ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kerbela Şehitleri dualarla anıldı
Kerbela Şehitleri dualarla anıldı
Yener Sayıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yener Sayıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Tekin İHL mezunlarına seslendi
Tekin İHL mezunlarına seslendi
Erdoğan: '86 milyonun birlik ve dirliği için çalışıyoruz'
Erdoğan: '86 milyonun birlik ve dirliği için çalışıyoruz'
Hakkında arama kararı olan 10 kişi yakalandı
Hakkında arama kararı olan 10 kişi yakalandı
HABERLER>GUNCEL
8 Şubat 2008 Cuma - 00:00

Ulaşım dondu

Sibirya soğukları, Erzurum’u adeta buzdan şehir haline getirdi. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 33’e kadar düştüğü Erzurum’da, dün sabahleyin halk otobüsleri de çalışmadı.

Ulaşım dondu

Ulaşım dondu Sibirya soğukları, Erzurum’u adeta buzdan şehir haline getirdi. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 33’e kadar düştüğü Erzurum’da, dün sabahleyin halk otobüsleri de çalışmadı. Erzurum’un Ilıca ilçesi istikametinde çalışan halk otobüsleri, aşırı soğuklar yüzünden çalıştırılamazken, araçların buz tutan yakıt depoları, mutfak tüpü kullanılarak açılmaya çalışıldı. ARAÇLAR ATEŞLE ISITILDI Ilıca’dan Erzurum’a yolcu taşıyan özel halk otobüslerinin donduğunu haber alan Erzurum Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Ömer Ata, sabahın erken saatlerinde Ilıca’nın yolunu tutarken, meslekdaşlarını, yaktıkları ateşle araçlarını ısıtmaya çalışırlarken buldu. Ilıca Sevk İdare Müdürlüğü’nde soğuk yüzünden mahsur kalan araçları çalıştırmak için yaklaşık bir saat uğraşan Başkan Ata ve otobüs şoförleri, meydanda yaktıkları ateşle de kendilerini ısıttılar. MAZATTON ÖTV ALINMASIN TALEBİ Erzurum Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Ömer Ata, Erzurum’da toplu ulaşım işinin çetin iklim şartları yüzünden sekteye uğrayabildiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Başkan Ata; “Sayın Başbakanım! Biz Erzurum’da otobüslerimiz donmasın diye gece her yarım saatte bir motorları çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Kazandığımız paranın büyük bölümü de zaten bu yolla harcanıp gidiyor. Doğu’da yaşayanlardan mazot için ÖTV alınmamasını istiyoruz” diye konuştu. ARAÇ BAŞINDA SOĞUK NÖBETİ Otobüslerin sabaha donmaması için şoförlerin gece boyunca nöbet tuttuklarını kaydeden Ömer Ata, bunun çekilmez bir çile olduğuna vurgu yaparak, “Araçlarımız donmasın, vatandaş mağdur olmasın diye, şoför arkadaşlar gece boyunca nöbetleşe araçları çalıştırıyorlar. Erzurum’da toplu ulaşım işte böyle sorunlarla boğuşuyor” şeklinde konuştu. KAZANÇ YOK, MEŞAGGET VAR Dün sabah Ilıca’daki araçların donduğunu haber aldığını ve hemen Ilıca Sevk İdare Müdürlüğü’ne hareket ettiğini dile getiren Başkan Ömer Ata, amacının, şoför arkadaşlarına moral ve motivasyon kazandırmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Çoğu meslektaşımız artık bu işten elini çekmeyi düşünmeye başladı. Çünkü zaten kazanç yok, üstüne üstlük bir de mazotun büyük bir bölümünü sırf araçlar donmasın diye kullanıyoruz. Hükümet bu düzenlemeyi artık yapmalı. Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere cetin iklim şartlarının yaşandığı bölgelerde mazota ÖTV indirimi yapılmalı” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocukların alkışlanacak başarısı
Çoğunluğunu sokakta çalışan çocukların oluşturduğu doğunun ilk buz hokey ...
İl Genel Meclisi spor’u tartıştı
Erzurum İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısında Erzurum´un ...
Karasu’da balıklar dondu
Sibirya soğuklarının günlük yaşamı felç ettiği Erzurum’da, dondurucu ...
 
VALİLER TRABZON’DA TOPLANACAK
Aralarında Erzurum Valisi Celalettin Güvenç’in de bulunduğu Kradeniz ...
TÜRKİYE TOPRAKLARININ YÜZDE 96'SI DEPREM KUŞAĞINDA
Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem kuşağı içerisinde bulunduğunu ...
Kaçak sigara satıcılarına gözaltı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde bazı dükkanlara yönelik yapılan aramalarda ...
 
Palandöken’in rakibi yok
Kar ile okulların yarıyıl tatilinin birleşmesiyle yüzde 100 doluluk oranını ...
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Vançelik:
Sağlıklı yaşamda, sigaraya yer yok Erzurum Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. ...
Soğuk bal satışlarını patlattı
Aşırı soğuklar karşısında ısınma ihtiyacı hisseden vatandaşlar, kendini “bal”a vurdu.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyuncunun Oyunları
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'un mayasında teslimiyet değil, diriliş vardır.
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Poşet
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Enseden aslan cepheden kedi kesilmek!
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Kudretin Tel Aviv Kürsülerindeki İtirafı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Devletler iyi niyetle değil, ihtiyatla ayakta kalır.
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva