ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Bak’tan birlik ve beraberlik ruhu vurgusu
Bak’tan birlik ve beraberlik ruhu vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
HABERLER>TÜRKİYE
8 Mayıs 2015 Cuma - 05:42

Erdoğan: ‘Ne aldanan, ne aldatan olacağız’

Erdoğan, “Hayalleri 81 vilayetimize ulaşamayanların aksine biz üç kıta yedi iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Bizde kuru slogan olmadı. Bizde istismar olmadı. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik."dedi

Erdoğan: ‘Ne aldanan, ne aldatan olacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merv şehrinde Sultan Alparslan’ın türbesini bulma çalışmalarında sona geldik. Hamaset milliyetçiliği yapan ama bu türbenin yerini bildiğini iddia ettiği halde sırf bize zorluk olsun diye söylemediğini ifade edenler, bunu bulduğumuz zaman acaba utanacaklar mı?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da gerçekleştirilen TİKA projelerinin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 19 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen 6 ülkedeki 6 eserin hayırlı olması dileğinde bulundu. Kırgızistan’daki Bişkek ekmek fabrikasının, Myanmar’daki Türk Şehitliği’nin, Pakistan’daki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’nin, Moğolistan’daki Bilge Tonyukuk Karayolu’nun, Filistin Nablus’taki okulun, Kosova’daki Mehmet Akif Ersoy Camii’nin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetlerin açılış heyecanını kendileriyle paylaşan herkese teşekkür etti. Dünyanın dört bir köşesinde Türkiye’nin yüzüğünü ağartan, yüreğini okşayan bu projeleri hayata geçiren TİKA personelini tek tek kutladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün TİKA’nın ambleminin 5 kıtada insanların umudu, sevinci, heyecanı haline dönüşmüş durumda olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin geçen yıl 4.5 milyar doları bulan insani yardım tutarıyla bu alanda üçüncü sıraya yükselmesinde ve böyle bir bütçenin içerisinde TİKA’nın çok büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece bugün açılışı yapılan hizmetlerin coğrafi dağılımı ile TİKA’nın faaliyet alanının genişliğini göstermeye yettiğini vurguladı.

“BİZDE KURU SLOGAN OLMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir tarafta Kosova’nın, diğer tarafta ise ata yurt Orta Asya, Kırgızistan’ı gördüklerini söyledi. Sadece bir tek açılış töreninde bir araya gelen bu coğrafyanın genişliğinin ve ifade ettiği anlamı kendilerinin çok iyi bildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayalleri 81 vilayetimize ulaşamayanların aksine biz üç kıta yedi iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Bizde kuru slogan olmadı. Bizde istismar olmadı. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik. Çünkü hep şunu söyledik; ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız. Biz sadece samimiyetle, izzetle, hürmetle kardeşlerimize el uzatıyor, umutlarını canlandırıyoruz” diye konuştu.

“BULDUĞUMUZ ZAMAN ACABA UTANACAKLAR MI?”

“Türk milliyetçiliği adına Orta Asya’yı ağızlarından düşürmeyenler acaba bizim bugün yolunun açılışını yaptığımız Bilge Tonyukuk Anıtı’na bir kez olsun gitmişler midir?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bakın ben oraya önce gittim, yerini gördüm, gezdim ondan sonra projelendirme ve bugün de hamdolsun yolun açılışını yapıyoruz ve ardından müze kısmını da inşallah tamamlayacak ve böylece nasıl Göktürk Anıtları’nın müzesini de yaptıysak orayı da önce gittim, gördüm ve 42 kilometrelik yolunu yaptık, müzeyi yaptık. Tüm Türk dünyasının insanlarının hizmetine sunduk. Merv şehrinde Sultan Alparslan’ın türbesini bulma çalışmalarında sona geldik. Hamaset milliyetçiliği yapan ama bu türbenin yerini bildiğini iddia ettiği halde sırf bize zorluk olsun diye söylemediğini ifade edenler, bunu bulduğumuz zaman acaba utanacaklar mı? Hiç sanmıyorum. Çünkü bunlar sadece istismar etmeyi bilir. Bunların defterinde hizmetin yeri yok. Aynı şekilde Suriye’deki, Irak’taki her etnik gruptan, her inançtan kardeşimize el uzattık. Bugüne kadar Suriye’den ülkemize gelen misafirlerimiz için harcadığımız para 5.6 milyar doları buldu. Şimdi buna bile göz dikenler, bizi suçlamak için göz dikenler, bizi suçlamak için seçim malzemesi haline dönüştürenler var. Allah aşkına bizim töremizde misafire kapı kapatmak var mıdır? Bizim kültürümüzde eldeki imkanı mağdurdan, mazlumdan, garipten, kapına sığınmıştan esirgemek var mıdır? Dünyalarında bu değerleri yaşatmayanlar evet bu yola tevessül edebilir ancak biz kendimize yakışanı yapmak zorundayız. Atalarımız bundan 500 yıl önce İspanyol zulmünden kaçan her inançtan on binlerce insana kucaklarını açmışlardı. Doğu Avrupa’dan, Rusya’dan, Kafkasya’dan, diğer bölgelerden kim olursa olsun tarihin her döneminde bu topraklarda kendisine yer bulmuştur, yurt bulmuştur.”

“BUNLAR BÖYLE BİR ZİHNİYETİN TEMSİLCİLERİ”

2. Dünya Savaş’ından sonra Boraltan Köprüsü’nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlılar’ın sızısının hala yüreklerinde olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Suriye’den, Irak’tan gelen misafirlerimizi zorla geri göndermekten söz edenler milli şeflerinin izinden gitmek istiyor olabilir. Ama necip milletimiz böyle utancın bir daha yaşanmasına asla izin vermez. O Azeri kardeşimizin ifadesini unutmak mümkün mü? ‘Bizi keşke siz öldürseydiniz ama bizi Stalin’in askerlerine teslim etmeseydiniz.’ Şu hale bak ya. Bunlar böyle bir zihniyetin temsilcileri. Bizler paylaşmanın eksiltmediğine, bilakis bereketlendirdiğine inanan bir geleneğin, medeniyetin mensuplarıyız. Şükürler olsun ülkemizin ve milletimizin insanları bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ziyadesiyle yeterli. Batı ne yaparsa yapsın, biz ne yaptığımızdan sorumluyuz. Onun için bu adımları biz kararlılıkla atıyoruz, atacağız. Nasıl dünyanın 140 ülkesinde yardım faaliyeti yürütebiliyorsak hemen yanı başımızdaki kardeşlerimize de kucak açacak imkana hamdolsun sahibiz. Biz yanı başımızdakiler başta olmak üzere kardeşlerine kapılarını kapatan değil, tam tersine kardeşleriyle her alanda daha çok kucaklaşan, daha çok bütünleşen bir Türkiye için çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

ECDAT DEDİĞİNİZ ZAMAN BEYLER RAHATSIZ OLUYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı köşe yazarlarını görüyoruz. Ecdat dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk. Bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, ‘biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz’ diyor. Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz” dedi.

Erdoğan, Dünyanın en az gelişmiş 49 ülkesine son 6 yılda yapılan 1.5 milyar dolarlık yardımı anlaya bilmenin yolunun dönüp vicdana bakmak olduğunu söyledi.Dünyanın dört bir yanında yardım yaptıkları herkese kendilerinin önce insan nazarıyla baktıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, restore ettikleri camileri, türbeleri, köprüleri, hanları medeniyetin konuşan, yaşayan hafızaları olarak gördüklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’teki kutsal mekanlarda ve mezarlıklarda yaptıkları çalışmalarla şehrin 1400 yılı aşkın süredir devam eden Müslüman kimliğine sahip çıktılarını, bunları yapmayan Türkiye’nin tarihine, kültürüne, medeniyetine sahip çıkamayacağını ifade etti.

“ÇÜNKÜ BUNLARIN CİBİLLİYETİ BOZUK”

“Böyle bir Türkiye’nin yöneticileri olarak ecdadımız karşısında boynumuz bükük kalmaz mı?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişine ve kardeşlerine sırtını dönen bir Türkiye’nin idarecileri olarak gelecek nesillere mahcup olmaz mıyız? Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun onu ihya edenlere de karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz. Ecdat dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk. İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’in yadigarı bir Hisar var. Bakın bu çok önemli. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti bunu bilmiyor. Bu hisar İstanbul’un fethinden önce yapılmış ve fethin müjdecisi olan tarihi bir eser. Bu hisarın asıl adı Boğazkesen Hisarı’dır. Yani bugünkü Rumeli Hisar’ı. Ecdadımız yaptırdığı her güzel eserde olduğu gibi bu hisarın bünyesinde orada görev yapanlara hizmet için güzel bir mescit inşa etmiş. Ben bunu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyken bu mescidi yapmak istedik ve yargıyla boğuşarak maalesef bunu inşa edemedim. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan bu Boğazkesen Mescit’i şehirde 18. Yüzyılda yaşanan depremler sırasında yıkılıyor ve geriye sadece minaresi ile temelleri kalıyor. Allah’tan ki minaresi kalıyor. Çünkü o minare olmasa ‘hayır burası mescit değil’ diyecekler. Caminin yıkıntılarını bulunduğu yer daha sonra tiyatro ve konser alanı haline dönüştürülüyor. Uzunca bir zamandır bu şekilde kullanılan alan tıpkı Sirkeci’deki tren garının yanında biliyorsunuz yine bir caminin saz evi olarak kullanılması gibi, geceleri gazino olarak kullanılması gibi… Hamdolsun oralar değiştirildi, dönüştürüldü. Sonunda Bir sivil toplum kuruluşunun desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından aslına uygun hale getirilmeye başlandı. Fatih’in emaneti olan Rumeli Hisar’ı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şuanda sürüyor. İnşallah Ramazan’a değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılaşacak. Ne güzel bir hizmet değil mi?.”

“SİZ KİMİN BAĞINDAN KİMİ KOVUYORSUNUZ”

Rumeli Hisar’ı içerisindeki mescidin tekrar inşa edilmesine gelen tepkilere sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, ‘biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz’ diyor. Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı. Bir süredir amacına aykırı kullanılıyormuş şimdi aslına dönüştürülüyor. Paralel yapının gazetesi de bu törenin haberine tam sayfa yer vererek bunlara destek oluyor, arka çıkıyor. Fatih’in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlarla bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih’in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor. Hale bak… Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Tarihine, kültürüne, inancına sahip çıkmayan milletlerin yıkılıp gitmesi mukadderdir. Milletimizin değerlerine yönelik her saldırı karşısında bizi bulur. Ecdadının emanetlerini ülkemizde ve dünyanın her yerinde ihya etmeyi sürdüreceğiz. Buna ne geziciler ne paralelciler ne bölücüler mani olamayacak. Buna Diyanet’e saldırırken Vatikan’ın ülkemiz aleyhindeki çıkışına destek verenlerde engel olamayacak. Paralel yapı kendi faaliyetleri önünde engel gördüğü tüm kurumlar gibi TİKA’nın çalışmalarını engellemek, sabote etmek için var gücüyle çalıştı. Bosna-Hersek’te oradaki kardeşlerimize uygun şartlarda kredi desteği veren Ziraat Bankası’nın faaliyetlerini sabote etmenin gayreti içinde oldular. Kosova’da milli kurumlarımızı terörle bağlantılı göstermenin peşine düştüler. Oradaki cami imamlarını ve vahabi diye, selefi diye takdim etmenin gayreti içerisine girdiler. Milli Eğitim Bakanlığımızın yurt dışındaki faaliyetlerini yıllar boyunca akamete uğrattıklarını görüyoruz. Dünyanın dört bir yanında ülkemiz aleyhinde hangi faaliyet varsa hepsinin de destekçisi haline geldiler. Türkiye bunların hepsini aşacak güce sahiptir. İnşallah milletimizle birlikte coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizle beraber birlik ve dayanışma içiresin de projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Belki ibret alırlar, belki utanırlar diye Fatih’in emanetinin ihyasına karşı çıkanlara TİKA’nın dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği restorasyon faaliyetlerinden bir kısmını örnek vermek istiyorum. Kudüs Harem-i Şerif’te bulunan Kubbet-üs Sahra çok önemli. Onun hilalini beşinci defa Türkiye olarak biz yeniledik” diye konuştu.

TİKA PROJELERİ AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin seçim beyannamesinde imam hatiplerin orta kısımlarının kapatılması olduğunu belirterek, “-Benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok- diyor. Hangisine inanacağız? Ağzından çıkana mı, o beyannameye mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da gerçekleştirilen TİKA projelerinin açılış törenine katıldı. Ecdadın tüm hatırasına sahip çıktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya’nın Kocacık köyünde Gazi Mustafa Kemal’in doğduğu ve yaşadığı evi yeniden inşa ettiklerini dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal’in Manastır’da eğitim gördüğü Askeri İdadisi’nin restorasyonunu yaptıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un babası Tahir Efendi’nin İstanbul’daki eğitiminden sonra görev yapması için inşa edilen caminin de açılışını yaptıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1861 yılında yapılan caminin Kosova’daki savaş sırasında harap olduğunu, TİKA’nın bu camiyi yeniden ayağa kaldırdığını vurguladı.

Tarihin iyi öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihimizin bize bıraktığı mirasa iyi sahip çıkacağız ki yanlışların tekerrürüne mani olabilelim. Rumeli Hisar’ında Boğazkesen Mescidi’ni ihya etmek tarihe sahip çıkmaktır. Onun ihyasına karşı çıkmak ise işte bizim parçalanmamıza, yutulmamıza sebebiyet veren yanlışları tekerrür etmektir. Tarihlerinden, medeniyetlerinden bihaber olanlar öyle çok ki, hangi birini teşhir edeceğimizi doğrusu şuanda anlayamıyor ve buna da şaşıyoruz. Ana muhalefetin genel başkanı geçtiğimiz hafta çıkmış bizim dört büyük başkentte büyükelçimiz yok diyor. Peki bu başkentler nereler ve büyükelçilerimiz niye yok? Birisi İsrail, burada büyükelçimiz yok, doğru. Hani şu bizim yüreğimizin sızısı Filistin’e sürekli saldıran, Filistinlileri öldüren, onlara hayatı zindan eden İsrail. Yani buraya bir tavır koymayacak mıyız? İyi yaptın, hayırlı olsun mu diyeceğiz? Diğeri Suriye. Hani bugüne kadar 350 bine yakın insanı, sivili öldüren, kendi halkını katleden bir zalimin ülkesi. Burada hala büyükelçimi tutacağız. Bir diğeri Mısır, seçimle yüzde 52 oy alarak iş başına gelmiş hükümeti askeri darbeyle indiren siyasetçileri idamla yargılayan bir ülke. Burada mı büyükelçi tutacağız? Ötenin de neyin ne olduğunu kendiside bilmiyor. Bu kadar ciddiyetsiz, bu kadar kendi tarihine, kendi coğrafyasına yabancı bir bakış açısı olabilir mi? Filistinlilerin değil, İsrail’in yanında yer almayı, Suriye halkının değil Esed’in safında durmayı, demokrasiyi değil darbecileri yükseltmeyi dış politika zannediyor. Mısır halkı bizim kardeşimiz ama bu yönetim asla değil. Yoksa bizim Mısır halkı ile alıp veremediğimiz yok. Ama onların tercihlerine saygı duymayanlara bizde saygı duyamayız. Irak’ta mezhepçilik yapıp ülkeyi bölenlerin yanında yer almayı tercih ediyor, Libya’da ise olup bitenden ise hiç haberi olmadığı öyle belli ki sonrada çıkmış arkasına bölücü örgütün desteklediği partiyi ve paralel örgütü de alıp eski Türkiye koalisyonu kurmaya çalışıyor. Bunları zaten cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gördük. Biliyorsunuz 14 parti bir araya geldiler” dedi.

“HANGİSİNE İNANACAĞIZ AĞZINDAN ÇIKANA MI, YAYINLADIĞIN O BİLDİRİYE Mİ?”

“Şunu hiç unutmayalım, önce bunların kendi milletin tarihi ile barış, kültürüyle barış, medeniyetiyle barış noktasına gelmesi lazım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sen önce bu milletin bağrından çıkan kurumlara, imam hatiplere, Diyanet’e saygı duymayı bir öğren. Bakın şimdi Kayseri’de konuşma yapıyor, ‘Benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok’ diyor. Seçim bildirisi diye bir şey açıkladın, işte onun içinde yer alıyor. Yazılı olarak orada var. Hangisine inanacağız ağzından çıkana mı, yayınladığın o bildiriye, beyannameye mi? Orada ne diyor, bir, artı sekiz, artı dört diyor. Bu ne anlama geliyor. İmam hatiplerin orta kısmının tekrar kapatılması anlamına geliyor. Evet, Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bunu çok iyi bilmemiz lazım ve bu konuda kararlı bir şekilde yürüyüşümüz tabii ki devam edecektir. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözünü vereceğine bu ülkenin inancı için tarihi için ne yapacaksın onu bir söyle. Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren. Ana muhalefetle bölücü örgütün güdümündeki parti elele vermiş inanç hassasiyetlerini, etnik hassasiyetleri, ideolojik hassasiyetleri tahrik ederek seçimde sonuç almanın peşine düşmüş durumdalar. Bakın ne diyor, ‘Taksim bizim Kabe’miz’ diyor. Şu ifadeye bak ya. ‘Taksim bizim Kabe’miz.’ Ha bunu geçmişte ana muhalefetin milli şefi de söylüyordu. O dönemde onlar aynı anlayıştılar. O zihniyet aynı anlayıştaydı. Ne diyordu, ‘Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyordu. Şimdi de bunlar aynısını söylüyor, ‘Kabe Arap’ın olsun bize Taksim yeter’ diyorlar. Var mı farkları. Al birini vur öbürüne. Fakat benim Kürt kardeşlerim, dindar Kürt kardeşlerim ben inanıyorum ki bu yaklaşıma gereken dersi verecektir. Hiç şüphem yok verecektir. Çünkü bizim kutsallarımızı saldıranları inanıyorum ki bunlar ayakta bırakmayacaktır. Bakınız İtalya koalisyonlardan o kadar çekmiş ki koalisyonu yasaklayan tek parti iktidarını zorunlu kılan bir yasa çıkarttı. Bunların milleti sözü ne, ‘eski Türkiye koalisyonu.’ Dünya istikrarı arıyor bunlar istikrarı ve güven iklimini bozmanın peşinde koşuyor. Diğer ülkeler istikrar ve güven için başkanlık sistemini seçiyor, bunlar monarşinin gölgesindeki parlamenter sisteme dört elle sarılıyor. Milletimiz bu oyuna gelmez. Milletimiz eski Türkiye’nin tekerrürüne izin vermez. İnanıyorum ki milletimizin tercihi aynı coğrafyalara açılan, aynı imzaları çoğaltmaktan yana olacak” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından restore edilen ve yapımı tamamlanan 6 ülkedeki eserlerin canlı bağlantı ile açılışları gerçekleştirildi.

 
Güllüce, ’Biz Gururlu, Onurlu bir Milletiz’
 
Akdağ: ‘Erzurum Sivil Toplumda öncü il’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güllüce, ’Biz Gururlu, Onurlu bir Milletiz’
Güllüce, "Çevre faslı açılmasa da ülkemiz açısından dünya insanlığı için ...
‘Yıllarca ülkenin önünü kestiler’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye için ne zaman hayırlı ...
‘Biz bu milletin irfanına güveniyoruz’
Erdoğan, yeni Türkiye'nin karşısına dikilen eski Türkiye anlayışını yıkacaklarını ...
 
ATAÜNİ Senato’sundan tarihi karar
Atatürk Üniversitesi Senatosu Asılsız Soykırım İddialarını telin etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz, Evlad-ı Fatihanız’
Erdoğan, "Birileri laf yapar biz iş yaparız. Çünkü biz, evlad-ı fatihanız. ...
‘Hepimiz Allah'a, vatana kurbanız’
Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın "Size hayranız, ...
 
Görmez Gençlere seslendi
Görmez, sözlerine ‘Sevgililer sevgilisi Efendimizin Hira’da ‘Oku’ emrini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ben Kuran İle Büyüdüm’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şimdi ana muhalefet partisinin başındaki şahıs ...
Davutoğlu Erzurum Coşkusu’nu vurguladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘. Erzurum mitinginden başlamak üzere bırakın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva