ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>GUNCEL
18 Şubat 2008 Pazartesi - 00:00

VEREM SAVAŞ “ MIZRAK”LA DEVAM EDECEK

Erzurum Verem Savaş Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı, dün dernek merkezinde yapıldı.

VEREM SAVAŞ “ MIZRAK”LA DEVAM EDECEK

VEREM SAVAŞ “ MIZRAK”LA DEVAM EDECEK Erzurum Verem Savaş Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı, dün dernek merkezinde yapıldı. Şenol Mızrak ve Yönetim Kurulu’nun güven tazelediği genel kurul toplantısında, 10 yılını dolduran üyelere birer plaket ve teşekkür belgesi verildi. KURUCULAR RAHMETLE ANILDI Genel Kurul toplantısında konuşan Erzurum Verem Savaş Derneği Başkanı Şenol Mızrak, 1947 yılında kurulan derneğin, veremle mücadele konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Mızrak, “Yarım asrı geçen bir sürede Dr. Tayyip Cinisli, Prof. Dr. Zeki Başar, Gazeteci Kemal Alyanak gibi abilerimiz de önemli hizmetler yapmış ve bu mücadelede kendilerine ayrılan yeri almışlardır” dedi. SOSYAL BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Verem Savaş Derneği’nin Erzurum’da eğitim, sosyal ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında oldukça önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Mızrak, “Hastanelerde veremle mücadele eğitim ve seminerlerinden, okullardaki bilinçlendirme kampanyalarına, şiir ve kompozisyon yarışmalarından bilimsel sempozyum ve konferanslara kadar bir çok faaliyeti gerçekleştiren derneğimiz, veremle mücadele misyonunu daha uzun yıllar sürdürecektir” diye konuştu. KONUKLAR BİLGİLENDİRİLDİ Daha sonra söz alan Erzurum Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulunca üye ve konuklara verem hastalığı hakkında teknik bilgiler verildi. Verem hastalığına sebep olan mikrobun yeryüzünde yaygın olarak bulunduğunu anlatan Uzmanlar, şu bilgileri kaydettiler: “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya nüfusunun üçte biri, hastalık meydana çıkmasa da verem mikrobu taşımaktadır. Dünyada her yıl 9 milyon kişi veremle savaşmaktadır. Türkiye'de 2006'da 13 bin 225'i erkek, 7 bin 301'i kadın olmak üzere 20 bin 526 verem hastası kayıtlı idi. Türkiye'de veremli hasta sayısında her yıl bir önceki yıla oranla düşüş görülmekte. Son 10 yılda toplam 119 bin 836 yeni hasta belirlenerek, görülme sıklığı ise yüzbinde 24 olmuştur. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasına göre Şehrimizde 2007 yılında kayıtlı hasta sayısı 147, bunların 82'si akciğer tüberkülozu, 65'i akciğer dışı organ tüberkülozudur. 61 hastanın tedavisi tamamlanmış, 79'unun ise tedavileri devam etmektedir.” Veremle mücadelede çok önemli olan konu başlıklarına da değinen Uzmanlar, bunları ise şöyle sıraladılar: “Mutlaka aşı olunması, Genel sağlık kurallarına uyulması, dengeli ve sağlıklı beslenilmesi, Hastalanıldığında verem savaşı dispanserlerine başvurulması, Tedavinin önemsenmesi, Son yıllarda sayıları artan, tedaviye dirençli hasta durumuna düşülmemesi ve Doğrudan Gözetimli Tedavi kurallarına uyularak yüksek başarı şansının elden kaçırılmaması” Öte yandan yapılan oylamanın ardından Verem Savaş Derneği’nin Şenol Mızrak başkanlığındaki Yönetim Kurulu güven tazelerken, dernekte 10 yılını doldurmuş olan üyelere de birer plaket ve teşekkür belgesi verildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 4 bin kişi yaşlılık maaşı alıyor
65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ...
Erzurum Esnafı’nın yıllık aidatları belli oldu
Esnaf ve Sanatkarların ürettiği mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri, ödeyecekleri ...
Bayındırlık İskân Müdürlüğü yapı malzemelerini denetleyecek
Bayındırlık ve İskân Müdürü Yaşar Güvenç, yapı malzemeleri denetim yetkisinin ...
 
Atletizm il seçmeleri tamamlandı
Erzurum'da Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen atletizm ...
Milli Emlak gelirleri artıyor
Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, milli emlak gelirlerinin bir önceki dönemi ...
Emeklilik koşullarının ağırlaştırılmasına tepki
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Erzurum Şubesi İkinci Başkanı Hikmet Ateş, ...
 
MİNİK KARATECİLER KUŞAK HEYECANI YAŞADILAR
Türkiye Karate Federasyonu Erzurum Temsilciliği ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü ...
EV EŞYASI İKİNCİ EL PAZARINDA İŞLER CANLI
Tebrizkapı’daki ikinci el eşya borsasında hareket hiç eksik olmuyor.
Serçeler ilginç görüntü oluşturdu
Gürcü kapı semtinde ağaçlara konan kuşlar oldukça ilginç görüntüler oluşturdu.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva