ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özgür Sert Mardin 1969 Spor’da
Özgür Sert Mardin 1969 Spor’da
AK Parti Erzurum İl Danışma Meclisi toplandı
AK Parti Erzurum İl Danışma Meclisi toplandı
Kaymakam Çelik'ten Bahçecik istişaresi
Kaymakam Çelik'ten Bahçecik istişaresi
Eğilmez İtfaiye geleneğini paylaştı
Eğilmez İtfaiye geleneğini paylaştı
Erzurum’da 412 Gıda işletmesi denetlendi
Erzurum’da 412 Gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>SİYASET
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 06:03

Fransa BM’de Filistin'i tanıdığını ilan edecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Filistin Devleti'ni tanıyacağını ve eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda bu kararı resmen ilan edeceğini duyurdu.

Fransa BM’de Filistin i tanıdığını ilan edecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Filistin Devleti'ni tanıyacağını ve eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda bu kararı resmen ilan edeceğini duyurdu.

Fransa, Filistin konusunda için tarihi bir adım atacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Filistin Devleti'ni tanıyacağını duyurdu. Eylül ayındali Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda söz konusu tanıma kararının resmen ilan edileceğini belirten Macron, aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a hitaben bir mektup yayınladı.

Macron, Fransa'nın "Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barış için tarihsel bağlılığa sadık" olduğunu vurgulayarak, Filistin'i tanıma kararının bu bağlılığın bir sonucu olduğunu ifade etti. Gazze'deki insani krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Macron, "Bugün en acil olan, Gazze'de savaşın sona ermesi ve sivil halkın kurtarılmasıdır. Barış mümkün" ifadelerini kullandı. Derhal bir ateşkes gerektiğini belirten Macron, "Tüm rehineler serbest bırakılmalı, Gazze'ye büyük ölçekli insani yardım ulaştırılmalı" dedi.

Kalıcı barışın ön koşullarına da değinen Macron, "Hamas'ın silahsızlandırılması, Gazze'nin güvenli hale getirilmesi ve yeniden inşası sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. Filistin Devleti'nin kurulmasının yalnızca bir sembol olmadığını belirten Macron, "Filistin'in, silahsızlandırılmayı kabul ederek ve İsrail'i tam olarak tanıyarak, bölgedeki tüm tarafların güvenliğine katkı sunması gerekiyor" dedi.

İki devletli çözümden başka bir alternatifin olmadığını ifade eden Macron, Fransız halkının Orta Doğu'da barış istediğini, bunun tüm tarafların sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

"Filistin'i tam anlamıyla bir devlet olarak tanıyacağımızı onurla teyit ediyorum"

Macron, açıklamasıyla eş zamanlı olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a hitaben yazılmış ve Filistin'i tanıma kararını bildiren iki sayfalık bir mektubu da kamuoyuyla paylaştı. Macron, mektupta, Filistin Yönetimi'nin Gazze'deki çatışmaları sonlandırma, Hamas'ın silahsızlandırılması ve bölgeden çekilmesi, ayrıca Filistin'de derin reformlar ve 2026'da yapılması planlanan seçimlerle meşruiyetin yeniden tesis edilmesi yönündeki taahhütlerini takdirle karşıladığını belirtti.

Bu çerçevede mekrupta Fransa'nın Filistin'i "tam anlamıyla bir devlet olarak tanıyacağını" belirten Macron, "Tarafınızca alınan bu taahhütler ışığında, Filistin'i tam anlamıyla bir devlet olarak tanıyacağımızı onurla teyit ediyorum. Bu tanımayı, eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gerçekleştireceğim" dedi.

Mektupta, Fransa'nın yalnızca diplomatik bir tanımayla yetinmeyeceği, aynı zamanda bölgesel barışa katkı sunma konusunda da kararlı olduğu vurgulayan Macron, "Gazze'de kalıcı bir ateşkesin sağlanması, Hamas tarafından alıkonulan rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm sorumluluğu yeniden üstlenebilmesi, önceliklerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Macron, mektubu "Filistin ve İsrail halkları arasında kalıcı ve adil bir barış için gösterdiğiniz kararlılığı temel alarak, size en yüksek saygılarımı sunarım" sözleriyle tamamladı.

 
Kurtulmuş partilerden isim istedi
 
Bolat: İDEF artık bir dünya markası haline geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş partilerden isim istedi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' kapsamında Mecliste kurulacak ...
AP parlamenterlerinden Gazze çıkışı
AP mensubu 65 parlamenter, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik ...
Sekmen yabancı öğrencileri ağırladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yunus Emre Enstitüsü ...
 
AK Parti Erzurum İl Danışma Meclisi toplanacak
AK Parti Erzurum İl Danışma Meclisi toplanacak. AK Parti Erzurum İl Başkanı ...
Erdoğan: ‘İftihar ediyoruz’
Erdoğan, Polis Akademisi Başkanlığında düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet ...
Destici: 'DEM de kendini feshedecek'
Destici, "PKK, PİJAK, PYD, YPG, SDG silahlarını bırakıp, kendilerini feshedecekler. ...
 
Memleket Partisi kapatıldı
Memleket Partisi, 2’nci Olağanüstü Kurultay’da oy çokluğuyla alınan karar doğrultusunda kapatıldı.
Ala’dan Erzurum Kongresi mesajı
AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala Erzurum Kongresinin 106’ıncı yıldönümü ...
Kurtulmuş’tan birlik, beraberlik ve millî şuur mesajı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yayımladığı mesajında, ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva