. Aynı şekilde kredi, burs verdik. Hala veriyoruz" dedi.

"DİYANETİ KAPATACAĞIZ DİYOR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştiren Erdoğan, "Bak şimdi bir de bir şey daha konuşmaya başladı bu malum terör örgütünün arkasında olduğu parti. Ne diyor, diyaneti kapatacağız diyor. Başka bir şey daha söylüyor biz burada olduğumuz sürece diyor şahsımla alakalı bu ülkede başkan olamaz diyor. Ya ben bir sistemi konuşuyorum, ben şahsımı konuşmuyorum ki. Sizler zaten cumhurbaşkanlığı seçiminde de muhalefetteki partiler de Çankaya’nın o dik yokuşlarında yorulur kalır, oraya çıkamaz diyordunuz. Sonra ne oldu? Millet bizi oraya gönderdi bu arada da Beş Tepe bitmiş oldu. Hayırlı uğurlu olsun dedik. Başbakanımızı Çankaya’ya biz de Beş Tepe’ye gittik. Ama onu da hazmedemediler" dedi.

"50 MİLYAR DİYORSUN, BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU?"

"Dediler ki kaynak nerede diye soruyorlar ana muhalefetin başındaki zata. Kaynak saray diyor. Çıkarıyor rakamı 50 milyar dolar" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ee, sarayın maliyeti ne, ben biraz da şöyle üst tonda atayım: 1 milyar dolar olsun saray. E şimdi kardeşim şimdi saray oldu bitti. Sen şimdi her yıl bu sarayları nerede bulacaksın? 50 milyar diyorsun, böyle saçmalık olur mu? Biz yatırım yapıyoruz, yatırım ve bu yatırım anlık değil kalıcı yatırım. Az önce belediye başkanını ziyaret ederken yeni belediye başkanlık binasının yapılacağını söyledi. Bu bir müjdedir. Biz buna kalkıp da niye yapıyorsun diyebilir miyiz? Aslan yattığı yerden belli olur. Bunu böyle bilin. Bunlar şahsa değil. Bugün Kadir Bey var yarın başkası olabilir. Bugün Erdoğan var yarın başkası olabilir, biz faniyiz. Biz gelip geçiciyiz. Kalıcı olan sadece Allah’tır, bunu böyle bilmemiz lazım. Ve şu ifadeyi kullanıyor, ne diyor bak bu da çok enteresan, bizim Kabe’miz Taksim’dir diyor bir tanesi. Hani terör örgütünün arkasında olduğu parti var ya. Onları Kabe’si Taksim’miş. Şu hale bak. Değerli kardeşlerim çok enteresan bunları geçmişte CHP söylüyordu. Nasıl söylüyordu. Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter diyordu. Şimdi bu da aynısını söylüyor, Kabe Arap’ın olsun bize Taksim yeter diyor. Al birini vur öbürüne."

"SAYIN KILIÇDAROĞLU ÖNCE İSTİSMAR KELİMESİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ÖĞREN"

"Şimdi çıkmış Sayın Kılıçdaroğlu şunu söylüyor Kayseri’de. Ne diyor biliyor musunuz? Ben Kenan Evren gibi Kur’an’ı Kerim’i istismar ediyormuşum" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunu da neye dayanarak söylüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’mız Kürtçe Kur’an meali yayınladı. Ben de güney doğuda o Kürtçe Kur’an mealini gösterdim. Bunu diyor ki istismar. Ve ben burada Diyanet İşleri Başkanlığı’mızı övüyorum. Sadece Kürtçe değil her farklı dilde Kur’an meali yayınlaması aslında Diyanet’in bir başarısıdır. Fakat istismar diyor. Sayın Kılıçdaroğlu önce istismar kelimesinin ne anlama geldiğini öğren. İstismar yaşamadığınız halde bir şeyi yaşar gibi görünmektir. Ben hamdolsun Kur’an’la büyüdüm, Kur’an’la bugüne geldim ve Kur’an’la yaşıyorum. Ama senin ne tür bir yaşam içinde olduğunu bilemem. Ve bu gün de bir tane gazete maalesef bu noktadan hareketle bunu bir mezhep mensuplarına karşı bir tavır olarak, saygısızlık olarak o mealde bir şeyler söylemiş. Değerli kardeşlerim bunları işi gücü bu. Acaba bir yerden ne çıkartabiliriz. Ben şimdi buradan söylüyorum. Biz bu noktada eğer samimiysek, dürüstsek ha gelelim Kur’an üzerinde böyle bir telaşa girmeye gerek yok Kılıçdaroğlu, sen de gel buna buna sahip çık saygılı ol. İstismarını yapma, istismarını yaparsa sen yaparsın, biz yapmayız, biz yaşarız Değerli kardeşlerim öteki vaatlerini zaten ciddiye almıyorum. Yalnız şunu söylüyorum; bekara karı boşamak kolay misali bol keseden atıyorlar."

"SÖYLEDİKLERİM DE YAPTIKLARIM DA ORTADA"

Türkiye'yi eski günlerine döndürmek için ittifak kurduklarını dile getiren Erdoğan, "Bugüne kadar milletimizin hayrı için bir araya gelmemiş olanlar şimdi can ciğer kuzu sarması olmuşlar. Türkiye’yi eski günlerine döndürmek için ittifak kurmuşlar. Türkiye’nin milli gelirini 800 milyar dolardan daha yukarı taşımak için bir projeleri var mı? Yok. Tekirdağlı kardeşimin refah seviyesini yükseltmek için bir projeleri var mı? Demokrasiyi geliştirmek, hak ve özgürlükleri geliştirmek için bir projeleri var mı? Bunların yerine ne var bolca hakaret var bolca tehdit var bolca sağa sola göz kırpmak var. Kardeşlerim bunlar daha dün yolda birbirlerini görse selam vermezdi. Ama şimdi bakıyorsunuz yoldaş olmuşlar gidiyorlar. Ama bu yol yol değil. Benim milletim bu oyuna gelmez. Tekirdağ bu oyuna gelmez. Yeni Türkiye’nin karşısına dikilen bütün engelleri ben inanıyorum ki hep birlikte aşacağız. Bunu aşmamak için de hiçbir sebep yok. 40 yıldır siyasetin içinde olan bir kardeşinizim. Bilhassa 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimden bu yana hep kamuoyunun gözü önünde oldum. Bu ülkede 12 yıl başbakanlık yaptım. Söylediklerim de yaptıklarım da ortada. Ben Tekirdağ’da ne diyorsam Van’da da aynısını diyorum. Trabzon’da hangi dili kullanıyorsam Mersin’de de o dili kullanıyorum. Gönlümüzde ne varsa dilimizde de o var" şeklinde konuştu.

ESKİ TÜRKİYE ANLAYIŞINI AŞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye'nin karşısına dikilen eski Türkiye anlayışını yıkacaklarını belirterek, “Bu millet biliyor ki seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor. Kendi geleceği ile birlikte evlatlarının geleceğini de emanet ediyor. Biz bu milletin evelallah irfanına, basiretine, ferasetine her zaman güvendik, güveniyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da halka hitap etti. Valilik önünde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah yeni Türkiye’nin karşısına dikilen bu eski Türkiye anlayışını aşacağız. Bir defa şunu çok iyi bilmemiz lazım. Cumartesi, Pazar dolaştığım bu yerlerde Diyarbakır’da Batman’da Siirt’te Mardin’de Pazar günü İstanbul’da Rizeli kardeşlerimle bir araya geldim. Hepsine de aynı şeyi söyledim. Bugün de Tekirdağ’da yine aynı şeyi söylüyorum. Tek millet dedim, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Muhalefet partilerinin liderlerinden böyle bir samimiyeti duydunuz mu, gördünüz mü? Bakın biz hep birlikte buradan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. Şimdi ben buradan Kürt kardeşlerime de sesleniyorum. Ey benim Kürt kardeşim. Bakın bunların toplantılarında bir tane Türk bayrağı göremezsin. Çünkü bunlar bayrağımızın karşısında ki ihanet şebekeleridir. Bu kadar açık konuşuyorum. Aynı şeyi maalesef ana muhalefetin Hakkari ziyaretinde de görmüştük biliyorsunuz. Buralarda dik durmaya mecburuz. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" ifadelerini kaydetti.

"BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN GÜDÜMÜNDEKİ PARTİ BATIDA DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK HAVARİSİ KESİLİYOR, BÖLGEDE İSE SİLAHLA TEHDİT EDİYOR"

"Bölücü örgütün güdümündeki parti batıda demokrasi ve özgürlük havarisi kesiliyor, bölgede ise silahla tehdit ediyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte Van’da bilboardlarda olanları gazetelerde gördünüz değil mi? Onların belediyelerinin musluklarından kan akıyor kan. Ama hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor, bereket akıyor. O Van ki Van’ın suyunu belediye getirmedi. Başbakanım, Devlet Su İşleri’ne talimat verdi. Van’a suyu o zaman ben getirdim. Aynı şeyi Van depreminde de yaptılar, kayboldular ortadan. Biz Van depreminden sonra bir buçuk yılda hamdolsun Van’ı bugünkü haline getirdik. Ve her şeyiyle şu anda farklı bir Van var. Fakat biz durmadan yılmadan bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu, gaspı yapıp sonra da haram yemedik diye suç bastırmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Bu millet 1940’ların tek parti zulmüne boyun eğmedi. Bu millet 1960 cuntacılarının, 1980 darbecilerinin zulmüne eyvallah etmedi, bu millet 28 Şubat’çıların tehditlerine dönüp bakmadı, aynı şekilde bu millet çift anahtar gösterenlere, onlar ne veriyorsa benden 5 fazlası diyenlere, pop müzik starı edasıyla meydanlara dolaşanlara da itibar etmedi. Çünkü bu millet biliyor ki seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor. Kendi geleceği ile birlikte evlatlarının geleceğini de emanet ediyor. Biz bu milletin evelallah irfanına, basiretine, ferasetine her zaman güvendik, güveniyoruz. Geçtiğimiz 12 yılda bu badireleri hamdolsun aşmasını bildik. 7 Haziran seçimlerinde de bu milletin yine ferasetini göstereceğine yürekten inanıyorum. Milletimizin tercihinin, Tekirdağ’ın tercihinin yeni Türkiye’den yana olacağına yürekten inanıyorum. Kardeşlerim tabi ki tüm bunları yaparken birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı bozmayacağız. Şimdi hep birlikte sizden bir şey istiyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Birbirimizi yaratandan ötürü seveceğiz" dedi.

 
TKDK muhtarları bilgilendirdi
 
‘Yıllarca ülkenin önünü kestiler’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ Senato’sundan tarihi karar
Atatürk Üniversitesi Senatosu Asılsız Soykırım İddialarını telin etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz, Evlad-ı Fatihanız’
Erdoğan, "Birileri laf yapar biz iş yaparız. Çünkü biz, evlad-ı fatihanız. ...
‘Hepimiz Allah'a, vatana kurbanız’
Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın "Size hayranız, ...
 
Görmez Gençlere seslendi
Görmez, sözlerine ‘Sevgililer sevgilisi Efendimizin Hira’da ‘Oku’ emrini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ben Kuran İle Büyüdüm’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şimdi ana muhalefet partisinin başındaki şahıs ...
Davutoğlu Erzurum Coşkusu’nu vurguladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘. Erzurum mitinginden başlamak üzere bırakın ...
 
'Gençlere güvendik'
Davutoğlu, şunları kaydetti:''Biz gençlere güvendik, gençleri istismar ...
Bu millet Kabe’nin neresi olduğunu gösterecek
Türk halkının Kabe'nin neresi olduğunu gayet iyi bildiğini vurgulayan ...
‘Bunların dinle hiç bir işi yok..!’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birilerinin “Biz gelince Diyanet İşleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva