ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan: 'Müsaade etmeyiz'
Erdoğan: 'Müsaade etmeyiz'
Vatandaşlar masalsı yolculuğu tercih ediyor
Vatandaşlar masalsı yolculuğu tercih ediyor
Besicilerin 8 aylık göçü başladı
Besicilerin 8 aylık göçü başladı
Erzurum’dan Gazze'ye destek
Erzurum’dan Gazze'ye destek
Oral'dan Ramazan Bayramı mesajı
Oral'dan Ramazan Bayramı mesajı
HABERLER>EKONOMİ
20 Mart 2026 Cuma - 02:44

Kartlı ödeme verileri açıklandı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artarak 2,2 trilyon TL oldu.

Kartlı ödeme verileri açıklandı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artarak 2,2 trilyon TL oldu.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Şubat ayına ilişkin kartlı ödeme verilerini açıkladı. Buna göre, 2,2 trilyon TL tutarında 1,6 milyar adet kartlı ödeme işlemi gerçekleşti. Mağaza içi yapılan her 5 kartlı ödemeden 4’ü temassız gerçekleşti. İnternetten kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 büyüme ile 675,0 milyar TL oldu.

Kart sayıları gelişimi

Şubat ayı itibarıyla Türkiye'de kredi kartı sayısı 144,7 milyon, banka kartı sayısı 213,4 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 111,5 milyon adet oldu.

2025 yılının Şubat ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 10’luk, banka kartı adedinde yüzde 8’lik artış, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 3’lük düşüş yaşandı.

Toplam kart sayısı ise 469,6 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış gösterdi.

Kartlı ödeme tutarı gelişimi

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artarak 2.241,0 milyar TL oldu.

Kartlı ödemelerin 1.919,6 milyar TL’si kredi kartları ile yapılırken 313,5 milyar TL’sinde banka kartları, 7,9 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Kredi kartı ile yapılan ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 49, banka kartı ile yapılan ödemelerde yüzde 54 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde -75 oldu.

Kartlı ödeme işlem adedi gelişimi

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Şubat ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 1,6 milyar adet oldu.

Kartlı ödemelerin 916,8 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 617,3 milyon adedinde banka kartları, 30,6 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Kredi kartları ile yapılan ödeme adetlerinde büyüme oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12, banka kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 25 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde -73 oldu.

İnternetten kartlı ödeme tutarı gelişimi

İnternetten kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artarak 675,0 milyar TL’ye yükseldi. İnternetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payı ise yüzde 31 oldu.

İnternetten kartlı ödeme adedi gelişimi

İnternetten kartlı ödeme adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 224,9 milyon adede yükseldi. İnternetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payı ise yüzde 15.

Temassız ödeme tutarı gelişimi

Kartlarla yapılan temassız ödeme adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 1.032,9 milyon adet oldu. Temassız ödeme tutarı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artarak 714,5 milyar TL oldu. Şubat ayında mağaza içi yapılan her 5 kartlı ödemeden 4’ü temassız gerçekleşti.

 
Vatandaşlar masalsı yolculuğu tercih ediyor
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oral'dan Ramazan Bayramı mesajı
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Ramazan Bayramı ...
Tarım - GFE yıllık yüzde 30,59 arttı
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 30,59 arttı, aylık yüzde 3,86 arttı.
5. Bölge 2025 Teşvik verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum’un içinde yer aldığı 5’inci Teşvik Bölgesinde ...
 
Erzurum’da 3 bin 157 taşıt el değiştirdi
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2. el araç devri ekseninde ...
Erzurum trafiğine 474 yeni araç katıldı
Erzurum araç trafiğine 1 ayda 258 otomobil, 1 otobüs, 74 kamyonet, 37 ...
Erzurum Şubat Ayı sektör en’leri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan 2025’in ilk iki ayındaki ...
 
Erzurum’da Şubatta 813 konut, 78 işyeri satıldı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - TÜİK Şubat ayı İller Konut ve İş yeri ...
Merkez Bankası faizi yüzde 37’de sabit tuttu
Merkez Bankası faizi değiştirmedi. Para Politikası Kurulu, politika faizi ...
İnşaat üretimi yıllık yüzde 8 arttı
Ocak ayınca inşaat üretimi yıllık yüzde 8, aylık yüzde 0,9 arttı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Düzenin Yenisi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva