Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesinde elektronik öğrenme modelinin yaygınlaşması için girişimlerde bulunacaklarını belirterek, “Gelişen teknolojik imkanlar eğitim ortamlarını çeşitlendirmiş farklı olanaklar tanımıştır. Bunların en önemlilerinden biri olan internet ve uygulamaları hem mevcut sınıf içi derslerin desteklenmesine hem de kitap, radyo ve TV ile yapılan klasik uzaktan eğitimin yerini elektronik öğrenmeye bırakmasına neden olmuştur” dedi.
Koçak ayrıca , uzaktan eğitimle ilgili çalışmaların projelerinde yer aldığını da belirterek, konuyla ilgili çalışmalara ağırlık verileceğini kaydetti.
KÖKLÜ TECRÜBE ELEKTRONİK ÖĞRENMEYE ZEMİN HAZIRLAYACAK
Elektronik öğretim için alt yapı çalışmaları yapılacağını belirten Koçak, “ Coğrafik konumunu bir olumsuzluk olarak yaşayan Atatürk Üniversitesi köklü tecrübesini elektronik öğrenme yoluyla büyük kitlelere ulaştırabilecektir. Ayrıca Üniversitemizde öğretim üyelerine öğretim teknolojileri ve uzaktan eğitim konusunda bir deneyim kazandıracak ve bu konularda da bilgi üretmesine olanak sağlayacak web tabalı öğrenme ortamları hazırlanacak ve kapsamlı Öğrenme Yönetim Sistemleri kurulması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Ayrıca ERASMUS programı doğrultusunda AB Ülkeleri ile olan öğrenci-öğretim üyesi değişimi programının desteğinin artırılması ve buna ilave olarak kurmayı düşündüğüm “Kafkas ve Orta Doğu Enstitüsü” projesi ile de komşu ve bölge ülkelerine açılmak istiyorum. Böylece Üniversitemizin dışa açılması hızla artacak ve yabancı öğrenci kontenjanı lehimize kullanılacaktır.” diye konuştu.
PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ
Projeleri arasında yer alan projelerde uzaktan eğitiminde yer aldığını belirten Koçak, “ Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi ihtiyaçlara cevap verecek şekilde genişletilecektir. Birimlere ihtiyaç duyulan araştırma görevlisi ve öğretim üyeliği kadroları acil olarak giderilecek. Telekonferans ve uzaktan eğitim için alt yapı oluşturulacak. Bilimsel çalışmaları teşvik edici ödüllendirme sistemi kurulacaktır. 2011 Kış oyunları ve Teknokent gibi projeler hızlandırılacak. Hastanelerde otomasyon sistemi geliştirilecek. Yakutiye Araştırma Hastanesi yeniden restore edilerek, tüm hasta yatak odalarının bir veya iki kişilik duruma getirilmesi ve her odaya banyo-tuvalet konulması sağlanacak. Hastane bünyesinde, yataklı özel bir servis (VIP) yapılacak, Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü kurulacaktır. Öğretim üyelerinin gelirlerinde; döner sermaye, performans ve uzmanlık öğrencileri ders ücretlerinde yapılacak düzenlemeler ile ciddi iyileştirmeler sağlanacak."dedi.
2011 KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR
2011 kış oyunları ile ilgili çalışmalara da değinen Koçak, “Erzurum’un ve Üniversitenin dünyaya tanıtılması bakımından büyük bir fırsat olarak görüyorum, 2011 Bildiğiniz gibi, hem valilik hem yerel yönetim hem de üniversite olmak üzere üçayağı var 2011’in. Yatırımlar, organizasyon konularında daha çok diğer iki kuruma yük düşüyor. Biz, “Universiade”a ev sahipliği yapacak kurumların başında geliyoruz. Bu konuda Yaşar Sütbeyaz Bey zamanında başlamış çalışmaları etüt ettik, ayrıca bir brifing alarak konuyu tüm detaylarıyla en kısa sürede ele alacağız” diye konuştu.