Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın yöneticileri, Atatürk Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Hikmet Koçak’la bir süre görüşen Dursun Yıldız başkanlığındaki MÜSİAD heyeti, daha sonra Rektör Yardımcıları Fahrettin Korkmaz ile Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen’i de ziyaret etti.
REKTÖR KOÇAK’A BAŞARI DİLEDİLER
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dursun Yıldız, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a başarı dileklerinde bulunarak başladığı konuşmasında, Atatürk Üniversitesi’nin, 57 yıllık geçmişi ve imza attığı başarılarla bugün Türkiye’nin sayılı bilim yuvalarından birisi haline geldiğini söyledi.
ÜNİVERSİTENİN ÖNEMİ
Üniversitelerin, eğitim kuruluşları olmalarının yanı sıra, aynı zamanda proje üreten, bulundukları bölgelerin sosyo-ekonomik kalkınmalarına önayak olan yegane kuruluşlar olduğunu dile getiren Yıldız, “Atatürk Üniversitesi’nin bu anlamda Erzurum’a ve bölgemize katkısı büyük olmuştur. Ümit ediyoruz, bundan sonra vatandaşla, sivil toplum örgütleriyle, girişimcisi, yatırımcısı ve tüm meslek kuruluşlarıyla iç içe olunacak, Erzurum’un bu gözde bilim yuvası, hizmet ve kalite çıtasını çok daha yukarılara çıkaracaktır” diye konuştu.
Dursun Yıldız, hangi kurum ve yapı olursa olsun, kapıları halka kapatmanın zarardan başka bir sonucunun olamayacağına vurgu yaparak, “Herkes kendi kabuğuna çekilirse, olmaz. Bu durum halka, sokaktaki insana zarar verir. Buna müsaade etmemeliyiz” dedi.
REKTÖR PROF. DR. KOÇAK: BÜTÜNLEŞMEYİ HALKIMIZ DA İSTEMELİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, sivil toplum kuruluşlarının, toplumun en önemli dinamiklerinden olduğunu belirterek, Erzurum’un bu açıdan hayli şanslı olduğunu ifade etti. Rektör Koçak, toplumun her katmanından yansıyacak fikir, görüş ve önerilere her zaman açık olacaklarını anlatarak, bu düşünceden hareketle, üniversitede yeni bir birim kurma planlarının bulunduğunu kaydetti.
ÜNİVERSİTE HALK BÜTÜNLEŞMESİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Üniversitemizde, ister bireysel, ister toplumsal, isterse kurumsal olsun, her türlü görüş ve önerinin değerlendirileceği ve en kısa zamanda geri dönüşümün sağlanacağı bir birim oluşturulacaktır. Böylece üniversite ile toplumun her katmanı arasında bir bağ kurulmuş, iletişim sağlanmış olacak. Bunu sağlayabilmek önemli ve biz bunu yapacağız” şeklinde konuştu.
Halka bütünleşmeyi sağlamanın, sadece kendilerinin istemesiyle mümkün olacak bir durum olmadığını aktaran Rektör Koçak, “Bütünleşmeyi, bir arada olmayı ve iletişimi koparmamayı bizler kadar halkımız da istemeli. Biz bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Koçak’ın ardından Atatürk Üniversitesi’nin yeni Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ile Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen’i ziyaret eden MÜSİAD heyeti, A.Ü’nün yeni kurmaylarına MÜSİAD yayınlarından seçkiler hediye etti.