ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Vatandaşa hizmeti namusumuz olarak görüyoruz'
'Vatandaşa hizmeti namusumuz olarak görüyoruz'
Yılmaz: ‘Türkiye bir istikrar merkezi’
Yılmaz: ‘Türkiye bir istikrar merkezi’
İİT Konseyi Türkiye’de toplanacak
İİT Konseyi Türkiye’de toplanacak
Milanovic: 'İsrail, bir suç çetesi tarafından yönetiliyor'
Milanovic: 'İsrail, bir suç çetesi tarafından yönetiliyor'
Kremlin: 'Rusya'nın İran'a desteği açıktır'
Kremlin: 'Rusya'nın İran'a desteği açıktır'

Ahmet Göksan

Terörün Terörü
20 Ocak 2015 Salı

“En ufak Rum köyüne varıncaya kadar kütüphaneler için dolaplar ve kitaplar gönderilmiş olduğu bir sırada henüz kazalardaki okullarda bile tek bir kitabın mevcut olmamasının sebebi hikmeti nedir? Acaba bu İngiliz siyasetinin tek taraflı yoksa çifte taraflı bir idaresi midir?

Yine bunlar kadar acı ve bize üzüntü veren, Rum müfettişlerin İngilizce, jimnastik ve müzik derslerini Türk okullarında teftiş etmeleridir. Acaba Türkler içinde İngilzce bilen, İngilizce imtihan geçen öğretmen mi yoktur? Musikiden beden terbiyesinden anlayan veya bu kabiliyeti gösterenler arandı da bulunmadı mı?”. 1951

  Dr. Fazıl KÜÇÜK

Tarihin çöplüğüne gönderdiğimiz 2014 yılını kendisini aratmamasını dileyerek uğurlamıştık. Buna karşın daha yılın ilk günlerinde yaşadığımız terör saldırıları umutsuzluğu da beraberinde getirmiştir. 2015 yılında da benzer olayları yaşayacağımızı şimdiden söylemek fazladan abartı olmasa gerek. Bu günlere gelinmesindeki temel yaklaşımın nedeninin ‘senin teröristin kötü benim teröristim iyidir’ bakışı olduğunu söylemek olasıdır. Bu temel yaklaşım için Fransa özeline bakmak gereğini duyuyoruz. Fransız yöneticiler, terörün ucunun kendilerine dokunmadığı, vatandaşlarının zarar görmediği sürece yaşananları görmezden geliyordu.

Bir anlamda beslenerek semirtilen teröristler Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik hedeflerine değil, doğrudan devletin temsilcilerini hedeflerine alarak saldırıyorlardı. Türk diplomasisinin değerli diplomatları makamlarında Ermeni teröristlerce şehit ediliyordu. Rahmet ve saygı ile andığımız İsmail Soysal Türkiye’nin Paris’teki işgüderi idi. Daha sonraları çok sayıda Türk Dışişleri Bakanlığının değerli görevlileri benzer saldırılarla şehit edildiler.  Son olarak yaşanan saldırıdan sonra Paris caddelerinde yürümek için adeta yarışa girenler protestolarlarla yaşananları geçiştiriyorlardı. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzun bilinmesini yineliyoruz. Teröre karşı gösterilecek ortak tepkinin de eşitlik çerçevesinde olmasını istediğimizi kaydetmek istiyoruz.

Son 50 yıllık döneme bakıldığında terörün emperyal amaçlarla hareket edenlerce doğrudan olmasa bile dolaylı olarak desteklendiği biliniyor. Aksi söylenmediği için aynı amacı güden devletlerce gözetildiği de yaygın bir kanıdır. Paris’te Orly hava limanında yurt dışına gitmeye hazırlanan yolcuların valizleri arasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonrasında Fransız Hükümeti teröristlerin peşine düşerek bazı tutuklamalar yaptığı unutulmamıştır. Son terör saldırısı sonrasında benzer uygulamaların yapılacağının işaretleri de veriliyor.

Yakın dönemde yaşadığımız terör olaylarının unutulmaması için anımsatıyoruz. Fransa gibi diğer Avrupa ülkelerinin de terör konusunda pek de masum olduklarını ne yazık ki söyleyemiyoruz. Bu nedenle terör konusuna bakışın değiştirilmesi gerekiyor. Senin teröristin  kötü benim teröristim iyidir bakışının değişmediği noktada bizler daha çok terör olayını yaşamaya devam eder dururuz. Burada kaydetmeden geçemeyeceğimiz önemli olgu ise, Avrupalıların terkettikleri sömürgelerinde etnik ve din adına yapıldığı savlanan terörün bir türlü sonlandırılmadığı gerçeğidir.

Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’in uluslararası sularında araştırma yapmasını gerekçe gösteren mendil büyüklüğündeki ülkenin yöneticilerinin müzakere masasından kaçtıkları biliniyor. Masadan kaçanların yeni yılda görüşme masasına dönüşlerinin sağlanması için yoğun diplomtik çabalar sürdürülüyor. Yapılan bütün uluslararası çabalara karşın adı geçen ülkenin önde gidenlerini dönüşe şimdilik ikna edemediler. Buna karşın karar vericilerin sürekli olarak Türkiye’den jest yapmasını istiyor olmaları anlaşılır olmanın ötesindedir. Adı geçen ülke yöneticileri, koşul üstüne koşul öne sürerek bütün dünya ile dalgalarını geçmektedirler.

Türkiye iyi niyetini süresi dolan seyir bildirimini (Navteks) bir süre uzatmadan gösterdi. Karşılığını alamayınca süresi 31 Aralık 2014’te süresi dolmuş olan seyir bildirimini 06 Ocak 2015 – 06 Nisan 2015 tarihleri arasında uzatarak çalışma yapılmasını yinelemiş oldu. Adı geçen ülkenin en önde gideni olan Bay Nikos Anastasiyadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik hakları ihlal edildiği sürece çözüm için planlanmış görüşmelere katılmam mümkün değildir” diyerek masadan kaçmanın ötesine geçiyor. Bu yaklaşımı ile ambargolar ve baskılar altında olan Kıbrıs Türklerine bir anlamda terör uyguluyor. Terörün yalnızca silahlı saldırı ile değil bu yöntemlerle de uygulanabileceğini göstermiş oluyorlar.

Kıbrıs’ta çözümün olabilmesi için çaba harcayan karar vericilerin, adı geçen ülke yöneticilerinin uygulamalarını ‘insan hakları terörü’ olarak okumaları gerekiyor mu ne...

SEVGİ ile kalınız... 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva