ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan: 'Müsaade etmeyiz'
Erdoğan: 'Müsaade etmeyiz'
Kartlı ödeme verileri açıklandı
Kartlı ödeme verileri açıklandı
Vatandaşlar masalsı yolculuğu tercih ediyor
Vatandaşlar masalsı yolculuğu tercih ediyor
Besicilerin 8 aylık göçü başladı
Besicilerin 8 aylık göçü başladı
Erzurum’dan Gazze'ye destek
Erzurum’dan Gazze'ye destek

Vahdet Nafiz Aksu

Camileri Kana Boyayan Katiller
17 Mart 2019 Pazar

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen organize terör saldırısında 50 kardeşimizin şehit düşmesiyle sarsıldık.

Hele o minik meleklerin can yakan, gönlü kederle dolduran fotoğrafları… Dayanılır gibi değil.

Gazze'de, Güneydoğumuzda, Suriye’de ve zulmün kara bulutlar gibi mazlumların üstüne çöktüğü daha nice coğrafyada tanık olduğumuz yüz kızartıcı manzaraların ne yazık ki sonu gelmiyor.

Kanlı kara terör, ocaklar söndürmeye, canlar yakmaya devam ediyor; vicdanı felç, gözü şaşı dünya, duyarsızca seyrediyor bu vahşeti.

Daha doğrusu, işin ucu kendine dokunursa ayağa kalkıyor da, kurban Müslüman olunca söyleyen dilleri söylemez, gören gözleri görmez oluveriyor.

Hâlbuki terör nereden, kimden gelirse gelsin, insanlık suçudur ve insanlığın müşterek lanetine muhatap olmadıkça can yakmaya devam edecektir.

Bir kitaptan not ettiğim şu hadiseyi size de hatırlatmak isterim;

“Çalıştığı kafeden geç saate çıkan bir kız sokakta saldırıya uğrar.

Saldırgan,  genç kızı bıçaklar, acı içinde feryat eden zavallı, ağır yaralanıp yere düşer.

Kızın bağırması üzerine kaçan saldırgan 10 dakika sonra geri dönüp ölmek üzere olan kurbana tecavüz eder.

Olaydan sonra yakalanan saldırganın ifadesi şöyledir: "Komşuların bizi gördüğünü fark ettim, çekip gidecektim, ama hepsi korku içinde pencerelerini kapattılar ve uyumaya gittiler, ben de rahatça işimi gördüm."

1964'te Amerika'da meydana gelen bu cinayet, 28 yaşındaki Kitty Genovese'nin değil, "insanlığın da öldüğü" günlerden biri olarak kayda geçecektir...

İslam coğrafyasının muhatap olduğu sayısız mezalime doğrudan sebep olanların dışında, çok sık tekrarlanan kanlı terör olaylarına şahit olduklarında “büyük bir kayıtsızlık içinde pencerelerini kapatıp uyumaya giden” devlet adamları da insanlık suçu işleyen mücrim ve zavallılar olarak tarihe geçiyorlar.

Temennimiz, bu tür olaylar karşısında derin üzüntü duyan, anlamlı tepkiler veren her milletten vicdan sahibi, merhametli insanların sayılarının artması.

Bin bir dertle ölüme yatan insanlığın dirilişi, sevgi ve barış medeniyetinin yeniden inşasıyla mümkün olabilecektir.

O mutlu gün, Türk Milleti’nin Kızılelma’ya ulaştığı gündür, bir gün, ama mutlaka…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Düzenin Yenisi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva