Açların, yoksulların gözü hep yenin ellinde ve malında..O yerken, ben bakıyorum neden? İşte bütün gasplar, hırsızlıklar, yağmalar, haksız kazançlar ve meşru olmayan mal edinmeler bu nedenin altında yatıyor..
Nitekim atasözümüz “ Birisi yer, birisi bakar; kıyamet ondan kopar “ diyerek bütün dikkatleri bu önemli noktaya çekmişler. Bu nokta Önemlidir çünkü bu güne kadar dünyada yaşanan kavgaların, çatışmaların sebebi aç ve tok insanın arasında bir türlü kurulamayan dengeye dayandığı herkesçe biliniyor.
KAVGA SONUCU TRANSFORMASYON
Bu işin kavgasını yaşamış ülkeler, bazen kendilerini hatta dünyayı dibinden sarsacak derinlikte ve ölçekte transformasyona uğramışlar: Fransızların “Fransız İhtilalı”yla krallıktan Cumhuriyete, Rusya’nın Çarlıktan “ Bolşevizm İhtilalı”yla komünizme geçişleri veya günümüzde monarşiden, oligarşiden “ Arap Baharı “ devrimleriyle demokrasiye geçmek isteyen Arap ülkeleri gibi..
Bazen camdan bakıp pastanedeki baklavaya heveslenip baklava çalan çocukların yıllarca cezaya muhatap olacak ölçekte küçük hadiseler de olur. Kısaca dünyanın aç ve tok kutupları her yerde ve her zaman çatışma halinde karşı karşıyalar. Dün de, bu gün de kıyametler bu yüzden kopmuştur.
PAYLAŞIM YOK..
Dünya serveti adil bir şekilde bu güne kadar paylaşılmadı, paylaşılamıyor ve paylaşılmayacak..Zaten dünya barışının önündeki en büyük engellerden birisidir bu paylaşmazlık..
Dünyayı kutuplaştıran başka etkenlerde var tabi..Örneğin ekonomik sıkıntısı nedeniyle Yunanistan’a 100 milyar avro hibe edebilen Avrupa alemi, Somali’de patır patır ana kucağında açlıktan ölen çocuklar manzarası karşısında kılları bile kıpırdanmıyor veya benzer durumda olan başka bir İslam ülkesi karşısında.!
BENCİLLER DÜNYA SERVETİNE HAKİM..
Uzmanların tespitine göre bu gün dünya serveti, 50 katiriliyon dolar olarak hesaplanıyor. Bu servet, bu günkü dünya nüfusunu refah içinde mutlu yaşamasına fazlasıyla yeterken, dünya nüfusunun yarısının günlük geliri hala ortalama 2 doların altında bulunuyor. Böylesi bir dünyada aç milyarlarca insan, tok azınlıkların elline bakıyor. Hatta formül gibi şu acı tablonun rakamlarını aklınızda tutmaya çalışın..
50 Katiriliyon dolar dediğimiz dünya servetinin yüzde 80’nı,dünya nüfusunun yüzde 10'u kadarının tekelinde..
Geriye kalan dünya servetinin yüzde 20’si ise, dünya nüfusunun yüzde 90’nına kalıyor..Yıllar önce rahmetlik Necip Fazıl Kısakürek, bu tabloyu şu mısralarla ne kadar güzel ifade ediyor;
‘Allah'ın bir pulunu bekleye dursun on kul,
Bir kula dokuz pul, dokuz kula bir pul,
Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa,
Yaşasın kefenimin kefili kara borsa..’