ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KUDAKA'dan Çat çevre projesine destek
KUDAKA'dan Çat çevre projesine destek
Türkiye FAO Konseyi üyeliğine seçildi
Türkiye FAO Konseyi üyeliğine seçildi
Gökyüzünde istikrar
Gökyüzünde istikrar
Memişoğlu: Seferberlik başlatıyoruz
Memişoğlu: Seferberlik başlatıyoruz
Kacır: Milli gelirimizi 1,3 trilyon dolara yükselttik
Kacır: Milli gelirimizi 1,3 trilyon dolara yükselttik

Vahdet Nafiz Aksu

Kaplıcada Erzurum’u Düşündüm
26 Şubat 2018 Pazartesi

Arkadaşlarımızla Ankara yakınlarında bir kaplıcaya gittik geçenlerde. Bu ziyareti organize eden dostum bulunduğumuz tesisin şifalı sularını öve öve bitiremedi. 

Gerçekten tesis güzeldi. Resepsiyonda kulak misafiri oldum, yer ayırtmak isteyen bir müşteriye görevli “Maalesef efendim hafta sonu ful doluyuz.” Dedi nazikçe. Bu hitap aldı götürdü beni Erzurum’a. Durdum düşündüm, neden memleketimin o güzelim şifalı sularına rağbet bu kadar değildi? Ah keşke bizim tesislerimizin görevlileri de şu kulağa hoş gelen "Ful doluyuz" cevabını verseler sık sık arayanlara...

Kendimi bildim bileli Ilıca, Pasinler, Köprüköy çermiklerine yerel yöneticilerin ilgisi hep ileri düzeyde olmuştu. Belediye başkanları, milletvekilleri, kaymakamlar, valiler bu şifa merkezlerini geliştirmek için çaba göstermişlerdi. Şu an vazife başında bulunan siyasi heyetin gayretlerine de tanığız, her zeminde konuyu dillendiriyorlar, sağ olsunlar. Amma velakin bir türlü yeterli tesisleşmeyi sağlayamıyoruz, özel teşebbüse ait yeterli otel zincirleri oluşturamıyoruz ve galiba tanıtımda da biraz eksiğimiz var. İçinde sağlık sisteminin de bulunduğu ‘şifalı su’ zincirine dâhil edemiyoruz tam anlamıyla suları eşsiz, otelcilik açısından çok eksiği bulunan merkezlerimizi. Hemşerilik gayretiyle söylemiyorum bunu, bizim kaplıcaların fıkır fıkır kaynayan, gözeden direkt vücuda ulaşan güzelim sularının hakikaten eşi benzeri yok. Hasta gelip, rahatlayıp giden o kadar eş dost var ki, bilen biliyor. 

‘Palandökende üşüyen misafirlerimizi, sıcak kaplıca sularında ısıtma’ hayalimi birkaç kere yazmış, sohbetlerde dillendirmiştim. 

Bunun için bazı önerilerde bulunmuş, termal sağlık turizmi ile ilgili temennilerimi dile getirmiştim. Hekim raporuyla bu gibi tesislere yönlendirilen hastaların ücretlerini SGK ödüyor bildiğim kadarıyla, bizim tesisler de sanırım bu kapsamda. Ama neden Erzurum’a akın akın ‘kaplıca hastası’ gelmiyor, Kış Turizmi zincirine sağlık turizmi tam tekmil entegre edilemiyor. Yoksa her şey yolunda da benim bilgilerim mi eksik. Umarım öyledir. 

Tüm bunlar zihnimden geçerken arkadaşlarıma dedim ki : “Madem hoşlanıyorsunuz vücudunuzu şifalı sularla buluşturmaktan, öyleyse gecikmeden Erzurum’a düşürün yolunuzu. Ilıca’nın, Pasinler'in lokman hekim iksiri sularına teslim edin kendinizi de kaplıca neymiş görün. Sakın Deli Çermiğin çamurlarına yatıp uzanmadan ben kaplıca gördüm demeyin, benden söylemesi.”

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
N.Serin 26 Şubat 2018 Pazartesi  15:36

Cok haklısınız.saniyorum tanıtim ve ışletmecilik.yeterli değil. Üzücü .daha pahali daha lüks olmali dag otelleri gibi.nasil olsa halkın ilgisi yok. Çevre illereacılır.müşteri profilixe daha kalite olur .turistik kimlik kazanır.görüsundeyim.saygılar.

Yorumu oyla      5      5  
Necati gungor 26 Şubat 2018 Pazartesi  14:53

Cok guzel bir yazi. Tesekkurler.

Yorumu oyla      5      5  
erzurumlular 26 Şubat 2018 Pazartesi  12:10

akdağ, arzıti,bulunan kaplıcaların neden yatırıma alınmadığı bizleri derin derin düşündürmekte belediye başkanları ve millet vekillerine çağrıda bulunuyoruz nezamam harakete geçeceksinizbütün büyüklerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz özellikle büyükşehir belediye başkanımız mehmet sekmen beyefendiye çağrıda bulunuyoruz.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva