ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
8 Mayıs 2015 Cuma - 18:49

Naucodie, Avrupa Günleri’nde konuştu

AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Francoise Naucodie, 'AB her şeyden önce bir yolculuktur. Önemli olan bu yolda birlikte yürümektir” diye konuştu.'

Naucodie, Avrupa Günleri’nde konuştu

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü Kutlamaları sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen ve Avrupa Birliği (AB) -Türkiye ilişkilerini konu alan panel, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) B2 Amfisi’nde gerçekleştirildi. ETSO AB Bilgi Merkezi’nin, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Küresel Gelişim ve Etkileşim Topluluğu işbirliğiyle düzenlendiği panele, Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Francoise Naucodie, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, İİBF Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

SUNUMLAR

Panel öncesi sırasıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İİBF Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ve AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Francoise Naucodie birer konuşma yaptı.

AÇILIŞI DEMİR YAPTI

Panel açılışında konuşan ETSO Başkan Vekili Şevket Demir, Türkiye’nin, Avrupa Birliği sürecinde son yıllarda, sosyal refahın ve gelişmişliğin artırılması, demokrasinin güçlendirilmesi amacıyla birçok reform yaptığını belirterek, “Bu yenilikler ve düzenlemeler yapılırken kamuoyunun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Bu noktada, ülke genelinde 20’den fazla merkezde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezleri çok önemli bir misyon yüklenmiş durumda… Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de AB Bilgi Merkezi’ne bünyemizde yer verdik ve çalışmalarını her alanda destekledik. AB Bilgi Merkezimiz faaliyetine başladığı günden bugüne kadar sorumluluk alanında kamuoyunun AB konusunda bilgilenmesi amacıyla birçok etkinlik düzenledi. Emeği geçenlere, destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AB MÜZAKERELERİ

AB ile Türkiye arasındaki üyelik müzakerelerinin aksamadan devam etmesi gerektiğini ve mevcut engellerin aşılmasına yönelik bir kararlılığın ortaya konması gerektiği vurgulayan Demir şunları söyledi; “AB ile müzakerelerimiz engellere maruz kalsa da, AB mevzuatına uyum süreci, halkımızın refahı ve yaşam standartlarını yükseltmeye öncelik veren bir anlayışla devam etmelidir. Ayrıca, AB 2020 Stratejisi kapsamına giren “girişimcilik”, “eğitim”, “dijital gündem”, “kadın hakları”, “AR-GE” ve “temiz enerji teknolojileri” gibi alanlarda Türkiye önde gelen bir Avrupalı ülke olma hedefi ile kapsamlı atılımları gerçekleştirmelidir. Sonuç olarak, AB üyeliğinin Türkiye’nin vazgeçilmez hedefi olmayı sürdürmesi gerektiğine inanıyor ve üyelik kriterleri için zorunlu olan reform sürecinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğinin bir kez daha altını çiziyoruz.

NAUCODİE’NİN DEĞERLENDİRMESİ

Panelde daha sonra konuşan Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ve Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde reformları sürdürmesini ve kararlılıktan vazgeçmemesini istediler. Programın açılış bölümünde son konuşmayı AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Francoise Naucodie yaptı. Konuşmasında, Avrupa Birliği’nin kuruluş amacını anlatan Müsteşarı Naucodie, ikinci dünya savaşında yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için birliğin temellerinin atıldığını belirterek, “Avrupa Birliği aslında bir gelecek projesidir. O yüzden burada gençlere seslenmek istiyorum. AB farklılıkları bünyesinde barındırıyor. Daha önceleri içimizde sık yaşanan kimlik tartışması artık gerilerde kaldı. AB’nin sahip olduğu başka bir kavram da hoşgörü ve saygıdır. AB her şeyden önce bir yolculuktur. Önemli olan bu yolda birlikte yürümektir” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelde, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü Uzmanı Mustafa Kemal Dağdelen, “Türkiye’nin Avrupa Birliği Üyelik Sürecinde Kamu Diplomasisinin Önemi” ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uzmanı Serdar Gürüzümcü, “Türkiye - Avrupa Birliği İlişkilerinde Enerji Faktörü” konulu birer konuşma yaptı.

ETSO AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen “Avrupa Günleri” etkinlikleri çerçevesinde ayrıca, Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki sinema salonlarında 4 film gösterimi yapıldı.

 
Ala: ‘İmam Hatipleri kapattırmayacağız’
 
"Hep dik duracağız"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak’tan bir icat daha
Oltulu mucit Mikail Koçak icatlarına bir yenisini daha ekledi. 30 yıldır ...
Erzurum`dan 2 Teknogirişim başarısı
ATA Teknokent’in öncü olduğu girişimcilik süreci başarı getirdi.
Erzurum’da gündem AB’ye yoğunlaşacak
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi ...
 
Nene Hatun Anma Günleri 23 Mayıs’ta
Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, ...
Erzurum 27’inci sırada
. Erzurum ebe başına düşen hasta sayısı bakımından 27’inci oldu. Erzurum’un ...
Atatürk Üniversitesi'nden teknolojik atılım
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ATUGEM Teknoloji Kulübü 1.Robot Günleri yapıldı
 
DAP-ETÜ Bilim Şenliği’nde geri sayım
Bilime ve bilgi üretimine önem veren DAP Bölge Kalkınma İdaresi, Erzurum ...
‘Pamuk Eller Kalbe’ Projesi başladı
“Pamuk Eller Kalbe” projesi kapsamında okullara ve öğrencilere yardım ...
ERVAK’tan Yanıkdere daveti
Güzel, Sevk ve İskan kanununun 27 mayıs 1915 yılında çıkarıldığını, 24 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva